Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
Już wysłałam 🙂👩🏻 👨🏻🦱 32
👰🤵2019
👶2021
05.2022-07.2023 bezowocne starania
08.2023 usunięcie tarczycy
12.2023 ponowne rozpoczęcie starań o ciążę ...
🛑 06.24 Złośliwy nowotwór piersi.
06.09.24 Chemioterapia
💊 Euthyrox 125, 150,Folian 800,Wit C 1000,Inozytol,Wit D3 2000,Wit B12,Magnez,Q10, Omega3, acard75, l-arginina,
🧬V R2 (c.3980A>G hetero, MTHFR c.665C>T hetero, PAI-1(4_5) homo
Acard 150 od ⏸️
Heparyna od ❤️ -
Śmieszka wrote:Dziewczyny, ja jestem stale podczytująca. Będę tęsknić. Odezwijcie się czasem co u Was tak ogólnie, zwłaszcza u Króliczka. Pozdrawiam Was serdecznie i powodzenia.
🌿Lola ja widzę cienie, trzymam ogromne kciuki ✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września, 13:41
Lola93 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOdeszłam z wrześniowego bo czułam się tam niezbyt wkręcona przy małym dziecku, nie mając odpowiedni dużo czasu na śledzenie, przyszłam do Was bo pomyślałam, luźniej, spokojniej, bo znajome nicki sprzed porodu a tu co chwilę jakaś drama, jakaś szpileczka...
Rozumiem, że chcecie się zamknąć w swoim prywatnym wątku i nie będziecie już tu się udzielały, poznawały nowych dziewczyn i dzieliły się wiedzą bo chyba po to ten prywatny portal? Trochę to smutne, robić sobie grupkę adoracyjną i wybierać sobie grono, które może do niej należeć.
Nie wiem czy się tu jeszcze w jakimkolwiek wątku odnajdę, przez ten czas kiedy mnie nie było, jakoś to forum chyba straciło swoją pierwotną formę.Niebieska Gwiazda, KatarzynaZiel87 lubią tę wiadomość
-
conte wrote:Odeszłam z wrześniowego bo czułam się tam niezbyt wkręcona przy małym dziecku, nie mając odpowiedni dużo czasu na śledzenie, przyszłam do Was bo pomyślałam, luźniej, spokojniej, bo znajome nicki sprzed porodu a tu co chwilę jakaś drama, jakaś szpileczka...
Rozumiem, że chcecie się zamknąć w swoim prywatnym wątku i nie będziecie już tu się udzielały, poznawały nowych dziewczyn i dzieliły się wiedzą bo chyba po to ten prywatny portal? Trochę to smutne, robić sobie grupkę adoracyjną i wybierać sobie grono, które może do niej należeć.
Nie wiem czy się tu jeszcze w jakimkolwiek wątku odnajdę, przez ten czas kiedy mnie nie było, jakoś to forum chyba straciło swoją pierwotną formę.Pusshka, Małgosiagosia, Effiii, Paula9463, blador2, Bulbasek lubią tę wiadomość
👶2019
Starania o drugie 👶 od 04.2023
1 cs 04.2023 - 💔 puste jajo płodowe - indukcja farmakologiczna i łyżeczkowanie w 06.2023
2 cs 09.2023 - 💔 cb
3 cs 10.2023 - 💔 cb
4 cs 11.2023 - ⏸️ + acard
01.12 beta 21,210 (11dpo); 04.12 beta 165,650 (14dpo); 06.12 beta 486,150 (16dpo)
11.12 5+0 pęcherzyk ciążowy w macicy + heparyna
20.12 6+2 zarodek 0,44cm ❤️
12.01 9+4 2,67cm człowieczka ❤️
26.01 11+4 prenatalne - wszystko ok 💪
12.02 14+0 chłopczyk 💙
23.03 połówkowe - wszystko ok 💙
26.04 - 795g chłopa 💪
22.05 - 1265g
20.06 - 2kg
05.07 - 2600g
19.07 - 3200g 🫠
02.08 - 3440g
12.08 - szpital 💞
14.08 👶
-
conte wrote:Odeszłam z wrześniowego bo czułam się tam niezbyt wkręcona przy małym dziecku, nie mając odpowiedni dużo czasu na śledzenie, przyszłam do Was bo pomyślałam, luźniej, spokojniej, bo znajome nicki sprzed porodu a tu co chwilę jakaś drama, jakaś szpileczka...
