X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2024, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka:) wrote:
    Myślicie, że 9 dpo to za wcześnie na testowanie ? Nie wytrzymałam, nasikałam i biało 🥹
    zdecydowanie wcześnie, nie trać nadziei

Natka:) lubi tę wiadomość

• Pyśkaaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2024, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muuu. wrote:
    Oczywiście ✊
    Właśnie ciągle zadaje sobie to pytanie, kiedy się cieszyć? Mam wrażenie że w tej ciąży tylko ciągle się boję i martwię. Chyba kwestia tego że więcej się wie/czyta, jeszcze cb siedzi w głowie. Muszę sobie sama to ułożyć i trochę bardziej uwierzyć w tego Maluszka i fakt, że wszystko będzie dobrze. Niestety, nie na wszystko mamy wpływ ale tyle ile mogę to robię żeby było okej. I każdej tutaj tego życzę, by każda z nas doczekała spokojnej ciąży i zdrowego dziecka♥️
    Mam dokładnie takie same przemyślenia. Zamiast się cieszyć to wmawiam sobie, ze to dopiero początek i nie ma co się jeszcze nakręcać. Mąż mówi, że trzeba być dobrej myśli ale jak tu się cieszyć jak wkoło tyle kobiet cierpi po stracie swojego kropka😭

🫶🏽 2013
    💒 2020
    ⏸️ 1.2024 🥹 ⬇️
    ♥️👶🏻 09.2024 ♥️
    ⏸️ 12.2025 🥹
  • Butterfly23 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka:) wrote:
    Myślicie, że 9 dpo to za wcześnie na testowanie ? Nie wytrzymałam, nasikałam i biało 🥹
    Zmarnowany i sik i patyk

nick nieaktualny, Natka:) lubią tę wiadomość

03.2023💔 6tc ciąża naturalna
    03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
    07.2025 💔 7tc (FET 3.1.1) 👧🏼
    10.2025 💔 8tc (FET 3.1.2)
    03.2026 💔 8tc ciąża naturalna
  • Alysa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 21:59

ultramaryna_ lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022

33 👩‍🦰
    • niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
    • hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
    • HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie
    • CD138 - 3/10, bez cech przewlekłego stanu zapalnego
    • antyHCV - błędnie dodatni wynik, wykluczony w laboratorium poradni chorób zakaźnych

Stymulacja
    - 4 cykle z letrozolem (Aromek) ❌
    IUI
    -12.2025 - Aromek 2x1 - 3 pecherzyki ❌

Starania STOP - zmiana pracy :D

35🧔‍♂️
    • seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
    • badania hormonów – ✅
    • USG jąder - prawidłowe, brak ŻPN

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2024, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Effiii to był poranny szybki numerek, może żołnierze zdążyli dobiec zanim poszłam siku 🤣 nastawiałam się jednak na późniejsza owu więc nie liczę za bardzo na cud 🤣 ale wiesiołka dziś już nie biorę, ciekawe czy podziała na moje bóle miesiączkowe coś
    może nie będziesz musiała sprawdzać czy podziała :D

• ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2024, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Fooskatt masz przeboje z tym cyklem 🫣 Ale dziewczyny mają rację co do wykresu, wydaje się, że wszystko się poprzestawiało 🤔 Kciuki! 🤞❤️

@Efiii kciuki za jutro, kochana! 🤞🍀 I dobrze, że nie dałaś sobie popsuć humoru 😘

@ezra 🤞 za wyniki @AnkaAneczka 🤞 za wizytę

@Olalee tak, kochana, u mnie 10dpo

@Alysa oj, nie jestem tego pewna, jakoś mam przeczucie, że nic z tego i to będą po prostu gowniane testy, wstrętne oszukańce 😉 Robiłam jakieś Nordtest i Hello baby, nie wiem, czy są sprawdzone.

@Ccarolinaa kochana, tak od pozytywnego testu mam zgłosić się po receptę na heparynę, teraz poza suplami nie biorę nic. Sprawdzę też oczywiście proga, w poprzedniej ciąży też go brałam, więc jakby co wolę być obstawiona 🫣😉

AnkaAneczka, ezra, Ccarolinaa lubią tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2024, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    @Fooskatt masz przeboje z tym cyklem 🫣 Ale dziewczyny mają rację co do wykresu, wydaje się, że wszystko się poprzestawiało 🤔 Kciuki! 🤞❤️

@Efiii kciuki za jutro, kochana! 🤞🍀 I dobrze, że nie dałaś sobie popsuć humoru 😘

@ezra 🤞 za wyniki @AnkaAneczka 🤞 za wizytę

@Olalee tak, kochana, u mnie 10dpo

@Alysa oj, nie jestem tego pewna, jakoś mam przeczucie, że nic z tego i to będą po prostu gowniane testy, wstrętne oszukańce 😉 Robiłam jakieś Nordtest i Hello baby, nie wiem, czy są sprawdzone.

