Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
Młody na drzemce to mogę wreszcie coś więcej napisać 😊 Wizytę miałam o 8:40 a wyszłam stamtąd o 10. Szok jak długo czekałam. Z Bombelkiem wszystko ok🥰 Umówiłyśmy się na testy genetyczne. Poprosiłam o oznaczenie płci, a tu niespodzianka. W de jest takie prawo, ze nie wolno podać płci do 14tc. Za dużo było aborcji przez preferencje płciowe 🤯
Co to foteczki to jakość usg pozostawia wiele do życzenia, ale radość lekarki która się cieszyła, że robi fotkę dzidziusia trzymającego balonik była super słodka 🥹
Butterfly23, AnkaAneczka, Anka32, ultramaryna_, Maniaaa., blador2, Olalee, Nomeolvides, Muuu., Edithka, Maj.a, Pusshka, Megipta, klaudia_23, Małgosiagosia, Myszkaaa20, Cerva, Viii, Sunnysunsun, Liyss🧚🏻, bonassola, Lani, Paula9463, Wenka, ezra lubią tę wiadomość
-
Jezu dziewczyny wracam do żywych ! ❤️
Z całego serca polecam Anaketon (krople na mdłości)
W końcu zjadłam normalny posiłek bez cofki 💪🏽❤️ Jezu jaka jestem szczęśliwa 😅 przysięgam mam szklanki w oczach (wybaczcie, hormony 😅)
U mnie wizyta serduszkowa za 2 dni , stresuję się bardzo bo przed ostatnią martwiłam się czy jest pęcherzyk, czy w macicy i czy coś z tego będzie a teraz stres czy będzie biło serduszko 🥺🥺🥺Pusshka, Liyss🧚🏻, Paula9463 lubią tę wiadomość
-
Kira wrote:Młody na drzemce to mogę wreszcie coś więcej napisać 😊 Wizytę miałam o 8:40 a wyszłam stamtąd o 10. Szok jak długo czekałam. Z Bombelkiem wszystko ok🥰 Umówiłyśmy się na testy genetyczne. Poprosiłam o oznaczenie płci, a tu niespodzianka. W de jest takie prawo, ze nie wolno podać płci do 14tc. Za dużo było aborcji przez preferencje płciowe 🤯
Co to foteczki to jakość usg pozostawia wiele do życzenia, ale radość lekarki która się cieszyła, że robi fotkę dzidziusia trzymającego balonik była super słodka 🥹
Witaj dzidziusiu z balonikiem 🥰 super że wszystko jest ok !Kira lubi tę wiadomość
-
Kira wrote:Młody na drzemce to mogę wreszcie coś więcej napisać 😊 Wizytę miałam o 8:40 a wyszłam stamtąd o 10. Szok jak długo czekałam. Z Bombelkiem wszystko ok🥰 Umówiłyśmy się na testy genetyczne. Poprosiłam o oznaczenie płci, a tu niespodzianka. W de jest takie prawo, ze nie wolno podać płci do 14tc. Za dużo było aborcji przez preferencje płciowe 🤯
Kira lubi tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01/25- start IVF
25.01 ET 5.1.2 (+EG) 💔 7tc 👼
💊 equoral, encorton, hydroxychloroquine, avamina, letrox, acard
Allo mlr- 29% | Crossmatch- 42,9%
Mamy ❄️❄️ (3.1.1 i 3.1.2) -
Dzień dobry,
A ja dziś w śluzie zauważyłam niteczki krwii , delikatne kropeczki więc spisuje cykl na stratyjuż nie wierzę że coś z tego będzie , dzis 11 dpo lub 8dpo, tego nie wiem , zastanawiam się czy jest w ogóle sens jutro testować
👩🏻 34l 🧔🏻 36l
🤵♂️👰♀️21.08.2020
👶 11.2018
Starania o drugie 👶
od: 04.23
👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , NAC, Koenzym Q10 ubichnon, wit.C, probiotyk
🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, NAC, wit.C , NAC,
❌️MTHFR_1298A- hetero
❌️PAI-1 4G hetero
❌️AMH- 0,711 > 0,758
✅️ MUCHA- negatywna 25.03.24
✅️ Morfologia 2%-4% 🧔🏻duża ilość
✅️ Białko wolne s 78,2 %
✅️PPJ ANA 1 ujemne
✅️Komórki NK 9%
✅️Zespół antyfosfolipidowy - ujemny
✅️ Trombofilia wrodzona- ujemne
✅️Kariotyp - prawidłowy XX XY
✅️Histeroskopia-CD-138- brak stanu zapalnego.
