Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • Sarka94 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:
    Takie podejście jest spoko, ale mój aktualny właśnie takie ma, więc to nie jest kwestia wyspecjalizowania a normalnego rzeczowego podejścia. Ja mam źle doświadczenie z klinika niepłodności która jest bardzo polecana, a żeby się dostać na konsultacje trzeba zrobić badania za 1000 zł. Ok badania się przydały ale podjescie lekarzy fatalne. Skoro wyniki prawidłowe to czemu od razu kierują na in vitro ??

Mam takie same doświadczenie z kliniką. Na pewno do niej nie wrócę.

Co do obiadów to małż dziś serwuje. Mówił o szpinakowej 😊 Nie znam przepisów rozkosznego, zapisałam do obczajenia!

Starania o pierwszą🤰od 9/2022

♥ 2018 ♥
    🏡 2020
    💍 21.08.2021
    💒 17.09.2022
    🐶 5.10.2023
  • bonassola Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o ashwagandzię jak to mówimy z koleżanką 😅😂 to ja mam niestety złe skojarzenia. Kolega z pracy namiętnie ją pił, w niedługim czasie dostał udaru i zmarł. Oczywiście nie jest powiedziane że te ziółka były przyczyną, no ale wiecie... Ostrożnie. Przeczytajcie dokładnie jakie ma działanie, kiedy nie wolno pić (nie wolno pić przy niej kawy!), w ciąży też nie wolno itd. Ja mam takie przemyślenia, że to jest zioło z innego kontynentu i trzeba je dobrze znać, by wiedzieć, kiedy można pić. Miejscowi, tam gdzie rośnie ta roślina, znają to ziółko więc i piją tak jak trzeba. Dla nas jest to "nowość" - trzeba to po prostu znać.
    Nie jestem też fanką postu przerywanego - rozwala hormony i insulinę aż miło. :(

♀️32
    PCOS
    Endometrioza I stopnia + podejrzenie adenomiozy
    Zespół androgenny
    Stan przedcukrzycowy
    Metformax 2x500
    Letrox 25mg

Start: 06.22

Ovitrelle:
    09.09.23❌
    09.10.23❌
    06.11.23❌
    IUI 30.11.23 ❌...

⏸ 11.01.2024 beta-HCG 37,81 - naturalny cud ❤
    13.01.2024 beta-HCG 120.13
    17.01.2024 beta-HCG 803.38 🙏 dwa pęcherzyki 🥺
    29.01 👩‍⚕ jeden zarodek z bijącym serduszkiem ❤
    18.03 pappa niskie ryzyka - dziewczynka 💓
    10.06 połówkowe - wszystko ok, echo serduszka w normie ❤
    preg.png

🤰02.09 indukcja
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Klaudia to ciekawe co piszesz z tym progesteronem. Ja właśnie jem śniadanie w takich godzinach 10:30-11:00 bo staram się trzymać okno żywieniowe. Wolę zjeść później rano żeby ostatni posiłek zjeść też w okolicach 20 niż 18.
    Ja wczoraj prog 5 i dziś już plamienia mi się rozkręcają. Dwa dni wcześniej niż zwykle.

Tez wlasnie mialam okno zywieniowe i jadlam 12-20 i okolo 3 msc po wprowadzeniu okna zaczely sie plamienia i problemy z progiem. Pozniej posluchalam podcastu Kasi gdzie mowila, ze hormony nie lubia tego okna zywieniowego i zeby jesc max 1h po przebudzeniu. Stwierdzilam, ze sprobuje i zadzialalo :)

Butterfly23 lubi tę wiadomość

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszin wszystkiego najlepszego Kochana. Spełnienia marzeń i dużo zdrowia❤

Mam w domu masc, którą polecił mi weterynarz, gdy mieliśmy problem z psem ( rana na nodze w ogóle nie chciała się goić a po tym przeszło) nie pamiętam teraz nazwy ale sprawdzę. Oczywiście masc dla ludzi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nomeolvides wrote:
    Jak jeszcze jadaliśmy częściej makarony to robiłam tak:

