Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulbasek wrote:
    Effii no to faktycznie słabo trafiłaś na lekarzy.
    Mi bardziej chodziło o to że u zwykłych ginów zazwyczaj jest na starcie tekst proszę wrócić po roku jak się nie uda. Aszin jest na początku i też ze Szczecina dlatego tak poleciłam, bo akurat zgadałam się z kilkoma osobami ostatnio które zanim zaczęły się starać jeszcze poszły do kliniki i były mega zadowolone. I to polegało na porządnej diagnostyce, a nie tylko na skierowaniu na tsh, morfo i glukoze i proszę wrócić po roku. I normalnie w klinice od początku monitoring przez 3 cykle, żeby w ogóle owulki potwierdzić czy są, badania hormonów, witamin, po 3 cyklach zalecają badania nasienia i dopiero wtedy jak wszystko ok dostawali zalecenia żeby wrócić za pół roku. Ja akurat uważam że to zajebiste podejście i żałuje że tak nie zrobiłam.

Ja wczoraj usłyszałam od endo, że pół roku nieudanych starań to bardzo krótko i żebym się nie przejmowała. No niby krótko ale dla mnie już długo 😜

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia, 10:47

goska000 lubi tę wiadomość

• aszin Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie na oku mam ginekolog, która co prawda nie pracuje w klinice, ale ma dobre opinie, między innymi właśnie pod względem leczenia niepłodności. I chyba spróbuję u niej :)

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️ 5cs
    19.03.2024 💔💔
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    9cs:
    - 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle❌
    - 2cs z Clo 🙏✨

💉Neoparin+💊 Acard150

„Somewhere over the rainbow…”
  • Bulbasek Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola93 wrote:
    Był temat rosołu - ja od 2 miesięcy jestem uzależniona dosłownie od rosołu. Gdybym nie wiedziała że na pewno nie jestem w ciąży to bym pomyślała że jestem 😅
    Dziwna sprawa, wczoraj spotkałam już 3 osobę, która zaszła w ciążę niechcący w 2/3 dniu okresu. Ciekawe 😜

Dziewczyny, tu można tyle złotych porad uzyskać, czy macie może polecajkę na jakąś maść na gojenie ran?🙏🏽

Ja polecam Oczar żel na wszystko, jest z mentolem więc przy twarzy się nie nadaję. Na rany dopiero jak się zasklepią, bo inaczej będzie szczypać, ale działa zajebiście, na jakieś otarcia, na spuchnięcia, zwichnięcia, jakies problemy alergiczne, na ugryzienia po osach, komarach, pająkach i innych. Kiedyś można było w każdej aptece dostać, a teraz tylko w jakiś zielarskich sklepach online.

Lola93 lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze bobo
    👩30l.
    2017 laparotomia, usunięty potworniak ze znaczna częścią prawego jajnika
    PCOS
    🧔30l.

🔜
    Laparoskopia
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Effiii u mnie tez prawdopodobnie stres, po obciążeniu wyszła już dobra.. i rezonans miałam robiony przysadki czy nie ma tam guza i czyściutko. W moim przypadku kilkukrotnie potwierdzone owulacje wiec może nie blokuje mi tej owulacji. Mówię Wam dziewczyny 3 gin i z 4 endo i każdy mówi co innego 🥲

PRZEPIS NA KURCZAKA W CIEŚCIE MAJONEZOWYM :
    filet z kurczaka ( 60 dkg), 3 łyżki majonezu, 3 jaja, 6 łyżek mąki, białka ubić na pianę, dodać żółtka, wymieszać, dodać pokrojony w kostkę przyprawiony wedle uznania filet i piec na patelni! Ja dodaje paprykę wędzona, sól, zioła prowansalskie, pieprz i czosnek.

Bulbasek, Butterfly23, Myszkaaa20 lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️
    19.04 beta 122,90 🤞🏻
    22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
    26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
    10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
    🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    🔜03.12 KTG + wizyta
    🔜 17.12 KTG + wizyta
    🔜 poród 🥰

preg.png
  • aszin Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Bulbasek, za każdym razem jak czytam Twój nick mam przed oczami Bulbasaura ❤️😁

Anka32, karola_b, Bulbasek, Pusshka, goska000, Sofka88, ezra lubią tę wiadomość

🚩Hashimoto
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️ 5cs
    19.03.2024 💔💔
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    9cs:
    - 2cs z Clo 🙏✨

💉Neoparin+💊 Acard150

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:

Myślałam, że tylko ja tak mam 🥹❤️
    Chociaż powiem szczerze, że moim ulubionym Pokemonem jest Jigllypuff 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia, 11:02

Bulbasek, aszin, goska000 lubią tę wiadomość

• Bulbasek Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:
    Takie podejście jest spoko, ale mój aktualny właśnie takie ma, więc to nie jest kwestia wyspecjalizowania a normalnego rzeczowego podejścia. Ja mam źle doświadczenie z klinika niepłodności która jest bardzo polecana, a żeby się dostać na konsultacje trzeba zrobić badania za 1000 zł. Ok badania się przydały ale podjescie lekarzy fatalne. Skoro wyniki prawidłowe to czemu od razu kierują na in vitro ??

