Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyButterfly23 wrote:Ja jutro lecę zbadać też proga. Wg wykresu będzie 8 dpo. Nie powiem, mega ciekawa jestem. I jutro lecimy też zrobić badania immunologiczne. Myślę, że tam wyjdzie wszystko ok. Wydaje mi się, że problemem są moje słabe jajeczka.
Aniu jak nas czytasz ja też wierzę, że się nie poddasz.Butterfly23, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
-
Butterfly to kciuki mocne ✊🏻
Muszę Wam powiedzieć, że dopadła mnie myśl, że nigdy mi się nie uda.. i nie potrafię się jej pozbyć 😞 ile sił mi starczy na tą nierówną walkę? A może to właśnie będzie ta pierwsza walka w życiu, którą przegram i los utrze mi nos?
😣Butterfly23 lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości
⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |
KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕
💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |
28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp
-
Butterfly23 wrote:Kochana. Ja codziennie mam takie myśli. Życie rzuca nam zajebiste kłody pod nogi. Ale trzeba myśleć, że rzuca je nam, bo wie, że sobie z nimi poradzimy.
Ech, odkąd pamiętam na wszystko ciężko pracowałam. Na własny dom, kawałek ziemi, stanowisko - wszystko miałam trudniej niż Ci obok. Nie wszyscy ale ja miałam pod górę ze wszystkim i teraz starania - bum, problemy. Cieszę się chociaż, że wiem, że nie jestem w tym sama - gdyby nie Wy pewnie już bym zwariowała po tylu miesiącach..ultramaryna_ lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości
⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |
💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |
28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp
-
blador2 wrote:Ezra🫂 kochana wierzę, że wygrasz, nie znamy terminu ale jestem pewna! Czasami te cykle bez szans okazują się właśnie tymi
❤️👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
-
Dramat… miałam usuwane korzenie jebane 30 minut i założonych w chuj szwów. Umrę chyba z bólu, już czuję że znieczulenie puszcza34l.
2015 👦
2018 👦
2020 💔
IO, tężyczka
➡️Folik
➡️Solcidiol 500
➡️ADEK
➡️Magnez B6 forte
➡️Sanprobi Super Formuła
➡️Siofor 500
➡️Pregna DHA -
Butterfly23 wrote:W czerwcu. Jak będzie refundacja. W marcu mamy wizytę u immunologa. Więc te trzy miesiące już nas nie zbawią. A nie podejdę do ivf bez zaleceń immunologa, jeżeli takie będą potrzebne. Plus mam jeszcze kilka miesięcy na ogarnięcie IO.
Motylku a wiesz coś więcej o refundacji? Nigdy się nie interesowałam tym i nie wiem jak wygląda taka procedura refundacji, warunki, gdzie się idzie, czy to wypełnia coś i czeka? Pytam czysto teoretycznie.
My dziś mieliśmy z małżonem poważną rozmowę i za dużo nas kosztuje nerwów starania, miesiące lecą i pieniądze. Wydajemy naprawdę dużo na leki, monitoringi, wizyty w klinice że postanowiliśmy że w marcu skontaktujemy się z klinika w Czechach… od dwóch dni siedzę na forum tejże kliniki i postanowiłam że w marcu to będzie nasz deadline, nie zniosę kolejnych miesięcy starań, życia pod starania i życie staraniami. Taki jest nasz plan 😑
Dziś zaczęłam dni płodne i użyłam ferty lily… straszny shit. Żałuję wydanej kasy, kubek z facelle dużo lepszy… przekręcał sie, większość towaru i tak podczas zakładania wyszła, jak wstałam to nadal nie trzymało tego w ryzach 🫤 przy kubeczku zero problemów. -
Viii wrote:Dramat… miałam usuwane korzenie jebane 30 minut i założonych w chuj szwów. Umrę chyba z bólu, już czuję że znieczulenie puszcza
🥺🥺🥺👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
-
Sofka88 wrote:Motylku a wiesz coś więcej o refundacji? Nigdy się nie interesowałam tym i nie wiem jak wygląda taka procedura refundacji, warunki, gdzie się idzie, czy to wypełnia coś i czeka? Pytam czysto teoretycznie.
My dziś mieliśmy z małżonem poważną rozmowę i za dużo nas kosztuje nerwów starania, miesiące lecą i pieniądze. Wydajemy naprawdę dużo na leki, monitoringi, wizyty w klinice że postanowiliśmy że w marcu skontaktujemy się z klinika w Czechach… od dwóch dni siedzę na forum tejże kliniki i postanowiłam że w marcu to będzie nasz deadline, nie zniosę kolejnych miesięcy starań, życia pod starania i życie staraniami. Taki jest nasz plan 😑
Dziś zaczęłam dni płodne i użyłam ferty lily… straszny shit. Żałuję wydanej kasy, kubek z facelle dużo lepszy… przekręcał sie, większość towaru i tak podczas zakładania wyszła, jak wstałam to nadal nie trzymało tego w ryzach 🫤 przy kubeczku zero problemów.
