X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • metkamniedrapie_87 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2024, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    Metka po Twoich objawach bardzo wyczekuję Twojego testu, a to już jutro?

Bladorku w weekend za tydzień. Widzę różnicę w tej fazie lutealnej w porównaniu do innych, ale też wiem, że staraczkowa głowa potrafi wszystko… więc pozostaje czekać.
    Na 19.01 mam termin @, jutro jest 10dpo, ale nie chcę tego robić, wytrwam jeszcze ten tydzień i wtedy się okaże 🤷🏽‍♀️

Zbuntowana lubi tę wiadomość

👩🏼‍🦰1987
    🧔🏽‍♂️1993

👦🏽2007
    👧🏼2012

💊wit D 4000
    💊Magnez + B6
    💊B12
    💊Kwas Foliowy 800
    💊Inozytol
    💊DHA
    💊Cholina

09.02.2024r.: ⏸️ - 🥹 zostań!

09.02.2024r.: beta 38 mIU/ml, progesteron: 13,74ng/mL

Luteina od 11.02. do 12tc

12.02.2024r.: beta 249,90 mIU/ml 😍
    progesteron: 28,99ng/mL

27.02.2024r. - I-sza wizyta - mamy♥️
    21.03.2024r. - USG - 2,7cm bobasa, ♥️160 ud/min 🥹😍 TP: 20.10.2024r.
    08.04.2024r. - wszystko ok, bardzo ruchliwa dzidzia 😍
    11.04.2024r. - Prenatalne I trymestr: USG ✅, 6.3cm dzidziolka, na 85% dziewczynka. Czekamy na Pappa 🤞🏼
    23.04.2024r.- Wyniki Pappa ✅
    13.05 - 120g ruchliwej dzidzi 👧🏽
    03.06 - 350g zdrowej dziewczynki👧🏽
    18.06 - prenatalne II trymestr - 500g Sary, wszystkie parametry ✅

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2024, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Sunnysunsun, mam mieć wyniki dziś po południu lub w poniedziałek.
    Nie pamiętam która z Poznania polecała mi to Centrum Krwiodawstwa, ale ceny faktycznie sztosik! Prog, estadiol, wit. D 112 zł, a w Diagnostyce jakieś 175 zł z usługą pobrania. Różnica będzie na testy ciążowe 😅
    Na śniadanko oszukana szakszuka (bo bez chorizo) 🤩 i chlebek żytni. Kawka przynajmniej pół godz po jedzeniu (nauczyłam się @Effiii, wszystko dla lepszego wchłaniania)

ultramaryna_, ezra lubią tę wiadomość

• aszin Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2024, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Pusshka, ja też tego pilnuje z kawusia, ale dziś tak miałam ochotę z rana (2h po Letroxie, żeby nie było!), że wypiłam przed śniadaniem 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2024, 09:07

Starania od 2023r.
    03.24 💔💔

♀ Hashimoto, trombofilia wrodzona
    ♂ Oligoteratozoospermia (kariotyp, CFTR, AZF ✔️)

🔜 kwalifikacja IVF
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2024, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2024, 21:55

Edithka, ultramaryna_, Małgosiagosia, Zbuntowana, ezra lubią tę wiadomość

• aszin Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2024, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    Nieraz są takie dni 🤭

Jedziemy dziś w rodzinne strony i mamy zaproszenie na kawę do brata i TEJ bratowej, którzy olali rodzinę w święta. Trzymajcie kciuki, żebym jakoś przetrwała 😅
    Trzymam kciuki ✊
    W ogóle to współczuję wam takich bratowych :( to musi być bardzo przykre, mieć przez to słaby kontakt z rodzeństwem. Ja na szczęście nie mogę narzekać, jutro idziemy z bratem i bratowa na siłownię a później na obiad do rodziców ☺️ wiem, że brat by za mną w ogień skoczył, śmiać mi się kiedyś chcialo, jak byliśmy na meczu bez mojego męża, a brat poczuł się za mnie tak odpowiedzialny, że oka ze mnie nie spuszczał, jak przechodziliśmy w tłumie to trzymał mi i swojej żonie rękę na plecach, żebyśmy się czasem nie zgubiły 😅 no słodkie to było 😁

