X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2024, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viii wrote:
    A u mnie już 9dc, nie wiem kiedy to zleciało 😅 Miałam się wyposażyć w nac i wiesiołek ale jakoś czas mi szybko zleciał i w końcu machnęłam na to ręką. Co ma być to będzie, skupiam się na tym żeby czerpać przyjemność z serduszkowania a jak przy okazji się wykluje dzidziolek to będzie super ☺️ Na razie odpuszczam i nie chce mi się robić nic poza mierzeniem temperatury, może owulki jeszcze dokupię ale dopiero pod koniec tygodnia.

U mnie też dzisiaj 9 dc i też nie robię nic poza mierzeniem temperatury 🙂
    I też sobie serduszkujemy bez presji 🥰

Pusshka, Olalee, Viii lubią tę wiadomość

• Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2024, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy będziecie kontrolować ferrytynę po piciu zakwasu? Dajcie please znać jak się zmieniły wyniki.

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2024, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalee wrote:
    Jeszcze raz Wam Dziewczyny dziękuję za słowa otuchy.

Effiii tak było z tą pracą, udało się zatrudnić koleżankę. Dobrze, że razem nie pracujemy. On jest pracoholikiem, od młodych lat pracuje. nie potrafi odpuścić, ale mówi , że jak go zmuszam do pracy jak jest chory. Że chcę go zajechać. Że on nie może chorować - to po co kogoś zatrudniał.
    Trochę to jest przerażające, niestety ale Twój mąż celowo wpędza Cię w poczucie winy. Nie jest to zdrowa relacja, mi się zapala lampka drogi ewakuacyjnej. Postaw siebie na pierwszym miejscu , bo o ile Twój mąż się nie zmieni myślę że Tobie będzie również wyjść na prostą 🫂🫂🫂

Olalee lubi tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • Maniaaa. Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2024, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szybkie pytanie. Co myślicie o suplach sfd ? Mają niskie ceny i zastanawiam się jak to sie ma do składu i jakości , a ja w tym temacie zielona jestem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2024, 12:04

preg.png

13 CS o rodzeństwo

Poronienie 5t6d 06.19 💔👼🏼
    27.11.20 Mamy Córeczke 🩷🩷🩷
    Strata w 11tc 12.01.23 💔👼🏼

28.10 ⏸️
    04.11 mamy pęcherzyk ciążowy
    18.11 podejrzenie ciąży obumarłej
    20.11.24 wydarzył się cud
    1.10 cm kijanki z ❤️
    28.12 prenatalne USG idealne
    08.01 95% zdrowego synka 🩵👣
    05.02 100 % zdrowego synka 248g🩵 🥹
    25.02 połówkowe . 408g idealnego chłopca 🩵👣🥹
    05.03 489g małego Misia 🩵🐻
    02.04 850g Skrzata 🩵👣

👩🏼28l
    👨🏼34l
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2024, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:
    Pusshka jednym słowem zawitał u Was spokój, staracie się ale nie tracąc głowy 🥹 ciężko osiągnąć ten stan ale myślę że to najlepsze co właśnie robicie.
    Dziękuję że pytasz, niestety nadal czuję gaz w sobie. Nie mogę się śmiać bo czuję ból w klatce piersiowej, a mąż niestety widząc moje załamanie po wyjściu ze szpitala stara się non stop mnie rozsmieszać 😁w środę idę na ściągnięcie szwów, a wczoraj ciekawość wzięła górę i obejrzałam w necie filmiki jak odbywa się laparoskopia.... No nie polecam oglądać ;)
    Dokładnie. Ale rękę na pulsie chcę trzymać i obserwować czy wgl owulki są, no i ta wizyta u specjalistki od endo w lutym :)
    Kochany mąż, chce dobrze! Byle do środy w takim razie, odpoczywaj <3 Do kiedy masz zwolnienie?

• Alysa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2024, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 22:05

Pusshka, Anka32, blador2, Olalee, Megipta, Megipta, Butterfly23, Cerva, Viii, Paula9463, Liyss🧚🏻, Myszkaaa20 lubią tę wiadomość

27 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻34 lata
    ♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2024, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goska000 wrote:
    Ola, nikt nie jest święty. Ja też nie :)

Ta rozmowa dotyczy pracy na miejscu.

Kiepsko facet zaczyna. Jest spóźniony. Dzwonił, że będzie za kilka chwil.
    polubiłam, za to, że nikt nie jest święty i że praca na miejscu.

Niefajnie, że się spóźnia.

• Effiii Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2024, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    Dokładnie. Ale rękę na pulsie chcę trzymać i obserwować czy wgl owulki są, no i ta wizyta u specjalistki od endo w lutym :)
    Kochany mąż, chce dobrze! Byle do środy w takim razie, odpoczywaj <3 Do kiedy masz zwolnienie?
    Dobrze robisz , kontrola w jakimś stopniu musi być ;)
    Do piątku, przysługuje mi dłużej, ale nie chcę bo i tak już czuję po kieszeni nieszczęsne chorobowe.

