X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Powakacyjne niespodzianki, czyli wrześniowe testowanie 2016
Odpowiedz

Powakacyjne niespodzianki, czyli wrześniowe testowanie 2016

Oceń ten wątek:
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morwa, mi też te imiona się podobają :D

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też Mikołaj oraz Aleksander /Olek. Podoba mi się też Benjamin oraz Max. A mojemu żadne z tych jakoś szczególnie ale swoich typów też specjalnie nie ma :)

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakreconaŻona wrote:
    Wróciłam, listę uzupełniłam iiii muszę chyba iść dalej głowę wietrzyć, bo jak nie zrobię dobrego przeciągu to listę będę musiała przekazać w trybie pilnym w inne ręce :(

Zakręcona na luz w tyłku dobrze robi solidna porcja ruchu oraz pewna dawka alkoholu. Opcje druga dziś mam zamiar osobiście uskutecznic :)

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się Anastazja wyjątkowo nie podoba :D

Mi dla dziewczynki Ida, Maja albo Lea. Ewentualnie Nelly. A dla chłopca Emil i Filip (ale mamy w najbliższym otoczeniu Filipa więc obejdę się smakiem :P ). no i bardzo podoba mi się Kai ale mąż mnie zje za sam pomysł :P

Zakręcona, idź wietrz i wróć jak Ci głupoty z niej wywieje :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 16:13

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Mnie też Mikołaj oraz Aleksander /Olek. Podoba mi się też Benjamin oraz Max. A mojemu żadne z tych jakoś szczególnie ale swoich typów też specjalnie nie ma :)
    Mój dziadek miał "pierwotnie" Benjamin , ale zmieni sobie na Bernard. Moja mama tak chciała nazwać mojego najmłodszego brata. Brat jak się o tym dowiedział to stwierdził ,że dobrze ,że się tak nie stało , bo pewnikiem dzieci to imię kojarzyły by ze słoniem :p A mnie się tam ono podoba i Lubię słonie :D
    Max od Maksymiliana? Jak tak to mój mąż wybrał sobie takie przy bierzmowaniu , bo bardzo mu się podobało :) Aleksander super <3

• VillemoVilo Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak ma tu nie być wysyp cionżuni, jak wy już imiona wybieracie. Super pozytywne nastawienie:)

Ej, ja też jestem przed lub po owulacji i sensacje w brzuchu.

Pianistka, zFolwarku lubią tę wiadomość

k0kdanlirkz38pxc.png
    k0kdvcqg5yj19pn8.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    A mi się Anastazja wyjątkowo nie podoba :D

Mi dla dziewczynki Ida, Maja albo Lea. Ewentualnie Nelly. A dla chłopca Emil i Filip (ale mamy w najbliższym otoczeniu Filipa więc obejdę się smakiem :P ). no i bardzo podoba mi się Kai ale mąż mnie zje za sam pomysł :P

Zakręcona, idź wietrz i wróć jak Ci głupoty z niej wywieje :*
    I pewnikiem nie tylko Tobie ;) wielu niestety będzie się to imię kojarzyło z 50 twarzami Greya, a nam z prababcią męża. Są gusta i guściki. Mi np z imion jakie wymieniłaś podoba się tylko Maja i Emil :) no i Ewentualnie Filip

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja Wam powiem jakie mój mąż wybrał imię dla Emmy dopóki była chłopcem.... THOR! xD
    Całe szczęście Emma jest dziewczynką, bo to już był 20 tydzień i zostało mi mało czasu żeby go przegadać :D

Morwa, ja też lubię słonie :) to piękne i mądre zwierzęta :)
    wytatuowane mam 2 na obojczyku... mam nadzieję, że za rok dorysuję trzeciego :)

Morwa, VillemoVilo lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    I pewnikiem nie tylko Tobie ;) wielu niestety będzie się to imię kojarzyło z 50 twarzami Greya, a nam z prababcią męża. Są gusta i guściki. Mi np z imion jakie wymieniłaś podoba się tylko Maja i Emil :) no i Ewentualnie Filip
    mi chyba zbrzydło bo szwagierka tak nazwała córkę...
    a 50 twarzy Greya nawet nie czytałam :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakreconaŻona wrote:
    Wróciłam, listę uzupełniłam iiii muszę chyba iść dalej głowę wietrzyć, bo jak nie zrobię dobrego przeciągu to listę będę musiała przekazać w trybie pilnym w inne ręce :(
    Dlaczego tak ? Luzuj gumę , to będzie dobrze. Ostatnio w ciążę zaszłaś bez większego marudzenia ,więc to jest dobra droga. LWD dobrze na Ciebie działa ,więc wietrz głowę jak najczęściej i odgoń wreszcie te złe myśli. Blokada psychiczna to najgorsze co możesz sobie teraz zafundować. Mam dobry lek na wszelkie zło , napijmy się dzisiaj dobrego wina! :*

Edit : no i idę Ci zaraz "nawrzucać" pod wykres :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 16:51

zFolwarku, ZakreconaŻona lubią tę wiadomość

• an.kie.tyk Ekspertka

Wysłany: 1 września 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wśród imion dla chłopca to ibstawiam Alan, Borys, Fabian. O żeńskimm nie myślałam.
    U mnie ewidwntnie druga faza już. Opuchnięta jestem, dzisiaj steasznie się spociłam aż miałam pod pachaami mokro. Nie zdaża mi się. Aaaa i cycuchów nie czuje :-) Może zaskoczyło...

