Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Kuchnia serwuje kurczaka w cieście majonezowym mmm! 🥹
    Brzmi zacnie , jest szansa na przepis??

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • Sofka88 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola_b wrote:
    @Sofka88 Ty to masz dobrze z tym chłopem 😁 Mój mnie zawsze wkurza jak sam się zabiera za gotowanie, bo zazwyczaj kończy się to sajgonem w kuchni, albo wpada na pomysły łączenia ze sobą nietypowych składników, że aż mi ręce opadają 🤣 ale za to robi najlepszą pizzę! 😋

mój tez robi bałagan!
    plus ja niestety jestem z tych co nie oddają chętnie fartucha :D kocham gotować i nie lubie jak ktoś mi wchodzi do kuchni haha więc dla niego gotowanie = stres ze przyjdę i będę się wymądrzać, mieszać czy probowac w trakcie haha
    więc jak gotuje to robi przed mi kawę, odpala mi coś w tv, daje przegryzke i zakazuje wpadać do kuchni :D dobrze ze mam forum to nie będzie kusilo zaglądanie do masterchefa

Myszkaaa20, Sarka94 lubią tę wiadomość

• goska000 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nomeolvides wrote:
    Heloł!

Sofka88 udanego wyjazdu!

U nas dzisiaj na obiad rosół, ale bez pieczonych warzywek tym razem, chociaż sposób znam i też polecam. Nie było w mięsnym żadnej wołowiny poza żeberkami, więc wzięłam kawałek (zazwyczaj dorzucam szponder) i wyszedł taki tłuściutki ten rosół, że szok. Więc jak ktoś lubi to polecam żebra w rosole :D

Na 16:15 monit, nie mam jakoś pozytywnego nastawienia (nic nowego u mnie niestety ostatnio), chciałabym zacząć nowy cykl. Myślałam, że jak się teraz uda to można rodzicom powiedziec na dzień babci i dziadka, ale dupa. Następna okazja w lutym na urodziny taty :)

Czy któraś z Was korzysta z cbd albo ashwagandy? Albo jakiś innych wyciszających supli? Muszę coś sobie ogarnąć, bo wiem że mam ze stresem ogromny problem. Planuje zbadac kortyzol, ale boje się jego wyniku ;p

Luty już za rogiem :> :*

Nomeolvides lubi tę wiadomość

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️
    02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
    03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.

28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎

🩵🩵🩵🩵 ( 4.1.1 (3), 4.1.2 )

IVF listopad 🔜
  • aszin Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny ❤️

A ja dziś mam pierogi ruskie, wczoraj kupiłam paczkę, dziś kończę 🤪

Też bym zjadła sushi, kocham 🥺🍣

Butterfly23, Myszkaaa20 lubią tę wiadomość

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️ 5cs
    19.03.2024 💔💔
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    9cs:
    - 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle❌
    - 2cs z Clo 🙏✨

💉Neoparin+💊 Acard150

„Somewhere over the rainbow…”
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Effiii dzięki za odnośniki, rzucę okiem :D
    Picie wody idzie mi nadzwyczaj dobrze ale dopiero 3 stycznia. Jak dobrnę do końca miesiąca i codziennie będzie wpadać 1.5 litra samej wody (nie wliczając kawki) to się pochwalę bo to będzie mój prywatny mały sukces 🥹

Effiii, Bulbasek, Pyśkaaa, Małgosiagosia lubią tę wiadomość

• goska000 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że ja chyba w poprzednim wcieleniu byłam katem... Kiedy słyszę takie historie nóż mi się otwiera w kieszeni. Wszystkich tych degeneratów mogłabym torturować latami ( książki historyczne dają dużo możliwości i podpowiedzi ). Wiem, że takie słowa nie świadczą o mnie zbyt dobrze, ale zero litości. Cytując klasyka ' nawet mi brewka nie tyknie '. To co się dzieje z ludźmi i światem to koszmar...

aszin, karola_b, Anka32, Pusshka lubią tę wiadomość

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️
    02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
    03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.

