Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
blador2 wrote:Ultramaryna o której mąż wychodzi żebyśmy wcześniej nie wparowały? 😁
Mam nadzieję, że Anka się nie podda bo moim zdaniem znalazła w końcu przyczynę niepowodzeń. Podobno każda kobieta w ssoim życiu ma 2-3 biochemy tylko jak się nie staramy to często nawet o tym nie wiemy, chociaż po @ mogę z pewnością powiedzieć że to była moja pierwsza
I dziękuję, kochane, że tak we mnie wierzycie ❤️ Bo sama nie mam tyle optymizmu, szczególnie jak poczytałam opinie, jak te testy oszukują 🫣😂 Ostatni raz kupuję takie dziadostwo, tylko pinki i facelle. Jutro okaże się, jak jest 🤞😘 @ezra i @goska000 jesteśmy razem 🫶
@Butterfly23 kciuki za proga i immunologię! 🤞🍀 Kiedy będziesz miała wyniki tych drugich, robisz w tym samym miejscu?
@Ccarolinaa to ja już trzymam kciuki za usg! 🤞🍀 Używałam fraxiparine. Nawet nie wiedziałam, że odczucia mogą być różne 🫣
@Viii matko, ale się nacierpisz 🫂😥 Dużo przeciwbólowych i odpoczynku! 🫂blador2, Butterfly23, Ccarolinaa, ezra, Olalee, Viii lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.! -
Dziewczyny, kazdej z Was na pewno sie uda, wiem to. Po prostu niektorzy potrzebuja na to wiecej czasu. U nas udalo sie w 6 cyklu staran - dla jednych szybko, dla innych nie. Tez jak przychodzila @ to mialam zalamki, mysli, ze nigdy sie nie uda, ale to normalne gdy czegos sie bardzo chce, a nie udaje.
Z tego co moge doradzic to podczas staran zyc normalnie, nie rezygnowac z wyjazdow, pracy, wyjsc, bo „moze bede w ciazy”. Powiem wam, ze ja przez 5 cykli praktycznie nie zylam. Naprawde ja wtedy wegetowalam.. po @ czekanie na plodne, a pozniej odliczanie do testowania. Kazdy dzien zaczynal sie mysla „niech ten dzien sie juz skonczy, niech bedzie kolejny bo bedzie blizej do testowania”. Strasznie mi to wszystko siadalo na glowe. W 6 cyklu stwierdzilam, ze tak nie moze byc, wrocilam na silownie, codziennie chodzilam z psem na dlugie spacery, zarezerwowalismy z narzeczonym wyjazd za granice na swieta i sylwestra, wrocilam do czytania kryminalow, malowania obrazu po numerach. Nie myslalam wtedy az tak o staraniach, skupilam sie na zyciu i co? Udalo sie. Nie mowie, zeby odpuscic, bo sama nie raz to slyszalam i bardzo sie wtedy denerwowalam, bo nie da sie odpuscic czegos, czego tak bardzo sie pragnie. Ale nie zapominajcie o normalnym zyciu w tym okresie staran, bo psychika jest rowniez bardzo wazna.
Trzymam kciuki za kazda z Was i naprawde wierze, ze kazda doczego sie swojego cudu ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2024, 19:24
ultramaryna_, ezra, Olalee, Kira lubią tę wiadomość
11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
Olalee wrote:Też tak czuję, że tak smutno się zrobiło, Dziewczyny nie mają nastroju pisać tak jak wcześniej, ale się nie dziwię, bo też tak się czuję.
Olalee lubi tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
Butterfly23 wrote:Taaak. Pełno takich. Na tiktoku wyświetlała mi się kobieta. Ponad 180 kg. Kibicowałam jej mega, podziwiałam, że wzięła się za siebie. Dieta, ćwiczenia. Schudła 40 kg i zaszła w ciążę. I sorry, ale uważam, że 140 kg to dalej nie jest waga na ciążę. Ona dalej jest mocno otyła. A ja, ze swoimi nadprogramowymi 10kg nie raz słyszałam od lekarza proszę schudnąć. I odkąd zaszła w ciążę straciłam do niej całą sympatię. Wiem, że to głupie, ale dla mnie to był taki policzek.👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
Bez Ani i Megi jest pusto, inaczej. Ale wszystkie wiemy, że one teraz potrzebują spokoju, odpoczynku i lekarstwa na złamane serce, duszę. Nieważne, ile czasu im zajmie, będziemy czekały ❤️
blador2, Pusshka, Muuu., Olalee, Kira, Sarka94 lubią tę wiadomość
klaudia_23 wrote:Dziewczyny, kazdej z Was na pewno sie uda, wiem to. Po prostu niektorzy potrzebuja na to wiecej czasu. U nas udalo sie w 6 cyklu staran - dla jednych szybko, dla innych nie. Tez jak przychodzila @ to mialam zalamki, mysli, ze nigdy sie nie uda, ale to normalne gdy czegos sie bardzo chce, a nie udaje.
