X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • metkamniedrapie_87 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2024, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    Metka po Twoich objawach bardzo wyczekuję Twojego testu, a to już jutro?

Bladorku w weekend za tydzień. Widzę różnicę w tej fazie lutealnej w porównaniu do innych, ale też wiem, że staraczkowa głowa potrafi wszystko… więc pozostaje czekać.
    Na 19.01 mam termin @, jutro jest 10dpo, ale nie chcę tego robić, wytrwam jeszcze ten tydzień i wtedy się okaże 🤷🏽‍♀️

Zbuntowana lubi tę wiadomość

👩🏼‍🦰1987
    🧔🏽‍♂️1993

👦🏽2007
    👧🏼2012

💊wit D 4000
    💊Magnez + B6
    💊B12
    💊Kwas Foliowy 800
    💊Inozytol
    💊DHA
    💊Cholina

09.02.2024r.: ⏸️ - 🥹 zostań!

09.02.2024r.: beta 38 mIU/ml, progesteron: 13,74ng/mL

Luteina od 11.02. do 12tc

12.02.2024r.: beta 249,90 mIU/ml 😍
    progesteron: 28,99ng/mL

27.02.2024r. - I-sza wizyta - mamy♥️
    21.03.2024r. - USG - 2,7cm bobasa, ♥️160 ud/min 🥹😍 TP: 20.10.2024r.
    08.04.2024r. - wszystko ok, bardzo ruchliwa dzidzia 😍
    11.04.2024r. - Prenatalne I trymestr: USG ✅, 6.3cm dzidziolka, na 85% dziewczynka. Czekamy na Pappa 🤞🏼
    23.04.2024r.- Wyniki Pappa ✅
    13.05 - 120g ruchliwej dzidzi 👧🏽
    03.06 - 350g zdrowej dziewczynki👧🏽
    18.06 - prenatalne II trymestr - 500g Sary, wszystkie parametry ✅

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2024, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Sunnysunsun, mam mieć wyniki dziś po południu lub w poniedziałek.
    Nie pamiętam która z Poznania polecała mi to Centrum Krwiodawstwa, ale ceny faktycznie sztosik! Prog, estadiol, wit. D 112 zł, a w Diagnostyce jakieś 175 zł z usługą pobrania. Różnica będzie na testy ciążowe 😅
    Na śniadanko oszukana szakszuka (bo bez chorizo) 🤩 i chlebek żytni. Kawka przynajmniej pół godz po jedzeniu (nauczyłam się @Effiii, wszystko dla lepszego wchłaniania)

ultramaryna_, ezra lubią tę wiadomość

• aszin Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2024, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Pusshka, ja też tego pilnuje z kawusia, ale dziś tak miałam ochotę z rana (2h po Letroxie, żeby nie było!), że wypiłam przed śniadaniem 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2024, 09:07

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

03.2024 💔💔 8tc

3 stymulacje Clostilbegyt ✖️

👩
    ✖️Hashimoto, trombofilia wrodzona - V(Leiden) hetero, PAI hetero
    ✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
    🧑🏻
    ✖️Ciężka oligoteratozoospermia(morfologia 0%, koncentracja 3,5mln)
    ✔️Hormony, podstawowe badania krwi, kariotyp

🔜 Konsultacja andrologiczna
    IVF?

Staję na głowie, by lecieć do chmur
    Do licha, spadam znów w dół
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2024, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2024, 21:55

Edithka, ultramaryna_, Małgosiagosia, Zbuntowana, ezra lubią tę wiadomość

• aszin Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2024, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    Nieraz są takie dni 🤭

