Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
Królikkicek wrote:Melduje że zakwas wypity. Na pewno nie jest to mój smak 🤢 mam nadzieję że się jakoś przemoge i będę pić regularnie 🙂🙂🙂🙂
Melduje też że zjadłam kawałek torta i teraz mi smutno 😔😔😔👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
Ccarolinaa wrote:Dzień dobry ❤️
Ja dziś nie dam rady was nadrobić , miałam mnóstwo pracy a teraz jeszcze mnie zmogło i leżę w łóżku 🥹🤧nie mam totalnie siły zmęczona ,boli mnie głowa i niby bym zasnęła a zasnąć nie mogę 🥹serducho mi jakoś wali i nie mogę spać .
Czuję jak by coś mnie chciało złapać ale nie do końca nie mam pojęcia o co chodzi 🫣
Najchętniej bym zrobiła test bo dziwne się czuję ale to za wczensie więc nie ma co się nakręcać .Oddalam te myśli bo wiem że zapewne znowu mi się wydaje i próbuje sie jakis objawów doszukac.
Także podczytuje ale nie dam rady zapewne wszystkiego nadrobić .
Czy słyszałyście kiedyś o diecie płodności od akademia_płodności na instagramie ? Chcialam od nich zamówić dietę od następnego cyklu
My kupiliśmy kilka z Mrożonem swego czasu i mogę polecić ❤️ prosto, łatwo i szybko a teraz już sami modyfikujemy składniki, bo wiemy co można a czego się nie powinnoCcarolinaa lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości
⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |
KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕
💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |
28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp
-
Effiii, sama nie używałam, ale na pewno przyniesie ulgę, jednak przy jakimś poważniejszym problemie polecam najpierw wizytę u dobrego fizjoterapeuty ☺️
A ja przez ten wyjazd nie trzymałam diety, wpadł mc Donald, a dziś mam ochotę na jakieś chipsy lub smakowe wafle ryżowe/kukurydziane 🥲Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2024, 17:48
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
03.2024 💔💔 8tc
👩
✖️Hashimoto, trombofilia wrodzona - V(Leiden) hetero, PAI hetero
✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
🧑🏻
✖️Ciężka oligoteratozoospermia(morfologia 0%, koncentracja 3,5mln)
✔️USG, hormony, posiewy, podstawowe badania krwi, kariotyp
💊 Clostilbegyt + suple (od 08.2025)
📌 11.2025 badanie nasienia -
Ccarolinaa wrote:Dzień dobry ❤️
Ja dziś nie dam rady was nadrobić , miałam mnóstwo pracy a teraz jeszcze mnie zmogło i leżę w łóżku 🥹🤧nie mam totalnie siły zmęczona ,boli mnie głowa i niby bym zasnęła a zasnąć nie mogę 🥹serducho mi jakoś wali i nie mogę spać .
Czuję jak by coś mnie chciało złapać ale nie do końca nie mam pojęcia o co chodzi 🫣
Najchętniej bym zrobiła test bo dziwne się czuję ale to za wczensie więc nie ma co się nakręcać .Oddalam te myśli bo wiem że zapewne znowu mi się wydaje i próbuje sie jakis objawów doszukac.
Także podczytuje ale nie dam rady zapewne wszystkiego nadrobić .
Czy słyszałyście kiedyś o diecie płodności od akademia_płodności na instagramie ? Chcialam od nich zamówić dietę od następnego cyklu
Oby nic się do Ciebie nie przyplątało , zdrówka ☺️👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
ezra wrote:My kupiliśmy kilka z Mrożonem swego czasu i mogę polecić ❤️ prosto, łatwo i szybko a teraz już sami modyfikujemy składniki, bo wiemy co można a czego się nie powinno
zastanawiam się tylko czy kupić dla par na 7 dni czy na 21 ..
na ile kupiłaś?