Z tego co moge doradzic to podczas staran zyc normalnie, nie rezygnowac z wyjazdow, pracy, wyjsc, bo „moze bede w ciazy”. Powiem wam, ze ja przez 5 cykli praktycznie nie zylam. Naprawde ja wtedy wegetowalam.. po @ czekanie na plodne, a pozniej odliczanie do testowania. Kazdy dzien zaczynal sie mysla „niech ten dzien sie juz skonczy, niech bedzie kolejny bo bedzie blizej do testowania”. Strasznie mi to wszystko siadalo na glowe. W 6 cyklu stwierdzilam, ze tak nie moze byc, wrocilam na silownie, codziennie chodzilam z psem na dlugie spacery, zarezerwowalismy z narzeczonym wyjazd za granice na swieta i sylwestra, wrocilam do czytania kryminalow, malowania obrazu po numerach. Nie myslalam wtedy az tak o staraniach, skupilam sie na zyciu i co? Udalo sie. Nie mowie, zeby odpuscic, bo sama nie raz to slyszalam i bardzo sie wtedy denerwowalam, bo nie da sie odpuscic czegos, czego tak bardzo sie pragnie. Ale nie zapominajcie o normalnym zyciu w tym okresie staran, bo psychika jest rowniez bardzo wazna.
Trzymam kciuki za kazda z Was i naprawde wierze, ze kazda doczego sie swojego cudu ❤️
Ja dosłownie życie tak jak Ty opisujesz i mnie to już wypala na maxa. Na szczęście czuję że powoli wychodzę z tej skorupki wycofania się z życia. Najgorsze że wciągnęłam w to małża i od kilku miesięcy żyjemy jak mnisi 😂 tabletek milion, co chwilę gadka czy wzięliśmy leki, rzucone spotkania towarzyskie, wyjazdy, weekendy w domu żeby broń Boże Kieliszek wina nie kusił. I hitem byla moja awantura jak wypił duże piwo raz 🤯
Czuję że straciłam pół roku właśnie w takiej stagnacji i wegetowaniu. Dlatego już dość.
Daje sobie chwilę czasu na naturalne starania a później działam medycznie, po to mamy rozwój medycyny aby z niego korzystać. Kiedyś invitro kojarzyło
Mi się z czymś tak odległym i niemożliwym i że mnie nigdy nie będzie dotyczyć, ale obecnie od paru miesięcy się z tym oswajam a obecnie nie widzę w nim żadnego problemu ☺️
-
A w ogóle dziewczyny ja jestem w tym cyklu na maxa obstawiona- nac od 3 dc biorę 1800, Fertistim i milion innych tabletek. Zazwyczaj mam owu 17dc a dzis 12dc i mam śluz turbo płodny ( mam taki tylko w dniu owulacji ) testy rano były jasne a po południu przez chwilę ściemniał i potem zjasnial. Zastanawiam się czy mi się owu nie przesunęła ale PIKu wyraźnego nie ma 😑 no i mega ból jajników mam od wczoraj. A monitoring dopiero w czw 🥺
-
Sofka88 wrote:Tak wyglądają testy dziś
11, 15,18
https://ibb.co/H22MMjq
Myślicie że to mógł być pik czy fałszywy alarm?03.2023💔 6tc
03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
07.2025 💔 6tc (FET 3.1.1)
Allo mlr 29% | Crossmatch 42,9%
Mamy ❄️ (3.1.2) -
Sofka88 wrote:Ja dosłownie życie tak jak Ty opisujesz i mnie to już wypala na maxa. Na szczęście czuję że powoli wychodzę z tej skorupki wycofania się z życia. Najgorsze że wciągnęłam w to małża i od kilku miesięcy żyjemy jak mnisi 😂 tabletek milion, co chwilę gadka czy wzięliśmy leki, rzucone spotkania towarzyskie, wyjazdy, weekendy w domu żeby broń Boże Kieliszek wina nie kusił. I hitem byla moja awantura jak wypił duże piwo raz 🤯
Czuję że straciłam pół roku właśnie w takiej stagnacji i wegetowaniu. Dlatego już dość.