28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎

🩵🩵🩵🩵 ( 4.1.1 (3), 4.1.2 )

IVF listopad 🔜
  • aszin Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goska000 wrote:
    Powiem Wam, że ja chyba w poprzednim wcieleniu byłam katem... Kiedy słyszę takie historie nóż mi się otwiera w kieszeni. Wszystkich tych degeneratów mogłabym torturować latami ( książki historyczne dają dużo możliwości i podpowiedzi ). Wiem, że takie słowa nie świadczą o mnie zbyt dobrze, ale zero litości. Cytując klasyka ' nawet mi brewka nie tyknie '. To co się dzieje z ludźmi i światem to koszmar...
    Zgadzam się. Mój mąż często to mówi. Albo że nie mógłby pracować w fundacji ratującej zwierzęta, bo by katował tych oprawców.

goska000 lubi tę wiadomość

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️ 5cs
    19.03.2024 💔💔
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    9cs:
    - 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle❌
    - 2cs z Clo 🙏✨

💉Neoparin+💊 Acard150

„Somewhere over the rainbow…”
  • Pusshka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Nomeolvides, daj znać po dzisiejszym monicie! :)
    Ja też chcę zbadać kortyzol, ale odwlekam z tego powodu co Ty.. Ale chyba zbadam, może faktycznie przez podwyższony poziom kortyzolu mam też delikatnie podniesioną prolaktynę. @Effiii, zainspirowałaś mnie i poczytam o naturalnym obniżeniu :)

Effiii wrote:
    Bulbasek a ja się akurat bardzo nie zgodzę z Twoim stwierdzeniem na postawie własnego doświadczenia, swoją historię zaczęłam od pani doktor gin-endo która nie znając mnie i mojego organizmu od razu dała mi clo, stymulowana byłam przez ponad rok, moja świadomość zerowa bonorzecuez Pani doktor na 5gwiazdek, podczas moichbstaran zero przerw. Przez to moje endometrium umarło. Dosłownie . Pergamin, co stwierdziła kolejna pani Doktor która kazała odpocząć i zleciła masę badać (tu wyszła jakaś bakteria, zaznaczam że Pani doktor nie miała nic z związku z niepłodnością)
    Niedtyety była bardzo droga i znów zmienilismy lekarza specjalizującego się w niepłodności ( bach znów stymulacja, zastrzyk i duphaston na dzień dobry wszystko) ok spróbowaliśmy. Później klinika i od razu stwierdzenie że in vitro . Ale znów psychika siadła, przerwa i teraz w listopadzie poszłam do lekarza, stricte specjalizuje się ginekologia estetyczna i nie byłam przekonana, ale małż stwierdził idź nic nie ryzykujesz. I mogę szczerze powiedzieć że ANIOŁ. Więcej się dowiedziałam przy nim niż przy specjalistach od niepłodności, bez wglądu do badań w ogóle tematy nie chciał podjąć.
    Mam podobne odczucia do Ciebie. Poprzedni ginekolog zlecił co prawda HSG i podstawowe badania (glukoza, insulina, prolaktyna i TSH), ale od razu zadziałaliśmy ze stymulacją. W Klinice jedynie co to badanie AMH i wymazy MUCHa i po wyleczeniu urea też stymulacja + zalecenie in vitro.. sprawdzone wyniki badań (które wykonałam sobie na własną rękę..), ale anu mru mru o suplementacji.
    Teraz właśnie mamy "przerwę", będę chodzić na monity do gin z ubezpieczenia firmowego, które mnie nic nie kosztują, ale będę na pewno szukać jakiegoś dobrego lekarza od endo + pcos, żeby w końcu ktoś zajął się nami holistycznie. Czekam i szukam takiego Anioła, na którego trafiłaś Ty!

A co do matchy, to miałam kilka podejść, ale ostatnio zapomniałam o niej.. Jak robisz dokładnie? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia, 10:39

Starania o pierwsze 👶 od 10/2022

❌️ endometrioza
    🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
    Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
    24.06 transfer 4BA 🍀
    7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
    19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
    26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
    11.10 250g synka 🥰
    6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
    20.11 770g 🐻

preg.png
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goska000 wrote:
    Podpisuje się pod tym całą sobą. W takich przypadkach jestem za tym oko za oko ząb za ząb.

aszin, goska000 lubią tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • Lola93 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Był temat rosołu - ja od 2 miesięcy jestem uzależniona dosłownie od rosołu. Gdybym nie wiedziała że na pewno nie jestem w ciąży to bym pomyślała że jestem 😅
    Dziwna sprawa, wczoraj spotkałam już 3 osobę, która zaszła w ciążę niechcący w 2/3 dniu okresu. Ciekawe 😜

Dziewczyny, tu można tyle złotych porad uzyskać, czy macie może polecajkę na jakąś maść na gojenie ran?🙏🏽

• Ccarolinaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😘
    Moja 🐒tak się powoli rozkręca że mam dość 😩 na razie plamienia i nie mogę tego zaliczyć jako 1 dzień cyklu , a już bym chciała wejść w nowy bo wątpię że zdążę w styczniu zatestowac zapewne nie 😦zrobiłam jeszcze dziś test bo wkurza mnie że są te plamienia ale negatywny , 13dpo więc przynajmniej mam pewność że w końcu królowa przyjdzie 😩
    No nic mam parę planów na badania w tym miesiącu , chce też trochę odpuścić i robić testy dopiero w dniu okresu, nie chce się denerwować i robić za wcześnie , nie ma to sensu , mimo że organizm w tym miesiącu dawał mi znaki , nie ma co na to patrzeć 👀
    Aszin wszystkiego najlepszego dużo zdrówka 😘
    Karola trzymam kciuki za betę 🤞będzie dobrze !
    Monia tule za biel 😘

👩🏻 34l 🧔🏻 36l

🤵‍♂️👰‍♀️21.08.2020

👶 11.2018

Starania o drugie 👶
    od: 04.23

👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , Resweratrol, NAC, Inosytol, wit.C sanprobi IBS, acard75
    🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, selen, konezym q10, inozytol, kompleks wit b, cynk, Inosytol, NAC, wit gr.B., wit.C

❌️MTHFR_1298A- hetero
    ❌️PAI-1 4G hetero
    ❌️AMH- 0,711

✅️ MUCHA- negatywna 25.03.24
    ✅️ Morfologia 2% 🧔🏻nasienie ok
    ✅️ Białko wolne s 78,2 %
    ✅️PPJ ANA 1 ujemne
    ✅️Komórki NK 9%
    ✅️Zespół antyfosfolipidowy - ujemny
    ✅️ Trombofilia wrodzona- ujemne
    ✅️Kariotyp - prawidłowy XX XY

08.23- poronienie , puste jajo płodowe 💔
    12.23 cb 💔
    07.24 Aniołek 9+1 ( zatrzymany 6+3) 💔
    09.24 cb💔
  • karola_b Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Lola93 do głowy przychodzi mi tylko Tribiotic, ale to chyba z antybiotykiem jest

Lola93 lubi tę wiadomość

👩 30l.
    👦 38l.
    👶 2l.

04.2023 💔 cp, usunięty lewy jajowód
    10.2023 💔 cb

30.12.2023 ⏸️
    preg.png
  • Effiii Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka z rację że dziś był mój pierwszy raz to tak spontanicznie to zrobiłam, łyżeczka matchy zalana 100 ml wody ok 60 st. + Łyżeczka erytrytolu wymieszaną za pomocą spieniacza ręcznego + 180 ml spienionego mleka ;)

Pusshka lubi tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • Sofka88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jest sens robić testy 9-10dpo? Trochę kusi ale nie chce psuć sobie humoru 😂 komuś wyszło coś tak wcześnie ?

Anka szacun za picie wody, na piję bardzo bardzo mało. Piję 5 kaw dziennie, jakąś herbatę ziołową na koniec dnia i to tyle z picia. Raz na parę dni mnie złapie ochota na wodę i się napiję. Jestem jakimś dziwnym przypadkiem który nieznosi wody 🥲 próbowałam różnych sposobów, i lekko podkręcania smaku, i ładnych bidonów. I nie mogę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia, 10:37

• Bulbasek Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września, 09:10

aszin lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze bobo
    👩30l.
    2017 laparotomia, usunięty potworniak ze znaczna częścią prawego jajnika
    PCOS
    🧔30l.

🔜
    Laparoskopia
  • Lola93 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola_b wrote:
    @Lola93 do głowy przychodzi mi tylko Tribiotic, ale to chyba z antybiotykiem jest
    Ah no, czytam na Internecie o takich lżejszych, bez antybiotyku jednak, Ranisilver itp., nie znam, może coś w aptece ogarnę :)

• Lola93 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sofka88 wrote:
    Lola a jakie badania robiłaś przed ? Bo czytałam że trochę ich trzeba zrobić i w większości max miesiąc przed wykonane
    Robiłam pakiet urea, myco, chlamydia (ważny 1 rok), mam aktualną cytologię (ale to ma ważność 2 lata) no i generalnie większość badań które robiłam to są do IUI, w sumie umawiając się na drożność nie chcieli żadnych badań. Czytałam że robią na miejscu biocenozę pochwy i betę żeby wykluczyć ciążę, ale w sumie chyba dowiem się więcej 'w akcji'

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia, 10:44

Sofka88 lubi tę wiadomość

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie kupiłam butle 2 litrową do wody. Napełniam rano i daje radę to wypijać do końca dnia. Nawet i więcej wpadnie. Ale najgorzej to napełnić 🙈 bo jak już jeden dzień nie napełnię, to się sypie i od nowa trzeba zaczynać…

