Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
Megipta wrote:Szkoda mi pieniędzy na coś co jest otwarte do 16.30 , u mnie jest jeden zlobek i strasznie sobie liczą nawet z dofinansowaniem. Szczególnie, że się budujemy i oszczędzamy na wymarzony wystrój. Do tej 16 to ja się ogarniam z młodym sama że nie czuje połowy dnia i mi nie przeszkadza a druga leci swoim torem i różnie bywa 🙈
Rozumiem 😊 Oj tak, budowa to studnia bez dna 😑 Oby się jakoś to wszystko poukładało! -
Cerva wrote:Jak pogoda będzie bardziej sprzyjająca a ja już będę na L4 to możemy się umówić na jakiś spacer. 😛 A to praca na Mazurach była?
Co do Męża i tego co pisałaś to wydaje mi się, że jak właśnie zobaczy na USG to dopiero poczuje, że to się dzieje. Ja od czytania forum też mialam mega stracha czy ta ciąża się utrzyma. Teraz już jakoś spokojniej, chociaż przede mną prenatalne i tego to się boję bardzo, bo siostrze dwa razy wyszły złe wyniki. Ostatecznie dzieciaczki całkowicie zdrowe, ale ile stresu, nerwów i płaczu było. ja też bardzo przeżywałam a byłam wtedy "tylko ciocią".
Myślę, że euforia ciąża a potem strach o bete, potem strach o przyrost bety potem czy jest zarodek, potem aby się utrzymało i ciągle będziemy się martwić, wydaje mi się to normalne. Ja nie robię prenatalnych właśnie przez to co napisałaś, za bardzo znam siebie i bym analizowała "przypuszczenia" chorób 🙈 -
Dziewczyny jaki Kwas Foliowy bierzecie? W sensie z jakiej firmy. Lek czy suplement?👩🏼🦰1987
🧔🏽♂️1993
👦🏽2007
👧🏼2012
💊wit D 4000
💊Magnez + B6
💊B12
💊Kwas Foliowy 800
💊Inozytol
💊DHA
💊Cholina
09.02.2024r.: ⏸️ - 🥹 zostań!
09.02.2024r.: beta 38 mIU/ml, progesteron: 13,74ng/mL
Luteina od 11.02. do 12tc
12.02.2024r.: beta 249,90 mIU/ml 😍
progesteron: 28,99ng/mL
27.02.2024r. - I-sza wizyta - mamy♥️
21.03.2024r. - USG - 2,7cm bobasa, ♥️160 ud/min 🥹😍 TP: 20.10.2024r.
08.04.2024r. - wszystko ok, bardzo ruchliwa dzidzia 😍
11.04.2024r. - Prenatalne I trymestr: USG ✅, 6.3cm dzidziolka, na 85% dziewczynka. Czekamy na Pappa 🤞🏼
23.04.2024r.- Wyniki Pappa ✅
13.05 - 120g ruchliwej dzidzi 👧🏽
03.06 - 350g zdrowej dziewczynki👧🏽
18.06 - prenatalne II trymestr - 500g Sary, wszystkie parametry ✅
-
metkamniedrapie_87 wrote:Hahaha, powodzonka 🤞🏼🤞🏼🤞🏼u mnie kolejne sikanie 11.02 jeżeli @ nie przyjdzie. Byłby miły prezent na walentynki 😍
metkamniedrapie_87 lubi tę wiadomość
-
metkamniedrapie_87 wrote:Dziewczyny jaki Kwas Foliowy bierzecie? W sensie z jakiej firmy. Lek czy suplement?
Biorę prenacaps obecnie“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵
❄️- czeka na Nas na zimowisku;) -
Mamy wyniki morfologii Mrożonka.. morfologia bez zmian - 2 %
poprawił się ruch postępowy całkowity na 38 % - więc powyżej normy a mieliśmy wcześniej ok 11% poniżej normy
ale ilość mocno spadła w całym niecałe 10 mln.
😔Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2024, 14:46
👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości
⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |
KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕
💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |
28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp
-
metkamniedrapie_87 wrote:Dziewczyny jaki Kwas Foliowy bierzecie? W sensie z jakiej firmy. Lek czy suplement?
Megipta szacuneczek, bądź twarda bo faktycznie jak raz wejdzie Ci na głowę to się przyzwyczai, Twój odpoczynek jest równie ważny jak jego. Od tego zależy Twoje samopoczucie psychiczne , a to ciągnie szereg konsekwencji. Co do jego reakcji jest mega słaba, ale nie chcę go negatywnie ocenić, po prostu może właśnie boi się oswoić z tą myślą. Jesteś silna babka i myślę że uda Wam się dojść do porozumienia i wzajemnego zrozumienia. Przeprowadziliście się specjalnie ze względu na jego prace ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2024, 14:45
Megipta lubi tę wiadomość
👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
nick nieaktualnymetkamniedrapie_87 wrote:Hahaha, powodzonka 🤞🏼🤞🏼🤞🏼u mnie kolejne sikanie 11.02 jeżeli @ nie przyjdzie. Byłby miły prezent na walentynki 😍
A co do kwasu foliowego to biotę z Naturell folianmetkamniedrapie_87 lubi tę wiadomość
-
Megipta wrote:O mamo, pewnie , że się pisze na to 😊♥️ Jesteś z Torunia i tam chcesz rodzic? Ja swojego roczniaka rodziłam w szpitalu Rydygiera.