👩🏻 34l 🧔🏻 36l
🤵♂️👰♀️21.08.2020
👶11.2018
Starania o drugie👶
od: 04.23
❌️MTHFR_1298A- hetero
❌️PAI-1 4G hetero
❌️AMH- 0,711 > 0,758
✅️MUCHA- negatywna
✅️Morfologia🧔🏻2%-4%duża ilość
✅️Białko wolne s 78,2%
✅️PPJ ANA 1 ujemne
✅️Komórki NK 9%
✅️Zespół antyfosfolipidowy-ujemny
✅️Trombofilia wrodzona-ujemne
✅️Kariotyp-prawidłowy XX XY
✅️Histeroskopia-CD-138-brak stanu zapalnego
✅️Ferrytyna 55
✅️TSH 0.979
✅️Cholesterol
✅️Wit d 50
✅️Glukoza 82
✅️B12 400
08.23 poronienie puste jajo płodowe💔
12.23cb💔
07.24Aniołek 9+1(zatrzymany 6+3)💔
09.24cb💔
IN VITRO GAMETA
Punkcja -7pobrano- 5 dojrzałych- mamy :
3.1.1❄️ 4.2.2❄️ zdrowe okruszki po PGT-A🙏
FET I 27.06 4.2.2 10dpt beta 8,8 cb💔
FET II 3.1.1 30.07.25 7dpt ⏸️ -
Effiii wrote:Tak widziałam , osobiście nie wykupiłam . Nic odkrywczego raczej nie mają. Poza mega rozbudowanym marketingiem.
Oby nic się do Ciebie nie przyplątało , zdrówka ☺️niby nic odkrywczego a potrzebuje właśnie czegoś takiego co będzie w jednym miejscu , że nie muszę szukać po internecie przepisów , i będzie plan np na cały tydzień
mam problem z wymyślaniem posiłków :p
Dziękujęto już 3ci dzień jak czuje się dziwnie więc mam nadzieję że jednak nie
właśnie lecę łyknąć wit c
👩🏻 34l 🧔🏻 36l
🤵♂️👰♀️21.08.2020
👶11.2018
Starania o drugie👶
od: 04.23
❌️MTHFR_1298A- hetero
❌️PAI-1 4G hetero
❌️AMH- 0,711 > 0,758
✅️MUCHA- negatywna
✅️Morfologia🧔🏻2%-4%duża ilość
✅️Białko wolne s 78,2%
✅️PPJ ANA 1 ujemne
✅️Komórki NK 9%
✅️Zespół antyfosfolipidowy-ujemny
✅️Trombofilia wrodzona-ujemne
✅️Kariotyp-prawidłowy XX XY
✅️Histeroskopia-CD-138-brak stanu zapalnego
✅️Ferrytyna 55
✅️TSH 0.979
✅️Cholesterol
✅️Wit d 50
✅️Glukoza 82
✅️B12 400
08.23 poronienie puste jajo płodowe💔
12.23cb💔
07.24Aniołek 9+1(zatrzymany 6+3)💔
09.24cb💔
IN VITRO GAMETA
Punkcja -7pobrano- 5 dojrzałych- mamy :
3.1.1❄️ 4.2.2❄️ zdrowe okruszki po PGT-A🙏
FET I 27.06 4.2.2 10dpt beta 8,8 cb💔
FET II 3.1.1 30.07.25 7dpt ⏸️ -
ezra wrote:Zrobie, mam wizytę u mojej gin, więc już będę napierać i zrobie ja - tak jak piszecie. To jest MUCHa czy Ureoplazma czy to jedno i to samo czy tam jest więcej? 🤔🥹
Zrób sobie pakiet mucha czyli mykoplazma, ureaplazma i chlamydia, a w razie jak coś wyjdzie to o leczeniu wystarczy jedno wtedy badanie na to co wyszłoezra lubi tę wiadomość
👩40 👨42
02.2024 💔 (5t)
12.2024 💔 chłopiec 👼 9t5d
start programu IVF (09.2024)
zespół antyfosfolipidowy 🆗 antykoagulant toczniowy 🆗 kariotypy 🆗mucha 🆗CD138🆗
❌allo MLR 0%
❌PPJ (ANA2)- dodatni
❌MTHFR c.665C homo
❌PAI-I c.820-817 (4_5) hetero
❌KIR AA
obecne: 2DL1, 2DL3, 2DL4 deleted, 2DS4(del-22bp), 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1 norm
nieobecne: 2DL2, 2DL4 norm, 2DL5(group 1), 2DL5(group 2), 2DS1, 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1 variant
AMH: 0,78 -> 1,05⬆
I. stumulacja do IVF (04.2025): protokół krótki💉 Mensinorm 150j., Rekovelle 12j., Orgalutran, Ovitrelle, Gonapeptyl -> 6🥚, 2 dojrzałe, 0 zarodków😪
II. stymulacja do IVF (05.2025): protokół długi, od 06.05.2025 AH -> 💉Gonapeptyl Daily-> 29.05 kontrola USG, dalsze zalecenia.. (będzie Gonal 150j. i Mensinorm 150j.)