✅️Ferrytyna 55,3
✅️TSH 0.979
✅️Cholesterol
✅️Wit d 50
✅️Glukoza 82
✅️B12 400
08.23- poronienie , puste jajo płodowe 💔
12.23 cb 💔
07.24 Aniołek 9+1 ( zatrzymany 6+3) 💔
09.24 cb💔
IN VITRO start 04.25-protokuł długi- Ovulastan 3dc- Gonopeptyl 16dc - ? -
nick nieaktualny
-
Kurcze chyba Wam nie pisałam, że na wizycie lekarz kazał mi dzisiaj i w piątek zrobić betę, po co to nie wiem bo skoro już widać na usg, jak zapytałam to powiedział, że dla pełnego obrazu... no i się boję oczywiście bo wiadomo, że przy takich wartościach to już nie ma takich przyrostów i teraz martwię się, że może podejrzewa puste jajo i po to te bety, ale przecież w 5t6d na starym usg mogło nie być widać serduszka, tym bardziej, że on przed usg powiedział że serduszka nie zobaczymy
Paula9463 lubi tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
Ccarolinaa wrote:Dzień dobry,
A ja dziś w śluzie zauważyłam niteczki krwii , delikatne kropeczki więc spisuje cykl na stratyjuż nie wierzę że coś z tego będzie , dzis 11 dpo lub 8dpo, tego nie wiem , zastanawiam się czy jest w ogóle sens jutro testować
Toż to książkowa implantacja 😁✊🏼✊🏼✊🏼✊🏼 trzymam kciuki ! Wstrzymaj się z testowaniem do jutra a najlepiej ze 2 dni i niech beta startuje 💪🏽💪🏽💪🏽Ccarolinaa lubi tę wiadomość
-
blador2 wrote:Kurcze chyba Wam nie pisałam, że na wizycie lekarz kazał mi dzisiaj i w piątek zrobić betę, po co to nie wiem bo skoro już widać na usg, jak zapytałam to powiedział, że dla pełnego obrazu... no i się boję oczywiście bo wiadomo, że przy takich wartościach to już nie ma takich przyrostów i teraz martwię się, że może podejrzewa puste jajo i po to te bety, ale przecież w 5t6d na starym usg mogło nie być widać serduszka, tym bardziej, że on przed usg powiedział że serduszka nie zobaczymy
Ale ja też miałam USG w 5+6 i serduszka nie było 🤭 -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny pytanie 🙈 byłam właśnie w toalecie i nie bardzo wiem z czym to powiązać . Mianowicie przed okresem zawsze mam sahare w pochwie . A teraz jednorazowo jak się podtarlam bardzo duża ilość gęstego śluzu z nitką krwi świeżej 🙈 do okresu 3 dni . Myślicie ,że to może być jakiś stan zapalny czy coś ? Nie czuję żadnych objawów . Kolor mleczny i raczej bez zapachu .
Wybaczcie szczegółowy opis , ale nie chce zdzwonić ze wszystkim do lekarza
13 CS o rodzeństwo
Poronienie 5t6d 06.19 💔👼🏼
27.11.20 Mamy Córeczke 🩷🩷🩷
Strata w 11tc 12.01.23 💔👼🏼
28.10 ⏸️
04.11 mamy pęcherzyk ciążowy
18.11 podejrzenie ciąży obumarłej
20.11.24 wydarzył się cud
1.10 cm kijanki z ❤️
28.12 prenatalne USG idealne
08.01 95% zdrowego synka 🩵👣
05.02 100 % zdrowego synka 248g🩵 🥹
25.02 połówkowe . 408g idealnego chłopca 🩵👣🥹
05.03 489g małego Misia 🩵🐻
02.04 850g Skrzata 🩵👣
👩🏼28l
👨🏼34l -
nick nieaktualny
-
Maniaaa. wrote:Dziewczyny pytanie 🙈 byłam właśnie w toalecie i nie bardzo wiem z czym to powiązać . Mianowicie przed okresem zawsze mam sahare w pochwie . A teraz jednorazowo jak się podtarlam bardzo duża ilość gęstego śluzu z nitką krwi świeżej 🙈 do okresu 3 dni . Myślicie ,że to może być jakiś stan zapalny czy coś ? Nie czuję żadnych objawów . Kolor mleczny i raczej bez zapachu .
