X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Problemy z rozpoczęciem starań HSIL
Odpowiedz

Problemy z rozpoczęciem starań HSIL

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2024, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Poczekaj na wyniki, powinny przyjść wraz z informacją o tym czy zmiana została wycięta doszczętnie plus informacje o marginesach kropka i oby tak było 🤞🏻🍀

Katastrofizacja mi dzisiaj wjechała na głowę od rana, ale już z niej wychodzę 🙏 dziękuję ❤️

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Pivollne Nowa

Wysłany: 16 kwietnia, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Mam identyczną sytuację do @Lauraa
    Jestem po konizacji szyjki, z biopsji wyszedł mi CIN 3/HSIL, ale na wypisie po zabiegu CIN 2/CIN 3/CIS (rak on situ).
    Wyniki histpatu za 2 tygodnie, strasznie się stresuję, nie wiem już co myśleć :(

Kochana daj proszę znać jak twoje wyniki histpatu. Potwierdziły te z biopsji?

• PaulaO Nowa

Wysłany: 28 maja, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Jestem po konizacji szyjki macicy we wrześniu 2024z Rozpoznanie histopatologiczne po wycięciu CIB2/HSIL. Marginesy bez zmian patologicznych. Zrobiłam teraz cytologię po pół roku i niestety znów wyszło HSIL które mogą odpowiadać CIN2, CIN3/CIS. Także chyba czeka mnie znów konizacja. Czy która z was szczepiła się na hpv i faktycznie zmiany nie nawracały bądź się cofnęły ? Lekarze mówią różnie jedni żeby się szczepić inni że nie ma sensu już przy zarażeniu. Proszę dajcie znać czy którejś z was ta szczepionka pomogła ?

• brilka Autorytet

Wysłany: 28 maja, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, ja się zaszczepiłam trzema dawkami gardasilu po pierwszej konizacji. Póki co dwie cytologie i wymazy na hpv wyszły mi prawidłowe. Wyszłam z założenia, że może szczepienie nie pomoże mi na hpv które mam ale ochroni mnie przed tym czego nie mam 🙂

Starania od 04/24

niedrożny kanał szyjki macicy, niedrożny prawy jajowód, kir AA, cross match 31,4%, oligospermia

08/25 - IVF ➝ 3 ❄️ po PGT-A
    immunosupresja 💊
    10/25 - FET 4.2.2 10 dpt beta <0,2
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