Wyślesz mi link do tego forum na prv? Tylko najpierw dodam Cię do przyjaciółek 🥰👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
-
Powiem Wam o mojej znajomej, która tsh miała wysokie, początki cukrzycy, miesiączki rozjechane, nigdy nie była u gina, wiedza zerowa, jak zobaczyłam jej wyniki, ja laik laboratoryjny to pomyślałam, że to nie ma szansy się udać, bo wszystko poza normami. Udało się po ok.8 miesiącach bez spektakularnego leczenia. Myślę, że niektórzy mają więcej szczęścia niż rozumu
Butterfly23, Astereae, Sikoreczkaaa lubią tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
ezra wrote:Ech, odkąd pamiętam na wszystko ciężko pracowałam. Na własny dom, kawałek ziemi, stanowisko - wszystko miałam trudniej niż Ci obok. Nie wszyscy ale ja miałam pod górę ze wszystkim i teraz starania - bum, problemy. Cieszę się chociaż, że wiem, że nie jestem w tym sama - gdyby nie Wy pewnie już bym zwariowała po tylu miesiącach..
Ezra kochana, nie myśl tak. Pamiętaj że to co widzimy my to nie zawsze całkowita prawda. Czasem widzimy że komuś coś łatwo przyszło ale nie wiemy jak jest naprawdę, ile trudu i ciężkich chwil zajmowało osiągnięcie. Albo że jedna rzecz przyszła łatwo ale w innych ciężko i boleśnie. Ja też do tej pory myślałam że każdy ma łatwo poza mną w życiu dopóki nie weszłam w starania podczas których potrafię przepłakać parę dni i podczas nich wyjść do ludzi i się uśmiechać. Z zewnątrz wyglądam na szczęśliwą osobę a w środku mnie rozrywa ból. Także myślę że każdy w życiu jakiś ciężar dźwiga.
Aczkolwiek rozumiem Cię, średnio kilka razy w tygodniu mam takie chwile że kurde czuję to że się nie uda, demotywuje mnie to i doluje ale za chwilę daje sobie plaskacza i ruszam dalej. Ja w życiu potrafilam przyciągać myślami naprawdę dobre rzeczy które się wydawały niemożliwe więc myślę że powinniśmy się trzymać tego żeby wierzyć w to że przyjdzie na nas dzień ♥️ultramaryna_, ezra, blador2 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyViii ale się wycierpisz przez ostatnie dni...
Ezra każda z Nas ma takie myśli, ale ja wierzę, że Wam się uda. Zwłaszcza, że już coś zaskoczyło. Jestem trochę na forum i w każdym miesiącu udaje się jakiejś staraczce, która juz traciła nadzieję.ezra lubi tę wiadomość
-
ezra wrote:Wyślesz mi link do tego forum na prv? Tylko najpierw dodam Cię do przyjaciółek 🥰
Kochanie to forum jest tutaj. Starając się z pomocą medyczną / masz temat z częstą kliniką reprofit.
Wpisy dziewczyn napawają optymizmem ♥️ że się udaje ♥️Olalee, ezra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySofka88 wrote:Ja was podczytuje ale nie mam weny się udzielać, jakoś
Taki smutek mnie ogarnął.. mam nadzieję że u dziewczyn ok i wrócą do nas z nową siłą i nadzieją i w końcu wejdzie trochę optymizmu do Winiary 🥺♥️ -
Viii wrote:Dramat… miałam usuwane korzenie jebane 30 minut i założonych w chuj szwów. Umrę chyba z bólu, już czuję że znieczulenie puszcza👩🙍♂️ 31l.
👧 Ł. 02.2021
10.2023 cb 💔
7.12 ⏸️ beta HCG 55,9 mlU/ml
9.12 ➡️ beta HCG 195 mlU/ml
22.12 (5+5) jest Serduszko ❤️
6.02 rośnie Dziewczynka ❤️👧
02.04 403g małej M. 💕
24.06 2kg Dziewczyny 💪
12.08 już jestem 👧🥰 -
Dzięki Wam dziewczyny 😍🥺 może to tylko dziś mnie tak naszło a może to też znak, że małpa nadciąga skoro mam taki spadek optymizmu 😣
Wchodzę zaraz poczytać! 😍👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
-
nick nieaktualnyezra wrote:Dzięki Wam dziewczyny 😍🥺 może to tylko dziś mnie tak naszło a może to też znak, że małpa nadciąga skoro mam taki spadek optymizmu 😣
Wchodzę zaraz poczytać! 😍bo jestes taką iskierką radości 😄
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2024, 19:17
Butterfly23, blador2, ezra, Muuu. lubią tę wiadomość