X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2024, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viii wrote:
    A u mnie już 9dc, nie wiem kiedy to zleciało 😅 Miałam się wyposażyć w nac i wiesiołek ale jakoś czas mi szybko zleciał i w końcu machnęłam na to ręką. Co ma być to będzie, skupiam się na tym żeby czerpać przyjemność z serduszkowania a jak przy okazji się wykluje dzidziolek to będzie super ☺️ Na razie odpuszczam i nie chce mi się robić nic poza mierzeniem temperatury, może owulki jeszcze dokupię ale dopiero pod koniec tygodnia.

U mnie też dzisiaj 9 dc i też nie robię nic poza mierzeniem temperatury 🙂
    I też sobie serduszkujemy bez presji 🥰

Pusshka, Olalee, Viii lubią tę wiadomość

• Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2024, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy będziecie kontrolować ferrytynę po piciu zakwasu? Dajcie please znać jak się zmieniły wyniki.

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2024, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalee wrote:
    Jeszcze raz Wam Dziewczyny dziękuję za słowa otuchy.

Effiii tak było z tą pracą, udało się zatrudnić koleżankę. Dobrze, że razem nie pracujemy. On jest pracoholikiem, od młodych lat pracuje. nie potrafi odpuścić, ale mówi , że jak go zmuszam do pracy jak jest chory. Że chcę go zajechać. Że on nie może chorować - to po co kogoś zatrudniał.
    Trochę to jest przerażające, niestety ale Twój mąż celowo wpędza Cię w poczucie winy. Nie jest to zdrowa relacja, mi się zapala lampka drogi ewakuacyjnej. Postaw siebie na pierwszym miejscu , bo o ile Twój mąż się nie zmieni myślę że Tobie będzie również wyjść na prostą 🫂🫂🫂

Olalee lubi tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • Maniaaa. Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2024, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szybkie pytanie. Co myślicie o suplach sfd ? Mają niskie ceny i zastanawiam się jak to sie ma do składu i jakości , a ja w tym temacie zielona jestem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2024, 12:04

A🩷 27.11.2020
    M🩵02.07.2025
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2024, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:
    Pusshka jednym słowem zawitał u Was spokój, staracie się ale nie tracąc głowy 🥹 ciężko osiągnąć ten stan ale myślę że to najlepsze co właśnie robicie.
    Dziękuję że pytasz, niestety nadal czuję gaz w sobie. Nie mogę się śmiać bo czuję ból w klatce piersiowej, a mąż niestety widząc moje załamanie po wyjściu ze szpitala stara się non stop mnie rozsmieszać 😁w środę idę na ściągnięcie szwów, a wczoraj ciekawość wzięła górę i obejrzałam w necie filmiki jak odbywa się laparoskopia.... No nie polecam oglądać ;)
    Dokładnie. Ale rękę na pulsie chcę trzymać i obserwować czy wgl owulki są, no i ta wizyta u specjalistki od endo w lutym :)
    Kochany mąż, chce dobrze! Byle do środy w takim razie, odpoczywaj <3 Do kiedy masz zwolnienie?

• Alysa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2024, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 22:05

Pusshka, Anka32, blador2, Olalee, Megipta, Megipta, Butterfly23, Cerva, Viii, Paula9463, Liyss🧚🏻, Myszkaaa20 lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022

33 👩‍🦰
    • niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
    • 04.2022 - laparoskopowe usunięcie mięśniaka
    • hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
    • HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie
    • CD138 - 3/10, bez cech przewlekłego stanu zapalnego
    • antyHCV - błędnie dodatni wynik, wykluczony w laboratorium poradni chorób zakaźnych

Stymulacja
    - 4 cykle z letrozolem (Aromek) ❌

IUI
    -12.2025 - Aromek 2x1 - 3 pecherzyki ❌

35🧔‍♂️
    • seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
    • badania hormonów – ✅

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2024, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goska000 wrote:
    Ola, nikt nie jest święty. Ja też nie :)

Ta rozmowa dotyczy pracy na miejscu.

Kiepsko facet zaczyna. Jest spóźniony. Dzwonił, że będzie za kilka chwil.
    polubiłam, za to, że nikt nie jest święty i że praca na miejscu.

Niefajnie, że się spóźnia.

• Effiii Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2024, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    Dokładnie. Ale rękę na pulsie chcę trzymać i obserwować czy wgl owulki są, no i ta wizyta u specjalistki od endo w lutym :)
    Kochany mąż, chce dobrze! Byle do środy w takim razie, odpoczywaj <3 Do kiedy masz zwolnienie?
    Dobrze robisz , kontrola w jakimś stopniu musi być ;)
    Do piątku, przysługuje mi dłużej, ale nie chcę bo i tak już czuję po kieszeni nieszczęsne chorobowe.

Dziewczyny z niską ferrytyna , jak u Was hemoglobina ?
    Mi się ostatnio wyświetlił post, że magazynem żelaza w 70% jest hemoglobina 🤯

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2024, 12:10

Pusshka lubi tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2024, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:
    Pusshka jednym słowem zawitał u Was spokój, staracie się ale nie tracąc głowy 🥹 ciężko osiągnąć ten stan ale myślę że to najlepsze co właśnie robicie.
    Dziękuję że pytasz, niestety nadal czuję gaz w sobie. Nie mogę się śmiać bo czuję ból w klatce piersiowej, a mąż niestety widząc moje załamanie po wyjściu ze szpitala stara się non stop mnie rozsmieszać 😁w środę idę na ściągnięcie szwów, a wczoraj ciekawość wzięła górę i obejrzałam w necie filmiki jak odbywa się laparoskopia.... No nie polecam oglądać ;)

Ja na IG non stop oglądam profesora, który nagrywa opercje i pokazuje usunięte elementy. Są to też wylacznie operacje ginekologiczne 😁 ale mnie to nie rusza jakoś, i mogę patrzeć

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2024, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2024, 14:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2024, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2024, 14:58

Olalee lubi tę wiadomość

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalee wrote:
    Ale u nas piękne słońce.

