Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
blador2 wrote:Metka po Twoich objawach bardzo wyczekuję Twojego testu, a to już jutro?
Bladorku w weekend za tydzień. Widzę różnicę w tej fazie lutealnej w porównaniu do innych, ale też wiem, że staraczkowa głowa potrafi wszystko… więc pozostaje czekać.
Na 19.01 mam termin @, jutro jest 10dpo, ale nie chcę tego robić, wytrwam jeszcze ten tydzień i wtedy się okaże 🤷🏽♀️Zbuntowana lubi tę wiadomość
👩🏼🦰1987
🧔🏽♂️1993
👦🏽2007
👧🏼2012
💊wit D 4000
💊Magnez + B6
💊B12
💊Kwas Foliowy 800
💊Inozytol
💊DHA
💊Cholina
09.02.2024r.: ⏸️ - 🥹 zostań!
09.02.2024r.: beta 38 mIU/ml, progesteron: 13,74ng/mL
Luteina od 11.02. do 12tc
12.02.2024r.: beta 249,90 mIU/ml 😍
progesteron: 28,99ng/mL
27.02.2024r. - I-sza wizyta - mamy♥️
21.03.2024r. - USG - 2,7cm bobasa, ♥️160 ud/min 🥹😍 TP: 20.10.2024r.
08.04.2024r. - wszystko ok, bardzo ruchliwa dzidzia 😍
11.04.2024r. - Prenatalne I trymestr: USG ✅, 6.3cm dzidziolka, na 85% dziewczynka. Czekamy na Pappa 🤞🏼
23.04.2024r.- Wyniki Pappa ✅
13.05 - 120g ruchliwej dzidzi 👧🏽
03.06 - 350g zdrowej dziewczynki👧🏽
18.06 - prenatalne II trymestr - 500g Sary, wszystkie parametry ✅
-
nick nieaktualny@Sunnysunsun, mam mieć wyniki dziś po południu lub w poniedziałek.
Nie pamiętam która z Poznania polecała mi to Centrum Krwiodawstwa, ale ceny faktycznie sztosik! Prog, estadiol, wit. D 112 zł, a w Diagnostyce jakieś 175 zł z usługą pobrania. Różnica będzie na testy ciążowe 😅
Na śniadanko oszukana szakszuka (bo bez chorizo) 🤩 i chlebek żytni. Kawka przynajmniej pół godz po jedzeniu (nauczyłam się @Effiii, wszystko dla lepszego wchłaniania)ultramaryna_, ezra lubią tę wiadomość
-
@Pusshka, ja też tego pilnuje z kawusia, ale dziś tak miałam ochotę z rana (2h po Letroxie, żeby nie było!), że wypiłam przed śniadaniem 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2024, 09:07
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
03.2024 💔💔 8tc
3 stymulacje Clostilbegyt ✖️
👩
✖️Hashimoto, trombofilia wrodzona - V(Leiden) hetero, PAI hetero
✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
🧑🏻
✖️Ciężka oligoteratozoospermia(morfologia 0%, koncentracja 3,5mln)
✔️Hormony, podstawowe badania krwi, kariotyp
🔜 Konsultacja andrologiczna
IVF?
Staję na głowie, by lecieć do chmur
Do licha, spadam znów w dół -
nick nieaktualny
-
Pusshka wrote:Nieraz są takie dni 🤭
Jedziemy dziś w rodzinne strony i mamy zaproszenie na kawę do brata i TEJ bratowej, którzy olali rodzinę w święta. Trzymajcie kciuki, żebym jakoś przetrwała 😅
W ogóle to współczuję wam takich bratowychto musi być bardzo przykre, mieć przez to słaby kontakt z rodzeństwem. Ja na szczęście nie mogę narzekać, jutro idziemy z bratem i bratowa na siłownię a później na obiad do rodziców ☺️ wiem, że brat by za mną w ogień skoczył, śmiać mi się kiedyś chcialo, jak byliśmy na meczu bez mojego męża, a brat poczuł się za mnie tak odpowiedzialny, że oka ze mnie nie spuszczał, jak przechodziliśmy w tłumie to trzymał mi i swojej żonie rękę na plecach, żebyśmy się czasem nie zgubiły 😅 no słodkie to było 😁
Liyss🧚🏻, Pusshka, blador2, Małgosiagosia, Pyśkaaa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
03.2024 💔💔 8tc
👩
✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
🧑🏻
IVF?
nick nieaktualnyDzień dobry Dziewcxyny. Ale pospałam. Mąż wstał wczesniej a ja budzika nie nastawiłam. Ale tak to jest jak się codziennie po 5 wstaje.
Sarka testowałaś? Kciuki.
Trzymam też kciuki za wyniki.
