X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • Lola93 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2024, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    Ovitrelle?
    Tak, a właściwie jego zamiennik, ale już Gosia mi odpisała :)
    Jutro rano 💉
    @Gosia ile od zastrzyku zaczynają boleć jajniki?

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2024, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania mam przeczucie, że żadna klinika nie będzie potrzebna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2024, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalee wrote:
    Ania mam przeczucie, że żadna klinika nie będzie potrzebna.

Też takie miałam do zeszłego cyklu.. A teraz po prostu rozważam różne możliwe opcje.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola93 wrote:
    Jutro rano 💉
    Zależy od organizmu - ja nieraz nic nie czułam, a jak były cykle ze czułam to tak po 8-12h od zastrzyku

• klaudia_23 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez uwazam, ze zanim klinika to powinnas Ania pojsc do jakiegos gina czy nawet po prostu sama doedukowac sie w temacie hormonow itp z roznych kont na insta czy nawet od dziewczyn tutaj z forum. No i przede wszystkim dac sobie czas, bo Ty dopiero niedawno porobilas pierwsze badania i wprowadzilas jakies zmiany w zyciu. Na pierwszej stronie jest ta lista badan, a z tego co kojarze jeszcze wszystkich nie zrobilas. Mozliwe, ze u Ciebie byl problem z zajsciem i utrzymaniem wlasnie przez ta tarczyce i gospodarke cukrowa. Leki juz bierzesz, zmiany w diecie tez sa, wiec ja bym to utrzymywala i po 3msc powtorzyla badania czy sie poprawilo i dorobila reszte badan. No i niech maz zbada nasienie. Jak pojdziesz do kliniki to i tak pierwsze co to beda kazali porobic wam badania i tak jak ktos tu juz napisal, zamiast probowac naprawic wyniki dieta, ruchem itp to zaproponuja medyczne rozwiazania.

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2024, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vii super, inaczej być nie mogło!

Anka pogadaj z mężem, może niech wspomoże się witaminami, a Ty może jakiś monitoring. Zaczęłabym od łagodniejszego kalibru, bo do kliniki to już worek pieniędzy trzeba przygotować. Moja staraczka bez drożności, tylko w styczniu 3000 wydała.

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2024, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Też takie miałam do zeszłego cyklu.. A teraz po prostu rozważam różne możliwe opcje.
    Pozytywne nastawienie to jedno, ale uważam że zbieranie różnych opcji tak jak robisz to teraz też jest ważne i może dać poczucie spokoju 🥰

Anka32, Lola93 lubią tę wiadomość

• Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2024, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Tez uwazam, ze zanim klinika to powinnas Ania pojsc do jakiegos gina czy nawet po prostu sama doedukowac sie w temacie hormonow itp z roznych kont na insta czy nawet od dziewczyn tutaj z forum. No i przede wszystkim dac sobie czas, bo Ty dopiero niedawno porobilas pierwsze badania i wprowadzilas jakies zmiany w zyciu. Na pierwszej stronie jest ta lista badan, a z tego co kojarze jeszcze wszystkich nie zrobilas. Mozliwe, ze u Ciebie byl problem z zajsciem i utrzymaniem wlasnie przez ta tarczyce i gospodarke cukrowa. Leki juz bierzesz, zmiany w diecie tez sa, wiec ja bym to utrzymywala i po 3msc powtorzyla badania czy sie poprawilo i dorobila reszte badan. No i niech maz zbada nasienie. Jak pojdziesz do kliniki to i tak pierwsze co to beda kazali porobic wam badania i tak jak ktos tu juz napisal, zamiast probowac naprawic wyniki dieta, ruchem itp to zaproponuja medyczne rozwiazania.
    Zgadzam się z tym co napisałaś. Ja myślę, że Ance nawet monitoring nie jest potrzebny, bo jednak w ciąże zachodzi, więc owu ma. Skupiłabym się na razie na tej tarczycy i diecie z niskim ig i próbowała dalej. Do kliniki to jeszcze wiele etapów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2024, 18:25

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2024, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:

A czy lekarze na insta mówią jak zmuszać współmałżonka do badania nasienia? 🤪😂
    Bo z resztą to sobie poradzę a z powyższą kwestią bez Mrożonka chęci nie zdziałam nic ;)

• blador2 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2024, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka ja uważam, że zaraz Ci się uda🤞

A Ultramaryna nam coś się nie odzywa 🤔

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...