Liyss🧚🏻, Pusshka, blador2, Małgosiagosia, Pyśkaaa, Zbuntowana lubią tę wiadomość

Starania od 2023r.
    03.24 💔💔

🔜 kwalifikacja IVF
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2024, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewcxyny. Ale pospałam. Mąż wstał wczesniej a ja budzika nie nastawiłam. Ale tak to jest jak się codziennie po 5 wstaje.

Sarka testowałaś? Kciuki.

Trzymam też kciuki za wyniki.

Ania piekny ten Twój naturalny kolor. Chciałabym takie włoski. Dobra decyzja z niefarbowaniem. ❤

Piję szybką kawkę i muszę się za sprzątanie brać.

Anka32 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2024, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra, jak tam? ✊🏻❤️

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2024, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @aszin a masz jakiś przepis na fruzeline czy jakaś kupna? Bo nie powiem zrobiłaś mi smaka! A z tym wiesiołkiem to mnie zmartwiłaś, ja właśnie w tym cyklu pierwszy raz przyjmuję i zobaczę jak u mnie..

@Sarka kciuki ❤️

Wow aż 30% to dużo! Jednak ten styczeń też jest magiczny 🥹

A ja skończyłam okres w czwartek, zadowolona już plan na dzisiaj z mężem 🔥 a tu idę do WC i znowu okres blee! Ten cykl poprzedni i ten jest dla mnie dziwny na maxa.

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2024, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:
    https://www.instagram.com/reel/C2AqN4-oW4i/?igsh=bHcyOWhnYng1amR5
    Post odnośnie ferrytyny wchłanialności itp co o tym sądzicie ?? Może faktycznie za bardzo pędzimy z podnoszeniem jej ?

Ja właśnie odebrałam ostatni wyniki i mam ferrytyne 18,5. Żelazo ok, hemoglobina 13,4. Napisałam do gina prowadzącego do którego mam naprawdę zaufanie czy mam coś suplementować. Odpisał, że jest nieźle i na razie nic nie zmieniać.

Zbuntowana lubi tę wiadomość

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • karola_b Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2024, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Kciuki za wyniki dla tych, co były/będą w labie 🙂

@Anka32 @metka już przebieram nogami na Wasze testowanie! 🤭

Ja jeszcze dodam odnośnie jajowodów, że jak zapytałam mojego doktorka w lipcu o przechwytywanie jajeczka przez ten przeciwległy to powiedział mi wtedy, że wg niego "nie ma takiej opcji" - byście zobaczyły wczoraj jego minę jak odkrył z którego jajnika była u mnie owulacja 🤣
    Też mi się to wydawało niemożliwe, a jednak jestem żywym dowodem 🥺

Co do włosów to ja też nigdy nie farbowałam, choć w zeszłym roku bardzo mnie korciło. Mój kolor włosów to ciemny brąz, kasztan. Podobają mi się, ale zauważyłam że pojawiają mi się pojedyncze siwe. Mąż mnie skutecznie przekonał, żeby nie farbować 😁

Cerva, Pusshka, Anka32, metkamniedrapie_87, ultramaryna_, Butterfly23, Liyss🧚🏻, ezra lubią tę wiadomość

👩 30l.
    👦 38l.
    👶 2l.

