X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka fart że sprawdziłaś ! A teraz będzie na przyjemności ;)

Butterfly tak 🥹już niebawem 😁
    https://ibb.co/26z3MnD
    Jak Twoja głowa ??

Anka widoki piękne 🤩

Pytanko do szczęśliwych posiadaczek birkenstock, dojrzałam do tej decyzji i dołączam do Waszego grona. Tylko pytanie czy to są laczki na jeden sezon czy pośmigam w nich chociaż dwa sezony ??

Pusshka, Butterfly23 lubią tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • Pusshka Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Zapomniałam się przywitać 😅

Dzień dobry pięknym Paniom ❤️
    Podaję kawusię 😃

20240729-075102.jpg
    Kawka z takim widokiem ma +100 do smaku 🤩 Jakie plany na dziś?

Starania o pierwsze 👶 od 10/2022

❌️ endometrioza
    🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
    Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
    24.06 transfer 4BA 🍀
    7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
    19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
    26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
    11.10 250g synka 🥰
    6.11 II prenatalne: misiu waży 470g

preg.png
  • Bulbasek Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effii ja mam chyba 3 sezon już, tylko miałam takie zamszowe te paski i one trochę się strzępić zaczęły w tym roku i kolor trochę też już taki wyplowiały się robi, więc to już ich ostatni sezon na pewno.

Pushka no dobrze że sprawdziłaś to kaska na wyprawkę będzie😍

Pusshka, Effiii lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze bobo
    👩30l.
    2017 laparotomia, usunięty potworniak ze znaczna częścią prawego jajnika
    PCOS
    🧔30l.

🔜
    Laparoskopia
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo 🌿Effiii też się chętnie dowiem! Też się czaję na te klapki. A głowa boli. Wczoraj miałam dzień spokoju a on dziś znów od nowa… i fajna animacja 😁 tak się cieszę, że już zaraz zaczynacie 😍

Effiii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    Kawka z takim widokiem ma +100 do smaku 🤩 Jakie plany na dziś?

Dwa punkty widokowe a potem leniuchowanie :D

A teraz prowadziłam obserwację Bociana bo przyleciał nad staw 😍

Pusshka, Paula9463 lubią tę wiadomość

• blador2 Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii też się czaję, ale na kolejny sezon więc będę polowała na jesieni bo podobno na zalando są wtedy w dobrej cenie. Póki co moje ukochane sandały crocsy zaczynają pękać, muszę szybko zamówić drugie

Effiii lubi tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • Nomeolvides Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam już drugi sezon i są jak nowe (no poza stopą odbita na podeszwie, ale to da się wyczyścić np ścierając papierem ściernym, robię tak przed sezonem). Tylko ja nie mam tych standardowych a takie z jednym paskiem

Effiii, ata114 lubią tę wiadomość

👧🏼25 👱🏼‍♂️26
    Starania od 06.2023
    Niedoczynność tarczycy / IO / PCOS

🍀21.04 ⏸
    🍀 22.04 beta 49 / 199 / 608 / 5739
    🍀 02.05 Dwa pęcherzyki w macicy
    🍀 15.05 Mamy dwa serduszka ♥️♥️
    🍀 27.06 NIFTY niskie ryzyka 🥺
    🍀 19.07 Synek 🩵 i Córeczka 🩷

💊Euthyrox 100, acard

preg.png
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. 😘

🌿Nome elegancka bryka. 😀

🌿Króliczku jesteśmy z Tobą wszystkie. 😘

🌿Effiii o to już, zaraz będzie się działo! Super. 🥰

🌿Paula takie sny są okropne. Ja nie wiem co te Nasze głowy kreują. 😦

Effiii, Paula9463 lubią tę wiadomość

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Lola93 Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:
    Pusshka fart że sprawdziłaś ! A teraz będzie na przyjemności ;)

Butterfly tak 🥹już niebawem 😁
    https://ibb.co/26z3MnD
    Jak Twoja głowa ??