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
  • Effiii Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulbasek wrote:
    Effii no to faktycznie słabo trafiłaś na lekarzy.
    Mi bardziej chodziło o to że u zwykłych ginów zazwyczaj jest na starcie tekst proszę wrócić po roku jak się nie uda. Aszin jest na początku i też ze Szczecina dlatego tak poleciłam, bo akurat zgadałam się z kilkoma osobami ostatnio które zanim zaczęły się starać jeszcze poszły do kliniki i były mega zadowolone. I to polegało na porządnej diagnostyce, a nie tylko na skierowaniu na tsh, morfo i glukoze i proszę wrócić po roku. I normalnie w klinice od początku monitoring przez 3 cykle, żeby w ogóle owulki potwierdzić czy są, badania hormonów, witamin, po 3 cyklach zalecają badania nasienia i dopiero wtedy jak wszystko ok dostawali zalecenia żeby wrócić za pół roku. Ja akurat uważam że to zajebiste podejście i żałuje że tak nie zrobiłam.
    Takie podejście jest spoko, ale mój aktualny właśnie takie ma, więc to nie jest kwestia wyspecjalizowania a normalnego rzeczowego podejścia. Ja mam źle doświadczenie z klinika niepłodności która jest bardzo polecana, a żeby się dostać na konsultacje trzeba zrobić badania za 1000 zł. Ok badania się przydały ale podjescie lekarzy fatalne. Skoro wyniki prawidłowe to czemu od razu kierują na in vitro ??

Sarka94 lubi tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • Myszkaaa20 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sofka88 wrote:
    ooo kurczak mango :0 chce to!
    ja dziś dla odmiany NIC nie gotuje bo mój ukochany małż po pracy robi obiad niespodziankę :D i obiecane cynamonki!! wstawię zdjęcie jak mu wyszły hahah

Czekamy na foteczke 😁
    goska000 wrote:
    U mnie dziś naleśniki z farszem wytrawnym. Dobra kiełbasa, kukurydza, fasola, ser żółty, koncentrat, natka pietruszki, brokuł, cebula, czosnek :) Zawsze robię na dwa dni, ale Mrożon nie ma umiaru więc na jutro już też mam pomysł :D

To musi być pyszne 😋
    karola_b wrote:
    @Sofka88 Ty to masz dobrze z tym chłopem 😁 Mój mnie zawsze wkurza jak sam się zabiera za gotowanie, bo zazwyczaj kończy się to sajgonem w kuchni, albo wpada na pomysły łączenia ze sobą nietypowych składników, że aż mi ręce opadają 🤣 ale za to robi najlepszą pizzę! 😋

Mój to samo ! Więcej mam sprzątanie niż jego gotowania 😂
    karola_b wrote:
    @Maniaa ja też jestem zdania, że jeszcze może być za wcześnie na test. Daj sobie jeszcze z dwa dni i siknij znowu ;)

Chryste Panie, dziewczyny... Przed chwilą w radiu mówili o śmierci dwumiesięcznej dziewczynki z powodu pogryzienia przez psa, a wczoraj o aresztowaniu rodziców dwumiesięcznego dziecka, którzy znęcali się nad nią, bo płakała... dziecko ma pękniętą czaszkę... dokąd ten świat zmierza?! i dlaczego Bóg daje dziecko takim ludziom?! 😭

Moje serce pęka jak czytam o takich ludziach 😭
    Effiii wrote:
    Myszkaaaa mniam, obłędnie wyglądają 🤤🤤
    Kocham cynamonki, ale sama robiłam tylko raz, z racji że małż nie lubi cynamonu 🥲
    Dzięki za przepisz , czy trzeba robić zaczyn z drożdży czy tylko wymieszać wszystko razem ?

Frutellka z jakiego powodu nie możesz cynamonek?
    Nawet jeśli dobrze zbilansujesz posiłek ?
    Ja zazwyczaj jak nam ochotę na tego typu rzeczy to dorzucam skyr, orzechy, ale ja nie mam endometriozy, trochę mnie zaciekawiłas .