Podsmażam na oliwie cebulkę i czosnek, potem podsmażam na tym szynkę parmeńską, dorzucam pokrojną w paski cukinie (obieram cukinię obieraczką po długości, żeby mieć paski) i smażę aż wszystko się zarumieni. Dolewam trochę śmietanki 30 i łyżkę wody z makaronu, na koniec można dorzucić oliwki. Wszystko oczywiście doprawiam na oko ;)

Ostatnio odkryliśmy makaron z czerwoną cebulą i wędzonym twarogiem od Rozkosznego - pychota! Jeśli nie znacie to mega polecam, świetne vege przepisy.
    Zapisuję przepis:) robiłam makaron z szynką parmeńska suszone pomidory i mascarpone ale ten z cukinią mi się pyszny wydaje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    U mnie dziś w menu zupa krem z papryki z ricottą

Proszę przepis :)

• Sofka88 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ciężko jest być kobietą u to przed okresem. Poszłam do sklepu bo taki zaparzacz do herbaty ( zioła ojca Sroki mi wchodzą w zęby i postanowiłam zainwestować 🤣) i się popłakałam pod Półka że za dużo niedobrych rzeczy naraz 😂
    Ale poszłam do action po testy ciążowe i jakieś flamastry i kolorowanki na drogę dla córki i co? Był piękny idealny zaparzacz i tu było wzruszenie i humor piękny i sama do siebie „ Ahh no może nie jest tak źle z moim pechem, życie jest piękne, only good vibes” 😂

Akurat małż dzwonił to mu się żaliłam i parsknął że kto kobiety zrozumie 😂

Ja często robię taki makaron z cukinią - dodaje suszone pomidory i dużo ziół suszonych do tego a na koniec trochę świeżej bazylii i wiadomo parmezanu 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia, 12:27

Viii, blador2, ezra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sofka88 wrote:
    Jak ciężko jest być kobietą u to przed okresem. Poszłam do sklepu bo taki zaparzacz do herbaty ( zioła ojca Sroki mi wchodzą w zęby i postanowiłam zainwestować 🤣) i się popłakałam pod Półka że za dużo niedobrych rzeczy naraz 😂
    Ale poszłam do action po testy ciążowe i jakieś flamastry i kolorowanki na drogę dla córki i co? Był piękny idealny zaparzacz i tu było wzruszenie i humor piękny i sama do siebie „ Ahh no może nie jest tak źle z moim pechem, życie jest piękne, only good vibes” 😂

Akurat małż dzwonił to mu się żaliłam i parsknął że kto kobiety zrozumie 😂

Ja często robię taki makaron z cukinią - dodaje suszone pomidory i dużo ziół suszonych do tego a na koniec trochę świeżej bazylii i wiadomo parmezanu 😍
    Ale to już bez żadnej szynki czy boczku ?

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Tez wlasnie mialam okno zywieniowe i jadlam 12-20 i okolo 3 msc po wprowadzeniu okna zaczely sie plamienia i problemy z progiem. Pozniej posluchalam podcastu Kasi gdzie mowila, ze hormony nie lubia tego okna zywieniowego i zeby jesc max 1h po przebudzeniu. Stwierdzilam, ze sprobuje i zadzialalo :)
    Namówiłaś mnie!

klaudia_23 lubi tę wiadomość

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
  • Sofka88 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalee wrote:
    Ale to już bez żadnej szynki czy boczku ?

Czasem robię dla siebie wege bez szynki, czasem z kurczakiem, czasem z boczkiem albo szynką parmeńską ale tą nakładam na talerz gotowy bo nie lubię smażonej i parę razy zrobiłam z krewetkami i też fajnie pasuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia, 12:37

Olalee lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie czekamy z mężem na kontrolę po operacji. Proszę o kciuki ❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia, 12:46

Butterfly23, Anka32, Nomeolvides, Myszkaaa20, Sofka88, Pusshka, Paula9463, Sarka94, blador2, Zaczarowan, Adirella, ezra, Małgosiagosia, Wenka lubią tę wiadomość

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Effiii @Pusshka następnym razem próbuje waszych wersji 😁

@klaudia_23 dziękuje!