Anka widoki piękne 🤩

Pytanko do szczęśliwych posiadaczek birkenstock, dojrzałam do tej decyzji i dołączam do Waszego grona. Tylko pytanie czy to są laczki na jeden sezon czy pośmigam w nich chociaż dwa sezony ??
    Ja polecam MEGA. Jest to ocena subiektywna ale są niesamowicie wygodne, przeszłam w nich całą Wenecję (20km pieszo) i wieczorem nie miałam opuchniętych stóp i nie bolały!! Już mój 3 sezon i paski wyglądają ładnie, faktycznie ten środek tylko jest do wyszczotkowania. Uwielbiam:) tylko zaznaczam że mam raczej dość wąską stopę i wzięłam wersję narrow. A no i koniecznie polecam te korkowe, plastikowe jednak słyszałam że duzo mniej wygodne na cały dzień :)

Effiii lubi tę wiadomość

• aszin Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🍀Siesiepy ✊🏻🫂

🍀 Effiii, czekam niecierpliwie razem z Tobą ♥️

Mąż wziął dziś wolne i pojechaliśmy od rana na spacer do lasu. Pies się wykąpał w jeziorze i odsypia padnięty 😁

Ja mam Birkenstocki pierwszy sezon, ale polecam mega. Nigdy nie miałam wygodniejszych klapków, chodziłam w nich po 20km w Rzymie i żadnych pęcherzy, odcisków 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca, 10:38

Effiii, blador2 lubią tę wiadomość

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️ 5cs
    19.03.2024 💔💔
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    8cs:
    - 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle⏳

💉Neoparin+💊 Acard150

„Somewhere over the rainbow…”
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się mega japonki podobają, ale ponad 5 stówek kosztują 🫣

• aszin Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Mi się mega japonki podobają, ale ponad 5 stówek kosztują 🫣
    Które? :D bo widzę bardzo różne ceny.

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️ 5cs
    19.03.2024 💔💔
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    8cs:
    - 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle⏳

💉Neoparin+💊 Acard150

„Somewhere over the rainbow…”
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki , teraz to już mnie przekonałyście na 100 % , z tym że może faktycznie się wstrzymam do jesieni... Bo cena dość konkretna ;)

Wpadły mi też w oko sandały z Lasockiego, ale jak się okazało babeczka miała dziecięcy rozmiar i dla dorosłych nie ma podobnych 🙃

https://ccc.eu/pl/dzieciece/chlopiece/sandaly/sandaly-lasocki-young-air-ci12-air-03-khaki?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=%5BPL%5D%5BP%5D%5BSEARCH_PMAX%5D_Buty_Dzieci%C4%99ce&utm_id=18967837187&gclsrc=aw.ds&gad_source=1

Chyba że nie umiem szukać 🫣

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września, 21:34

Megipta lubi tę wiadomość

• Maj.a Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🍷🍷

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września, 09:43

metkamniedrapie_87, Edithka lubią tę wiadomość

1️⃣7️⃣ cs
    🧬PAI-1 - homo MTHFR 1298A>C hetero
    ✅️HSG
    ✅️Brak pasożytów

05.10. 12dpo ⏸
    07.10. Beta HCG 56,90 mIU Prog 16,80 ng
    09.10. Beta HCG 172 mIU Prog 40,80 ng
    15.10. Beta HCG 2515 mIU Prog 40,20 ng
    25.10 Jest ❤
    15.11 🩺
    preg.png
  • suzume Koleżanka

Wysłany: 29 lipca, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewuchy! 😊 Pomyślałam dam update po wizycie u lekarza. Trafiłam na przemiła kobitke, która naprawdę była zainteresowana wszystkim!
    Mam do zrobienia 2 badania krwi. Progesteron na tydzień przed okresem. I w 1 bądź 2 dniu okresu do zbadania estradiol, prolaktyna, testosteron, LH & FSH, SHBG, tarczyca. Mam też zrobic jakieś samo badanie sluzu i im wysłać.