Wybaczcie szczegółowy opis , ale nie chce zdzwonić ze wszystkim do lekarza
Nie chcę wam robić nadziei ale nitka krwi przed okresem to bardzo możliwa implantacja zarodka (osobiście u mnie nie było nitek krwi ani plamienia ale tak właśnie zazwyczaj opisywana jest implantacja) . Zatestuj za 2 dni , beta już powinna wystartować jeśli coś jest na rzeczyPaula9463 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
AnkaAneczka wrote:Ale ja też miałam USG w 5+6 i serduszka nie było 🤭👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
nick nieaktualnyKira wrote:Młody na drzemce to mogę wreszcie coś więcej napisać 😊 Wizytę miałam o 8:40 a wyszłam stamtąd o 10. Szok jak długo czekałam. Z Bombelkiem wszystko ok🥰 Umówiłyśmy się na testy genetyczne. Poprosiłam o oznaczenie płci, a tu niespodzianka. W de jest takie prawo, ze nie wolno podać płci do 14tc. Za dużo było aborcji przez preferencje płciowe 🤯
nigdy nie zrozumiem, jak można dokonać aborcji ze względu na płeć, płakać mi się chceKira, Anka32, Paula9463 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnkaAneczka wrote:Jezu dziewczyny wracam do żywych ! ❤️
Z całego serca polecam Anaketon (krople na mdłości)
W końcu zjadłam normalny posiłek bez cofki 💪🏽❤️ Jezu jaka jestem szczęśliwa 😅 przysięgam mam szklanki w oczach (wybaczcie, hormony 😅)
U mnie wizyta serduszkowa za 2 dni , stresuję się bardzo bo przed ostatnią martwiłam się czy jest pęcherzyk, czy w macicy i czy coś z tego będzie a teraz stres czy będzie biło serduszko 🥺🥺🥺trzymamy kciuki za wizytę serduszkową
AnkaAneczka lubi tę wiadomość
-
AnkaAneczka wrote:Toż to książkowa implantacja 😁✊🏼✊🏼✊🏼✊🏼 trzymam kciuki ! Wstrzymaj się z testowaniem do jutra a najlepiej ze 2 dni i niech beta startuje 💪🏽💪🏽💪🏽👩🏻 34l 🧔🏻 36l
🤵♂️👰♀️21.08.2020
👶 11.2018
Starania o drugie 👶
od: 04.23
👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , NAC, Koenzym Q10 ubichnon, wit.C, probiotyk
🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, NAC, wit.C , NAC,
❌️MTHFR_1298A- hetero
❌️PAI-1 4G hetero
❌️AMH- 0,711 > 0,758
✅️ MUCHA- negatywna 25.03.24
✅️ Morfologia 2%-4% 🧔🏻duża ilość
✅️ Białko wolne s 78,2 %
✅️PPJ ANA 1 ujemne
✅️Komórki NK 9%
✅️Zespół antyfosfolipidowy - ujemny
✅️ Trombofilia wrodzona- ujemne
✅️Kariotyp - prawidłowy XX XY
✅️Histeroskopia-CD-138- brak stanu zapalnego.
✅️Ferrytyna 55,3
✅️TSH 0.979
✅️Cholesterol
✅️Wit d 50
✅️Glukoza 82
✅️B12 400
08.23- poronienie , puste jajo płodowe 💔
12.23 cb 💔
07.24 Aniołek 9+1 ( zatrzymany 6+3) 💔
09.24 cb💔
IN VITRO start 04.25-protokuł długi- Ovulastan 3dc- Gonopeptyl 16dc - ? -
blador2 wrote:Kira super🥰 a co z plamieniami?
AnkaAneczka cieszę się, że działają, ja jutro powinnam dostać opaski
One pewnie dzialają jak dobrze trafią na ten "punkt" dlatego jest sporo negatywnych opinii bo może źle je zakładają 🤔 ja mam te krople 2x dziennie i kupiłam imbir do herbaty 💪🏽
Nie martw się gadaniem twojego lekarza co do serca . Ja też w 5+6 nie miałam serduszka na dobrym sprzęcie 👍🏽 z synem też wmawiali mi puste jajo a trzy dni później był zarodek i serce biło jak dzwon 💪🏽 także ja będę czekać tak czy siakPaula9463 lubi tę wiadomość