Wysłany: 7 lutego 2024, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    A czy lekarze na insta mówią jak zmuszać współmałżonka do badania nasienia? 🤪😂
    Bo z resztą to sobie poradzę a z powyższą kwestią bez Mrożonka chęci nie zdziałam nic ;)
    Daj mu voucher na badania na walentynki. 🤣

klaudia_23, Olalee, goska000, blador2, Cerva lubią tę wiadomość

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2024, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    Daj mu voucher na badania na walentynki. 🤣

Za który sam sobie zapłaci 😂

goska000 lubi tę wiadomość

Wysłany: 7 lutego 2024, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Za który sam sobie zapłaci 😂
    Oj tam, nie wchodźmy w szczegóły. 😆 W zdrowie trzeba inwestować.

🍒 fertistim, cynk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2024, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    Oj tam, nie wchodźmy w szczegóły. 😆 W zdrowie trzeba inwestować.

On inwestuje w zdrowie wszystkich tylko nie w swoje, ciężki przypadek 😒

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2024, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    Anka ja uważam, że zaraz Ci się uda🤞

A Ultramaryna nam coś się nie odzywa 🤔

Pisała rano na lutówkach, że będzie wieczorem. Mam nadzieję, że i tu zajrzy 🥰

blador2 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2024, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultramaryna pisala na lutowkach, że dziś jej będzie mało i że wieczorem zajrzy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2024, 18:36

• goska000 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2024, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola93 wrote:
    Jutro rano 💉

Mnie nie bolą po zastrzyku :) Bolą mnie w okresie okołoowulacyjnym. Na przykład wczoraj ćmiły, dziś już konkretnie, test owulacyjny blisko piku. Więc myślę, że jutro rano, około południa będzie już bordowy.

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️
    02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
    03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.

3x IUI ❌
    4 IUI - 28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎

🩵🩵🩵

IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
    4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.

5w3d - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
    6w0d - 2,3mm i ♥️
    7w3d - 8mm
    8w6d - 2,2 cm
    12w5d - 6,8 cm. I prenatalne, wszystko super 🍀
    16w5d - 170g zdrowego Maluszka 🥰
    20w5d - 376g Kociaka 🥰
    22w1d - Czekamy na Olgę🩷
    25w0d - 744g Myszki 💕
    29w0d - 1300g Córci 🥹
    30w3d - 1625g zdrowej Dziewczynki 👶
    preg.png
  • Lola93 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2024, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goska000 wrote:
    Mnie nie bolą po zastrzyku :) Bolą mnie w okresie okołoowulacyjnym. Na przykład wczoraj ćmiły, dziś już konkretnie, test owulacyjny blisko piku. Więc myślę, że jutro rano, około południa będzie już bordowy.
    To dobrze że już od dzisiaj 🔥 ✊🏼

goska000 lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwnie się czuję Dziewczyny. Taka jakaś pełność w brzuchu. Niech już ten okres przychodzi.

• goska000 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    On inwestuje w zdrowie wszystkich tylko nie w swoje, ciężki przypadek 😒

Skąd ja to znam 😒...

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️
    02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
    03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.

3x IUI ❌
    4 IUI - 28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎

🩵🩵🩵

IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
    4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.

5w3d - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
    6w0d - 2,3mm i ♥️
    7w3d - 8mm
    8w6d - 2,2 cm
    12w5d - 6,8 cm. I prenatalne, wszystko super 🍀
    16w5d - 170g zdrowego Maluszka 🥰
    20w5d - 376g Kociaka 🥰
    22w1d - Czekamy na Olgę🩷
    25w0d - 744g Myszki 💕
    29w0d - 1300g Córci 🥹
    30w3d - 1625g zdrowej Dziewczynki 👶
    preg.png
‹‹ 856 857 858 859 860 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