Powiedziała też że po badaniach będą też pewnie wysyłać na usg i możliwe że na sprawdzanie owulacji. Jeśli TSH wyjdzie drugi raz podwyższone to będą celować w obnizenie jej do poniżej 2.5

Dobrze było usłyszeć też że jeśli badania wyjdą w porządku to nie odeślą mnie z kwitkiem do domu ale dalej pomogą szukać i próbować znaleźć rozwiązanie.

Kwalifikujemy się też do kliniki leczenia niepłodności jeśli zaistniałaby taka sytuacja.

Wyszłam od lekarza z taką małą ulga że nie jestem w tym wszystkim już sama 🥹

Mam też pytanie do dziewczyn które może mialy bądź maja problemy z żylakami. Ja je Mam od zawsze. Pogadałyśmy dziś o nich z moją panią doktor. Powiedziała że kwalifikuje się do ich usunięcia, ale w związku z tym że staram się o dziecko to może nie być takie proste. Podobno zylaki są gorsze w ciazy a też nie chcą ich usunąć a później zniweczyc wszystko właśnie nagła ciaza. Powiedziała żebym się zastanowiła co chce zrobić.
    Czy któraś była w takiej sytuacji bądź zna kogoś innego i mogłaby coś doradzić?

Wysyłam wam dużo pozytywnej energii ❤️

ona 💁🏼‍♀️ 31 | on 🙋‍♂️ 56
    ❤️ bez zapezpieczenia od 2021
    Świadome starania od 04/24

✔️Progresteron 12.53ng/ml ✔️TPO <15ku/L ✔️ TSH 3.81 mU/L ✔️ t4 14.1 pmol/L ✔️ wolne androgeny 2.3% ✔️ SHBG 62 nmol/L ✔️ LH 7.6U/L ✔️ FSH 5.2U/L ✔️ testosteron 1.4nmol/L ⬆️ prolaktyna 526mU/L ✔️ estradiol 123pmol/L ✔️amh 3.60ng/ml

✖️ USG - policystyczne jajniki

Czekamy na wyniki analizy nasienia 🥹🤞🏻
  • Bulbasek Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja no niestety teraz sporo firm ma problemy, ale ja osobiście myślę że to i tak nie jest jeszcze największy kryzys i to jeszcze siądzie bardziej niestety. A co do zmiany pracy to myślisz że nie zgodzą się na rozwiązanie za porozumieniem stron i wtedy możecie się dogadać np. na miesiąc jeszcze albo wcale? Mnie nie chcieli początkowo puścić w jeszcze poprzedniej pracy i normalnie miałam 3 miesiące wypowiedzenia ale później udało się dogadać że ten ostatni miesiąc będę na urlopie(miałam bardzo dużo dni zaległych) i już w trakcie tego urlopu pracowałam u nowego pracodawcy. Zależy jaki masz też zawód bo jak taki że jest pracy dużo to zawsze możesz złożyć wypowiedzenie i szukać pracy to już leci ten okres, ale wiadomo to zawsze też ryzyko jest. Ale uważam że z niewolnika nie ma pracownika i pracodawcy też o tym wiedzą i na wypowiedzeniu nawet jak się myśli że będzie się pracować normalnie to po 2-3 tygodniach ten zapał najczęściej mija i jak firma ma trochę więcej pracowników albo miała to też sobie z tego zdają sprawę i zazwyczaj nie trzymają ludzi na siłę.

Maj.a lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze bobo
    👩30l.
    2017 laparotomia, usunięty potworniak ze znaczna częścią prawego jajnika
    PCOS
    🧔30l.

🔜
    Laparoskopia
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzume wrote:
    Dzień dobry dziewuchy! 😊 Pomyślałam dam update po wizycie u lekarza. Trafiłam na przemiła kobitke, która naprawdę była zainteresowana wszystkim!
    Mam do zrobienia 2 badania krwi. Progesteron na tydzień przed okresem. I w 1 bądź 2 dniu okresu do zbadania estradiol, prolaktyna, testosteron, LH & FSH, SHBG, tarczyca. Mam też zrobic jakieś samo badanie sluzu i im wysłać.

