WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2024, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    To przeskoczyło mi na kolejną i nie widziałam 🙈

Ja z prosektorium też mam kilka historyjek i u nas również sporo osób nie wytrzymało, głównie zapachu formaliny. Mnie akurat to nie odrzucało :) kiedyś kolega poszedł z profesor po preparat, miał przynieść kończynę górną, przyniósł dolną, a co najlepsze prowadząca tego nie zauważyła :) nasza też wiecznie coś żula podczas zajęć! I kiedyś na jednych z pierwszych zajęć przyniosła serce i wyciągnęła rękę z tym sercem żeby któreś z nas je przejęło, a że byliśmy jeszcze nieśmiali nikt tego nie zrobił, to się wkurzyła, rzuciła nim o stół i wyszła.
    Wszystkie kolokwia miałam ustne na preparatach, z pokazywaniem wszystkiego. Ale fajnie wspominam, naprawdę. Nie każdy ma okazję trzymać w dłoniach mózg, czaszkę czy wątrobę 😁
    podziwiam Was Dziewczyny, ja bym nie dała rady

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2024, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goska000 wrote:
    Pusshka, ocho, dobry prognostyk. Czekam na weekend ❣️ Tup,tup, kopytko w ruch 🐴
    To by był niezły chichot losu :p
    Olalee wrote:
    trzymam za Ciebie mocno kciuki :) kiedy planujesz test?
    W sobotę/niedzielę. A ty testujesz na dniach? :)

@Bladorku, tak dobrze mi się czyta, że zaczynasz być spokojna i pojawia się uśmiech na Twojej twarzy <3

Olalee, blador2, goska000, Paula9463 lubią tę wiadomość

• blador2 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2024, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszin, Gosia podziwiam bo ja do dotknięcia kurczaka zakładam rękawiczki, a wołowinę lubię ale zawsze jak kroję to potem mi się śno to czerwone mięso... co dopiero.narządy, trupy😱

goska000 lubi tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2024, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    W sobotę/niedzielę. A ty testujesz na dniach? :)

@Bladorku, tak dobrze mi się czyta, że zaczynasz być spokojna i pojawia się uśmiech na Twojej twarzy <3
    obstawiam dziś lub jutro @ bo już mnie brzuch pobolewa, ale jeśli nie przyjdzie ( w co wątpię) zatestuję z Tobą w weekend :) jeśli na dniach nie będzie małpy - obstawiam przesuniętą owu lub cykl bezowulacyjny :)

Pusshka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2024, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goska000 wrote:
    Moja ciążowa 6 cm też się wchłonęła w dwa miesiące. Na prenatalnych nie było po niej śladu :)

Puszek, tak liczyłam na Twój test dziś :>

Anka, temperatura w górę 💖

Mój wykres od owulki przypomina mi kwiat lotosu 😂
    Nawet on mi sugeruje żebym wyluzowała 🤪
    Apka określiła czas współżycia jako słaby więc tylko wyluzowanie mi w tym cyklu zostaje 😆

goska000 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2024, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Mój wykres od owulki przypomina mi kwiat lotosu 😂
    Nawet on mi sugeruje żebym wyluzowała 🤪
    Apka określiła czas współżycia jako słaby więc tylko wyluzowanie mi w tym cyklu zostaje 😆
    a z wyluzowania najlepsze rzeczy wychodzą :D

• Pyśkaaa Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2024, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Ale akcja, nadrobiłam wszystko od wczoraj! ❤️
    Bladorku tak bardzo się cieszę❤️😍🥰🥰🥰 ale ten bobas cię nastraszył 🙉 rośnijcie zdrowi i oby już smutki was nie dogoniły, wyczerpalas limit😊
    @Vii odpowiadając na Twoje wywołanie ❤️ do wczoraj czułam sie rewelacyjnie, od wczoraj już mam coraz większe mdłości i z rana strasznie boli głowa. Nie czuje sie dobrze ale właśnie dziś mówiłam do męża, ze przez te mdłości to przynajmniej wiem, ze jestem w ciąży. Bo jakoś jeszcze nadal w to nie wierze, czekam na to ❤️ może ono mnie trochę uspokoi 🥰
    Wysylam nieśmiało 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠!

Olalee, blador2, Pusshka, kasia97, Liyss🧚🏻, ezra, Małgosiagosia, Paula9463 lubią tę wiadomość

🫶🏽 2013
    💒 2020
    19.01.24 ⏸️
    20.01.24 Beta 68,6 🥹
    22.01.24 Beta 304,2 ❤️
    27.01.24 Beta 2487,4 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2024, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalee wrote:
    a z wyluzowania najlepsze rzeczy wychodzą :D

Zostaje serduszkowanie dla przyjemności 😁

Olalee, Królikkicek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2024, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyśkaaa wrote:
    Cześć dziewczyny! Ale akcja, nadrobiłam wszystko od wczoraj! ❤️
    Bladorku tak bardzo się cieszę❤️😍🥰🥰🥰 ale ten bobas cię nastraszył 🙉 rośnijcie zdrowi i oby już smutki was nie dogoniły, wyczerpalas limit😊
    @Vii odpowiadając na Twoje wywołanie ❤️ do wczoraj czułam sie rewelacyjnie, od wczoraj już mam coraz większe mdłości i z rana strasznie boli głowa. Nie czuje sie dobrze ale właśnie dziś mówiłam do męża, ze przez te mdłości to przynajmniej wiem, ze jestem w ciąży. Bo jakoś jeszcze nadal w to nie wierze, czekam na to ❤️ może ono mnie trochę uspokoi 🥰
    Wysylam nieśmiało 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠!
    czekamy z Tobą na wizytę serduszkową - 20 lutego?