Nie wiem czy się tu jeszcze w jakimkolwiek wątku odnajdę, przez ten czas kiedy mnie nie było, jakoś to forum chyba straciło swoją pierwotną formę.
Na tym wątku było mnóstwo wiedzy; sama jestem na Dinusiach bo mi ten wątek najbardziej odpowiada; ale na IVF wątkach nie potrafię się odnaleźć.
Ostatnimi czasy tu ciągle była jakaś drama i posty tak naprawdę z dupy wyciągnięte; nie ma co się wzajemnie oskarżać - wcale się nie dziwię; że dziewczyny potrzebują zamkniętego wątku Jednak ja swojej gęby nie pokażę nawet na wątku prywatnychWiadomość wyedytowana przez autora: 16 września, 14:50
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
4.09.2024 r. - transfer blastki
12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml
2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
7.11 - CRL 4,4 cm; FHR 167, mamy małego Wstydnisia😊
13.11 - prenatalne 🧬
10.12 - wizyta ⏳
❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
-
Nie wiem czy się tu jeszcze w jakimkolwiek wątku odnajdę, przez ten czas kiedy mnie nie było, jakoś to forum chyba straciło swoją pierwotną formę.blador2 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySunnysunsun wrote:Dla mnie to jest normalne zjawisko, ze po pewnym czasie na forum niektóre dziewczyny są ze sobą zżyte, traktują się jak przyjaciółki i chcą się otworzyć bardziej ze swoim życiem prywatnym. Publiczne forum nie jest dobrym miejscem na prywatę i jakieś inne rozwiązane trzeba znaleźć 🙂
Takie publiczne informowanie o zakładaniu prywatnego watka i traktowanie dziewczyn nierówno jest dla mnie, przepraszam ale niemiłe😏
Jedne wykluczacie z swojego grona inne zapraszacie. Serio ja się poczułam odrzucona a to gryzie się z moim przekonaniem co do tego wątku i podejrzewam, że inne dziewczyny również. Na zadsadzie "Nie czuje się na tyle chciana żebym sama się wpraszala ale nikt mnie też nie zaprosił".
Szukam więc dalej swojego miejsca 😉 -
nick nieaktualnyFrutellka wrote:Na tym wątku było mnóstwo wiedzy; sama jestem na Dinusiach bo mi ten wątek najbardziej odpowiada; ale na IVF wątkach nie potrafię się odnaleźć.
Ostatnimi czasy tu ciągle była jakaś drama i posty tak naprawdę z dupy wyciągnięte; nie ma co się wzajemnie oskarżać - wcale się nie dziwię; że dziewczyny potrzebują zamkniętego wątku Jednak ja swojej gęby nie pokażę nawet na wątku prywatnych -
conte wrote:No to przecież macie na fb. Załóżcie sobie wątek na messengerze.
Takie publiczne informowanie o zakładaniu prywatnego watka i traktowanie dziewczyn nierówno jest dla mnie, przepraszam ale niemiłe😏
Jedne wykluczacie z swojego grona inne zapraszacie. Serio ja się poczułam odrzucona a to gryzie się z moim przekonaniem co do tego wątku i podejrzewam, że inne dziewczyny również. Na zadsadzie "Nie czuje się na tyle chciana żebym sama się wpraszala ale nikt mnie też nie zaprosił".
Szukam więc dalej swojego miejsca 😉
Ale przecież jaki problem mogłaś napisać, że chcesz dołączyć.
Ja naprzykład wpadłam tutaj z dupy bez jakiegoś przywitania - chyba poprostu na swój sposób zinterpretowałam czyjeś wyniki Nikt mnie nie wywalił; a na listopadowym wątku się średnio udzielałam bo nie miałam za bardzo o czym pisać to był miesiąc po laparoskopii, miesiąc zawieszenia starań... Miesiąc diagnoz, miesiąc w którym dotarło do mnie, że bez IVF mam małe szanse na ciążę.“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
13.11 - prenatalne 🧬
10.12 - wizyta ⏳
-
nick nieaktualnyButterfly23 wrote:Masz do nas pretensje o to, że postanowiłyśmy przejść na prywatny wątek? Mamy do tego pełne prawo. Jest Ci przykro, że nie należysz do naszej grupki adoracyjnej, czy co? Takie trochę śmieszne to jest…
-
conte wrote:No to przecież macie na fb. Załóżcie sobie wątek na messengerze.
