X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2024, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę to przykre, ale doszłam do wniosku już jakiś czas temu jak poznałam się na współpracownikach że idę do pracy a nie spotkanie towarzyskie. Chociaż bywają dni ciężki bo czas mam wrażenie że czasami stoi w miejscu i przydałoby się więcej luzu. Nie mówię że nie gadamy w ogóle ale jest to mega sztuczne..
    Tak drinki były pycha ale słabe 😁 na koniec ze znajomą z innego działu sponiewierałam się czystą której nie pije w ogóle, o dziwo na imprezie wchodziła jak złoto.

AnkaAneczka ja też melduje się z Tobą w poczekalni. Niestety mam to samo że jak się stresuje to powinna mieć toaletę turystyczna i nosić ze sobą.

Pusshka, AnkaAneczka, blador2 lubią tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2024, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszin dobrze, że piesek zostaje we własnym domku, na pewno będzie za Tobą tęsknił ale u siebie będzie czuł się bezpiecznie

aszin lubi tę wiadomość

• Kasiajasia90 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2024, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    Ultramaryna życzę z całego serducha❤️

Nie chcę wizyty szybciej bo i tak to nic więcej nie da, jakiś 1% jest we mnie nadziei, że jest dobrze i może zobaczę serduszko... będzie 5t6d.

Footskat niestety nie wiadomo

To już szansa jest ✊️

Ja w pierwszej ciąży zobaczyłam jakoś 5+4

blador2 lubi tę wiadomość

ŚLUB 24.08.2018r

Strania o bobo 01.2018

27.02.2020 32tc Synek na swiecie🥰
    09.2023 starania o rodzeństwo 🤩
    06.09.2024 38 tc cukrzyca ciążowa Drugi Synek🥰🥰
  • ezra Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2024, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muuu. wrote:
    Oczywiście ✊
    Właśnie ciągle zadaje sobie to pytanie, kiedy się cieszyć? Mam wrażenie że w tej ciąży tylko ciągle się boję i martwię. Chyba kwestia tego że więcej się wie/czyta, jeszcze cb siedzi w głowie. Muszę sobie sama to ułożyć i trochę bardziej uwierzyć w tego Maluszka i fakt, że wszystko będzie dobrze. Niestety, nie na wszystko mamy wpływ ale tyle ile mogę to robię żeby było okej. I każdej tutaj tego życzę, by każda z nas doczekała spokojnej ciąży i zdrowego dziecka♥️

Muuu, ja postanowiłam się cieszyć od samego początku - jak miałam oszukany test i czekałam na bęte, która wyszła ujemna ostatecznie - ale ten dzień to był dzień kompletnego szczęścia i nie żałuję. Ile będzie mi dane tyle będę się cieszyć 🥰

Ty już śmiało powinnaś się cieszyć - a reszta w rękach Boga ❤

Olalee, ultramaryna_, Muuu. lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅

🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
    fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2024, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:
    Trochę to przykre, ale doszłam do wniosku już jakiś czas temu jak poznałam się na współpracownikach że idę do pracy a nie spotkanie towarzyskie. Chociaż bywają dni ciężki bo czas mam wrażenie że czasami stoi w miejscu i przydałoby się więcej luzu. Nie mówię że nie gadamy w ogóle ale jest to mega sztuczne..
    Tak drinki były pycha ale słabe 😁 na koniec ze znajomą z innego działu sponiewierałam się czystą której nie pije w ogóle, o dziwo na imprezie wchodziła jak złoto.

AnkaAneczka ja też melduje się z Tobą w poczekalni. Niestety mam to samo że jak się stresuje to powinna mieć toaletę turystyczna i nosić ze sobą.

Nie masz na to wpływu i nic na siłę, Ty próbowałaś...

• Kasiajasia90 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2024, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ✊️✊️ Żeby dzieciaki nic nie załapały.

Aneczka ✊️✊️ Za wizytę.

Ten mon maluch tam kaszle,że mi aż go szkoda.

Olalee, AnkaAneczka lubią tę wiadomość

ŚLUB 24.08.2018r

Strania o bobo 01.2018

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2024, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:
    Muuu, ja postanowiłam się cieszyć od samego początku - jak miałam oszukany test i czekałam na bęte, która wyszła ujemna ostatecznie - ale ten dzień to był dzień kompletnego szczęścia i nie żałuję. Ile będzie mi dane tyle będę się cieszyć 🥰

podoba mi się to podejście :) ale ogólnie bije od Ciebie taka radość

ezra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2024, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiajasia90 wrote:
    ✊️✊️ Żeby dzieciaki nic nie załapały.