Jedziemy dziś w rodzinne strony i mamy zaproszenie na kawę do brata i TEJ bratowej, którzy olali rodzinę w święta. Trzymajcie kciuki, żebym jakoś przetrwała 😅
    Trzymam kciuki ✊
    W ogóle to współczuję wam takich bratowych :( to musi być bardzo przykre, mieć przez to słaby kontakt z rodzeństwem. Ja na szczęście nie mogę narzekać, jutro idziemy z bratem i bratowa na siłownię a później na obiad do rodziców ☺️ wiem, że brat by za mną w ogień skoczył, śmiać mi się kiedyś chcialo, jak byliśmy na meczu bez mojego męża, a brat poczuł się za mnie tak odpowiedzialny, że oka ze mnie nie spuszczał, jak przechodziliśmy w tłumie to trzymał mi i swojej żonie rękę na plecach, żebyśmy się czasem nie zgubiły 😅 no słodkie to było 😁

Liyss🧚🏻, Pusshka, blador2, Małgosiagosia, Pyśkaaa, Zbuntowana lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

03.2024 💔💔 8tc

👩
    ✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
    🧑🏻

IVF?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2024, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewcxyny. Ale pospałam. Mąż wstał wczesniej a ja budzika nie nastawiłam. Ale tak to jest jak się codziennie po 5 wstaje.

Sarka testowałaś? Kciuki.

Trzymam też kciuki za wyniki.

Ania piekny ten Twój naturalny kolor. Chciałabym takie włoski. Dobra decyzja z niefarbowaniem. ❤

Piję szybką kawkę i muszę się za sprzątanie brać.

Anka32 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2024, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra, jak tam? ✊🏻❤️

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2024, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @aszin a masz jakiś przepis na fruzeline czy jakaś kupna? Bo nie powiem zrobiłaś mi smaka! A z tym wiesiołkiem to mnie zmartwiłaś, ja właśnie w tym cyklu pierwszy raz przyjmuję i zobaczę jak u mnie..

@Sarka kciuki ❤️

Wow aż 30% to dużo! Jednak ten styczeń też jest magiczny 🥹

A ja skończyłam okres w czwartek, zadowolona już plan na dzisiaj z mężem 🔥 a tu idę do WC i znowu okres blee! Ten cykl poprzedni i ten jest dla mnie dziwny na maxa.

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2024, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:
    https://www.instagram.com/reel/C2AqN4-oW4i/?igsh=bHcyOWhnYng1amR5
    Post odnośnie ferrytyny wchłanialności itp co o tym sądzicie ?? Może faktycznie za bardzo pędzimy z podnoszeniem jej ?

Ja właśnie odebrałam ostatni wyniki i mam ferrytyne 18,5. Żelazo ok, hemoglobina 13,4. Napisałam do gina prowadzącego do którego mam naprawdę zaufanie czy mam coś suplementować. Odpisał, że jest nieźle i na razie nic nie zmieniać.

Zbuntowana lubi tę wiadomość

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • karola_b Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2024, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Kciuki za wyniki dla tych, co były/będą w labie 🙂

@Anka32 @metka już przebieram nogami na Wasze testowanie! 🤭

Ja jeszcze dodam odnośnie jajowodów, że jak zapytałam mojego doktorka w lipcu o przechwytywanie jajeczka przez ten przeciwległy to powiedział mi wtedy, że wg niego "nie ma takiej opcji" - byście zobaczyły wczoraj jego minę jak odkrył z którego jajnika była u mnie owulacja 🤣
    Też mi się to wydawało niemożliwe, a jednak jestem żywym dowodem 🥺

Co do włosów to ja też nigdy nie farbowałam, choć w zeszłym roku bardzo mnie korciło. Mój kolor włosów to ciemny brąz, kasztan. Podobają mi się, ale zauważyłam że pojawiają mi się pojedyncze siwe. Mąż mnie skutecznie przekonał, żeby nie farbować 😁

Cerva, Pusshka, Anka32, metkamniedrapie_87, ultramaryna_, Butterfly23, Liyss🧚🏻, ezra lubią tę wiadomość

👩 30l.
    👦 38l.
    👶 2l.

