Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
Olalee wrote:zazwyczaj później jedzie pozałatwiać coś w firmie i czasem obiad ugotuje
Podejrzewam że jakbyś mu zaproponowała najpierw wspólne sprzątanie a potem załatwianie spraw to i tak powie że Ty nic nie robisz to co masz do roboty...😔
Tak strasznie mi przykro że musisz coś takiego przeżywać ale mam nadzieję że zadbasz o siebie dla siebie ❤️Olalee lubi tę wiadomość
👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
Olalee wrote:Dziękuję za wsparcie. Nie wiem czy mam teraz siłę rozmawiać, bo to aktualnie nic nie daje, może psycholog coś doradzi. Będę robić co swoje i starać się nie brać jego słów do siebie.
Cieszę się, że czujesz się w miarę dobrzecudowne uczucie mieć Kropusia w brzuszku. Też uważam, ze będzie więcej kresek bo równowaga musi być
Olalee lubi tę wiadomość
🫶🏽 2013
💒 2020
19.01.24 ⏸️
20.01.24 Beta 68,6 🥹
22.01.24 Beta 304,2 ❤️
27.01.24 Beta 2487,4 ❤️ -
nick nieaktualny
-
Olalee wrote:i przez to wszystko czuję się naprawdę beznadziejnie i sobie wyrzucam, że powinnam się bardziej starać i już oszalałam bo nie wiem co myśleć, czy rzeczywiście jestem taka zła czy to tylko manipulacja
Olalee dużo o tym piszesz, więc pozwolę sobie to skomentować. Jak opisujesz różne sytuacje z mężem, to przypomina mi się od razu dawny związek mojej siostry z narcyzem. Zachowania były identyczne. Obarczał ją winą za całe zło w swoim życiu, mówił że ona ma beznadziejną pracę, że mało zarabia, że jest nic nie warta, że nie potrafi sprzątać, gotować, a on? Wielkie panisko, ma swoją firmę (bo nie będzie mi idiota nade mną mówił jak mam pracować), wspaniały na wszystkich frontach. Jakby chciał, mógłby mieć każdą, więc się ciesz, że wybrał ciebie, chyba widzisz jakie szczęście na ciebie spłynęło? "Beze mnie byś nic nie miała, byś sobie nie poradziła w życiu, gdyby nie ja, siedziałabyś ciągle w domu z mamusią" itp itd. Takie osoby są zazwyczaj bardzo pobudzone (i popularne!), mało śpią i to wykorzystują - pod koniec związku potrafił ciągle zapalać światło w nocy i gadać, nawet krzyczeć, żeby nie mogła spać. Dręczył po prostu psychicznie. Taka osoba nigdy w życiu nie przyzna, że potrzebuje terapii, ponieważ uważa, że z nią jest wszystko w porządku a to ty (jako inna osoba po prostu) jesteś nienormalna i idź się lecz. Narcyzi są manipulantami i tu uwaga - kiepskich psychologów też potrafią owinąć wokół palca tak, że nie zauważą, że mają do czynienia właśnie z narcyzem.
Moja rada? Uciekać. Niestety nie zmieni się osoby z zaburzeniem osobowości, emocjonalnie narcyz zatrzymał się w wieku 5 lat. W środku już zawsze będzie małym, wystraszonym, z ekstremalnie niskim poczuciem wartości dzieckiem. Do związków zawsze wybierze osoby delikatne, podatne na sugestie, z niskim poczuciem wartości, którym oczy się świecą jak widzą tak wspaniałą i "ogarniętą życiowo" osobę.
Nie namawiam do rozwodów itd, to są zbyt poważne sprawy. Ale jeśli jeszcze możesz, zastanów się dwa razy, czy na pewno chcesz mieć z takim człowiekiem trzecie dziecko. Ono magicznie nie sprawi, że Twój mąż się zmieni. A ewentualne rozstanie będzie jeszcze cięższe i trudniejsze. Narcyzi niestety niszczą wszystko, co za nimi. Zrobią wszystko, by pogrążyć i zniszczyć osobę, z którą się rozstają...
Nie traktuj tylko proszę mojego wpisu jak wyroczniębo może wcale się nie odnosić do Twojej sytuacji, a to co opisujesz może być tylko kryzysem w waszym związku, gdzie dwie osoby są za niego odpowiedzialne. Ale jeżeli którakolwiek z Was dziewczyn odnajduje w opisie narcyza osobę w swoim otoczeniu (narzeczonego, chłopaka...), to poczytajcie proszę o tym zaburzeniu osobowości i uciekajcie, jeśli jeszcze możecie. I tu mówię serio
siostra potrzebowała 2 lat, by jakoś stanąć na nogi z pomocą psychologa. Nie życzę nikomu takich przejść...