Ccarolinaa ja osobiście miałam dwa razy HSG na fundusz, boli tylko zakładanie cewnika. Badanie nie nie bolało , mimo że miałam niedrożny jajowód. Ale teraz uwaga, po hsg zaszłam w ciążę pozamaciczna. Z racji że gdy jest wykonywane kontrastem to minimalne ujście znajdzie a nie koniecznie jajowód musi być drożny. W szpitalu dwukrotnie stwierdzili drożność na podstawie tego że płyn przedostal się do macicy, aktualny lekarz stwierdził że są niedrożne ci widać po zdjęciach , po prostu płyn znalazł przesmyk ale taki który nie pozwoli przejść komórce dalej.
    Dziś zainwestowałbym każda złotówkę aby jednak mieć robiona drożność inna metodą skuteczniejsza.

Bulbasek a ja się akurat bardzo nie zgodzę z Twoim stwierdzeniem na postawie własnego doświadczenia, swoją historię zaczęłam od pani doktor gin-endo która nie znając mnie i mojego organizmu od razu dała mi clo, stymulowana byłam przez ponad rok, moja świadomość zerowa bonorzecuez Pani doktor na 5gwiazdek, podczas moichbstaran zero przerw. Przez to moje endometrium umarło. Dosłownie . Pergamin, co stwierdziła kolejna pani Doktor która kazała odpocząć i zleciła masę badać (tu wyszła jakaś bakteria, zaznaczam że Pani doktor nie miała nic z związku z niepłodnością)
    Niedtyety była bardzo droga i znów zmienilismy lekarza specjalizującego się w niepłodności ( bach znów stymulacja, zastrzyk i duphaston na dzień dobry wszystko) ok spróbowaliśmy. Później klinika i od razu stwierdzenie że in vitro . Ale znów psychika siadła, przerwa i teraz w listopadzie poszłam do lekarza, stricte specjalizuje się ginekologia estetyczna i nie byłam przekonana, ale małż stwierdził idź nic nie ryzykujesz. I mogę szczerze powiedzieć że ANIOŁ. Więcej się dowiedziałam przy nim niż przy specjalistach od niepłodności, bez wglądu do badań w ogóle tematy nie chciał podjąć.

Luna prezent od męża pierwsza klasa, muszę powrócić z moim do tego tematu ;)

Aszin zdrówka, szczęścia i spełnienia marzeń. Oby te plemniczki męża w lutym przetrwały jak najdłużej i obyś ujrzała ⏸️ że szczęśliwym zakończeniem 🥰

Liyss wg mojej opinii prolaktyna za wysoko, może blokować owulację.
    Pusshka ja mam stałe prolaktynę badana , jeśli jest przy górnej granicy to nic się nie robi, napewno leki odpadają, bo jest to bardzo wrażliwe badanie nawet wysiłek fizyczny ma na nie wpływ, ale pewnie to wiesz.
    Tak jak Klaudia wspomina najpierw szukać przyczyn, u mnie stres i próbować naturalnie obniżyć.

Alysa ci tym razem Ci organizm podpowiada ?? Trzymam kciuki oby nic nie było urojone 🍀🍀

Gośka głupio zabrzmi, ale nam się udało zajść w ciążę w tym cyklu w którym byliśmy non stop skłóceni, test robiłam sama i w ramach wyrzucenia emocji mu powiedziałam że jestem w ciąży ;)

Megipta, Karola b to dziś dzień oczekiwania na Wasze wyniki, kciuki zaciśnięte ✊✊✊

Maniaaa 🫂🫂🫂

Anka ostatnio wstawiłam tu post o progesteronie jeśli i kilka fajnych odnośników, jak masz ochotę to luknij. Jak Ci idzie picie wody?

A my wczoraj podjęliśmy ryzyki, wiadomo zakazany owoc smakuje najlepiej tak więc był 🔥🔥🔥
    A dziś zamiast kawki wjechała matcha latte, polecam ❤️chyba moja nowa miłość ;)

Wszystko razem wymieszać, dlatego lubię ten przepis bo jest bardzo prosty !
    Sofka88 wrote:
    mój tez robi bałagan!
    plus ja niestety jestem z tych co nie oddają chętnie fartucha :D kocham gotować i nie lubie jak ktoś mi wchodzi do kuchni haha więc dla niego gotowanie = stres ze przyjdę i będę się wymądrzać, mieszać czy probowac w trakcie haha
    więc jak gotuje to robi przed mi kawę, odpala mi coś w tv, daje przegryzke i zakazuje wpadać do kuchni :D dobrze ze mam forum to nie będzie kusilo zaglądanie do masterchefa

Mam tak samo 😂

Effiii, goska000, Sofka88 lubią tę wiadomość

👱🏼‍♀️30 👨‍🦱31
    👶🏼M.

💕2014
    💍2018
    💒2020
‹‹ 89 90 91 92 93 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