04.2023 💔 cp, usunięty lewy jajowód
    10.2023 💔 cb

30.12.2023 ⏸️
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2024, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie przepadam za żoną mojego męża brata. Nie da się wszystkich lubić i tak jest w tym przypadku. Bardzo lubi się przechwalać, ma najzdolniejsze dzieci itp. Mieszka z teściami i mam wrażenie, że te dzieci są faworyzowane. Teściową mam fajną ale jak do nas przyjedzie to dużo mówi o tamtych dzieciakach - że zrobiły to, że wygrały tamto. A moje dzieci słuchają. Jak nawet zacznę mowic coś o swoich to od razu odbita piłeczka. Z tamtą szwagierką się tak cackają- np jest Dzień Kobiet i Teściową mówi mojemu mężowi, żeby złożył tamtej życzenia. Ale drugiemu synowi nie powie żeby np złożył mi. I takich historii jest mnóstwo. Dlatego jak najrzadziej tam jeździmy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2024, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Trzymam kciuki ✊
    W ogóle to współczuję wam takich bratowych :( to musi być bardzo przykre, mieć przez to słaby kontakt z rodzeństwem. Ja na szczęście nie mogę narzekać, jutro idziemy z bratem i bratowa na siłownię a później na obiad do rodziców ☺️ wiem, że brat by za mną w ogień skoczył, śmiać mi się kiedyś chcialo, jak byliśmy na meczu bez mojego męża, a brat poczuł się za mnie tak odpowiedzialny, że oka ze mnie nie spuszczał, jak przechodziliśmy w tłumie to trzymał mi i swojej żonie rękę na plecach, żebyśmy się czasem nie zgubiły 😅 no słodkie to było 😁
    Fajny brat ❤
    Na szczęście drugą bratową mam przewspaniałą, mamy codzienny kontakt - mogę z nią pogadać na wszystkie tematy od codziennych pierdołek po głębokie egzystencjonalne rozkminy 😅 Wieczorem idziemy do nich, więc na pewno sobie humor polepszę po wizytacji kawowej 😀

Cerva, Anka32, aszin, blador2, Małgosiagosia, Butterfly23, Muuu., Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2024, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola_b wrote:
    Dzień dobry!

Kciuki za wyniki dla tych, co były/będą w labie 🙂

@Anka32 @metka już przebieram nogami na Wasze testowanie! 🤭

Ja jeszcze dodam odnośnie jajowodów, że jak zapytałam mojego doktorka w lipcu o przechwytywanie jajeczka przez ten przeciwległy to powiedział mi wtedy, że wg niego "nie ma takiej opcji" - byście zobaczyły wczoraj jego minę jak odkrył z którego jajnika była u mnie owulacja 🤣
    Też mi się to wydawało niemożliwe, a jednak jestem żywym dowodem 🥺

Co do włosów to ja też nigdy nie farbowałam, choć w zeszłym roku bardzo mnie korciło. Mój kolor włosów to ciemny brąz, kasztan. Podobają mi się, ale zauważyłam że pojawiają mi się pojedyncze siwe. Mąż mnie skutecznie przekonał, żeby nie farbować 😁

Na moje się nie nastawiaj bo 🐒 mnie ubiegnie pewnie. Rano Wam napisałam o testowaniu i ledwo wysłałam wiadomość to ból okresowy udek i brzucha 🥹🤣

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2024, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalee wrote:
    Ja nie przepadam za żoną mojego męża brata. Nie da się wszystkich lubić i tak jest w tym przypadku. Bardzo lubi się przechwalać, ma najzdolniejsze dzieci itp. Mieszka z teściami i mam wrażenie, że te dzieci są faworyzowane. Teściową mam fajną ale jak do nas przyjedzie to dużo mówi o tamtych dzieciakach - że zrobiły to, że wygrały tamto. A moje dzieci słuchają. Jak nawet zacznę mowic coś o swoich to od razu odbita piłeczka. Z tamtą szwagierką się tak cackają- np jest Dzień Kobiet i Teściową mówi mojemu mężowi, żeby złożył tamtej życzenia. Ale drugiemu synowi nie powie żeby np złożył mi. I takich historii jest mnóstwo. Dlatego jak najrzadziej tam jeździmy.

