Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
metkamniedrapie_87 wrote:O to samo mialam zapytac, bo nie wiem czy zmuszac go do ✋ przed przyjazdem, czy wystarczy dopaść go o 9:00 jak przyjadę i potem już będą 🦸🏽♂️
Moim zdaniem powinno pójść od ręki 😀
Rzadka wymiana powoduje że później wolniejsze i mniej żywotne ☺️ dlatego się zaleca regularne współżycie żeby ta wymiana była częsta. -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 21:56
Starania od 12.2022
33 👩🦰
• niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
• 04.2022 - laparoskopowe usunięcie mięśniaka
• hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
• HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie
Stymulacja
- 04.2025 – Aromek 1x1, PD na lewym jajniku , nie pękł po Ovitrelle
- 05.2025 – Aromek 2x1, PD na prawym jajniku, pękł 4 dni wcześniej niż planowanie podania Ovitrelle
10.07.2025 – histeroskopia diagnostyczna
21.07.2025 - poradnia chorób piersi
25.07.2025 - poradnia chorób zakaźnych (dodatni wynik testu na anty HCV ?? diagnostyka w toku)
Starania STOP🛑‼️
35🧔♂️
• seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
• badania hormonów – w trakcie
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
klaudia_23 wrote:Poczatkowo bylam bardzo zadowolona, pomogla wyrownac niedobory
Pozniej przy przygotowywaniu do ciazy juz nie bylam zadowolona. Ja mialam plamienia od owulacji az do @ i nie wiedzialam czemu. Pisalam jej o tym to nic nie zasugerowala. Ja bardzo duzo sama czytalam na wielu roznych profilach tego typu i w koncu zrobilam proga 7dpo, ktory wyniosl 9,5 a kolejnego dnia 3, wiec bardzo szybko mi spadal i w tym byl problem. Dominika potrafila nie odpisywac nawet 2 tygodnie i dopiero po kilkukrotnym przypominaniu sie cos odpisywala, ale nie potrafila pomoc. W koncu na innych profilach znalazlam jak poprawic naturalnie ten progesteron, bo nie chcialam go sztucznie lekami podnosic. W 3 miesiacu po wprowadzeniu zmian udalo sie i zaszlam w ciaze
Dodatkowo przy becie 52 prog wynosil 40 i to naturalnie
Szczerze mowiac to teraz nie polecilabym jej do wspolpracy ze wzgledu na tak ogromne problemy z kontaktem podczas wspolpracy. Na jednego maila nadal mi nie odpisala, a wyslalam go 31.10.. juz sama zdazylam sobie poradzic i zajsc w ciaze 😅. A znowu gdy zaszlam w ciaze i jej o tym napisalam to odczytala i odpisala doslownie po 2min i odrazu zapytala czy moze to wstawic na relacje. (Bo za kazdym razem wstawia jak ktos z jej pomoca zajdzie w ciaze i chwali sie ilu to juz parom pomogla).
Wiedze ma bardzo duza i tak naprawde wiele mozna wyniesc z jej profilu czy tez z wielu podobnych profili - strefaplodnosci, wiecejnizhormony, aleksandra.olejarz_dietetyk. Takze polecam po prostu korzystanie z postow wstawianych na insta - ogrom wiedzy👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
nick nieaktualnySofka88 wrote:Anka a co Ty dziś tak cicho! Co u siostry?