@Ccarolinaa kochana, tak od pozytywnego testu mam zgłosić się po receptę na heparynę, teraz poza suplami nie biorę nic. Sprawdzę też oczywiście proga, w poprzedniej ciąży też go brałam, więc jakby co wolę być obstawiona 🫣😉
    10 dpo i cień to bardzo dobrze rokuje :) trzymam kciuki, żeby jutrzejsza kreseczka nie pozostawiała złudzeń, a może skocz po pinka?

• ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2024, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i tak sobie myślę o Tobie, @goska000, że Ty cienie masz od dwóch- trzech dni. Według mnie bardziej legit ❤️😍 Zresztą też jesteś 10dpo, więc jakiej kreski się spodziewamy? Wierzę, że szukać dalej nie będziesz musiała 🤞🍀

Łączę się w bólu @Olalee @Kasiajasia90 i @Ccarolinaa, ja już w piątek dostałam smsa z przedszkola o szkarlatynie 🫣 A już cały zeszły tydzień synalek spędził w domu, w czwartek dopiero wszystko stało się jasne i miał trzydniowke 🫣 Do tej pory ma silny katar, więc nie wiem, czy jeszcze coś mu się nie nałożyło 😅

goska000 lubi tę wiadomość

• Natka:) Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2024, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyśkaaa wrote:
    Mam dokładnie takie same przemyślenia. Zamiast się cieszyć to wmawiam sobie, ze to dopiero początek i nie ma co się jeszcze nakręcać. Mąż mówi, że trzeba być dobrej myśli ale jak tu się cieszyć jak wkoło tyle kobiet cierpi po stracie swojego kropka😭

Dziewczyny bądźcie dobrej mysli i nie nakręcajcie się same ! Będzie dobrze, zobaczycie 🥰

Pyśkaaa lubi tę wiadomość

👩🏽30 🧔🏼‍♂️ 35

Starania od 31.12.2023 z pełnym monitoringiem owulacji ✔️
    Badania w normie, nasienie w normie ✔️

3.01.2025 rozpoczęcie stymulacji do in vitro w REPROFIT Ostrawa.

15.01. Punkcja ✊🏻🙏🏼
    34🥚 12 zapłodnionych 🙏🏼
    2x 5BB 🥹

31.03.25 - FET 5BB 5-dniowa
    3dpt- beta 3.1, 4 dpt- cień cienia na kilku testach, 5 dpt beta 15.20, 7 dpt beta 69.70, 9 dpt beta 162,4, 11 dpt beta 377,80, 14 dpt beta 1330,70, 17dpt beta 3310,
    6t2d serduszko ❤️CRL 0,4 cm 🥹proszę zostań
    7t5d - CRL 1,4 cm ❤️
    NIFT -ok, będzie synuś 🥹👦🏻
    Termin porodu: 17.12.2025.

preg.png
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2024, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalee wrote:
    10 dpo i cień to bardzo dobrze rokuje :) trzymam kciuki, żeby jutrzejsza kreseczka nie pozostawiała złudzeń, a może skocz po pinka?
    Mam, czeka super czuły płytkowy 🫣😂 Tylko, że nie wiem, czy już jutro na niego sikać, czy na inny, też jakiś czuły. Albo znów na dwa… 😉 No zobaczymy, Pinkowi pewnie bardziej bym zaufała 😉

• Pyśkaaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2024, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Mam, czeka super czuły płytkowy 🫣😂 Tylko, że nie wiem, czy już jutro na niego sikać, czy na inny, też jakiś czuły. Albo znów na dwa… 😉 No zobaczymy, Pinkowi pewnie bardziej bym zaufała 😉
    Ja miałam taka sytuację, ze 9 dpo nasikalam na test o czułości 10 i nie było nic a dzień później miałam tylko test 25 i tak dla sportu siknelam i ⏸️🙉 wiec różnie to bywa, dziewczyny maja racje z tym, ze jednego dnia może nic nie być a drugiego już piękna kreseczka i to wcale nie na czułym teście

ultramaryna_ lubi tę wiadomość

🫶🏽 2013
    💒 2020
    ⏸️ 1.2024 🥹 ⬇️
    ♥️👶🏻 09.2024 ♥️
    ⏸️ 12.2025 🥹
  • Lola93 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2024, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego wielkiego lenistwa wczoraj zapomniałam wykupić apteki online z rzeczami na następny cykl i właśnie zrobiłam małą przerwę w pracy, znalazłam na allegro aptekę Formedic i jako że małż ma smarta to dorzucam jakieś pierdółki i mają Pinki za 2.99 super czułe płytkowe a strumieniowe 3.80. Biere a co mi tam 😀 owulaki za 10 z domowego laba tez nie pogardzę, chociaż widziałam gdzieś taniej

nick nieaktualny, Butterfly23 lubią tę wiadomość

age.png
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2024, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka myślę że za wcześnie💚