Ania piekny ten Twój naturalny kolor. Chciałabym takie włoski. Dobra decyzja z niefarbowaniem. ❤
Piję szybką kawkę i muszę się za sprzątanie brać.Anka32 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
@aszin a masz jakiś przepis na fruzeline czy jakaś kupna? Bo nie powiem zrobiłaś mi smaka! A z tym wiesiołkiem to mnie zmartwiłaś, ja właśnie w tym cyklu pierwszy raz przyjmuję i zobaczę jak u mnie..
@Sarka kciuki ❤️
Wow aż 30% to dużo! Jednak ten styczeń też jest magiczny 🥹
A ja skończyłam okres w czwartek, zadowolona już plan na dzisiaj z mężem 🔥 a tu idę do WC i znowu okres blee! Ten cykl poprzedni i ten jest dla mnie dziwny na maxa.
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Effiii wrote:https://www.instagram.com/reel/C2AqN4-oW4i/?igsh=bHcyOWhnYng1amR5
Post odnośnie ferrytyny wchłanialności itp co o tym sądzicie ?? Może faktycznie za bardzo pędzimy z podnoszeniem jej ?
Ja właśnie odebrałam ostatni wyniki i mam ferrytyne 18,5. Żelazo ok, hemoglobina 13,4. Napisałam do gina prowadzącego do którego mam naprawdę zaufanie czy mam coś suplementować. Odpisał, że jest nieźle i na razie nic nie zmieniać.Zbuntowana lubi tę wiadomość
31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
Dzień dobry!
Kciuki za wyniki dla tych, co były/będą w labie 🙂
@Anka32 @metka już przebieram nogami na Wasze testowanie! 🤭
Ja jeszcze dodam odnośnie jajowodów, że jak zapytałam mojego doktorka w lipcu o przechwytywanie jajeczka przez ten przeciwległy to powiedział mi wtedy, że wg niego "nie ma takiej opcji" - byście zobaczyły wczoraj jego minę jak odkrył z którego jajnika była u mnie owulacja 🤣
Też mi się to wydawało niemożliwe, a jednak jestem żywym dowodem 🥺
Co do włosów to ja też nigdy nie farbowałam, choć w zeszłym roku bardzo mnie korciło. Mój kolor włosów to ciemny brąz, kasztan. Podobają mi się, ale zauważyłam że pojawiają mi się pojedyncze siwe. Mąż mnie skutecznie przekonał, żeby nie farbować 😁Cerva, Pusshka, Anka32, metkamniedrapie_87, ultramaryna_, Butterfly23, Liyss🧚🏻, ezra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa nie przepadam za żoną mojego męża brata. Nie da się wszystkich lubić i tak jest w tym przypadku. Bardzo lubi się przechwalać, ma najzdolniejsze dzieci itp. Mieszka z teściami i mam wrażenie, że te dzieci są faworyzowane. Teściową mam fajną ale jak do nas przyjedzie to dużo mówi o tamtych dzieciakach - że zrobiły to, że wygrały tamto. A moje dzieci słuchają. Jak nawet zacznę mowic coś o swoich to od razu odbita piłeczka. Z tamtą szwagierką się tak cackają- np jest Dzień Kobiet i Teściową mówi mojemu mężowi, żeby złożył tamtej życzenia. Ale drugiemu synowi nie powie żeby np złożył mi. I takich historii jest mnóstwo. Dlatego jak najrzadziej tam jeździmy.
-
nick nieaktualnyaszin wrote:Trzymam kciuki ✊
W ogóle to współczuję wam takich bratowychto musi być bardzo przykre, mieć przez to słaby kontakt z rodzeństwem. Ja na szczęście nie mogę narzekać, jutro idziemy z bratem i bratowa na siłownię a później na obiad do rodziców ☺️ wiem, że brat by za mną w ogień skoczył, śmiać mi się kiedyś chcialo, jak byliśmy na meczu bez mojego męża, a brat poczuł się za mnie tak odpowiedzialny, że oka ze mnie nie spuszczał, jak przechodziliśmy w tłumie to trzymał mi i swojej żonie rękę na plecach, żebyśmy się czasem nie zgubiły 😅 no słodkie to było 😁
Na szczęście drugą bratową mam przewspaniałą, mamy codzienny kontakt - mogę z nią pogadać na wszystkie tematy od codziennych pierdołek po głębokie egzystencjonalne rozkminy 😅 Wieczorem idziemy do nich, więc na pewno sobie humor polepszę po wizytacji kawowej 😀Cerva, Anka32, aszin, blador2, Małgosiagosia, Butterfly23, Muuu., Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykarola_b wrote:Dzień dobry!
