X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2024, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    @Blador super ze jest serduszko i mozesz byc juz spokojniejsza ❤️ Uwazam, ze bardzo dobrze tez zrobilas zapisujac sie na sobote do innego gina. Nie wiem czy ten co teraz do niego chodzilas to jakis sprawdzony, ale szczerze mowiac jakis dziwny jest.. po co kazal robic ta bete skoro jak sam powiedzial, wazniejsze jest usg na tym etapie. Dodatkowo, ze nie potrafil okreslic tc i jak szybko bije serduszko.. no nie wiem, moze ma jakis slaby sprzet do usg. Mam nadzieje, ze sobotnia wizyta jeszcze bardziej Cie uspokoi. Trzymam kciuki za Ciebie i Twojego Kropka 🤞🏼
    Blador pisała, że teraz przyznał, że wcześniej mu się pęcherzyk nie podobał ( ale tego nie mówił), może dlatego ta beta. Sam pewnie był zaskoczony. Albo rzeczywiście słaby sprzęt. Dobrze, że będzie wizyta w sobotę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2024, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też bym popatrzyła na jakieś teściki :D

Królikkicek nie skusisz się?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2024, 09:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2024, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania a Ty ile masz dpo?

• Karos31 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2024, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jestem tu nowa ale czytam was już jakiś czas.
    Na dniach będę testować, okres mam nieregularny więc ciężko stwierdzić kiedy powinien być. Ostatni okres 3 stycznia. Był to pierwszy okres po terminacji ciąży w listopadzie w 14 tyg.. nie dałam rady.. zdecydowałam się zakończyć ciążę, wada genetyczna t18.. przypadek,losowy..przeżyłam to strasznie. Pierwsze dziecko zdrowe.
    Teraz liczę,że się udało.. tak bardzo tego potrzebuje.
    Po owulacji kilka dni, która myślę że była bo śluz był wodnisty i jak białko jajka kurzego ,zaczelam mieć pobolewanie podbrzusza, aż nawet jak dotykałam było gorące, ja czułam się też jakbym miała gorączkę. Takie bulgotanie,uczucie ciągnięcia. Trwało to z przerwami i trwa do dziś. Pobolewa jajnik raz jeden ,raz drugi ale więcej lewy. Zgaga mnie dopadła kilka dni ,głównie wieczorami,a raczej nigdy jej nie mam.
    Piersi nie bolą, żyłki lekko widoczne. Pobolewanie brzucha jak na okres ale takie jakby inne.
    Boje się testu, żyje nadzieja że się udało..w piątek już go zrobię.

Czy pijecie Fertistim?

02.2015 - 🩷🤱

11.2023 - 14 tydz 🩵💔 Trisomia 18

06.2024 - 23 tydz 🩷💔 Rozszczep kręgosłupa, wielowadzie.
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2024, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na 12:40 ide dzis z moim R do mojego gina na wizyte, juz nie moge sie doczekac 😁 mam nadzieje, ze potwierdzi plec bobaska 😁 musze tez podpytac czy torbiel sie wchlonela i co z tym polipem.. czy nadal przez niego mamy sie wstrzymywac z przytulankami czy juz mozemy, bo nie ukrywam ze juz ciezko wytrzymac 😅

Pusshka, Olalee, Astereae, Sofka88, Muuu., Królikkicek, kasia97, Sarka94, goska000, blador2, Myszkaaa20, Lola93, Małgosiagosia, Paula9463 lubią tę wiadomość

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2024, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Wyskoczyła mi jakąś Walentynkowa promka tu na Ovu na wizytę w klinice niepłodności. Nie chciałam Nas umawiać bez wiedzy Mrożonka więc podsunęłam mu żeby sobie przeczytał. No i zamiast jako menadżer mógłby pracować jako lekarz w LuxMedzie bo (nie)wiedza identyczna 🤪
    A co tam? Mrożonek nie chce iść do Kliniki?
    Effiii wrote:
    A mój cykl robi sobie ze mnie jaja... 25 DC a śluz płodny od wczoraj jak ta lala.... Mokro mi... A wczoraj bolało mnie okropnie po lewej stronie w dole, nie wiem czy to jajniki... Jeśli to owulka to ja przegapiłam.
    Trochę zaczynam głupiec .
    Kochana, a Ty nie mierzysz temp, prawda? Bo udostępnionego wykresu nie masz

• klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2024, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalee wrote:
    Blador pisała, że teraz przyznał, że wcześniej mu się pęcherzyk nie podobał ( ale tego nie mówił), może dlatego ta beta. Sam pewnie był zaskoczony. Albo rzeczywiście słaby sprzęt. Dobrze, że będzie wizyta w sobotę :)

Tak tak, widzialam. Ale no powinien potrafic okreslic tc i jak szybko bije serduszko.