Pusshka lubi tę wiadomość
♀️32
PCOS
Endometrioza I stopnia + podejrzenie adenomiozy
Zespół androgenny
Stan przedcukrzycowy
Metformax 2x500
Letrox 25mg
Start: 06.22
Ovitrelle:
09.09.23❌
09.10.23❌
06.11.23❌
IUI 30.11.23 ❌...
⏸ 11.01.2024 beta-HCG 37,81 - naturalny cud ❤
13.01.2024 beta-HCG 120.13
17.01.2024 beta-HCG 803.38 🙏 dwa pęcherzyki 🥺
29.01 👩⚕ jeden zarodek z bijącym serduszkiem ❤
18.03 pappa niskie ryzyka - dziewczynka 💓
10.06 połówkowe - wszystko ok, echo serduszka w normie ❤
🤰02.09 indukcja -
nick nieaktualny@Olalee, niezmiennie mi przykro, że przeżywasz takie chwile. Myślę, że spotkania z psychologiem mogą Ci pomóc zdobyć siłę - bo rozumiem, że teraz sama uczęszczasz na psychoterapię a w marcu jesteście umówieni wraz z mężem?
Bardzo toksyczne zachowania męża, wszystko co robisz jest złe, wszystko Twoja wina... Słabo mi, jak to czytam 😥🫂 -
nick nieaktualnyDziewczyny jeszcze jedno, ja myślę, że to jest tak, że skoro mąż uważa, ze mam taką lekką pracę to wszystko inne powinnam już wykonywać ja i nie mam prawa być zmęczona czy mieć gorszego dnia. Powinnam się cieszyć, bo ona zarabia i ogólnie to jestem rozwalona bo mam za dużo w tyłku, ech
-
@Olalee bardzo mi przykro za sytuację z mężem. To, co on wyprawia to już się w głowie nie mieści... Tak się zastanawiam co on chce osiągnąć tym swoim zachowaniem? Jest chamski i bezczelny!
Niestety niektóre wzorce i zachowania wynosi się z domu (pisałaś, że teść też nie za fajnie traktuje teściową).
Wygadaj się, wyrzuć to z siebie - będzie łatwiej to wszystko przetrawić.
Nie chciałam tego pisać, ale ja na Twoim miejscu poważnie zastanowiłabym się czy chcę żyć z takim mężczyzną u boku...Anka32 lubi tę wiadomość
-
Olalee wrote:Dobrze , że mogłam się wygadać bo tak naprawdę nie mam komu tego powiedzieć, dziękuję Wam ❤️
Miałam właśnie pytać, czy ktoś z Twojego otoczenia wie, co się dzieje u Was w domu? Mama, siostra, sąsiadka, przyjaciółka? To bardzo ważne, byś miała taką osobę jeszcze oprócz terapeuty, bo w razie jakby coś się stało, żebyś miałą osobę, do której możesz się zwrócić o pomoc. Ale patrząc na zachowania męża chyba już mogę się domyślić, że odsunął Cię od znajomych twierdząc, że są beznadziejni i tylko jego towarzystwo powinno Ci wystarczyć... Trzymaj się, buduj swoją wartość dla siebie i dzieci, by one widziały, że mama jest silną i wartościową kobietą ❤️Pusshka, Olalee lubią tę wiadomość
♀️32
PCOS
Endometrioza I stopnia + podejrzenie adenomiozy
Zespół androgenny
Stan przedcukrzycowy
Metformax 2x500
Letrox 25mg
Start: 06.22
Ovitrelle:
09.09.23❌
09.10.23❌
06.11.23❌
IUI 30.11.23 ❌...
⏸ 11.01.2024 beta-HCG 37,81 - naturalny cud ❤
13.01.2024 beta-HCG 120.13
17.01.2024 beta-HCG 803.38 🙏 dwa pęcherzyki 🥺
29.01 👩⚕ jeden zarodek z bijącym serduszkiem ❤
18.03 pappa niskie ryzyka - dziewczynka 💓
10.06 połówkowe - wszystko ok, echo serduszka w normie ❤
🤰02.09 indukcja -
aszin wrote:Właśnie zobaczyłam, że w aplikacji OvuFriend zostałam zakwalifikowana do bezpłatnej porady lekarskiej, tylko nie ma opcji u mnie w mieście, ale jest np w Gdańsku w klinice Invicta. Zobaczcie, może i wy macie taką możliwość i będziecie miały okazję skorzystać
Ja z tego skorzystałam i tak trafiłam do Invicty w Bydgoszczy. Ogólnie faktycznie za wizytę nie zapłaciłam, ale jeśli chodzi o opiekę w Invictcie, mam mieszane uczucia...Starania o pierwszą🤰od 9/2022
♥ 2018 ♥
🏡 2020
💍 21.08.2021
💒 17.09.2022
🐶 5.10.2023 -
@Ezra, jeszcze ode mnie przytulaski 🫂 🫂
@Astereae dzięki za info o tym ph. Pierwsze o czym pomyślałam to właśnie nerki, w pierwszej ciąży miałam cholestaze więc z wątroba też było kiepsko.
