Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
Trochę to przykre, ale doszłam do wniosku już jakiś czas temu jak poznałam się na współpracownikach że idę do pracy a nie spotkanie towarzyskie. Chociaż bywają dni ciężki bo czas mam wrażenie że czasami stoi w miejscu i przydałoby się więcej luzu. Nie mówię że nie gadamy w ogóle ale jest to mega sztuczne..
Tak drinki były pycha ale słabe 😁 na koniec ze znajomą z innego działu sponiewierałam się czystą której nie pije w ogóle, o dziwo na imprezie wchodziła jak złoto.
AnkaAneczka ja też melduje się z Tobą w poczekalni. Niestety mam to samo że jak się stresuje to powinna mieć toaletę turystyczna i nosić ze sobą.Pusshka, AnkaAneczka, blador2 lubią tę wiadomość
👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
nick nieaktualny
-
blador2 wrote:Ultramaryna życzę z całego serducha❤️
Nie chcę wizyty szybciej bo i tak to nic więcej nie da, jakiś 1% jest we mnie nadziei, że jest dobrze i może zobaczę serduszko... będzie 5t6d.
Footskat niestety nie wiadomo
To już szansa jest ✊️
Ja w pierwszej ciąży zobaczyłam jakoś 5+4blador2 lubi tę wiadomość
ŚLUB 24.08.2018r
Strania o bobo 01.2018
27.02.2020 32tc Synek na swiecie🥰
09.2023 starania o rodzeństwo 🤩
06.09.2024 38 tc cukrzyca ciążowa Drugi Synek🥰🥰 -
Muuu. wrote:Oczywiście ✊
Właśnie ciągle zadaje sobie to pytanie, kiedy się cieszyć? Mam wrażenie że w tej ciąży tylko ciągle się boję i martwię. Chyba kwestia tego że więcej się wie/czyta, jeszcze cb siedzi w głowie. Muszę sobie sama to ułożyć i trochę bardziej uwierzyć w tego Maluszka i fakt, że wszystko będzie dobrze. Niestety, nie na wszystko mamy wpływ ale tyle ile mogę to robię żeby było okej. I każdej tutaj tego życzę, by każda z nas doczekała spokojnej ciąży i zdrowego dziecka♥️
Muuu, ja postanowiłam się cieszyć od samego początku - jak miałam oszukany test i czekałam na bęte, która wyszła ujemna ostatecznie - ale ten dzień to był dzień kompletnego szczęścia i nie żałuję. Ile będzie mi dane tyle będę się cieszyć 🥰
Ty już śmiało powinnaś się cieszyć - a reszta w rękach Boga ❤Olalee, ultramaryna_, Muuu. lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości
⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |
KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕
💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |
28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp
-
nick nieaktualnyEffiii wrote:Trochę to przykre, ale doszłam do wniosku już jakiś czas temu jak poznałam się na współpracownikach że idę do pracy a nie spotkanie towarzyskie. Chociaż bywają dni ciężki bo czas mam wrażenie że czasami stoi w miejscu i przydałoby się więcej luzu. Nie mówię że nie gadamy w ogóle ale jest to mega sztuczne..
Tak drinki były pycha ale słabe 😁 na koniec ze znajomą z innego działu sponiewierałam się czystą której nie pije w ogóle, o dziwo na imprezie wchodziła jak złoto.
AnkaAneczka ja też melduje się z Tobą w poczekalni. Niestety mam to samo że jak się stresuje to powinna mieć toaletę turystyczna i nosić ze sobą.
Nie masz na to wpływu i nic na siłę, Ty próbowałaś... -
✊️✊️ Żeby dzieciaki nic nie załapały.
Aneczka ✊️✊️ Za wizytę.
Ten mon maluch tam kaszle,że mi aż go szkoda.Olalee, AnkaAneczka lubią tę wiadomość
ŚLUB 24.08.2018r
Strania o bobo 01.2018
nick nieaktualnyezra wrote:Muuu, ja postanowiłam się cieszyć od samego początku - jak miałam oszukany test i czekałam na bęte, która wyszła ujemna ostatecznie - ale ten dzień to był dzień kompletnego szczęścia i nie żałuję. Ile będzie mi dane tyle będę się cieszyć 🥰
Ty już śmiało powinnaś się cieszyć - a reszta w rękach Boga ❤ale ogólnie bije od Ciebie taka radość
ezra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasiajasia90 wrote:✊️✊️ Żeby dzieciaki nic nie załapały.