Powiedziała też że po badaniach będą też pewnie wysyłać na usg i możliwe że na sprawdzanie owulacji. Jeśli TSH wyjdzie drugi raz podwyższone to będą celować w obnizenie jej do poniżej 2.5

Dobrze było usłyszeć też że jeśli badania wyjdą w porządku to nie odeślą mnie z kwitkiem do domu ale dalej pomogą szukać i próbować znaleźć rozwiązanie.

Kwalifikujemy się też do kliniki leczenia niepłodności jeśli zaistniałaby taka sytuacja.

Wyszłam od lekarza z taką małą ulga że nie jestem w tym wszystkim już sama 🥹

Mam też pytanie do dziewczyn które może mialy bądź maja problemy z żylakami. Ja je Mam od zawsze. Pogadałyśmy dziś o nich z moją panią doktor. Powiedziała że kwalifikuje się do ich usunięcia, ale w związku z tym że staram się o dziecko to może nie być takie proste. Podobno zylaki są gorsze w ciazy a też nie chcą ich usunąć a później zniweczyc wszystko właśnie nagła ciaza. Powiedziała żebym się zastanowiła co chce zrobić.
    Czy któraś była w takiej sytuacji bądź zna kogoś innego i mogłaby coś doradzić?

Wysyłam wam dużo pozytywnej energii ❤️

O kurcze to dużo badań Ci zaleciła, więc fajnie. A co to za lekarz? A ja właśnie zawsze słyszę, że w Anglii to porażka z jakimikolwiek badaniami, a ze staraniami to już w ogóle. O wszystko trzeba się prosić. 😮 Badania prywatnie robisz czy z jakiegoś ubezpieczenia Ci to przysługuje? 😉

🌿Maj.a też bym chyba zrobiła jak Bulbasek. Może zacznij się na spokojnie za czymś rozglądać i jak się coś trafi to porozmawiasz z obecnym pracodawcą. Zresztą inni pracodawcy też wiedzą, że bardzo dużo osób ma długie wypowiedzenie i biorą to często na klatę i czekają. 🙂
    Z tymi klinikami to rzeczywiście kawałek. Nie wiem w sumie ile takich wizyt jest przed samym rozpoczęciem procedury, może Dziewczyny po ivf podpowiedzą, ale chyba warto podzwonic i się chociaż zorientować jak wyglądają kwalifikacje. 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca, 11:26

Maj.a lubi tę wiadomość

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja.a powodzenia w pracy, żebyś podjęła najlepszą dla siebie decyzję ✊🏻 Ja pewnie za czym bym ewentualnie złożyła wypowiedzenie to bym najpierw porozsyłała CV i zobaczyła jaki będzie odzew. No te kliniki czasami są daleko a 120km to trochę jest ale przemyślcie sobie na spokojnie 🥹

Effiii zapoczątkowałaś temat tych klapek i teraz i mnie kuszą zwłaszcza, że dziewczyny chwalą 🙈 Ale chyba poczekam na jakieś promocje i będą na przyszłe lato.

Anka kawa z takim widokiem to jest to 🥹

Zrobiłam sobie drzemkę 2,5h i teraz popijam koktajl truskawkowy 🤩

Cerva, Anka32, Maj.a lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️
    19.04 beta 122,90 🤞🏻
    22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
    26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
    10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
    🔜 19.11 KTG + wizyta
    🔜03.12 KTG + wizyta
    🔜 17.12 KTG + wizyta
    🔜 poród 🥰

preg.png
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Które? :D bo widzę bardzo różne ceny.
    Wpisałam w Google i teraz mi się wyświetliły jakieś za 300 🤣 jak będę miała chwilę to usiądę i poszukam już konkret jakie chce. Ale chyba też wstrzymam się do jesieni z zakupem.

‹‹ 3175 3176 3177 3178 3179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