To pewnie przykre dla Twoich Dzieciaczków 🫂 na szczęście mają wspaniałą Mamę ❤️
    Syn długo gra w piłkę? ⚽️

Olalee lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2024, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    To pewnie przykre dla Twoich Dzieciaczków 🫂 na szczęście mają wspaniałą Mamę ❤️
    Syn długo gra w piłkę? ⚽️
    Niecałe 1,5 toku :) ale bardzo lubi :)

Anka32, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Królikkicek Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2024, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie. Wzięłam rano euthyrox bo nie wyrobiłam się na badania. Teraz znalazłam laboratorium które jest czynne do 19 i może popołudniu skoczę na badania. Czy euthyrox ma wpływ na wynik samego TSH, estriadolu i innych hormonów? ( Ft3 ft4 anty TPO- i tg nie bede robić)

👩🏻 👨🏻‍🦱 32
    👰🤵2019
    👶2021
    05.2022-07.2023 bezowocne starania
    08.2023 usunięcie tarczycy
    12.2023 ponowne rozpoczęcie starań o ciążę ...
    🛑 06.24 Złośliwy nowotwór piersi.
    06.09.24 Chemioterapia
    💊 Euthyrox 125, 150,Folian 800,Wit C 1000,Inozytol,Wit D3 2000,Wit B12,Magnez,Q10, Omega3, acard75, l-arginina,

🧬V R2 (c.3980A>G hetero, MTHFR c.665C>T hetero, PAI-1(4_5) homo
    Acard 150 od ⏸️
    Heparyna od ❤️
  • aszin Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2024, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Lyiss, ja po prostu podsmażam w garnku maliny z odrobiną miodu i wody 😁

Liyss🧚🏻, Astereae lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

03.2024 💔💔 8tc

👩
    🧑🏻

IVF?

• Myszkaaa20 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2024, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Królikkicek wrote:
    Dziewczyny mam pytanie. Wzięłam rano euthyrox bo nie wyrobiłam się na badania. Teraz znalazłam laboratorium które jest czynne do 19 i może popołudniu skoczę na badania. Czy euthyrox ma wpływ na wynik samego TSH, estriadolu i innych hormonów? ( Ft3 ft4 anty TPO- i tg nie bede robić)

Ma wpływ, euthyrox bierze się po pobraniu.

Anka32 lubi tę wiadomość

👱🏼‍♀️30 👨‍🦱31
    👶🏼M.

💕2014
    💍2018
    💒2020
  • Edithka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2024, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunnysunsun wrote:
    Glukoza na czczo wyszła mi 96. A w ciąży normy są do 92. Mam to obserwować, pilnować diety, dostałam glukometr i mam sprawdzać sobie poziom glukozy. Krzywej cukrowej mam na razie nie robić jeszcze.
    Aj, mi wyszła 95 na czczo i też mnie ten wynik martwi. We wtorek mam lekarza to zobaczę co mi na to powie.

👱34
    🧔32
    👶08.2020
    👶07.2024

⏸️11.11.2023 ❤️ w 9cs
    14.11.2023 beta hcg 1460
    16.11.2023 beta hcg 3335
    28.11 7mm szczęścia, serduszko na USG. 😍
    16.01. prenatalne, dziecko rozwija się prawidłowo. ❤️
    13.02. 240g. zdrowego chłopca.
    05.03. 382g.
    26.03. połówkowe 640g. misia ❤️
    16.04. Przekroczony kilogram! 1070g.
    14.05. trzecie prenatalne, 1715g.😍
    31.05. waga 2260g. 😍
    28.06. 3400g. ❤️
    12.07. 4000g. 😳
    15.07. już jesteśmy razem 😍
    3970 g. 56 cm ❤️

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2024, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój małż ma dzisiaj jakiś dzień czułości. Nawet mnie tak słodko pomiział po brzuchu jak leżeliśmy a mnie się zrobiło smutno.. eh 🥺

goska000, Olalee, karola_b, ezra, Zbuntowana, Sunnysunsun lubią tę wiadomość

‹‹ 304 305 306 307 308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