Szukam więc dalej swojego miejsca 😉
I jesteśm szczerze zaskoczona jak wiele osobo zza krzaków ma problem z tym że stąd odchodzimy i nagle zaczęły łąkowa posty bądź się ujawniać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września, 14:58
Paula9463, Bodzenka, blador2, Bulbasek lubią tę wiadomość
23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
nick nieaktualnyFrutellka wrote:Ale przecież jaki problem mogłaś napisać, że chcesz dołączyć.
Ja naprzykład wpadłam tutaj z dupy bez jakiegoś przywitania - chyba poprostu na swój sposób zinterpretowałam czyjeś wyniki Nikt mnie nie wywalił; a na listopadowym wątku się średnio udzielałam bo nie miałam za bardzo o czym pisać to był miesiąc po laparoskopii, miesiąc zawieszenia starań... Miesiąc diagnoz, miesiąc w którym dotarło do mnie, że bez IVF mam małe szanse na ciążę.
Nie po to wróciłam na ovu, żeby się gdzieś przenosić a poza tym, za krotko tu jestem i nie znam Was wszystkich zsby dawac sobie prawo do wycieczek w Wasze prywatne życia.
Tu mi pasowało, wchodziłam kiedy chciałam, czytałam i reagowałam na to na co chciałam a w prywatnym pewnie czułabym się w jakimś stopniu zobowiązana w stosunku do Was.
-
nick nieaktualnyAlysa wrote:Conte, mamy prawo pisać gdzie chcemy i co chcemy. Jak widzisz nie jest tak że napisałyśmy że te zapraszamy, a te nie. Nie stworzyliśmy żadnej czarnej listy kogo nie zaprosimy. Dziewczyny które chciały przejść same o tym decydują. Np Bulbi czy Bodzenka. Wyraził chęć i dostały namiary. Na grupie na fb nie ma każdej, z resztą służy nam ona do zdjęc, piszemy na forum bo tak nam łatwiej, przejrzyściej.
I jesteśm szczerze zaskoczona jak wiele osobo zza krzaków ma problem z tym że stąd odchodzimy i nagle zaczęły łąkowa posty bądź się ujawniać. -
KatarzynaZiel87 wrote:Specjalnie dla tego komentarza założyłam anonimowe konto. Aneczko droga, większość znajomych (których do niedawna jeszcze miałaś) wie o tym że aktywnie się tu udzielasz...
I po co robić taki cyrk?KatarzynaZiel87, siesiepy, metkamniedrapie_87, Pusshka, Paula9463, blador2, Missi lubią tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
13.11 - prenatalne 🧬
10.12 - wizyta ⏳
-
KatarzynaZiel87 wrote:Specjalnie dla tego komentarza założyłam anonimowe konto. Aneczko droga, większość znajomych (których do niedawna jeszcze miałaś) wie o tym że aktywnie się tu udzielasz...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września, 15:14
KatarzynaZiel87, Królikkicek, Effiii, Paula9463, paniAnkowa, blador2, Bulbasek lubią tę wiadomość
-
I właśnie dlatego chcemy wątek prywatny, czy się to komuś podoba, czy nie. A z wiedzy można korzystać również na innych wątkach 😉
conte, metkamniedrapie_87, Pusshka, Małgosiagosia, paniAnkowa, blador2 lubią tę wiadomość
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
8cs:
- 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle⏳
💉Neoparin+💊 Acard150
„Somewhere over the rainbow…” -
Zablokowana jestem a może jej to w końcu uświadomi że nie warto kłamać na publicznych forach bo może to czytać każdy. Także ja akurat uważam że super ze się przenosicie na coś zamkniętego bo niektóre z was to nawet na FB łatwo zlokalizować nie należąc do waszej grupy. Wrzucacie tu swoje zdjęcia, zdjęcia tatuaży, zdjęcia dzieci (o zgrozo), mężów, podajcie swoje miejsca pracy. Nie byłoby w tym może nic złego gdybyście na tym samym wątku nie obgadywały osób postronnych które jak widzicie po mnie, mogą to przeczytać niemniej, pozdrawiam!
-
nick nieaktualny
-
Conte szkoda strzępić języka. Na nowym wątku w kółeczku wzajemnej adoracji dziewczynki już Cie wziely mocno na języki 🤣
Chyba zapamiętałaś forum z dawnych czasów. Odkąd one tutaj są to nikt nowy na ten wątek nie miał wstępu więc w końcu będą miały tak jak chciały same we własnym cudownym gronie 🙂🙂KatarzynaZiel87 lubi tę wiadomość