@Blador będzie dobrze. Jesteśmy z Tobą ❤️ Popieram Effiii nie zaglądaj do tych badań, już za niedługo wizyta!
@Olalee strasznie przykro czytać o tym jak zachowuje się Twój mąż. Nie rozumiem jak można w ten sposób traktować drugiego człowieka. Trzymam kciuki żeby wszystko się ułożyło i żeby terapia pomogła. Może mąż otworzy oczy. Dziewczyny mają rację, dbaj o siebie ale dla siebie.
@Goska faktycznie niepoważne zachowanie szefa... Kciuki żebyś znalazła coś fajnego.
My dzisiaj powiemy teściom o dzidziolku a jutro moim rodzicom. Kupiłam młodemu koszulkę z napisem będę starszym bratem 😍 W przyszłym tygodniu mam urlop w pracy, więc po powrocie muszę poinformować szefową. Już się stresuję, pomimo, że wspominałam kiedyś, że chcemy małą różnicę wieku, to jednak niedawno wróciłam do pracy i dostałam umowę na czas nieokreślony...Olalee, Liyss🧚🏻, Cerva, Sofka88, Pusshka, Paula9463, ezra lubią tę wiadomość
Mama kp
💙 lipiec 2022
💜 sierpień 2024 -
nick nieaktualny
-
Ola, przykro mi to mówić, ale to co on robi nie jest normalne. To przemoc psychiczna i trzeba mówić o tym głośno... Jak długo jeszcze wytrzymasz?
Karola, podzielam Twoje zdanie. Wolałabym być sama niż tkwić w związku z toksykiem i wampirem energetycznym. Na dłuższą metę tak się nie da. To wegetacja i ciągle myślenie ' co dzisiaj mi powie, o co znów się pokłócimy ' itd.
Królik, mój Mąż samozwańczy znawca kosmosu powiedział coś podobnego do Męża Anki, ale żaden z tych przekazów nie jest odpowiedni dla dziecka. Nic nie zrozumie
Olalee, Anka32 lubią tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
3x IUI ❌
4 IUI - 28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵
IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.
5w3d - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
6w0d - 2,3mm i ♥️
7w3d - 8mm
8w6d - 2,2 cm
12w5d - 6,8 cm. I prenatalne, wszystko super 🍀
16w5d - 170g zdrowego Maluszka 🥰
20w5d - 376g Kociaka 🥰
22w1d - Czekamy na Olgę🩷
25w0d - 744g Myszki 💕
29w0d - 1300g Córci 🥹
30w3d - 1625g zdrowej Dziewczynki 👶
33w0d - 2231g Akrobatki ❤️🔥
35w5d - 2752g Żuczka 💜
37w0d - 3083g Kociaka ;*
38w0d - Olga jest na świecie 🥹 🩷
-
Olalee wrote:Dziękuję, dziękuję Wam jeszcze raz, za to, ze znajdujecie czas, żeby mnie wesprzeć, że nie zostawiacie samej.
Pusshka tak właśnie teraz jest, teraz chodzę sama od marca razem.
Bonassola przykro mi, że twoja siostra musiała przejść przez takie piekło. Dobrze, że o tym napisałaś o zachowaniach narcystycznych, ja też dostrzegam takie zachowania u męża - może nie w takim mocnym stopniu, ale widzę, że jest coś nie tak. Jeśli chodzi o to, czy ktoś wie - coś wie mama, ciocia ale nie za dużo, W razie w będę miała się do kogo zwrócić. Znajomych mamy wspólnych.
Pisałaś, ze po zakończonym związku, taka osoba nie daje tak łatwo odejść - ja ostatnio też usłyszałam, że w razie rozwodu cieszy się, ze chodzę do psychologa bo będzie mógł udowodnić, że jestem nienormalna.