Daje sobie chwilę czasu na naturalne starania a później działam medycznie, po to mamy rozwój medycyny aby z niego korzystać. Kiedyś invitro kojarzyło
Mi się z czymś tak odległym i niemożliwym i że mnie nigdy nie będzie dotyczyć, ale obecnie od paru miesięcy się z tym oswajam a obecnie nie widzę w nim żadnego problemu ☺️
Tak szybko by ten pik zszedł? 🙄 Wszystkie tego samego dnia? Podziałaliście jakby co 😉🤞 ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2024, 20:32
Hej. Dziś u lekarza wyszło tylko tyle,że Młody mocno przeziębiony i katar go zalewa.
Teraz 3 dni Mąż będzie z nim siedział więc mam nadzieję,że dużo od niego nie złapie.
ultramaryna_ lubi tę wiadomość
ŚLUB 24.08.2018r
Strania o bobo 01.2018
27.02.2020 32tc Synek na swiecie🥰
09.2023 starania o rodzeństwo 🤩
06.09.2024 38 tc cukrzyca ciążowa Drugi Synek🥰🥰 -
Olalee wrote:Tylko przy tym czytaniu nie zapomnij o nas
bo jestes taką iskierką radości 😄
Wy jesteście najważniejsze, jestem cały czas 🥹Olalee lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości
⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |
KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕
💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |
28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp
-
Sofka88 wrote:Tak wyglądają testy dziś
11, 15,18
https://ibb.co/H22MMjq
Myślicie że to mógł być pik czy fałszywy alarm?Sofka88 lubi tę wiadomość
👩🏻 34l 🧔🏻 36l
🤵♂️👰♀️21.08.2020
👶11.2018
Starania o drugie👶
od: 04.23
❌️MTHFR_1298A- hetero
❌️PAI-1 4G hetero
❌️AMH- 0,711 > 0,758
✅️MUCHA- negatywna
✅️Morfologia🧔🏻2%-4%duża ilość
✅️Białko wolne s 78,2%
✅️PPJ ANA 1 ujemne
✅️Komórki NK 9%
✅️Zespół antyfosfolipidowy-ujemny
✅️Trombofilia wrodzona-ujemne
✅️Kariotyp-prawidłowy XX XY
✅️Histeroskopia-CD-138-brak stanu zapalnego
✅️Ferrytyna 55
✅️TSH 0.979
✅️Cholesterol
✅️Wit d 50
✅️Glukoza 82
✅️B12 400
08.23 poronienie puste jajo płodowe💔
12.23cb💔
07.24Aniołek 9+1(zatrzymany 6+3)💔
09.24cb💔
IN VITRO GAMETA
Punkcja -7pobrano- 5 dojrzałych- mamy :
3.1.1❄️ 4.2.2❄️ zdrowe okruszki po PGT-A🙏
FET I 27.06 4.2.2 10dpt beta 8,8 cb💔
FET II 3.1.1 ?🙏 -
Muuu. wrote:O rany 😞 zalecił coś p/bólowego jak puści? Ja po usuwaniu ósemki brałam metafen co 4h przez dwa dni (wg zaleceń). Lek bez recepty.
Biorę metafen ale nic nie pomaga na tą chwilę 😩34l.
2015 👦
2018 👦
2020 💔
IO, tężyczka
➡️Folik
➡️Solcidiol 500
➡️ADEK
➡️Magnez B6 forte
➡️Sanprobi Super Formuła
➡️Siofor 500
➡️Pregna DHA -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 21:59
ezra lubi tę wiadomość
Starania od 12.2022
33 👩🦰
• niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
• 04.2022 - laparoskopowe usunięcie mięśniaka
• hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
• HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie
Stymulacja
- 04.2025 – Aromek 1x1, PD na lewym jajniku , nie pękł po Ovitrelle
- 05.2025 – Aromek 2x1, PD na prawym jajniku, pękł 4 dni wcześniej niż planowanie podania Ovitrelle
10.07.2025 – histeroskopia diagnostyczna
21.07.2025 - poradnia chorób piersi
25.07.2025 - poradnia chorób zakaźnych (dodatni wynik testu na anty HCV ?? diagnostyka w toku)
Starania STOP🛑‼️
35🧔♂️
• seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
• badania hormonów – w trakcie
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Przepraszam dziewczyny, że się nic nie udzielam dzisiaj, ale najpierw w pracy Sajgon potem od razu ten dentysta, a teraz nie mogę się skupić na niczym innym tylko bólu34l.
2015 👦
2018 👦
2020 💔
IO, tężyczka
➡️Folik
➡️Solcidiol 500
➡️ADEK
➡️Magnez B6 forte
➡️Sanprobi Super Formuła
➡️Siofor 500
➡️Pregna DHA