Butterfly widziałam, że zastanawiasz się nad pudłkami - mam takie same myśli, nie umiem sama się wziąć za dietę, a takie pudełka pomogły by mi wystartować.
    Ja byłam na pudełkach. Super wygodne, ale jednak po jakimś czasie miałam dość takiego jedzenia mimo że było dobre.

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2024, 14:59

Olalee lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2024, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam kiedyś dietę pudełkową ale po dwóch tygodniach zrezygnowałam. Trafiały się rzeczy których nie lubie (zupa ogórkowa np), no i ilość tych pudełek przerażająca faktycznie. No i cena 😅

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2024, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś też miałam pudełka i fajnie, że zachowana jest kaloryczność, mi niestety niezbyt smakowały obiady, ale bardziej rozważam, pod kątem kaloryczności i jako dobrą zmianę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2024, 12:17

• Muuu. Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2024, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Olalee podpisuję się pod tym co dziewczyny napisały. Świetnie że chodzisz na terapię, mam nadzieję ze pomoże Ci ona w budowie pewności siebie i przywróci przede wszystkim wiarę w siebie. A co do męża to chyba powazna rozmowa się szykuje, bo bardzo Ci w pracy nad sobą nie pomaga..

Zobaczyłam wczoraj na insta super spodnie z hm które oczywiście muszę posiadać i nie wiem jak do tej pory bez nich żyłam. Oczywiście na stronie wyprzedane, stacjonarnie w pobliżu nie ma, szukam na vinted ale kicha.. No lipa. #problempierwszegoświata

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2024, 12:20

👩🙍‍♂️ 31l.
    👧 Ł. 02.2021

10.2023 cb 💔

7.12 ⏸️ beta HCG 55,9 mlU/ml
    9.12 ➡️ beta HCG 195 mlU/ml
    22.12 (5+5) jest Serduszko ❤️
    6.02 rośnie Dziewczynka ❤️👧
    02.04 403g małej M. 💕
    24.06 2kg Dziewczyny 💪
    12.08 już jestem 👧🥰
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2024, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa cieszę się, że nie siedzisz w norce😘 myślę, że zabolało bo się nie znacie, tak jak my tu jednak wiemy, że jedna potrzebuje kopa w tyłek a inna ojojania. Myślałam po Twoim nocnym poście, że widać ostatnio w Twoich wpisach, że to zły czas, oby minął szybko! A co do badań to ja np. Mam tak w życiu, że jak się boję i stresuję i myślę, że klapa to wtedy jest dobrze, a jak podchodzę z chłodną głową to wychodzi kiepsko, więc życzę Ci, żeby ten stres jak u mnie oznaczał pozytywne wieści! Ile się czeka na wyniki?

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...

Wysłany: 29 stycznia 2024, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astereae wrote:
    Kiedyś wzięłam testowo na same soboty i niedziele. Ja się nie umiałam do nich przekonać. Niektóre jedzenie było przeleżałe, jak np sajgonki warzywne. Ten papier był mega przemokniety. Albo dania z jajkami...no.
    Jednak co na świeżo to na świeżo. Do tego dochodziła ogromną ilość tych pojemikow🫣 a to były tylko 2 dni.
    To też zależy, który catering. Trzeba znaleźć odpowiedni pod siebie. No a z tymi plastikami to prawda, jest tego ogromna ilość. :/

🍒 fertistim, cynk
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2024, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 22:06

Starania od 12.2022

33 👩‍🦰
    • niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
    • 04.2022 - laparoskopowe usunięcie mięśniaka
    • hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
    • HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie
    • CD138 - 3/10, bez cech przewlekłego stanu zapalnego
    • antyHCV - błędnie dodatni wynik, wykluczony w laboratorium poradni chorób zakaźnych

Stymulacja
    - 4 cykle z letrozolem (Aromek) ❌

IUI
    -12.2025 - Aromek 2x1 - 3 pecherzyki ❌

35🧔‍♂️
    • seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
    • badania hormonów – ✅

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • karola_b Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2024, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astereae wrote:
    Ja na IG non stop oglądam profesora, który nagrywa opercje i pokazuje usunięte elementy. Są to też wylacznie operacje ginekologiczne 😁 ale mnie to nie rusza jakoś, i mogę patrzeć

Chyba nawet wiem którego 😁 ja też go obserwuję, no i powiem, że jara mnie to 😅 Pokazuje też krótkie rozmowy z pacjentkami przed / po operacji, ich historie, a nawet są filmiki jak pod rękę prowadzi je na operacje! Ogromny szacun!!!

Astereae lubi tę wiadomość

👩 30l.
    👦 38l.
    👶 2l.

04.2023 💔 cp, usunięty lewy jajowód
    10.2023 💔 cb

30.12.2023 ⏸️
    preg.png
‹‹ 681 682 683 684 685 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