Głowa mnie boli drugi dzień więc większość dnia spędzam na drzemce 🤣
U Siostry w porządku 🥰 jest zadowolona z nowego miejsca, ma koleżankę z ktorą dzieli pokój (i z którą chodzi na dymka 🤪). Dobrze się czyta sms-y od niej teraz 🥹
Jutro do nas przyjezdza z chłopakiem na obiad 😊blador2, ultramaryna_, goska000, Olalee, ezra, Edithka, Kira, Myszkaaa20 lubią tę wiadomość
-
Sofka88 wrote:Ja wysłuchałam na podcaście u tego androloga że towar musi być wymieniony co 2-3 dni żeby był taki perfect 😂 ale nie wierzę że jakiś facet wytrzymał 3 tyg bez ręcznej roboty nawet? 😁
Powiedział mi, że tak go zajechałam przez te 3tygodnie jak był, że teraz musi się zregenerować 😅😅😅 to ja go w tym tygodniu zregeneruje 🙈😉😈 bo na przyjazd to mają być super moce 🤪
klaudia_23 wrote:Poczatkowo bylam bardzo zadowolona, pomogla wyrownac niedoboryPozniej przy przygotowywaniu do ciazy juz nie bylam zadowolona. Ja mialam plamienia od owulacji az do @ i nie wiedzialam czemu. Pisalam jej o tym to nic nie zasugerowala. Ja bardzo duzo sama czytalam na wielu roznych profilach tego typu i w koncu zrobilam proga 7dpo, ktory wyniosl 9,5 a kolejnego dnia 3, wiec bardzo szybko mi spadal i w tym byl problem. Dominika potrafila nie odpisywac nawet 2 tygodnie i dopiero po kilkukrotnym przypominaniu sie cos odpisywala, ale nie potrafila pomoc. W koncu na innych profilach znalazlam jak poprawic naturalnie ten progesteron, bo nie chcialam go sztucznie lekami podnosic. W 3 miesiacu po wprowadzeniu zmian udalo sie i zaszlam w ciaze
Dodatkowo przy becie 52 prog wynosil 40 i to naturalnie
Szczerze mowiac to teraz nie polecilabym jej do wspolpracy ze wzgledu na tak ogromne problemy z kontaktem podczas wspolpracy. Na jednego maila nadal mi nie odpisala, a wyslalam go 31.10.. juz sama zdazylam sobie poradzic i zajsc w ciaze 😅. A znowu gdy zaszlam w ciaze i jej o tym napisalam to odczytala i odpisala doslownie po 2min i odrazu zapytala czy moze to wstawic na relacje. (Bo za kazdym razem wstawia jak ktos z jej pomoca zajdzie w ciaze i chwali sie ilu to juz parom pomogla).
Wiedze ma bardzo duza i tak naprawde wiele mozna wyniesc z jej profilu czy tez z wielu podobnych profili - strefaplodnosci, wiecejnizhormony, aleksandra.olejarz_dietetyk. Takze polecam po prostu korzystanie z postow wstawianych na insta - ogrom wiedzy
Właśnie zauważyłam ten ogrom wiedzy i z niej korzystam, ale konsultować nie miałam zamiaru się. Myślę, że pewnie trochę sodówka uderzyła
👩🏼🦰1987
🧔🏽♂️1993
👦🏽2007
👧🏼2012
💊wit D 4000
💊Magnez + B6
💊B12
💊Kwas Foliowy 800
💊Inozytol
💊DHA
💊Cholina
09.02.2024r.: ⏸️ - 🥹 zostań!
09.02.2024r.: beta 38 mIU/ml, progesteron: 13,74ng/mL
Luteina od 11.02. do 12tc
12.02.2024r.: beta 249,90 mIU/ml 😍
progesteron: 28,99ng/mL
27.02.2024r. - I-sza wizyta - mamy♥️
21.03.2024r. - USG - 2,7cm bobasa, ♥️160 ud/min 🥹😍 TP: 20.10.2024r.
08.04.2024r. - wszystko ok, bardzo ruchliwa dzidzia 😍
11.04.2024r. - Prenatalne I trymestr: USG ✅, 6.3cm dzidziolka, na 85% dziewczynka. Czekamy na Pappa 🤞🏼
23.04.2024r.- Wyniki Pappa ✅
13.05 - 120g ruchliwej dzidzi 👧🏽
03.06 - 350g zdrowej dziewczynki👧🏽
18.06 - prenatalne II trymestr - 500g Sary, wszystkie parametry ✅
-
aszin wrote:Ja to wszystko pisałam w autobusie, nawet nie zauważyłam że zrobił pętlę i pojechałam z powrotem pod gabinet 🙈😅
Tak Ci się spodobał ten gin, że wróciłaś tam 😂Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
aszin wrote:Tak tylko jak męża nie ma teraz i nie współzyjemy regularnie to te plemniki też nie są najlepszej jakości.
Jeśli męża nasienie jest ok, to możecie współżyć nawet codziennie 😁“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵
❄️- czeka na Nas na zimowisku;) -
Sarka94 wrote:Właśnie kazał mi brać 2-6 a ja mam dziś taki okres,że to chyba za szybko. Wezmę samozwańczo 3-7 lub 4-8. Długie cykle mam, tak czy tak będzie chyba ok?
Bierz tak jak zlecił Ci lekarz, sama nie kombinuj“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵
❄️- czeka na Nas na zimowisku;) -
Anka32 wrote:Głowa mnie boli drugi dzień więc większość dnia spędzam na drzemce 🤣
U Siostry w porządku 🥰 jest zadowolona z nowego miejsca, ma koleżankę z ktorą dzieli pokój (i z którą chodzi na dymka 🤪). Dobrze się czyta sms-y od niej teraz 🥹
Jutro do nas przyjezdza z chłopakiem na obiad 😊
Ahh to super 🥹 oby to był początek jej lepszej drogi!Anka32 lubi tę wiadomość
-
Effiii wrote:Zdradzisz coś więcej o tych naturalnych metodach podnoszenia progesteronu ?