dev142pfs__.png
  • VillemoVilo Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    to ja Wam powiem jakie mój mąż wybrał imię dla Emmy dopóki była chłopcem.... THOR! xD
    Całe szczęście Emma jest dziewczynką, bo to już był 20 tydzień i zostało mi mało czasu żeby go przegadać :D

Morwa, ja też lubię słonie :) to piękne i mądre zwierzęta :)
    wytatuowane mam 2 na obojczyku... mam nadzieję, że za rok dorysuję trzeciego :)

Na moją córę wołamy Thorzyca, bo silna przeogromnie i często biega z pokrywką od garnka i tłuczkiem do mięsa:)

ZakreconaŻona, Pianistka lubią tę wiadomość

k0kdanlirkz38pxc.png
    k0kdvcqg5yj19pn8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Dlaczego tak ? Luzuj gumę , to będzie dobrze. Ostatnio w ciążę zaszłaś bez większego marudzenia ,więc to jest dobra droga. LWD dobrze na Ciebie działa ,więc wietrz głowę jak najczęściej i odgoń wreszcie te złe myśli. Blokada psychiczna to najgorsze co możesz sobie teraz zafundować. Mam dobry lek na wszelkie zło , napijmy się dzisiaj dobrego wina! :*

Edit : no i idę Ci zaraz "nawrzucać" pod wykres :p

Czemu tak jest? Sama nie wiem. Ten urlop był pełen nieprzyjemnych rzeczy i dużo sama siedziałam, więc miałam za dużo czasu na myślenie. Co w moim przypadku nie oznacza nic dobrego. Potrzebuję LwD ale nie wiem jak na razie go pozyskać w formie trwałej. Blokada psychiczna działa już od cb w pełni bo zamiast wykorzystać hormonalny szał i owulację po drożnej stronie spięłam się jak agrafka i g z tego wyszło. Na wino dostałam bana od męża (sam sobie też alkobana nałożył ciekawe ile sam w tym wytrwa). Zostaje mi gotowanie, czytanie książek albo treningi w większych ilościach, żeby się mocniej zmęczyć i nie mieć siły na myślenie. Od października zaczynam kurs więc 2 razy w tyg zajmę czymś myśli. Może jeszcze czegoś innego sobie poszukam aby wypełnić czas w 200%.

an.kie.tyk, Demsik lubią tę wiadomość

• an.kie.tyk Ekspertka

Wysłany: 1 września 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakreconaŻona wrote:
    Czemu tak jest? Sama nie wiem. Ten urlop był pełen nieprzyjemnych rzeczy i dużo sama siedziałam, więc miałam za dużo czasu na myślenie. Co w moim przypadku nie oznacza nic dobrego. Potrzebuję LwD ale nie wiem jak na razie go pozyskać w formie trwałej. Blokada psychiczna działa już od cb w pełni bo zamiast wykorzystać hormonalny szał i owulację po drożnej stronie spięłam się jak agrafka i g z tego wyszło. Na wino dostałam bana od męża (sam sobie też alkobana nałożył ciekawe ile sam w tym wytrwa). Zostaje mi gotowanie, czytanie książek albo treningi w większych ilościach, żeby się mocniej zmęczyć i nie mieć siły na myślenie. Od października zaczynam kurs więc 2 razy w tyg zajmę czymś myśli. Może jeszcze czegoś innego sobie poszukam aby wypełnić czas w 200%.

Matko wątku jesteśmy Tu aby się wspierać! Wierze, że znajdziesz złoty środek aby wyluzooowwaaaćć. Jestem z Tobą!

dev142pfs__.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakreconaŻona wrote:
    polecam wyjść z domu i spotkać się ze znajomymi, to zawsze pomaga :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się witam ale jako towarzysz nietestujący mogę? :P
    Co do imion u nas synuś będzie Nikodem na 100% a córa albo Kornelia albo Anastazja ;)

ZakreconaŻona, Morwa lubią tę wiadomość

• Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas córka na 100% będzie Nadia :) A synuś póki co Natan, ale to jeszcze takie pewne nie jest ;)

w4sqpc0z3is213tz.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    To i ja się witam ale jako towarzysz nietestujący mogę? :P
    Co do imion u nas synuś będzie Nikodem na 100% a córa albo Kornelia albo Anastazja ;)
    hej, a cóż to za operacaja za 4 tyg jeśli można zapytać?

7w3d 💔
  • KarolaFasola Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie podoba dla dziewczynki Jagoda,Oliwka,Maja :)
    A dla chlopca Konrad, Alan albo Oskar ;)
    Ale az tyle dzieci to chyba raczej mieć nie będe ;p
    Wiec trzeba bedzie wybrac jakies najładniejsze i pewnie niekoniecznie z tych co napisalam ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 18:15

16udgov3pp3xggo2.png
    Marcysia i Julek <3 <3 22.08.2017.-1780g 43cm, 1550g 42cm

26tyg+0dni ok. 780g 770g
    27tyg+4dni ok. 950g 970g
    29tyg+5dni ok.1100g
    31tyg+6dni ok.1300g(ch) 1500g(d)

10.10.2014. Aniołek 11 tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    hej, a cóż to za operacaja za 4 tyg jeśli można zapytać?
    laparo +histeroskopia :D

‹‹ 115 116 117 118 119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