Za ten tekst o rozwodzie i psychologu chyba bym się spakowała i wyjechała na jakiś czas...tak jakby tylko na to czekał?👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
nick nieaktualnyDlatego postanowiłam ostatni raz spróbować z pomocą psychoterapii, a do tego czasu żyć tak, żeby nie mieć do siebie pretensji ( nie mogę robić wszystkiego co oczekuje mąż, bo wtedy to nie ma sensu, wtedy to żaden sukces jak nie ma kłótni, jeśli ktoś ciągle robi coś, żeby drugiemu nie podpaść)
-
@Króliczku, ja polecam kanał na YouTube "NutkoSfera" - naukowe wytłumaczenia w formie piosenek z teledyskiem. Moja dwulatka uwielbia! 😁
Przykładowo:
https://www.youtube.com/watch?v=yxVMhKt-cvI -
Olalee wrote:Dziewczyny jeszcze jedno, ja myślę, że to jest tak, że skoro mąż uważa, ze mam taką lekką pracę to wszystko inne powinnam już wykonywać ja i nie mam prawa być zmęczona czy mieć gorszego dnia. Powinnam się cieszyć, bo ona zarabia i ogólnie to jestem rozwalona bo mam za dużo w tyłku, ech
Olalee, Anka32, Pusshka, Viii lubią tę wiadomość
🍒 fertistim, cynk
🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C -
bonassola wrote:Olalee dużo o tym piszesz, więc pozwolę sobie to skomentować. Jak opisujesz różne sytuacje z mężem, to przypomina mi się od razu dawny związek mojej siostry z narcyzem. Zachowania były identyczne. Obarczał ją winą za całe zło w swoim życiu, mówił że ona ma beznadziejną pracę, że mało zarabia, że jest nic nie warta, że nie potrafi sprzątać, gotować, a on? Wielkie panisko, ma swoją firmę (bo nie będzie mi idiota nade mną mówił jak mam pracować), wspaniały na wszystkich frontach. Jakby chciał, mógłby mieć każdą, więc się ciesz, że wybrał ciebie, chyba widzisz jakie szczęście na ciebie spłynęło? "Beze mnie byś nic nie miała, byś sobie nie poradziła w życiu, gdyby nie ja, siedziałabyś ciągle w domu z mamusią" itp itd. Takie osoby są zazwyczaj bardzo pobudzone (i popularne!), mało śpią i to wykorzystują - pod koniec związku potrafił ciągle zapalać światło w nocy i gadać, nawet krzyczeć, żeby nie mogła spać. Dręczył po prostu psychicznie. Taka osoba nigdy w życiu nie przyzna, że potrzebuje terapii, ponieważ uważa, że z nią jest wszystko w porządku a to ty (jako inna osoba po prostu) jesteś nienormalna i idź się lecz. Narcyzi są manipulantami i tu uwaga - kiepskich psychologów też potrafią owinąć wokół palca tak, że nie zauważą, że mają do czynienia właśnie z narcyzem.
Moja rada? Uciekać. Niestety nie zmieni się osoby z zaburzeniem osobowości, emocjonalnie narcyz zatrzymał się w wieku 5 lat. W środku już zawsze będzie małym, wystraszonym, z ekstremalnie niskim poczuciem wartości dzieckiem. Do związków zawsze wybierze osoby delikatne, podatne na sugestie, z niskim poczuciem wartości, którym oczy się świecą jak widzą tak wspaniałą i "ogarniętą życiowo" osobę.
Nie namawiam do rozwodów itd, to są zbyt poważne sprawy. Ale jeśli jeszcze możesz, zastanów się dwa razy, czy na pewno chcesz mieć z takim człowiekiem trzecie dziecko. Ono magicznie nie sprawi, że Twój mąż się zmieni. A ewentualne rozstanie będzie jeszcze cięższe i trudniejsze. Narcyzi niestety niszczą wszystko, co za nimi. Zrobią wszystko, by pogrążyć i zniszczyć osobę, z którą się rozstają...
Nie traktuj tylko proszę mojego wpisu jak wyroczniębo może wcale się nie odnosić do Twojej sytuacji, a to co opisujesz może być tylko kryzysem w waszym związku, gdzie dwie osoby są za niego odpowiedzialne. Ale jeżeli którakolwiek z Was dziewczyn odnajduje w opisie narcyza osobę w swoim otoczeniu (narzeczonego, chłopaka...), to poczytajcie proszę o tym zaburzeniu osobowości i uciekajcie, jeśli jeszcze możecie. I tu mówię serio
siostra potrzebowała 2 lat, by jakoś stanąć na nogi z pomocą psychologa. Nie życzę nikomu takich przejść...
🍒 fertistim, cynk
🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C -
Butterfly23 wrote:Dzień dobry, miłej soboty ☀️
Już kochana mocno wybiegasz w przyszłość 😁😘Butterfly23 lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Olalee wrote:Od zawsze coś mu nie pasowało, ale ostatnio to jest tragedia. Jego ojciec też niezbyt dobrze traktuje teściową.
Powtarza schematy…Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️