Aneczka ✊️✊️ Za wizytę.
Ten mon maluch tam kaszle,że mi aż go szkoda.
Żeby szybko przeszło -
ultramaryna_ wrote:
No jaaaa widzę kreseczkę, taki cień cienia cienia - powtarzasz jutro? Ja zaczynam od jutra sikać na patyki 😁ultramaryna_ lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości
⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |
KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕
💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |
28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp
-
nick nieaktualny
-
Ezra, a jakie masz nastawienie do tego cyklu? 😁
Ja bym chciała, żeby 🐒 przyszła rzeczywiście wcześniej, bo mąż chyba przyjedzie tydzień szybciej, więc trafiłby w potencjalnie płodne wtedy 😁ultramaryna_, ezra, blador2, Cerva, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
03.2024 💔💔 8tc
3 stymulacje Clostilbegyt ✖️
👩
✖️Hashimoto, trombofilia wrodzona - V(Leiden) hetero, PAI hetero
✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
🧑🏻
✖️Ciężka oligoteratozoospermia(morfologia 0%, koncentracja 3,5mln)
✔️Hormony, podstawowe badania krwi, kariotyp
🔜 Konsultacja andrologiczna
IVF?
Staję na głowie, by lecieć do chmur
Do licha, spadam znów w dół -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 21:59
Olalee, karola_b, Sarka94, ezra, blador2, bonassola, Muuu. lubią tę wiadomość
Starania od 12.2022
33 👩🦰
• niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
• 04.2022 - laparoskopowe usunięcie mięśniaka
• hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
• HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie
Stymulacja
- 04.2025 – Aromek 1x1, PD na lewym jajniku , nie pękł po Ovitrelle
- 05.2025 – Aromek 2x1, PD na prawym jajniku, pękł 4 dni wcześniej niż planowanie podania Ovitrelle
10.07.2025 – histeroskopia diagnostyczna
21.07.2025 - poradnia chorób piersi
25.07.2025 - poradnia chorób zakaźnych (dodatni wynik testu na anty HCV ?? diagnostyka w toku)
Starania STOP🛑‼️
35🧔♂️
• seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
• badania hormonów – w trakcie
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
nick nieaktualny
-
ezra wrote:Muuu, ja postanowiłam się cieszyć od samego początku - jak miałam oszukany test i czekałam na bęte, która wyszła ujemna ostatecznie - ale ten dzień to był dzień kompletnego szczęścia i nie żałuję. Ile będzie mi dane tyle będę się cieszyć 🥰
Ty już śmiało powinnaś się cieszyć - a reszta w rękach Boga ❤ezra lubi tę wiadomość
👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
nick nieaktualnyAlysa wrote:Hej dziewczyny. U nas dzień wczoraj udany, ognisko też. Najlepsze że jak zajechaliśmy do teściów gdzie mamy działkę to się okazało że mój mąż zabrał z domu tylko bimberek dla facetów, o moim grzańca zapomniał 🙄 ale na szczęście jest sklep otwarty w niedzielę i kupił mi tam dwa🤣. Wypiłyśmy trochę że szwagierką, trochę sobie też pogadałyśmy w samotności tak od serca. Ona jest po stracie, wie że się staramy ale nie poruszaliśmy tego tematu od kiedy poroniła. Wiem że jej ciężko przejść żałobę, poza tym poruszać z nią taki temat nie było mi po drodze. Ale powiedziała mi wczoraj coś ważnego. Że wie że mamy problem i jest to też dla nas ciężki czas, że gdy potrzebuje to mam się odezwać, będziemy po prosty płakać razem.