Aneczka ✊️✊️ Za wizytę.

Ten mon maluch tam kaszle,że mi aż go szkoda.
    ja też strasznie się denerwuje jak dzieciaki mają kaszel, u nas czasem jest tak, że non stop jest kaszel a ja wtedy zawału już dostaje

Żeby szybko przeszło

• ezra Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2024, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Kochane, dziękuję za wsparcie!!! ❤️😘🫂

IMG-6054.jpg

Test zrobiony, bez niespodzianek - biało. Ale oczywiście chwilę po czasie i rozmontowaniu jakiś cień lekki zaczął mi migać. Myślę, że to testowa 😉

No jaaaa widzę kreseczkę, taki cień cienia cienia - powtarzasz jutro? Ja zaczynam od jutra sikać na patyki 😁

ultramaryna_ lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅

🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
    fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2024, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:
    No jaaaa widzę kreseczkę, taki cień cienia cienia - powtarzasz jutro? Ja zaczynam od jutra sikać na patyki 😁
    melduję się pod kibelkiem

ezra lubi tę wiadomość

• aszin Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2024, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezra, a jakie masz nastawienie do tego cyklu? 😁

Ja bym chciała, żeby 🐒 przyszła rzeczywiście wcześniej, bo mąż chyba przyjedzie tydzień szybciej, więc trafiłby w potencjalnie płodne wtedy 😁

ultramaryna_, ezra, blador2, Cerva, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

03.2024 💔💔 8tc

3 stymulacje Clostilbegyt ✖️

👩
    ✖️Hashimoto, trombofilia wrodzona - V(Leiden) hetero, PAI hetero
    ✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
    🧑🏻
    ✖️Ciężka oligoteratozoospermia(morfologia 0%, koncentracja 3,5mln)
    ✔️Hormony, podstawowe badania krwi, kariotyp

🔜 Konsultacja andrologiczna
    IVF?

Staję na głowie, by lecieć do chmur
    Do licha, spadam znów w dół
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2024, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 21:59

Olalee, karola_b, Sarka94, ezra, blador2, bonassola, Muuu. lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022

33 👩‍🦰
    • niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
    • 04.2022 - laparoskopowe usunięcie mięśniaka
    • hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
    • HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie

Stymulacja
    - 04.2025 – Aromek 1x1, PD na lewym jajniku , nie pękł po Ovitrelle
    - 05.2025 – Aromek 2x1, PD na prawym jajniku, pękł 4 dni wcześniej niż planowanie podania Ovitrelle

10.07.2025 – histeroskopia diagnostyczna
    21.07.2025 - poradnia chorób piersi
    25.07.2025 - poradnia chorób zakaźnych (dodatni wynik testu na anty HCV ?? diagnostyka w toku)
    Starania STOP🛑‼️

35🧔‍♂️
    • seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
    • badania hormonów – w trakcie

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2024, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Ezra, a jakie masz nastawienie do tego cyklu? 😁

Ja bym chciała, żeby 🐒 przyszła rzeczywiście wcześniej, bo mąż chyba przyjedzie tydzień szybciej, więc trafiłby w potencjalnie płodne wtedy 😁
    niech wszystko się ułoży po Twojej myśli :)

• Effiii Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2024, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:

Dokładnie ja tak samo. Uważam że trzeba się cieszyć każda chwilą, wiadomo że obawy pozostaną, ale nie mamy wpływu na wszystko.

ezra lubi tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2024, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Hej dziewczyny. U nas dzień wczoraj udany, ognisko też. Najlepsze że jak zajechaliśmy do teściów gdzie mamy działkę to się okazało że mój mąż zabrał z domu tylko bimberek dla facetów, o moim grzańca zapomniał 🙄 ale na szczęście jest sklep otwarty w niedzielę i kupił mi tam dwa🤣. Wypiłyśmy trochę że szwagierką, trochę sobie też pogadałyśmy w samotności tak od serca. Ona jest po stracie, wie że się staramy ale nie poruszaliśmy tego tematu od kiedy poroniła. Wiem że jej ciężko przejść żałobę, poza tym poruszać z nią taki temat nie było mi po drodze. Ale powiedziała mi wczoraj coś ważnego. Że wie że mamy problem i jest to też dla nas ciężki czas, że gdy potrzebuje to mam się odezwać, będziemy po prosty płakać razem.