Współczuje naprawdę takiej kliniki, mi lekarz po zapoznaniu się z badaniami powiedział że mamy czas i zapytał czy mamy jeszcze siły, bo jak nie to możemy iść na skróty i dopiero wtedy ustalaliśmy plan leczenia.

Starania o pierwsze bobo
    👩30l.
    PCOS
    🧔30l.

🔜
    Laparoskopia
  • mimi_m Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Sofka88 - mi zawsze wychodzi od 9dpo (raz rano beta 0 a popołudniu już cień)

Sofka88 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Bulbasek Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:

Hehe ja nie pokemonowa to musiałam sprawdzić.. to akurat nie od niego się wzięło:) tylko od takiego obwoźnego sprzedawcy serów, bo właśnie do ludzi mówi bulbaski:)

aszin, Anka32, Pusshka, blador2, Sofka88 lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze bobo
    👩30l.
    PCOS
    🧔30l.

🔜
    Laparoskopia
  • karola_b Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Anka32 jak sytuacja z siostrą? Mają już jakieś plany na siebie?

👩 30l.
    👦 38l.
    👶 2l.

04.2023 💔 cp, usunięty lewy jajowód
    10.2023 💔 cb

30.12.2023 ⏸️
    preg.png
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    @Effiii u mnie tez prawdopodobnie stres, po obciążeniu wyszła już dobra.. i rezonans miałam robiony przysadki czy nie ma tam guza i czyściutko. W moim przypadku kilkukrotnie potwierdzone owulacje wiec może nie blokuje mi tej owulacji. Mówię Wam dziewczyny 3 gin i z 4 endo i każdy mówi co innego 🥲

filet z kurczaka ( 60 dkg), 3 łyżki majonezu, 3 jaja, 6 łyżek mąki, białka ubić na pianę, dodać żółtka, wymieszać, dodać pokrojony w kostkę przyprawiony wedle uznania filet i piec na patelni! Ja dodaje paprykę wędzona, sól, zioła prowansalskie, pieprz i czosnek.
    Znam to , jednak u mnie się to nazywa siekane kotlety , plus do ciasta dodaje paprykę w kostkę , ciecierzycę (czasami), natkę pietruszki, cebulę w kostce i kukurydzę ;)

Pusshka, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola_b wrote:
    @Anka32 jak sytuacja z siostrą? Mają już jakieś plany na siebie?

Mają, realizują. Chłopak Siostry nas dzisiaj opuszcza ;)

karola_b, aszin, blador2, Sarka94, Viii, Małgosiagosia lubią tę wiadomość

• klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września, 17:49

Effiii, Bulbasek, Pusshka, Liyss🧚🏻, ezra lubią tę wiadomość

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulbasek wrote:
    Współczuje naprawdę takiej kliniki, mi lekarz po zapoznaniu się z badaniami powiedział że mamy czas i zapytał czy mamy jeszcze siły, bo jak nie to możemy iść na skróty i dopiero wtedy ustalaliśmy plan leczenia.
    Nie ja pierwsza i nie ostatnia tak usłyszałam, większość lekarzy idzie na łatwiznę i wysoki zysk. Rzeklabyn nawet że jestem w większości osób które właśnie w ten sposób zostały w klinice potraktowane.