04.2023 💔 cp, usunięty lewy jajowód
    10.2023 💔 cb

30.12.2023 ⏸️
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2024, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie przepadam za żoną mojego męża brata. Nie da się wszystkich lubić i tak jest w tym przypadku. Bardzo lubi się przechwalać, ma najzdolniejsze dzieci itp. Mieszka z teściami i mam wrażenie, że te dzieci są faworyzowane. Teściową mam fajną ale jak do nas przyjedzie to dużo mówi o tamtych dzieciakach - że zrobiły to, że wygrały tamto. A moje dzieci słuchają. Jak nawet zacznę mowic coś o swoich to od razu odbita piłeczka. Z tamtą szwagierką się tak cackają- np jest Dzień Kobiet i Teściową mówi mojemu mężowi, żeby złożył tamtej życzenia. Ale drugiemu synowi nie powie żeby np złożył mi. I takich historii jest mnóstwo. Dlatego jak najrzadziej tam jeździmy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2024, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Trzymam kciuki ✊
    W ogóle to współczuję wam takich bratowych :( to musi być bardzo przykre, mieć przez to słaby kontakt z rodzeństwem. Ja na szczęście nie mogę narzekać, jutro idziemy z bratem i bratowa na siłownię a później na obiad do rodziców ☺️ wiem, że brat by za mną w ogień skoczył, śmiać mi się kiedyś chcialo, jak byliśmy na meczu bez mojego męża, a brat poczuł się za mnie tak odpowiedzialny, że oka ze mnie nie spuszczał, jak przechodziliśmy w tłumie to trzymał mi i swojej żonie rękę na plecach, żebyśmy się czasem nie zgubiły 😅 no słodkie to było 😁
    Fajny brat ❤
    Na szczęście drugą bratową mam przewspaniałą, mamy codzienny kontakt - mogę z nią pogadać na wszystkie tematy od codziennych pierdołek po głębokie egzystencjonalne rozkminy 😅 Wieczorem idziemy do nich, więc na pewno sobie humor polepszę po wizytacji kawowej 😀

Cerva, Anka32, aszin, blador2, Małgosiagosia, Butterfly23, Muuu., Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2024, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola_b wrote:
    Dzień dobry!

Kciuki za wyniki dla tych, co były/będą w labie 🙂

@Anka32 @metka już przebieram nogami na Wasze testowanie! 🤭

Ja jeszcze dodam odnośnie jajowodów, że jak zapytałam mojego doktorka w lipcu o przechwytywanie jajeczka przez ten przeciwległy to powiedział mi wtedy, że wg niego "nie ma takiej opcji" - byście zobaczyły wczoraj jego minę jak odkrył z którego jajnika była u mnie owulacja 🤣
    Też mi się to wydawało niemożliwe, a jednak jestem żywym dowodem 🥺

Co do włosów to ja też nigdy nie farbowałam, choć w zeszłym roku bardzo mnie korciło. Mój kolor włosów to ciemny brąz, kasztan. Podobają mi się, ale zauważyłam że pojawiają mi się pojedyncze siwe. Mąż mnie skutecznie przekonał, żeby nie farbować 😁

Na moje się nie nastawiaj bo 🐒 mnie ubiegnie pewnie. Rano Wam napisałam o testowaniu i ledwo wysłałam wiadomość to ból okresowy udek i brzucha 🥹🤣

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2024, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalee wrote:
    Ja nie przepadam za żoną mojego męża brata. Nie da się wszystkich lubić i tak jest w tym przypadku. Bardzo lubi się przechwalać, ma najzdolniejsze dzieci itp. Mieszka z teściami i mam wrażenie, że te dzieci są faworyzowane. Teściową mam fajną ale jak do nas przyjedzie to dużo mówi o tamtych dzieciakach - że zrobiły to, że wygrały tamto. A moje dzieci słuchają. Jak nawet zacznę mowic coś o swoich to od razu odbita piłeczka. Z tamtą szwagierką się tak cackają- np jest Dzień Kobiet i Teściową mówi mojemu mężowi, żeby złożył tamtej życzenia. Ale drugiemu synowi nie powie żeby np złożył mi. I takich historii jest mnóstwo. Dlatego jak najrzadziej tam jeździmy.