Effiii dobrze ze chociaż męża miałaś. A koleżanki jak nie umieją wyjąć kija z czterech liter niech żałują 🤣
    Mąż ma szczęście, że sklep był otwarty - to go uratowało! :D
    Cudownie, że masz taki kontakt ze szwagierką i mogłyście w spokoju porozmawiać. To bardzo ważne czuć wsparcie od bliskich osób

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2024, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Hej dziewczyny. U nas dzień wczoraj udany, ognisko też. Najlepsze że jak zajechaliśmy do teściów gdzie mamy działkę to się okazało że mój mąż zabrał z domu tylko bimberek dla facetów, o moim grzańca zapomniał 🙄 ale na szczęście jest sklep otwarty w niedzielę i kupił mi tam dwa🤣. Wypiłyśmy trochę że szwagierką, trochę sobie też pogadałyśmy w samotności tak od serca. Ona jest po stracie, wie że się staramy ale nie poruszaliśmy tego tematu od kiedy poroniła. Wiem że jej ciężko przejść żałobę, poza tym poruszać z nią taki temat nie było mi po drodze. Ale powiedziała mi wczoraj coś ważnego. Że wie że mamy problem i jest to też dla nas ciężki czas, że gdy potrzebuje to mam się odezwać, będziemy po prosty płakać razem.

Effiii dobrze ze chociaż męża miałaś. A koleżanki jak nie umieją wyjąć kija z czterech liter niech żałują 🤣
    Alysa super słyszeć, że miałaś udany dzień i że możesz się zwrócić do szwagierki (razem zawsze łatwiej, raźniej) .

• Effiii Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2024, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:

Moja owulak chyba w tym miesiącu przyszła bezobjawowo. Owu wskazywało że będzie dopiero wtorek/środa. Mimo wiesiołka śluzu było tyle samo, może w przyszłym miesiącu będę brać nie 2x2 a 3x2. Dziś miałam już go wziąć ale coś mnie podkusiło, poszłam do łazienki a tam pełno gęstego śluzu jak tuż po owu. Niby w sobotę coś podzialismy ale raczej nic z tego.

Wspaniała szwagierka, super że dzień się udał ☺️ Alysa można akurat nie świadomie a udało Wam się wstrzelić ☺️

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • Kasiajasia90 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2024, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalee wrote:
    ja też strasznie się denerwuje jak dzieciaki mają kaszel, u nas czasem jest tak, że non stop jest kaszel a ja wtedy zawału już dostaje

Żeby szybko przeszło

No niestety. Chorowanie dzieci to nie na moje nerwy. A już kilka groźniejszych chorob za nami 🥺

ŚLUB 24.08.2018r

Strania o bobo 01.2018

• Natka:) Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2024, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie, że 9 dpo to za wcześnie na testowanie ? Nie wytrzymałam, nasikałam i biało 🥹

👩🏽30 🧔🏼‍♂️ 35

Starania od 31.12.2023 z pełnym monitoringiem owulacji ✔️
    Badania w normie, nasienie w normie ✔️

3.01.2025 rozpoczęcie stymulacji do in vitro w REPROFIT Ostrawa.

15.01. Punkcja ✊🏻🙏🏼
    34🥚 12 zapłodnionych 🙏🏼
    2x 5BB 🥹

31.03.25 - FET 5BB 5-dniowa
    3dpt- beta 3.1, 4 dpt- cień cienia na kilku testach, 5 dpt beta 15.20, 7 dpt beta 69.70, 9 dpt beta 162,4, 11 dpt beta 377,80, 14 dpt beta 1330,70, 17dpt beta 3310,
    6t2d serduszko ❤️CRL 0,4 cm 🥹proszę zostań
    7t5d - CRL 1,4 cm ❤️
    NIFT -ok, będzie synuś 🥹👦🏻
    Termin porodu: 17.12.2025.

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2024, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiajasia90 wrote:
    No niestety. Chorowanie dzieci to nie na moje nerwy. A już kilka groźniejszych chorob za nami 🥺
    oby już tych groźnych nie było

‹‹ 522 523 524 525 526 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