Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
Effiii wrote:Takie podejście jest spoko, ale mój aktualny właśnie takie ma, więc to nie jest kwestia wyspecjalizowania a normalnego rzeczowego podejścia. Ja mam źle doświadczenie z klinika niepłodności która jest bardzo polecana, a żeby się dostać na konsultacje trzeba zrobić badania za 1000 zł. Ok badania się przydały ale podjescie lekarzy fatalne. Skoro wyniki prawidłowe to czemu od razu kierują na in vitro ??
Mam takie same doświadczenie z kliniką. Na pewno do niej nie wrócę.
Co do obiadów to małż dziś serwuje. Mówił o szpinakowej 😊 Nie znam przepisów rozkosznego, zapisałam do obczajenia!Starania o pierwszą🤰od 9/2022
♥ 2018 ♥
🏡 2020
💍 21.08.2021
💒 17.09.2022
🐶 5.10.2023 -
Jeśli chodzi o ashwagandzię jak to mówimy z koleżanką 😅😂 to ja mam niestety złe skojarzenia. Kolega z pracy namiętnie ją pił, w niedługim czasie dostał udaru i zmarł. Oczywiście nie jest powiedziane że te ziółka były przyczyną, no ale wiecie... Ostrożnie. Przeczytajcie dokładnie jakie ma działanie, kiedy nie wolno pić (nie wolno pić przy niej kawy!), w ciąży też nie wolno itd. Ja mam takie przemyślenia, że to jest zioło z innego kontynentu i trzeba je dobrze znać, by wiedzieć, kiedy można pić. Miejscowi, tam gdzie rośnie ta roślina, znają to ziółko więc i piją tak jak trzeba. Dla nas jest to "nowość" - trzeba to po prostu znać.
Nie jestem też fanką postu przerywanego - rozwala hormony i insulinę aż miło.♀️32
PCOS
Endometrioza I stopnia + podejrzenie adenomiozy
Zespół androgenny
Stan przedcukrzycowy
Metformax 2x500
Letrox 25mg
Start: 06.22
Ovitrelle:
09.09.23❌
09.10.23❌
06.11.23❌
IUI 30.11.23 ❌...
⏸ 11.01.2024 beta-HCG 37,81 - naturalny cud ❤
13.01.2024 beta-HCG 120.13
17.01.2024 beta-HCG 803.38 🙏 dwa pęcherzyki 🥺
29.01 👩⚕ jeden zarodek z bijącym serduszkiem ❤
18.03 pappa niskie ryzyka - dziewczynka 💓
10.06 połówkowe - wszystko ok, echo serduszka w normie ❤
🤰02.09 indukcja -
Butterfly23 wrote:Klaudia to ciekawe co piszesz z tym progesteronem. Ja właśnie jem śniadanie w takich godzinach 10:30-11:00 bo staram się trzymać okno żywieniowe. Wolę zjeść później rano żeby ostatni posiłek zjeść też w okolicach 20 niż 18.
Ja wczoraj prog 5 i dziś już plamienia mi się rozkręcają. Dwa dni wcześniej niż zwykle.
Tez wlasnie mialam okno zywieniowe i jadlam 12-20 i okolo 3 msc po wprowadzeniu okna zaczely sie plamienia i problemy z progiem. Pozniej posluchalam podcastu Kasi gdzie mowila, ze hormony nie lubia tego okna zywieniowego i zeby jesc max 1h po przebudzeniu. Stwierdzilam, ze sprobuje i zadzialalo
Butterfly23 lubi tę wiadomość
11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
nick nieaktualnyAszin wszystkiego najlepszego Kochana. Spełnienia marzeń i dużo zdrowia❤
Mam w domu masc, którą polecił mi weterynarz, gdy mieliśmy problem z psem ( rana na nodze w ogóle nie chciała się goić a po tym przeszło) nie pamiętam teraz nazwy ale sprawdzę. Oczywiście masc dla ludzi -
nick nieaktualnyNomeolvides wrote:Jak jeszcze jadaliśmy częściej makarony to robiłam tak:
Podsmażam na oliwie cebulkę i czosnek, potem podsmażam na tym szynkę parmeńską, dorzucam pokrojną w paski cukinie (obieram cukinię obieraczką po długości, żeby mieć paski) i smażę aż wszystko się zarumieni. Dolewam trochę śmietanki 30 i łyżkę wody z makaronu, na koniec można dorzucić oliwki. Wszystko oczywiście doprawiam na oko
Ostatnio odkryliśmy makaron z czerwoną cebulą i wędzonym twarogiem od Rozkosznego - pychota! Jeśli nie znacie to mega polecam, świetne vege przepisy. -
nick nieaktualny
-
Jak ciężko jest być kobietą u to przed okresem. Poszłam do sklepu bo taki zaparzacz do herbaty ( zioła ojca Sroki mi wchodzą w zęby i postanowiłam zainwestować 🤣) i się popłakałam pod Półka że za dużo niedobrych rzeczy naraz 😂
Ale poszłam do action po testy ciążowe i jakieś flamastry i kolorowanki na drogę dla córki i co? Był piękny idealny zaparzacz i tu było wzruszenie i humor piękny i sama do siebie „ Ahh no może nie jest tak źle z moim pechem, życie jest piękne, only good vibes” 😂
Akurat małż dzwonił to mu się żaliłam i parsknął że kto kobiety zrozumie 😂
Ja często robię taki makaron z cukinią - dodaje suszone pomidory i dużo ziół suszonych do tego a na koniec trochę świeżej bazylii i wiadomo parmezanu 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia, 12:27