Dziewczyny z niską ferrytyna , jak u Was hemoglobina ?
    Mi się ostatnio wyświetlił post, że magazynem żelaza w 70% jest hemoglobina 🤯

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2024, 12:10

Pusshka lubi tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2024, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:
    Pusshka jednym słowem zawitał u Was spokój, staracie się ale nie tracąc głowy 🥹 ciężko osiągnąć ten stan ale myślę że to najlepsze co właśnie robicie.
    Dziękuję że pytasz, niestety nadal czuję gaz w sobie. Nie mogę się śmiać bo czuję ból w klatce piersiowej, a mąż niestety widząc moje załamanie po wyjściu ze szpitala stara się non stop mnie rozsmieszać 😁w środę idę na ściągnięcie szwów, a wczoraj ciekawość wzięła górę i obejrzałam w necie filmiki jak odbywa się laparoskopia.... No nie polecam oglądać ;)

Ja na IG non stop oglądam profesora, który nagrywa opercje i pokazuje usunięte elementy. Są to też wylacznie operacje ginekologiczne 😁 ale mnie to nie rusza jakoś, i mogę patrzeć

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2024, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2024, 14:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2024, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2024, 14:58

Olalee lubi tę wiadomość

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalee wrote:
    Ale u nas piękne słońce.

Butterfly widziałam, że zastanawiasz się nad pudłkami - mam takie same myśli, nie umiem sama się wziąć za dietę, a takie pudełka pomogły by mi wystartować.
    Ja byłam na pudełkach. Super wygodne, ale jednak po jakimś czasie miałam dość takiego jedzenia mimo że było dobre.

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2024, 14:59

Olalee lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2024, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam kiedyś dietę pudełkową ale po dwóch tygodniach zrezygnowałam. Trafiały się rzeczy których nie lubie (zupa ogórkowa np), no i ilość tych pudełek przerażająca faktycznie. No i cena 😅

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2024, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś też miałam pudełka i fajnie, że zachowana jest kaloryczność, mi niestety niezbyt smakowały obiady, ale bardziej rozważam, pod kątem kaloryczności i jako dobrą zmianę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2024, 12:17

• Muuu. Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2024, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Olalee podpisuję się pod tym co dziewczyny napisały. Świetnie że chodzisz na terapię, mam nadzieję ze pomoże Ci ona w budowie pewności siebie i przywróci przede wszystkim wiarę w siebie. A co do męża to chyba powazna rozmowa się szykuje, bo bardzo Ci w pracy nad sobą nie pomaga..

Zobaczyłam wczoraj na insta super spodnie z hm które oczywiście muszę posiadać i nie wiem jak do tej pory bez nich żyłam. Oczywiście na stronie wyprzedane, stacjonarnie w pobliżu nie ma, szukam na vinted ale kicha.. No lipa. #problempierwszegoświata

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2024, 12:20

👩🙍‍♂️ 31l.
    👧 Ł. 02.2021

10.2023 cb 💔

7.12 ⏸️ beta HCG 55,9 mlU/ml
    9.12 ➡️ beta HCG 195 mlU/ml
    22.12 (5+5) jest Serduszko ❤️
    6.02 rośnie Dziewczynka ❤️👧
    02.04 403g małej M. 💕
    24.06 2kg Dziewczyny 💪
    12.08 już jestem 👧🥰
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2024, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa cieszę się, że nie siedzisz w norce😘 myślę, że zabolało bo się nie znacie, tak jak my tu jednak wiemy, że jedna potrzebuje kopa w tyłek a inna ojojania. Myślałam po Twoim nocnym poście, że widać ostatnio w Twoich wpisach, że to zły czas, oby minął szybko! A co do badań to ja np. Mam tak w życiu, że jak się boję i stresuję i myślę, że klapa to wtedy jest dobrze, a jak podchodzę z chłodną głową to wychodzi kiepsko, więc życzę Ci, żeby ten stres jak u mnie oznaczał pozytywne wieści! Ile się czeka na wyniki?

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...

Wysłany: 29 stycznia 2024, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astereae wrote:
    Kiedyś wzięłam testowo na same soboty i niedziele. Ja się nie umiałam do nich przekonać. Niektóre jedzenie było przeleżałe, jak np sajgonki warzywne. Ten papier był mega przemokniety. Albo dania z jajkami...no.
    Jednak co na świeżo to na świeżo. Do tego dochodziła ogromną ilość tych pojemikow🫣 a to były tylko 2 dni.
    To też zależy, który catering. Trzeba znaleźć odpowiedni pod siebie. No a z tymi plastikami to prawda, jest tego ogromna ilość. :/

🍒 fertistim, cynk
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2024, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 22:06

27 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻34 lata
    ♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • karola_b Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2024, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astereae wrote:
    Ja na IG non stop oglądam profesora, który nagrywa opercje i pokazuje usunięte elementy. Są to też wylacznie operacje ginekologiczne 😁 ale mnie to nie rusza jakoś, i mogę patrzeć

Chyba nawet wiem którego 😁 ja też go obserwuję, no i powiem, że jara mnie to 😅 Pokazuje też krótkie rozmowy z pacjentkami przed / po operacji, ich historie, a nawet są filmiki jak pod rękę prowadzi je na operacje! Ogromny szacun!!!

Astereae lubi tę wiadomość

👩 30l.
    👦 38l.
    👶 2l.

04.2023 💔 cp, usunięty lewy jajowód
    10.2023 💔 cb

30.12.2023 ⏸️
    preg.png
‹‹ 681 682 683 684 685 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