Alysa obyś nie miała możliwości ocenić czy pomógł ☺️

Ultramaryna dziękuję 😘

ultramaryna_, Natka:) lubią tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • Pyśkaaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2024, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś powtórzyłam bete i proga, czekam na wyniki ❤️ dodatkowo umówiłam się do gina na 30.01 ❤️ macie racje, nie ma co się nakręcać. Trzeba się cieszyć i mieć nadzieje ❤️ bardzo Wam dziękuję za wsparcie

karola_b, nick nieaktualny, AnkaAneczka, nick nieaktualny, klaudia_23, Myszkaaa20, ultramaryna_, Effiii, Małgosiagosia, Butterfly23, blador2, Lola93, kasia97, ezra, bonassola, Wenka, Sarka94, Cerva, Muuu., Maniaaa., Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

🫶🏽 2013
    💒 2020
    ⏸️ 1.2024 🥹 ⬇️
    ♥️👶🏻 09.2024 ♥️
    ⏸️ 12.2025 🥹
  • ezra Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaAneczka wrote:
    11:40 🫣🫣🫣

Będę! 💪🏻

AnkaAneczka lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅

🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
    fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp

event.png
  • karola_b Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyśkaaa wrote:
    Dziewczyny dziś powtórzyłam bete i proga, czekam na wyniki ❤️ dodatkowo umówiłam się do gina na 30.01 ❤️ macie racje, nie ma co się nakręcać. Trzeba się cieszyć i mieć nadzieje ❤️ bardzo Wam dziękuję za wsparcie
    O, to razem będziemy wizytować tego dnia 😊

👩 '94 + 👦 '86 = 👧 '22 👶 '24

04.2023 💔 cp, usunięty lewy jajowód
    10.2023 💔 cb
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2024, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultramaryna łeee no jak masz Pinka... ja bym chyba jutro już go użyła zwłaszcza, że masz mieć włączone leki ( czy już zgłosiłaś się po receptę ?:D)

Co do chorób - teraz taki okres, że wszystko możliwe, że się coś nałożyło. Jak dzieciaki mają być zdrowe jak temperatura na dworze szaleje. Przed chwilą mróz - u nas w środę ma być 10 stopni na plusie, później znów mróz i tak ciagle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2024, 10:46

• Pyśkaaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2024, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola93 wrote:
    Z tego wielkiego lenistwa wczoraj zapomniałam wykupić apteki online z rzeczami na następny cykl i właśnie zrobiłam małą przerwę w pracy, znalazłam na allegro aptekę Formedic i jako że małż ma smarta to dorzucam jakieś pierdółki i mają Pinki za 2.99 super czułe płytkowe a strumieniowe 3.80. Biere a co mi tam 😀 owulaki za 10 z domowego laba tez nie pogardzę, chociaż widziałam gdzieś taniej
    Ja byłam tak pewna, ze się nie udało w tym cyklu, ze kupiłam w action 2 opakowania owulakow a dzień przed testowaniem paczkę podpasek i tampony!😂 wiec może te zakupy to jest jakiś sposób na zajście w ciąże😂

Lola93 lubi tę wiadomość

🫶🏽 2013
    💒 2020
    ⏸️ 1.2024 🥹 ⬇️
    ♥️👶🏻 09.2024 ♥️
    ⏸️ 12.2025 🥹
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2024, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyśkaaa wrote:
    Kciuki za wyniki :)

• Pyśkaaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2024, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola_b wrote:
    O, to razem będziemy wizytować tego dnia 😊
    Świetnie! Widzę, że tego dnia będziesz w 8 tygodniu, według apki ja będę w 6 ale wydaję mi się, ze ciąża może być troszeczkę młodsza bo owulacje miałam pozno a wiadomo, ze apka liczy od miesiączki 🙉

🫶🏽 2013
    💒 2020
    ⏸️ 1.2024 🥹 ⬇️
    ♥️👶🏻 09.2024 ♥️
    ⏸️ 12.2025 🥹
‹‹ 523 524 525 526 527 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