Kciuki za wyniki dla tych, co były/będą w labie 🙂
@Anka32 @metka już przebieram nogami na Wasze testowanie! 🤭
Ja jeszcze dodam odnośnie jajowodów, że jak zapytałam mojego doktorka w lipcu o przechwytywanie jajeczka przez ten przeciwległy to powiedział mi wtedy, że wg niego "nie ma takiej opcji" - byście zobaczyły wczoraj jego minę jak odkrył z którego jajnika była u mnie owulacja 🤣
Też mi się to wydawało niemożliwe, a jednak jestem żywym dowodem 🥺
Co do włosów to ja też nigdy nie farbowałam, choć w zeszłym roku bardzo mnie korciło. Mój kolor włosów to ciemny brąz, kasztan. Podobają mi się, ale zauważyłam że pojawiają mi się pojedyncze siwe. Mąż mnie skutecznie przekonał, żeby nie farbować 😁
Na moje się nie nastawiaj bo 🐒 mnie ubiegnie pewnie. Rano Wam napisałam o testowaniu i ledwo wysłałam wiadomość to ból okresowy udek i brzucha 🥹🤣 -
nick nieaktualnyOlalee wrote:Ja nie przepadam za żoną mojego męża brata. Nie da się wszystkich lubić i tak jest w tym przypadku. Bardzo lubi się przechwalać, ma najzdolniejsze dzieci itp. Mieszka z teściami i mam wrażenie, że te dzieci są faworyzowane. Teściową mam fajną ale jak do nas przyjedzie to dużo mówi o tamtych dzieciakach - że zrobiły to, że wygrały tamto. A moje dzieci słuchają. Jak nawet zacznę mowic coś o swoich to od razu odbita piłeczka. Z tamtą szwagierką się tak cackają- np jest Dzień Kobiet i Teściową mówi mojemu mężowi, żeby złożył tamtej życzenia. Ale drugiemu synowi nie powie żeby np złożył mi. I takich historii jest mnóstwo. Dlatego jak najrzadziej tam jeździmy.
To pewnie przykre dla Twoich Dzieciaczków 🫂 na szczęście mają wspaniałą Mamę ❤️
Syn długo gra w piłkę? ⚽️Olalee lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny mam pytanie. Wzięłam rano euthyrox bo nie wyrobiłam się na badania. Teraz znalazłam laboratorium które jest czynne do 19 i może popołudniu skoczę na badania. Czy euthyrox ma wpływ na wynik samego TSH, estriadolu i innych hormonów? ( Ft3 ft4 anty TPO- i tg nie bede robić)👩🏻 👨🏻🦱 32
👰🤵2019
👶2021
05.2022-07.2023 bezowocne starania
08.2023 usunięcie tarczycy
12.2023 ponowne rozpoczęcie starań o ciążę ...
🛑 06.24 Złośliwy nowotwór piersi.
06.09.24 Chemioterapia
💊 Euthyrox 125, 150,Folian 800,Wit C 1000,Inozytol,Wit D3 2000,Wit B12,Magnez,Q10, Omega3, acard75, l-arginina,
🧬V R2 (c.3980A>G hetero, MTHFR c.665C>T hetero, PAI-1(4_5) homo
Acard 150 od ⏸️
Heparyna od ❤️ -
@Lyiss, ja po prostu podsmażam w garnku maliny z odrobiną miodu i wody 😁
Liyss🧚🏻, Astereae lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
03.2024 💔💔 8tc
👩
🧑🏻
IVF?
Królikkicek wrote:Dziewczyny mam pytanie. Wzięłam rano euthyrox bo nie wyrobiłam się na badania. Teraz znalazłam laboratorium które jest czynne do 19 i może popołudniu skoczę na badania. Czy euthyrox ma wpływ na wynik samego TSH, estriadolu i innych hormonów? ( Ft3 ft4 anty TPO- i tg nie bede robić)
Ma wpływ, euthyrox bierze się po pobraniu.Anka32 lubi tę wiadomość
👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
Sunnysunsun wrote:Glukoza na czczo wyszła mi 96. A w ciąży normy są do 92. Mam to obserwować, pilnować diety, dostałam glukometr i mam sprawdzać sobie poziom glukozy. Krzywej cukrowej mam na razie nie robić jeszcze.👱34
🧔32
👶08.2020
👶07.2024
⏸️11.11.2023 ❤️ w 9cs
14.11.2023 beta hcg 1460
16.11.2023 beta hcg 3335
28.11 7mm szczęścia, serduszko na USG. 😍
16.01. prenatalne, dziecko rozwija się prawidłowo. ❤️
13.02. 240g. zdrowego chłopca.
05.03. 382g.
26.03. połówkowe 640g. misia ❤️
16.04. Przekroczony kilogram! 1070g.