X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Problemy z rozpoczęciem starań HSIL
Odpowiedz

Problemy z rozpoczęciem starań HSIL

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2024, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Poczekaj na wyniki, powinny przyjść wraz z informacją o tym czy zmiana została wycięta doszczętnie plus informacje o marginesach kropka i oby tak było 🤞🏻🍀

Katastrofizacja mi dzisiaj wjechała na głowę od rana, ale już z niej wychodzę 🙏 dziękuję ❤️

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Pivollne Nowa

Wysłany: 16 kwietnia, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Mam identyczną sytuację do @Lauraa
    Jestem po konizacji szyjki, z biopsji wyszedł mi CIN 3/HSIL, ale na wypisie po zabiegu CIN 2/CIN 3/CIS (rak on situ).
    Wyniki histpatu za 2 tygodnie, strasznie się stresuję, nie wiem już co myśleć :(

Kochana daj proszę znać jak twoje wyniki histpatu. Potwierdziły te z biopsji?

• PaulaO Nowa

Wysłany: 28 maja, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Jestem po konizacji szyjki macicy we wrześniu 2024z Rozpoznanie histopatologiczne po wycięciu CIB2/HSIL. Marginesy bez zmian patologicznych. Zrobiłam teraz cytologię po pół roku i niestety znów wyszło HSIL które mogą odpowiadać CIN2, CIN3/CIS. Także chyba czeka mnie znów konizacja. Czy która z was szczepiła się na hpv i faktycznie zmiany nie nawracały bądź się cofnęły ? Lekarze mówią różnie jedni żeby się szczepić inni że nie ma sensu już przy zarażeniu. Proszę dajcie znać czy którejś z was ta szczepionka pomogła ?

• brilka Autorytet

Wysłany: 28 maja, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, ja się zaszczepiłam trzema dawkami gardasilu po pierwszej konizacji. Póki co dwie cytologie i wymazy na hpv wyszły mi prawidłowe. Wyszłam z założenia, że może szczepienie nie pomoże mi na hpv które mam ale ochroni mnie przed tym czego nie mam 🙂

Starania od 04/24

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
    ❌ niedrożny kanał szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo, hipoglikemia reaktywna, IO

🧔🏻‍♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
    ❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny

07/25 - kwalifikacja IVF 🍀✨
    05/08 - start stymulacji: Puregon 225j ➝ 300j + Orgalutran
    18/08 - punkcja: pobranych 8🥚 ➝ ICSI ➝ 5 ❄️ 🥹 ➝ PGT-A ⏳
    immunosupresja 💊
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