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2024, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Ja na 12:40 ide dzis z moim R do mojego gina na wizyte, juz nie moge sie doczekac 😁 mam nadzieje, ze potwierdzi plec bobaska 😁 musze tez podpytac czy torbiel sie wchlonela i co z tym polipem.. czy nadal przez niego mamy sie wstrzymywac z przytulankami czy juz mozemy, bo nie ukrywam ze juz ciezko wytrzymac 😅
    trzymamy kciuki, żeby można już było się poprzytulać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2024, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2024, 15:05

Olalee, Królikkicek, blador2 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2024, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Tak tak, widzialam. Ale no powinien potrafic okreslic tc i jak szybko bije serduszko.
    tak podejrzany trochę ten lekarz

• karola_b Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2024, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @klaudia_23 kciuki za wizytę!

klaudia_23 lubi tę wiadomość

👩 30l.
    👦 38l.
    👶 2l.

04.2023 💔 cp, usunięty lewy jajowód
    10.2023 💔 cb

30.12.2023 ⏸️
    preg.png
  • Muuu. Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2024, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @klaudia_23 to czekamy :)

klaudia_23, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👩🙍‍♂️ 31l.
    👧 Ł. 02.2021

10.2023 cb 💔

7.12 ⏸️ beta HCG 55,9 mlU/ml
    9.12 ➡️ beta HCG 195 mlU/ml
    22.12 (5+5) jest Serduszko ❤️
    6.02 rośnie Dziewczynka ❤️👧
    02.04 403g małej M. 💕
    24.06 2kg Dziewczyny 💪
    12.08 już jestem 👧🥰
  • Królikkicek Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2024, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalee wrote:
    jeśli tak czujesz to rozumiem, tylko czasem objawy okresowe są takie same w ciąży :) ja mam dziś 14dpo( apka tak pokazuje) lub 16dpo ( sama tak myślę ) i obstawiam dziś lub jutro @
    Znam swój organizm już chyba na tyle dobrze i niestety wiem że będzie 🙈 najpewniej w piątek/ sobotę bo o wu była kilka dni wcześniej.
    W pierwszej ciąży nie dopatrywalam się objawów bo też kilka msc bez powodzeń było. Kilka dni przed 🙈 pojawiło się plamienie brązowe myślałam że to 🙈 po kilku dniach test i tłuste krechy.

Chciałabym tak odpuścić jak 4 lata temu ale nie potrafię 🙄🙄🙄 człowiek był by spokojniejszy może

👩🏻 👨🏻‍🦱 32
    👰🤵2019
    👶2021
    05.2022-07.2023 bezowocne starania
    08.2023 usunięcie tarczycy
    12.2023 ponowne rozpoczęcie starań o ciążę ...
    🛑 06.24 Złośliwy nowotwór piersi.
    06.09.24 Chemioterapia
    💊 Euthyrox 125, 150,Folian 800,Wit C 1000,Inozytol,Wit D3 2000,Wit B12,Magnez,Q10, Omega3, acard75, l-arginina,

🧬V R2 (c.3980A>G hetero, MTHFR c.665C>T hetero, PAI-1(4_5) homo
    Acard 150 od ⏸️
    Heparyna od ❤️
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2024, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia oby dał Wam zielone światełko ;)

Pusshka mierze . Tam to w ogóle jakieś jaja ☺️ nic z tego nie rozumiem. Najpierw spadek 19 DC mówię owulka , teraz spadek 24 DC... Temperatury bardzo niskie ale jednak jakoś wzrost jest, udostępniam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2024, 10:03

klaudia_23 lubi tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2024, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karos31 wrote:
    Hej jestem tu nowa ale czytam was już jakiś czas.
    Na dniach będę testować, okres mam nieregularny więc ciężko stwierdzić kiedy powinien być. Ostatni okres 3 stycznia. Był to pierwszy okres po terminacji ciąży w listopadzie w 14 tyg.. nie dałam rady.. zdecydowałam się zakończyć ciążę, wada genetyczna t18.. przypadek,losowy..przeżyłam to strasznie. Pierwsze dziecko zdrowe.
    Teraz liczę,że się udało.. tak bardzo tego potrzebuje.
    Po owulacji kilka dni, która myślę że była bo śluz był wodnisty i jak białko jajka kurzego ,zaczelam mieć pobolewanie podbrzusza, aż nawet jak dotykałam było gorące, ja czułam się też jakbym miała gorączkę. Takie bulgotanie,uczucie ciągnięcia. Trwało to z przerwami i trwa do dziś. Pobolewa jajnik raz jeden ,raz drugi ale więcej lewy. Zgaga mnie dopadła kilka dni ,głównie wieczorami,a raczej nigdy jej nie mam.
    Piersi nie bolą, żyłki lekko widoczne. Pobolewanie brzucha jak na okres ale takie jakby inne.
    Boje się testu, żyje nadzieja że się udało..w piątek już go zrobię.