Viii, blador2, ezra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySofka88 wrote:Jak ciężko jest być kobietą u to przed okresem. Poszłam do sklepu bo taki zaparzacz do herbaty ( zioła ojca Sroki mi wchodzą w zęby i postanowiłam zainwestować 🤣) i się popłakałam pod Półka że za dużo niedobrych rzeczy naraz 😂
Ale poszłam do action po testy ciążowe i jakieś flamastry i kolorowanki na drogę dla córki i co? Był piękny idealny zaparzacz i tu było wzruszenie i humor piękny i sama do siebie „ Ahh no może nie jest tak źle z moim pechem, życie jest piękne, only good vibes” 😂
Akurat małż dzwonił to mu się żaliłam i parsknął że kto kobiety zrozumie 😂
Ja często robię taki makaron z cukinią - dodaje suszone pomidory i dużo ziół suszonych do tego a na koniec trochę świeżej bazylii i wiadomo parmezanu 😍 -
klaudia_23 wrote:Tez wlasnie mialam okno zywieniowe i jadlam 12-20 i okolo 3 msc po wprowadzeniu okna zaczely sie plamienia i problemy z progiem. Pozniej posluchalam podcastu Kasi gdzie mowila, ze hormony nie lubia tego okna zywieniowego i zeby jesc max 1h po przebudzeniu. Stwierdzilam, ze sprobuje i zadzialalo
klaudia_23 lubi tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Olalee wrote:Ale to już bez żadnej szynki czy boczku ?
Czasem robię dla siebie wege bez szynki, czasem z kurczakiem, czasem z boczkiem albo szynką parmeńską ale tą nakładam na talerz gotowy bo nie lubię smażonej i parę razy zrobiłam z krewetkami i też fajnie pasujeWiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia, 12:37
Olalee lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy właśnie czekamy z mężem na kontrolę po operacji. Proszę o kciuki ❤
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia, 12:46
Butterfly23, Anka32, Nomeolvides, Myszkaaa20, Sofka88, Pusshka, Paula9463, Sarka94, blador2, Zaczarowan, Adirella, ezra, Małgosiagosia, Wenka lubią tę wiadomość
-
@Effiii @Pusshka następnym razem próbuje waszych wersji 😁
@klaudia_23 dziękuje!
Ja tylko robię screeny przepisów
Na insta dużo kobiet ma tematykę hormonalną, zdrowy lifestyle itp czasami mam wrażenie, że są 2 szkoły jedzenie do godziny od wstania i okna żywieniowe 8h.. chyba trzeba to indywidualnie dopasować. Ja bym np do 10-12 nie wytrzymała bez śniadania 🙈Pusshka lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września, 20:48
Myszkaaa20 lubi tę wiadomość
23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mam wyniki!
betaHCG: 354,49 mlU/ml
progesteron: 14,22 ng/ml
Co myślicie o tym progesteronie? Za nisko? Czytałam gdzieś, że wydziela się skokowo, może akurat trafiłam na jakiś dołek. Betę powtórzę w piątek, chyba dołożę też ten progesteron i jak znów będzie <20 to wtedy zadzwonię do swojego gina czy by nie wspomóc. Co radzicie?klaudia_23, Megipta, Sofka88, Myszkaaa20, Muuu., Pusshka, Anka32, Olalee, Nomeolvides, Paula9463, Sarka94, Butterfly23, bonassola, goska000, blador2, Kira, Cerva, Adirella, ezra, Małgosiagosia, Bulbasek, Wenka lubią tę wiadomość
-
karola_b wrote:Mam wyniki!
Co myślicie o tym progesteronie? Za nisko? Czytałam gdzieś, że wydziela się skokowo, może akurat trafiłam na jakiś dołek. Betę powtórzę w piątek, chyba dołożę też ten progesteron i jak znów będzie <20 to wtedy zadzwonię do swojego gina czy by nie wspomóc. Co radzicie?
Ja bym juz pisala do gina, zeby dal cos, zeby wspomoc progaMuuu., Sarka94 lubią tę wiadomość
11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
Co myślicie o tym progesteronie? Za nisko? Czytałam gdzieś, że wydziela się skokowo, może akurat trafiłam na jakiś dołek. Betę powtórzę w piątek, chyba dołożę też ten progesteron i jak znów będzie <20 to wtedy zadzwonię do swojego gina czy by nie wspomóc. Co radzicie?
Super Karola 😍 gratulacje!! 🥳🥳
Nie wysokości prog sie nie znam ale pewnie bym to skonsultowała z lekarzemkarola_b lubi tę wiadomość
-
Olalee wrote:My właśnie czekamy z mężem na kontrolę po operacji. Proszę o kciuki ❤
Kciuki 🤞🍀
Alysa wrote:Effiii prędzej myślę że szyjka robi mnie w ch****, te bóle są zbyt typowe na mnie.
U mnie dziś na objiad znów pieczony rosół. A na deser ciasto marchewkowe z kremem 😄
Marchewkowe 😋 uwielbiam 😍
Gratulacje ❤️ co do proga się nie wypowiem, dziewczyny pewnie coś doradzą 😊Olalee, karola_b lubią tę wiadomość
👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020