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • Pusshka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:

O, to ja podobnie robię siekane kotleciki z kurczaka :)
    W sumie już wszystko na oko już :D W misce wymieszać 5 jajek, 5 czubatych łyżek mąki, 4 łyżki majonezu, 4 łyżeczki musztardy, tarty ser ok. 200-250g, przyprawy, można jeszcze szpinak czy paprykę/cebulkę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia, 11:10

aszin, Effiii, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶 od 10/2022

❌️ endometrioza
    🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
    Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
    24.06 transfer 4BA 🍀
    7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
    19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
    26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
    11.10 250g synka 🥰
    6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
    20.11 770g 🐻

preg.png
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Dziewczyny, co do obnizenia prolaktyny/podwyzszenia progesteronu to trzeba znalezc u siebie przyczyne. U kazdego moze byc inna. Najlepiej wpisac w neta „przyczyny wysokiej prolaktyny/niskiego progesteronu” lub „jak obnizyc prolaktyne/jak podwyzszyc progesteron”. Kasia z wiecej niz hormony tez ma kilka postow o tym. U mnie podwyzszona prolaktyna byla spowodowana stresem, wiec staralam sie go wyeliminowac, jakas joga, ksiazki psychologiczne jak panowac nad swoimi emocjami. Mi to pomoglo, stalam sie spokojniejsza, nie denerwuje sie tak latwo i to sprawilo, ze prolaktyna spadla. Co do progesteronu u mnie problemem bylo zbyt male wystawianie sie na swiatlo dzienne - wprowadzilam godzinne spacery codziennie do godz 15, gdy jeszcze w miare widno i kolejnym problemem u mnie bylo jedzenie dopiero o godz 12. Wprowadzilam dodatkowy posilek max godzine po wstaniu. U mnie byl spory problem z progesteronem, przez kilka miesiecy mialam plamienia od owulacji az do @, a prog 7dpo byl 9,5. 2 cykle po wprowadzeniu tych zmian udalo sie zajsc w ciaze. Odrazu jak zobaczylam 2 kreski to polecialam zrobic oprocz bety proga, bo sie balam ze bedzie niski ze wzgledu na wczesniejsze problemy, a tu byl prawie 40 :)

Tylko tak jak mowie, u kazdego problemem moze byc cos innego i trzeba to po prostu znalezc. U kogos moze to byc np dieta. Ja od dawna mam diete przeciwzapalna, jem regularnie 4 posilki i nie podjadam miedzy nimi. Jak mam ochote na cos slodkiego to po prostu dokladam do posilku ktoregos. Tak samo sen jest bardzo wazny, jakosc tego snu. Oczywiscie tez aktywnosc fizyczna (nie musi byc nie wiadomo co - wystarcza nawet spacery). No i wiadomo, wyrownanie niedoborow witamin, ogarniecie tarczycy (slaba praca tarczycy tez sprawia, ze progesteron jest nizszy).
    W sumie to potwierdziłas to co też pisałam. Czyli stres (odpoczynek, regeneracja) + jedzenie (węgle+ minimum 70g białka )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia, 11:26

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • aszin Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    O, to ja podobnie robię siekane kotleciki z kurczaka :)
    W sumie już wszystko na oko już :D W misce wymieszać 5 jajek, 5 czubatych łyżek mąki, 4 łyżki majonezu, 4 łyżeczki musztardy, tarty ser ok. 200-250g, przyprawy, można jeszcze szpinak czy paprykę/cebulkę
    Też robię, ale bez musztardy, muszę spróbować z 😁

Pusshka lubi tę wiadomość

🚩Hashimoto
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️ 5cs
    19.03.2024 💔💔
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    9cs:
    - 2cs z Clo 🙏✨

💉Neoparin+💊 Acard150

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie obiadu w końcu się namyśliłam, będzie krupnik (niestety nie ten likier Krupnik słony karmel 🤣😜) i makaron z cukinią. Tylko jak znajdę sensowny przepis na to drugie 😅

goska000, Nomeolvides lubią tę wiadomość

• Kasiajasia90 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żałuję,że nie umiem i nie lubię gotować 😜

ŚLUB 24.08.2018r

Strania o bobo 01.2018

27.02.2020 32tc Synek na swiecie🥰
    09.2023 starania o rodzeństwo 🤩
    06.09.2024 38 tc cukrzyca ciążowa Drugi Synek🥰🥰
  • Pusshka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    W temacie obiadu w końcu się namyśliłam, będzie krupnik (niestety nie ten likier Krupnik słony karmel 🤣😜) i makaron z cukinią. Tylko jak znajdę sensowny przepis na to drugie 😅
    Ja uwielbiam po prostu podsmażyć czosnek i pokrojoną w półksiężyce cukinie na oliwie, doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem. Dodać ugotowany makaron, posypać parmezanem, świeżą bazylią i gotowe. Mega szybkie i pyszne :D Do tego dla małża oczywiście jakieś mięso 😂

Anka32 lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶 od 10/2022

❌️ endometrioza
    🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
    Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
    24.06 transfer 4BA 🍀
    7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
    19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
    26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
    11.10 250g synka 🥰
    6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
    20.11 770g 🐻

preg.png
‹‹ 90 91 92 93 94 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