Co robilam juz wczesniej, a tez wspomaga progesteron:
- zdrowa dieta przeciwzapalna - ja mam kilka diet od Michala Kota i polecam. I oczywiscie na zerze kalorycznym, bo hormony nie lubia deficytu
- jakosciowy sen - odlozenie telefonu, tv chociaz pol h przed snem, wietrzenie sypialni i zaciemnianie jej. Spanie co najmniej 8h
- wyeliminowanie plastiku. Plastikowe butelki i pojemniki na zywnosc zamienilam na szklane. Dodatkowo uzywalam podpasek i tamponow z 100%bawelny - polecam YourKaya
- wyrownanie niedoborow witamin na pewno tez pomoglo
- nie picie kawy na pusty zoladek i max do godziny 15
Co wprowadzilam, ze udalo sie zajsc w ciaze:
- sniadanie max 1,5h po wstaniu (wczesniej jadlam 4h po wstaniu)
- spacerowanie minimum pol h, gdy jest widno
- po owulacji az do @ codziennie jadlam 1 surowa marchewke
- co drugi dzien jadlam jako jeden z posilkow skyra z jagodami/borowkami i orzechami (owoce jagodowe sa super na proga)kasia97, Liyss🧚🏻, ezra, Kira lubią tę wiadomość
11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
metkamniedrapie_87 wrote:Właśnie zauważyłam ten ogrom wiedzy i z niej korzystam, ale konsultować nie miałam zamiaru się. Myślę, że pewnie trochę sodówka uderzyła
Tez tak uwazam. Teraz catering z mezem stworzyli to jeden dzien 1700 kcal kosztuje 140 zl 😅11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
Ja wysłałam teraz męża po kebaby, chociaż średnio mam ochotę bo mnie mdli😖 może nie zwrócę 🤣
-
A ja bym zjadła takiego dobrego burgera albo pizzę 😁
goska000, Olalee, ezra lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
03.2024 💔💔 8tc
3 stymulacje Clostilbegyt ✖️
👩
✖️Hashimoto, trombofilia wrodzona - V(Leiden) hetero, PAI hetero
✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
🧑🏻
✖️Ciężka oligoteratozoospermia(morfologia 0%, koncentracja 3,5mln)
✔️Hormony, posiewy, podstawowe badania krwi, kariotyp
🔜 Konsultacja andrologiczna
IVF? -
klaudia_23 wrote:Co robilam juz wczesniej, a tez wspomaga progesteron:
- zdrowa dieta przeciwzapalna - ja mam kilka diet od Michala Kota i polecam. I oczywiscie na zerze kalorycznym, bo hormony nie lubia deficytu
- jakosciowy sen - odlozenie telefonu, tv chociaz pol h przed snem, wietrzenie sypialni i zaciemnianie jej. Spanie co najmniej 8h
- wyeliminowanie plastiku. Plastikowe butelki i pojemniki na zywnosc zamienilam na szklane. Dodatkowo uzywalam podpasek i tamponow z 100%bawelny - polecam YourKaya
- wyrownanie niedoborow witamin na pewno tez pomoglo
- nie picie kawy na pusty zoladek i max do godziny 15
Co wprowadzilam, ze udalo sie zajsc w ciaze:
- sniadanie max 1,5h po wstaniu (wczesniej jadlam 4h po wstaniu)
- spacerowanie minimum pol h, gdy jest widno
- po owulacji az do @ codziennie jadlam 1 surowa marchewke
- co drugi dzien jadlam jako jeden z posilkow skyra z jagodami/borowkami i orzechami (owoce jagodowe sa super na proga)👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
aszin wrote:Ja dziś mam chyba 20/80 🤪 zaraz sobie ukroje serniczka. Ale za to znów ponad 12k kroków
Ale mężu chciał jechać do Maca. I odmówiłam 🫣😭 Szok!aszin lubi tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.! -
Anka32 wrote:A z którą polewą? 🥹 Gorzką, mleczną, jogurtową, Daim, z liofilizowanymi malinami czy może Wedla? 😃
Chyba wymieniłam wszystkie 🤔🤪
A, jeszcze był słony karmel i kawa 😎👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...