Myślę, że euforia ciąża a potem strach o bete, potem strach o przyrost bety potem czy jest zarodek, potem aby się utrzymało i ciągle będziemy się martwić, wydaje mi się to normalne. Ja nie robię prenatalnych właśnie przez to co napisałaś, za bardzo znam siebie i bym analizowała "przypuszczenia" chorób 🙈
Tak, w Toruniu jest tylko jedna porodówka. 😃 Wiem, że chwalona jest też porodówka w Chełmży, ale tam jeśli tfu,tfu coś jest nie tak z Maluszkiem to i tak go wiozą do Torunia, a Mama zostaje w Chełmży.
Ode mnie wszystkie znajome rodziły w Toruniu. 🙂
31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
ezra wrote:Mamy wyniki morfologii Mrożonka.. morfologia bez zmian - 2 %
poprawił się ruch postępowy całkowity na 38 % - więc powyżej normy a mieliśmy wcześniej ok 11% poniżej normy
😔
Dokładnie tak jak napisała blador. Wystarczy tylko jeden. 😃😘ezra lubi tę wiadomość
31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
nick nieaktualnyezra wrote:Mamy wyniki morfologii Mrożonka.. morfologia bez zmian - 2 %
😔ezra, Cerva lubią tę wiadomość
-
Pusshka wrote:Zgadzam się z dziewczynami! Dobrze, że ruch się zwiększył - znaczy to, że jest w stanie dotrzeć tam gdzie trzeba, na spokojnie
Pusshka Ty omega 3 nie bierzesz przy endometriozie?“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
W nawiązaniu do kwasu foliowego
https://www.instagram.com/reel/C2R2E5iIXJv/?igsh=MW1wdThhdzN2c3RhMw==
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
No ten ruch mocno mnie pocieszył, bo wcześniej było baaaardzo nisko, ilość ogromna ale pół żywe a teraz 57% żywe i 38 % ruch szybki to faktycznie może ten jeden dobiegnie ale ta ilość i ta morfologia - a Ph nadal 8,3.😓
No przyznam, że mi trochę mimo wszystko entuzjazm osłabł. Moje suplementowanie kompletnie nie działa na ich budowę, więc musi być jakaś dodatkowa przyczyna. No nic - 25.01 mamy wizytę pierwszą u androloga, droga impreza ale ja muszę wiedzieć o co chodzi..🤔😔
dzięki kochane za wsparcie ❤ na chwilę i ja potrzebuje dziś norki..👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości
⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |
KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕
💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |
28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp
-
nick nieaktualny
-
Lola93 wrote:Które dziewczyny są aktualnie w norkach? Czy jest tam miejsce jeszcze?
Przesuńcie się trochę dołączam
Zrobiłam test bo jutro małż jedzie do androloga a już jestem 11 DPO, biel aż razi… Strasznie boli. Mam tak dość. Tak bardzo liczyłam na ten cykl… świeżo po drożności, wszystkie takie podstawowe badania mamy w normie, oba jajowody drożne, suplementujemy się, owulacje potwierdzone na monitoringach, zdrowo żyjemy, postawiliśmy w tym cyklu na regularne 🩷 co 2 dni, naprawdę jestem załamana… Mam wrażenie że będę musiała pójść głębiej z badaniami i zrobię to ale na dzisiaj mam dość. Siedzę i płaczę, straciłam wiarę nawet w to IUI w przyszłym cyklu…
Lola93 lubi tę wiadomość
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
Cerva wrote:@blador @AnkaAneczka
Jak u Was sytuacja? 😘
U mnie wszystko ok ❤️ piersi okropnie bolą, rozpiera mnie na dole (kropek się chyba mebluje😅) . Beta wczoraj 1900mIU/mL . Progesteron mały ale w poniedziałek mam wizytę na 11:40 więc dostanę wspomagacze 💪🏽Cerva, kasia97, Muuu. lubią tę wiadomość
-
Ezra, tylko nie rozgość się za bardzo w tej norce 🫂
ezra lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r. z przerwami
🚩Hashimoto z niedoczynnością tarczycy
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
✔️ AMH - 3,63ng/ml
🪱 Oligoteratozoospermia‼️
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina❌
❌ od 03.25 walka z infekcjami
🔜 HSG?
🔜 Klinika 06.25r.
⏳ Kariotypy -
Dziewczyny ja chętnie do Was dołączę ale myślę, że wtedy jak już będę w ciąży.
Chyba nie jestem jeszcze gotowa żeby się ujawnić - ale jak będę to dołącze do Waszej grupy na fejsie jeśli mnie wtedy przygarniecie 🥹
@Pusshka gratulacje! Powodzenia w nowej pracy ❤️
@goska000 na obiad ziemniaki podpiekane w grillu, jajo sadzone i coleslaw
@Sarka Twój mąż już dobrze wie, że lepiej kupić 2 niż o jedno za mało!😁
Ale dziewczyny sobie słodzicie na pewno każda jest piękna aż bym weszła na grupę zobaczyć co to za miss!😁
@Monia•
Cudownie!! Jeszcze raz gratulacje 😍
@ezra No i super kochana, że wizyta udana 😍 co do wyników, trzymam kciuki, zobaczysz co Wam powie na wizycie.
@Megipta jaki masz znak zodiaku?😁 nie chciałabym Ci zajść za skórę! Haha ale ja czasami jak ktoś mnie wkurzy też jestem złośliwa! Silna babka jesteś, dobrze, wg mnie nie można sobie dać wejść na głowę. A najlepiej porozmawiać i przegadać wspólnie co pasuje a co do zmiany. „Siedzenie z dzieckiem w domu” to ciężka praca i często niedoceniana 😪
Kurczę Was nadrobić dziś było ciężko 😁 ale uff jestem na bieżąco.goska000, ezra, Pusshka, Monia•, Megipta, Sarka94 lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️