Effiii dobrze ze chociaż męża miałaś. A koleżanki jak nie umieją wyjąć kija z czterech liter niech żałują 🤣
Cudownie, że masz taki kontakt ze szwagierką i mogłyście w spokoju porozmawiać. To bardzo ważne czuć wsparcie od bliskich osób -
nick nieaktualnyAlysa wrote:Hej dziewczyny. U nas dzień wczoraj udany, ognisko też. Najlepsze że jak zajechaliśmy do teściów gdzie mamy działkę to się okazało że mój mąż zabrał z domu tylko bimberek dla facetów, o moim grzańca zapomniał 🙄 ale na szczęście jest sklep otwarty w niedzielę i kupił mi tam dwa🤣. Wypiłyśmy trochę że szwagierką, trochę sobie też pogadałyśmy w samotności tak od serca. Ona jest po stracie, wie że się staramy ale nie poruszaliśmy tego tematu od kiedy poroniła. Wiem że jej ciężko przejść żałobę, poza tym poruszać z nią taki temat nie było mi po drodze. Ale powiedziała mi wczoraj coś ważnego. Że wie że mamy problem i jest to też dla nas ciężki czas, że gdy potrzebuje to mam się odezwać, będziemy po prosty płakać razem.
Effiii dobrze ze chociaż męża miałaś. A koleżanki jak nie umieją wyjąć kija z czterech liter niech żałują 🤣 -
Alysa wrote:Hej dziewczyny. U nas dzień wczoraj udany, ognisko też. Najlepsze że jak zajechaliśmy do teściów gdzie mamy działkę to się okazało że mój mąż zabrał z domu tylko bimberek dla facetów, o moim grzańca zapomniał 🙄 ale na szczęście jest sklep otwarty w niedzielę i kupił mi tam dwa🤣. Wypiłyśmy trochę że szwagierką, trochę sobie też pogadałyśmy w samotności tak od serca. Ona jest po stracie, wie że się staramy ale nie poruszaliśmy tego tematu od kiedy poroniła. Wiem że jej ciężko przejść żałobę, poza tym poruszać z nią taki temat nie było mi po drodze. Ale powiedziała mi wczoraj coś ważnego. Że wie że mamy problem i jest to też dla nas ciężki czas, że gdy potrzebuje to mam się odezwać, będziemy po prosty płakać razem.
Moja owulak chyba w tym miesiącu przyszła bezobjawowo. Owu wskazywało że będzie dopiero wtorek/środa. Mimo wiesiołka śluzu było tyle samo, może w przyszłym miesiącu będę brać nie 2x2 a 3x2. Dziś miałam już go wziąć ale coś mnie podkusiło, poszłam do łazienki a tam pełno gęstego śluzu jak tuż po owu. Niby w sobotę coś podzialismy ale raczej nic z tego.
Effiii dobrze ze chociaż męża miałaś. A koleżanki jak nie umieją wyjąć kija z czterech liter niech żałują 🤣👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
Olalee wrote:ja też strasznie się denerwuje jak dzieciaki mają kaszel, u nas czasem jest tak, że non stop jest kaszel a ja wtedy zawału już dostaje
Żeby szybko przeszło
No niestety. Chorowanie dzieci to nie na moje nerwy. A już kilka groźniejszych chorob za nami 🥺ŚLUB 24.08.2018r
Strania o bobo 01.2018
Myślicie, że 9 dpo to za wcześnie na testowanie ? Nie wytrzymałam, nasikałam i biało 🥹👩🏽30 🧔🏼♂️ 35
Starania od 31.12.2023 z pełnym monitoringiem owulacji ✔️
Badania w normie, nasienie w normie ✔️
3.01.2025 rozpoczęcie stymulacji do in vitro w REPROFIT Ostrawa.
15.01. Punkcja ✊🏻🙏🏼
34🥚 12 zapłodnionych 🙏🏼
2x 5BB 🥹
31.03.25 - FET 5BB 5-dniowa
3dpt- beta 3.1, 4 dpt- cień cienia na kilku testach, 5 dpt beta 15.20, 7 dpt beta 69.70, 9 dpt beta 162,4, 11 dpt beta 377,80, 14 dpt beta 1330,70, 17dpt beta 3310,
6t2d serduszko ❤️CRL 0,4 cm 🥹proszę zostań
7t5d - CRL 1,4 cm ❤️
NIFT -ok, będzie synuś 🥹👦🏻
Termin porodu: 17.12.2025.
-
nick nieaktualny