Zbuntowana lubi tę wiadomość

• aszin Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2024, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby najlepiej serduszkować co dwa dni, ale to wypróbujemy jak mąż będzie na miejscu 😁 teraz było codziennie.

Królikkicek, blador2, Liyss🧚🏻, Małgosiagosia lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.
    z przerwami

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ✔️ AMH - 3,63ng/ml
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
    2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
    3) Clo+Luteina❌

🔜 HSG
    🔜 Klinika 06.25r.

💉Neoparin+💊 Acard150

✨ 2025 ✨🙏
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2024, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Niby najlepiej serduszkować co dwa dni, ale to wypróbujemy jak mąż będzie na miejscu 😁 teraz było codziennie.
    niecierpliwię się na Twoje testowanie ale to jeszcze troszkę trzeba poczekać :)

blador2 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2024, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Zostaje serduszkowanie dla przyjemności 😁
    Takie mam podejście od tego cyklu :)

@Butterfly23, jak weszłam na forum rzucił mi się w oczy Twój piękny, walentynkowy avatar <3 Podoba mi się, czuć takie pozytywne wibracje!

blador2 lubi tę wiadomość

• Pyśkaaa Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2024, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalee wrote:
    czekamy z Tobą na wizytę serduszkową - 20 lutego?
    13 lutego, teraz w przyszłym tygodniu ❤️ liczę, ze dostanę prezent na walentynki 🥰

Olalee, Pusshka lubią tę wiadomość

🫶🏽 2013
    💒 2020
    19.01.24 ⏸️
    20.01.24 Beta 68,6 🥹
    22.01.24 Beta 304,2 ❤️
    27.01.24 Beta 2487,4 ❤️
  • Lola93 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2024, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz tak pomyślałam że oficjalnie klątwa prowadzącej dopadła Bladorka!!
    Niesamowita sprawa te klątwy!!💗

Olalee, Zbuntowana, blador2, Paula9463 lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2024, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyskoczyła mi jakąś Walentynkowa promka tu na Ovu na wizytę w klinice niepłodności. Nie chciałam Nas umawiać bez wiedzy Mrożonka więc podsunęłam mu żeby sobie przeczytał. No i zamiast jako menadżer mógłby pracować jako lekarz w LuxMedzie bo (nie)wiedza identyczna 🤪

Olalee, Lola93, blador2, Paula9463 lubią tę wiadomość

• Effiii Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2024, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój cykl robi sobie ze mnie jaja... 25 DC a śluz płodny od wczoraj jak ta lala.... Mokro mi... A wczoraj bolało mnie okropnie po lewej stronie w dole, nie wiem czy to jajniki... Jeśli to owulka to ja przegapiłam.
    Trochę zaczynam głupiec .

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2024, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyśkaaa wrote:
    13 lutego, teraz w przyszłym tygodniu ❤️ liczę, ze dostanę prezent na walentynki 🥰
    to już nie tak długo :) dla mnie 13 jest szczęśliwa, dla Ciebie też na pewno będzie i do tego będzie piękny prezent walentynkowy :)

Pyśkaaa lubi tę wiadomość

• klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2024, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Blador super ze jest serduszko i mozesz byc juz spokojniejsza ❤️ Uwazam, ze bardzo dobrze tez zrobilas zapisujac sie na sobote do innego gina. Nie wiem czy ten co teraz do niego chodzilas to jakis sprawdzony, ale szczerze mowiac jakis dziwny jest.. po co kazal robic ta bete skoro jak sam powiedzial, wazniejsze jest usg na tym etapie. Dodatkowo, ze nie potrafil okreslic tc i jak szybko bije serduszko.. no nie wiem, moze ma jakis slaby sprzet do usg. Mam nadzieje, ze sobotnia wizyta jeszcze bardziej Cie uspokoi. Trzymam kciuki za Ciebie i Twojego Kropka 🤞🏼

aszin, blador2, Małgosiagosia, Paula9463 lubią tę wiadomość

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2024, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:
    A mój cykl robi sobie ze mnie jaja... 25 DC a śluz płodny od wczoraj jak ta lala.... Mokro mi... A wczoraj bolało mnie okropnie po lewej stronie w dole, nie wiem czy to jajniki... Jeśli to owulka to ja przegapiłam.
    wbrew pozorom takie późne owulki zdarzają się dosyć często

• karola_b Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2024, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:

Może zrobisz teścik? Dawno nie było tu żadnego osikańca 😁

👩 30l.
    👦 38l.
    👶 2l.

04.2023 💔 cp, usunięty lewy jajowód
    10.2023 💔 cb

30.12.2023 ⏸️
    preg.png
‹‹ 841 842 843 844 845 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