Potrzebuje pomocy
-
Jestem początkującą staraczką
Ovu wyznaczyl mi owulacje na 9 lipca wtedy testy owulacyjne byly negatywne,dopiero 12 lipca test owulacyjny pokazal dwie kreseczki. Temperatura tez wzrosła dopiero 11-12 lipca. bardziej wierzyc ovu,czy testom?
Viola25
Ludzie,którzy mają marzenia,nigdy nie tracą nadziei... -
nick nieaktualny
-
Też zaufałabym raczej testom pod warunkiem że oczywiście robisz je zgodnie z instrukcją załączoną do testu...ja za pierwszym razem trochę olałam instrukcję i z testów wychodziło mi że owulkę miałam przez tydzień, a teraz góra 2 dni. W ogóle czasem mam wrażenie że wszystkie firmy które proponują nam różne testy itp...zbijają na nas niezłą kasę....ale cóż zrobić nie stosować?...raczej nie...E
-
Z owulacją jest tak, że nigdy niewiadomo, kiedy wystąpi. Może być do 3 dni zarówno przed skokiem tempki, jak i po nim. Gdyby dało się wyznaczyć w jakikolwiek sposób pewną owulke to myślę, że ten i inne mu podobne portale nie byłyby potrzebne
Co do testów owulacyjnych - one nie wskazują owulacji, a pik hormonu LH, który pojawia się około 24-36 godz. przed owulacją, owulacja następuje po najwyższym poziomie hormonu, nie w trakcie
Dodatkowo - system Ovufriend to program komputerowy, który owulację wyznacza na podstawie kilku wskaźników, m. in. śluzu płodnego, a u Ciebie śluz płodny jest nawet dziś, a śluz płodny ZAWSZE jest przed owulką! Także bardzo wiele zależy od Twych subiektywnych obserwacji, jeśli czujesz/widzisz dziś śluz rozciągliwy to owulka może jeszcze być dziś lub jutro!
Właśnie dlatego owulację na pewno można określić po 3 dniach wyższych temperatur i dzień po płodnym śluzie, a na wszystkich testach owulacyjnych napisane jest by robić TYLKO do pierwszego pozytywnego! (czyli kreska testowa równie mocna, jak kontrolna bądź mocniejsza)
Cierpliwości życzę, obserwuj się dokładnie, a po kilku miesiącach jak już w miarę poznasz swój organizm możesz coś zacząć planować... A jeśli liczysz na cud zaciążenia w ciemno to nie mierz tempki i nie zapisuj objawów śluzu, szyjki itp.... Powodzonka!
P.s. wg tempki owulka mogła być 12-13 lipca, wg testów owu tak samo!, ale wg śluzu to nie wiem, bo dziś też zaznaczyłaś jako płodny, nawet bardzo płodny, bo liczy się ostatni dzień śluzu wskazującego cechy jako płodny ( wodnisty, rozciągliwy, uczucie wilgoci w pochwie etc.) Bądź cierpliwa, kochajcie się, jak ma być to będzie... a jak nie będzie to zrób badania hormonalne może?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2013, 20:14
Shagga_80, Fedra lubią tę wiadomość
... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym... -