To pewnie przykre dla Twoich Dzieciaczków 🫂 na szczęście mają wspaniałą Mamę ❤️
    Syn długo gra w piłkę? ⚽️

Olalee lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2024, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    To pewnie przykre dla Twoich Dzieciaczków 🫂 na szczęście mają wspaniałą Mamę ❤️
    Syn długo gra w piłkę? ⚽️
    Niecałe 1,5 toku :) ale bardzo lubi :)

Anka32, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Królikkicek Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2024, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie. Wzięłam rano euthyrox bo nie wyrobiłam się na badania. Teraz znalazłam laboratorium które jest czynne do 19 i może popołudniu skoczę na badania. Czy euthyrox ma wpływ na wynik samego TSH, estriadolu i innych hormonów? ( Ft3 ft4 anty TPO- i tg nie bede robić)

👩🏻 👨🏻‍🦱 32
    👰🤵2019
    👶2021
    05.2022-07.2023 bezowocne starania
    08.2023 usunięcie tarczycy
    12.2023 ponowne rozpoczęcie starań o ciążę ...
    🛑 06.24 Złośliwy nowotwór piersi.
    06.09.24 Chemioterapia
    💊 Euthyrox 125, 150,Folian 800,Wit C 1000,Inozytol,Wit D3 2000,Wit B12,Magnez,Q10, Omega3, acard75, l-arginina,

🧬V R2 (c.3980A>G hetero, MTHFR c.665C>T hetero, PAI-1(4_5) homo
    Acard 150 od ⏸️
    Heparyna od ❤️
  • aszin Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2024, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Lyiss, ja po prostu podsmażam w garnku maliny z odrobiną miodu i wody 😁

Liyss🧚🏻, Astereae lubią tę wiadomość

Starania od 2023r.
    03.24 💔💔

🔜 kwalifikacja IVF
  • Myszkaaa20 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2024, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Królikkicek wrote:
    Dziewczyny mam pytanie. Wzięłam rano euthyrox bo nie wyrobiłam się na badania. Teraz znalazłam laboratorium które jest czynne do 19 i może popołudniu skoczę na badania. Czy euthyrox ma wpływ na wynik samego TSH, estriadolu i innych hormonów? ( Ft3 ft4 anty TPO- i tg nie bede robić)

Ma wpływ, euthyrox bierze się po pobraniu.

Anka32 lubi tę wiadomość

👱🏼‍♀️30 👨‍🦱31
    👶🏼M.

💕2014
    💍2018
    💒2020
  • Edithka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2024, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunnysunsun wrote:
    Glukoza na czczo wyszła mi 96. A w ciąży normy są do 92. Mam to obserwować, pilnować diety, dostałam glukometr i mam sprawdzać sobie poziom glukozy. Krzywej cukrowej mam na razie nie robić jeszcze.
    Aj, mi wyszła 95 na czczo i też mnie ten wynik martwi. We wtorek mam lekarza to zobaczę co mi na to powie.

👱34
    🧔32
    👶08.2020
    👶07.2024

⏸️11.11.2023 ❤️ w 9cs
    14.11.2023 beta hcg 1460
    16.11.2023 beta hcg 3335
    28.11 7mm szczęścia, serduszko na USG. 😍
    16.01. prenatalne, dziecko rozwija się prawidłowo. ❤️
    13.02. 240g. zdrowego chłopca.
    05.03. 382g.
    26.03. połówkowe 640g. misia ❤️
    16.04. Przekroczony kilogram! 1070g.
    14.05. trzecie prenatalne, 1715g.😍
    31.05. waga 2260g. 😍
    28.06. 3400g. ❤️
    12.07. 4000g. 😳
    15.07. już jesteśmy razem 😍
    3970 g. 56 cm ❤️

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2024, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój małż ma dzisiaj jakiś dzień czułości. Nawet mnie tak słodko pomiział po brzuchu jak leżeliśmy a mnie się zrobiło smutno.. eh 🥺

goska000, Olalee, karola_b, ezra, Zbuntowana, Sunnysunsun lubią tę wiadomość

‹‹ 304 305 306 307 308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