Czy pijecie Fertistim?
    ciężkie przeżycia za Tobą, nie mogę sobie nawet wyobrazić co czułaś
    powodzenia

• Królikkicek Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2024, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goska000 wrote:
    Aszin, co do anatomii. Miałam doktora, który miał może 160cm w kapeluszu, ale kosił ostro. Egzamin po pierwszym roku na 120 studentów zdało pięciu. W tym ja na 3! ,a uczyłam się dniami i nocami, ale co się dziwić. 900 slajdów do wyuczenia w kolorze, a na egzaminie czarno - białe ryciny. O ile kości znajdziesz w miarę to ścięgna i więzadła już gorzej kiedy są przeplatane żyłami i tętnicami 😅 Poszłam na poprawkę ustną, nie uczyłam się bo gorszej oceny nie wpisywał. Stresowałam się bo nie lubię odpowiedzi ustnych i pach, czwóreczka 😎 Łatwo nie było, ale miło wspominam :)

Prosektorium - patolog w jednej ręce trzymał bułkę i ja pałaszował, drugą dotykał zwłok. Wielu odpadło w przedbiegach, nie dali rady utrzymać wymiotów. Ja nie mam z tym problemów, ale żeby było śmieszniej to w domu kurczaka kroi Kuba. To mnie obrzydza, ale ludzkie ciało w ogóle. Najgorszy moment jaki przeżyłam w prosektorium to widok chłopaka ( był wtedy moim rówieśnikiem ), który zmarł przez tętniaka jadąc na uczelnię. Uświadomiłam sobie wtedy, że nie znasz dnia ani godziny, było mi go bardzo szkoda. Pamiętam, że oczy miałam mokre i cały dzień przeżywałam śmierć tak młodej osoby.
    Boziu ja bym się nie nadawała. Ja nawet na pogrzebie nie podchodzę do trumny bo się boje. Nigdy nie dotknelam zmarłego.
    U mnie na wsi zmarła dziewczynka 10 letnia pod prysznicem taka sama śmierć, tętniak pękł 😔 takiego płaczu nigdy nie słyszałam na pogrzebie. Ludzie wynoszeni byli co parę minut bo ktoś z rodziny mdlał😔 matka siedziała dniami i nocami nad grobem

👩🏻 👨🏻‍🦱 32
    👰🤵2019
    👶2021
    05.2022-07.2023 bezowocne starania
    08.2023 usunięcie tarczycy
    12.2023 ponowne rozpoczęcie starań o ciążę ...
    🛑 06.24 Złośliwy nowotwór piersi.
    06.09.24 Chemioterapia
    💊 Euthyrox 125, 150,Folian 800,Wit C 1000,Inozytol,Wit D3 2000,Wit B12,Magnez,Q10, Omega3, acard75, l-arginina,

🧬V R2 (c.3980A>G hetero, MTHFR c.665C>T hetero, PAI-1(4_5) homo
    Acard 150 od ⏸️
    Heparyna od ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2024, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:
    Klaudia oby dał Wam zielone światełko ;)

Pusshka mierze . Tam to w ogóle jakieś jaja ☺️ nic z tego nie rozumiem. Najpierw spadek 19 DC mówię owulka , teraz spadek 24 DC... Temperatury bardzo niskie ale jednak jakoś wzrost jest, udostępniam ;)
    19dc spadek=owulka, 24dc spadek =implantacja ale by było fajnie :D

ja nie widzę niestety wykresu

Cerva lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2024, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Królikkicek wrote:
    Boziu ja bym się nie nadawała. Ja nawet na pogrzebie nie podchodzę do trumny bo się boje. Nigdy nie dotknelam zmarłego.
    U mnie na wsi zmarła dziewczynka 10 letnia pod prysznicem taka sama śmierć, tętniak pękł 😔 takiego płaczu nigdy nie słyszałam na pogrzebie. Ludzie wynoszeni byli co parę minut bo ktoś z rodziny mdlał😔 matka siedziała dniami i nocami nad grobem

:( trzeba się modlić, żeby czegoś takiego w życiu nie doświadczyć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2024, 10:12

• Effiii Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2024, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalee wrote:
    19dc spadek=owulka, 24dc spadek =implantacja ale by było fajnie :D

ja nie widzę niestety wykresu
    Czasami trzeba się cofnąć na poprzednią stronę i wrócić i wtedy wykres widac. Tak wiem brzmi to nawet zbyt cudownie z ale nadzieja umiera ostatnia, tylko skąd teraz ten śluz ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2024, 10:16

Olalee lubi tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • aszin Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2024, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:
    Czasami trzeba się cofnąć na poprzednią stronę i wrócić. Tak wiem brzmi to nawet Byt cudownie z ale nadzieja umiera ostatnia, tylko skąd teraz ten śluz ?
    Gdzieś czytałam, że śluz w ciąży może być podobny do płodnego :)

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

03.2024 💔💔 8tc

3 stymulacje Clostilbegyt ✖️

👩 Hashimoto+trombofilia ✖️ Inne badania ✔️
    🧑🏻 Ciężka oligoteratozoospermia ✖️Inne badania ✔️

⏳Kariotypy
    🔜 Konsultacja andrologiczna

IVF?
‹‹ 842 843 844 845 846 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