💉i💊 zalecenia Dr S. do transferu: Accofil, Encorton, Prograf -
A jak to jest z opryszczką? Czy można się wtedy starać czy lepiej odpuścić? Mojemu staremu wyszła na ustach i opinie wyczytałam różne, że tak i nie ...A zbliżają się te dni i niewiem czy odpuścić ten cykl? Można fioła do głowy dostać😵💫👩40 👨42
02.2024 💔 (5t)
12.2024 💔 chłopiec 👼 9t5d
start programu IVF (09.2024)
zespół antyfosfolipidowy 🆗 antykoagulant toczniowy 🆗 kariotypy 🆗mucha 🆗CD138🆗
❌allo MLR 0%
❌PPJ (ANA2)- dodatni
❌MTHFR c.665C homo
❌PAI-I c.820-817 (4_5) hetero
❌KIR AA
obecne: 2DL1, 2DL3, 2DL4 deleted, 2DS4(del-22bp), 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1 norm
nieobecne: 2DL2, 2DL4 norm, 2DL5(group 1), 2DL5(group 2), 2DS1, 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1 variant
AMH: 0,78 -> 1,05⬆
I. stumulacja do IVF (04.2025): protokół krótki💉 Mensinorm 150j., Rekovelle 12j., Orgalutran, Ovitrelle, Gonapeptyl -> 6🥚, 2 dojrzałe, 0 zarodków😪
II. stymulacja do IVF (05.2025): protokół długi, od 06.05.2025 AH -> 💉Gonapeptyl Daily-> 29.05 kontrola USG, dalsze zalecenia.. (będzie Gonal 150j. i Mensinorm 150j.)
💉i💊 zalecenia Dr S. do transferu: Accofil, Encorton, Prograf -
nick nieaktualny@Effiii, tak w Invimed kosztowało 400 zł
@ezra, MUCHa to mycoplasma, ureaplasma i chlamydia taki pakiet 😊
@Anka, jejku.. oby się znalazł jak najszybciej cały I zdrowy
Wizyta ekspresowa - 5 minut, byłam pierwszy raz u tej gin i raczej ostatni. Widać, że nie miała ochoty zająć się mną, dobrze że na wizytę nie musiałam płacić 🤨
Z dobrych informacji jest pęcherzyk dominujący 16 mm na prawym jajniku, owulka pewnie w niedzielę/poniedziałek. Na wtorek jestem zapisana do tej miłej gin mojej imienniczki, żeby potwierdzić owulkę.
Na lewym jajniku torbiel endometrialna 3 cm... urosła skubana dwukrotnie przez miesiąc. Ta gin powiedziała, że jak nie uda mi się teraz zajść w ciążę to mam usunąć. Podała nr do swojego kolegi, z którym ona operuje, ale nie wiem czy bym się zdecydowała iść do niej, bo było to moje pierwsze bolesne usg dopochwowe. Była bardzo niedelikatna, aż jej zwróciłam uwagę.
