X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Potrzebuje pomocy
Odpowiedz

Potrzebuje pomocy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Viola25 Znajoma

Wysłany: 13 lipca 2013, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem początkującą staraczką:)
    Ovu wyznaczyl mi owulacje na 9 lipca wtedy testy owulacyjne byly negatywne,dopiero 12 lipca test owulacyjny pokazal dwie kreseczki. Temperatura tez wzrosła dopiero 11-12 lipca. bardziej wierzyc ovu,czy testom?

Viola25

Ludzie,którzy mają marzenia,nigdy nie tracą nadziei...
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2013, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mozesz pokazac swoj wykres?

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • alxa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2013, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lepiej testom moim zdaniem.. ja pomiędzy ovu a testem mam ponad 10 dni... wierzę testom!

e3db312905.png
    920555c751.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2013, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    udostepnij wykresik to zobaczymy. ale ja mysle ze testy mowia prawde...

• szpieszka Debiutantka

Wysłany: 14 lipca 2013, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zaufałabym raczej testom pod warunkiem że oczywiście robisz je zgodnie z instrukcją załączoną do testu...ja za pierwszym razem trochę olałam instrukcję i z testów wychodziło mi że owulkę miałam przez tydzień, a teraz góra 2 dni. W ogóle czasem mam wrażenie że wszystkie firmy które proponują nam różne testy itp...zbijają na nas niezłą kasę....ale cóż zrobić nie stosować?...raczej nie...

E
  • Viola25 Znajoma

Wysłany: 14 lipca 2013, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też właśnie tak myślałam żeby lepiej zaufac testom,dzięki :) Mam nadzieję,ze będą pomocne i wreszcie się uda:)

Viola25

Ludzie,którzy mają marzenia,nigdy nie tracą nadziei...
  • Gunia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2013, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z owulacją jest tak, że nigdy niewiadomo, kiedy wystąpi. Może być do 3 dni zarówno przed skokiem tempki, jak i po nim. Gdyby dało się wyznaczyć w jakikolwiek sposób pewną owulke to myślę, że ten i inne mu podobne portale nie byłyby potrzebne :)
    Co do testów owulacyjnych - one nie wskazują owulacji, a pik hormonu LH, który pojawia się około 24-36 godz. przed owulacją, owulacja następuje po najwyższym poziomie hormonu, nie w trakcie :)
    Dodatkowo - system Ovufriend to program komputerowy, który owulację wyznacza na podstawie kilku wskaźników, m. in. śluzu płodnego, a u Ciebie śluz płodny jest nawet dziś, a śluz płodny ZAWSZE jest przed owulką! Także bardzo wiele zależy od Twych subiektywnych obserwacji, jeśli czujesz/widzisz dziś śluz rozciągliwy to owulka może jeszcze być dziś lub jutro! :)
    Właśnie dlatego owulację na pewno można określić po 3 dniach wyższych temperatur i dzień po płodnym śluzie, a na wszystkich testach owulacyjnych napisane jest by robić TYLKO do pierwszego pozytywnego! (czyli kreska testowa równie mocna, jak kontrolna bądź mocniejsza)

Cierpliwości życzę, obserwuj się dokładnie, a po kilku miesiącach jak już w miarę poznasz swój organizm możesz coś zacząć planować... A jeśli liczysz na cud zaciążenia w ciemno to nie mierz tempki i nie zapisuj objawów śluzu, szyjki itp.... Powodzonka! :)

P.s. wg tempki owulka mogła być 12-13 lipca, wg testów owu tak samo!, ale wg śluzu to nie wiem, bo dziś też zaznaczyłaś jako płodny, nawet bardzo płodny, bo liczy się ostatni dzień śluzu wskazującego cechy jako płodny ( wodnisty, rozciągliwy, uczucie wilgoci w pochwie etc.) :) Bądź cierpliwa, kochajcie się, jak ma być to będzie... a jak nie będzie to zrób badania hormonalne może?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2013, 20:14

Shagga_80, Fedra lubią tę wiadomość

... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym...
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