Ja tylko robię screeny przepisów

Na insta dużo kobiet ma tematykę hormonalną, zdrowy lifestyle itp czasami mam wrażenie, że są 2 szkoły jedzenie do godziny od wstania i okna żywieniowe 8h.. chyba trzeba to indywidualnie dopasować. Ja bym np do 10-12 nie wytrzymała bez śniadania 🙈

Pusshka lubi tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️
    19.04 beta 122,90 🤞🏻
    22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
    26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
    10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
    🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    🔜03.12 KTG + wizyta
    🔜 17.12 KTG + wizyta
    🔜 poród 🥰

preg.png
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalee wrote:
    Mocno zaciśnięte 🍀🤞🏻

Olalee lubi tę wiadomość

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września, 20:48

Myszkaaa20 lubi tę wiadomość

23 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻33 lata
    ♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
    11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
    24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Effiii prędzej myślę że szyjka robi mnie w ch****, te bóle są zbyt typowe na mnie.

U mnie dziś na objiad znów pieczony rosół. A na deser ciasto marchewkowe z kremem 😄

O rany, ciasto marchewkowe 🥹🥰

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalee wrote:

✊🏻

Olalee lubi tę wiadomość

• karola_b Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki!

betaHCG: 354,49 mlU/ml
    progesteron: 14,22 ng/ml

Co myślicie o tym progesteronie? Za nisko? Czytałam gdzieś, że wydziela się skokowo, może akurat trafiłam na jakiś dołek. Betę powtórzę w piątek, chyba dołożę też ten progesteron i jak znów będzie <20 to wtedy zadzwonię do swojego gina czy by nie wspomóc. Co radzicie?

klaudia_23, Megipta, Sofka88, Myszkaaa20, Muuu., Pusshka, Anka32, Olalee, Nomeolvides, Paula9463, Sarka94, Butterfly23, bonassola, goska000, blador2, Kira, Cerva, Adirella, ezra, Małgosiagosia, Bulbasek, Wenka lubią tę wiadomość

👩 30l.
    👦 38l.
    👶 2l.

04.2023 💔 cp, usunięty lewy jajowód
    10.2023 💔 cb

30.12.2023 ⏸️
    preg.png
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola_b wrote:
    Mam wyniki!

Co myślicie o tym progesteronie? Za nisko? Czytałam gdzieś, że wydziela się skokowo, może akurat trafiłam na jakiś dołek. Betę powtórzę w piątek, chyba dołożę też ten progesteron i jak znów będzie <20 to wtedy zadzwonię do swojego gina czy by nie wspomóc. Co radzicie?

Ja bym juz pisala do gina, zeby dal cos, zeby wspomoc proga ;)

Muuu., Sarka94 lubią tę wiadomość

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • Sofka88 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola_b wrote:
    Mam wyniki!

Super Karola 😍 gratulacje!! 🥳🥳
    Nie wysokości prog sie nie znam ale pewnie bym to skonsultowała z lekarzem

karola_b lubi tę wiadomość

• Myszkaaa20 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalee wrote:

Kciuki 🤞🍀
    Alysa wrote:
    Effiii prędzej myślę że szyjka robi mnie w ch****, te bóle są zbyt typowe na mnie.

U mnie dziś na objiad znów pieczony rosół. A na deser ciasto marchewkowe z kremem 😄

Marchewkowe 😋 uwielbiam 😍
    karola_b wrote:
    Mam wyniki!

Gratulacje ❤️ co do proga się nie wypowiem, dziewczyny pewnie coś doradzą 😊

Olalee, karola_b lubią tę wiadomość

👱🏼‍♀️30 👨‍🦱31
    👶🏼M.

💕2014
    💍2018
    💒2020
‹‹ 92 93 94 95 96 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