Podsumowując: słodko-gorzkie info
@Sunnysunsun, jestem z Tobą myślami ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2024, 18:15
Anka32, Effiii, ezra, Frutellka , Paula9463, ultramaryna_, Muuu., Olalee, Sunnysunsun lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaszin wrote:Effiii, sama nie używałam, ale na pewno przyniesie ulgę, jednak przy jakimś poważniejszym problemie polecam najpierw wizytę u dobrego fizjoterapeuty ☺️
A ja przez ten wyjazd nie trzymałam diety, wpadł mc Donald, a dziś mam ochotę na jakieś chipsy lub smakowe wafle ryżowe/kukurydziane 🥲
Uwielbiam te smakowe wafle ryżowe 🥹 -
nick nieaktualnyKrólikkicek wrote:No właśnie przez tort. Tyle dni nie jadłam nic słodkiego i byłam dumna z siebie a dziś ... 😔
Od jutra na pewno będę trzymać diety 🙄
Ja jem ciasto raz na tydzien/dwa. I wtedy mi łatwiej wytrzymać niż zabraniać sobie wszystkiego 🤗Pusshka, Królikkicek lubią tę wiadomość
-
Puszinko przykro mi, bo wiem, że kładłaś nadzieję w tej lekarce 😞 ale trzymam kciuki za pęcherzyk i piękną owulkę 🤞🏻
Pusshka lubi tę wiadomość
03.2023💔 6tc
03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
07.2025 💔 6tc (FET 3.1.1) 👧🏼
Allo mlr 29% | Crossmatch 42,9%
Mamy ❄️ (3.1.2) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyButterfly23 wrote:Puszinko przykro mi, bo wiem, że kładłaś nadzieję w tej lekarce 😞 ale trzymam kciuki za pęcherzyk i piękną owulkę 🤞🏻
Tutaj zwykły monit robiłam, więc tyle dobrze ze mi pęcherzyk dominujący potwierdziła i "endometrium ładne" 😆Sunnysunsun lubi tę wiadomość
-
Pusshka wrote:@Effiii, tak w Invimed kosztowało 400 zł
@ezra, MUCHa to mycoplasma, ureaplasma i chlamydia
@Anka, jejku.. oby się znalazł jak najszybciej cały I zdrowy
Wizyta ekspresowa - 5 minut, byłam pierwszy raz u tej gin i raczej ostatni. Widać, że nie miała ochoty zająć się mną, dobrze że na wizytę nie musiałam płacić 🤨
Z dobrych informacji jest pęcherzyk dominujący 16 mm na prawym jajniku, owulka pewnie w niedzielę/poniedziałek. Na wtorek jestem zapisana do tej miłej gin mojej imienniczki, żeby potwierdzić owulkę.
Na lewym jajniku torbiel endometrialna 3 cm... urosła skubana dwukrotnie przez miesiąc. Ta gin powiedziała, że jak nie uda mi się teraz zajść w ciążę to mam usunąć. Podała nr do swojego kolegi, z którym ona operuje, ale nie wiem czy bym się zdecydowała iść do niej, bo było to moje pierwsze bolesne usg dopochwowe. Była bardzo niedelikatna, aż jej zwróciłam uwagę.
Podsumowując: słodko-gorzkie info
@Sunnysunsun, jestem z Tobą myślami ☺️
Przykro mi że wizyta była kiepskiej jakości, ale chociaż wiesz jak z owulka, czy dobrze pamiętam że to Twój kolejny cykl naturalny ?
A to ładne endometrium to pewnie bez podania grubości ?? 🤯Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2024, 18:17
👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
Ccarolinaa wrote:Super dziękuję
zastanawiam się tylko czy kupić dla par na 7 dni czy na 21 ..
na ile kupiłaś?
Kupiliśmy na 7, jak się zapiszesz do newslettera dostaniesz na tydzień dla pary gratis - zacznij od tego zobaczysz kontent 😊 a dodatkowo u nich na profilu jest dużo info 🥰 dodatkowo kupiłam Slodyczobook i Słonobook ale przyznam, że jeszcze się nad nim nie pochyliłam 🤭
Wcześniej kupiłam ten na niskie parametry nasienia i PCOS na samym początku ale to jeszcze Was nie znałam 🥹Ccarolinaa lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości
⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |
KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕
💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |
28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp
-
nick nieaktualnyEffiii wrote:Puszinka polubiłam za odpowiedź odnośnie wymazu.
Przykro mi że wizyta była kiepskiej jakości, ale chociaż wiesz jak z owulka, czy dobrze pamiętam że to Twój kolejny cykl naturalny ?
Dokładnie, więc najwidoczniej moje jajniki nie potrzebują stymulacji już, bo faktycznie na tych dwóch ostatnich stymulkach miałam raz 2 pęcherzyki, a raz 3.ezra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny