X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Problemy z rozpoczęciem starań HSIL
Odpowiedz

Problemy z rozpoczęciem starań HSIL

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2024, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Poczekaj na wyniki, powinny przyjść wraz z informacją o tym czy zmiana została wycięta doszczętnie plus informacje o marginesach kropka i oby tak było 🤞🏻🍀

Katastrofizacja mi dzisiaj wjechała na głowę od rana, ale już z niej wychodzę 🙏 dziękuję ❤️

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10-16.10 beta 10,7/64,3/295,4/711,2
    22.10 (5+1) pęcherzyk 7mm 🥹
    26.11 (10+1) CRL 3,28 + FHR 175
    02.12 - Nifty zdrowy chłopak 🩵
    10.12 (12+1) prenatalne CRL 6,12 + FHR 163
    04.02 (20+1) 372g połówkowe
    18.02 (22+1) 522g
    24.03 (27+0) 1058g
    09.04 (29+2) prenatalne 3 trymestru

preg.png
  • Pivollne Nowa

Wysłany: 16 kwietnia, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Mam identyczną sytuację do @Lauraa
    Jestem po konizacji szyjki, z biopsji wyszedł mi CIN 3/HSIL, ale na wypisie po zabiegu CIN 2/CIN 3/CIS (rak on situ).
    Wyniki histpatu za 2 tygodnie, strasznie się stresuję, nie wiem już co myśleć :(

Kochana daj proszę znać jak twoje wyniki histpatu. Potwierdziły te z biopsji?

• PaulaO Nowa

Wysłany: 28 maja, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Jestem po konizacji szyjki macicy we wrześniu 2024z Rozpoznanie histopatologiczne po wycięciu CIB2/HSIL. Marginesy bez zmian patologicznych. Zrobiłam teraz cytologię po pół roku i niestety znów wyszło HSIL które mogą odpowiadać CIN2, CIN3/CIS. Także chyba czeka mnie znów konizacja. Czy która z was szczepiła się na hpv i faktycznie zmiany nie nawracały bądź się cofnęły ? Lekarze mówią różnie jedni żeby się szczepić inni że nie ma sensu już przy zarażeniu. Proszę dajcie znać czy którejś z was ta szczepionka pomogła ?

• brilka Autorytet

Wysłany: 28 maja, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, ja się zaszczepiłam trzema dawkami gardasilu po pierwszej konizacji. Póki co dwie cytologie i wymazy na hpv wyszły mi prawidłowe. Wyszłam z założenia, że może szczepienie nie pomoże mi na hpv które mam ale ochroni mnie przed tym czego nie mam 🙂

Starania od 04/24

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
    ❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo

🧔🏻‍♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
    ❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny

14/07 - konsultacja immunologiczna
    22/07 - wizyta kwalifikacyjna do IVF 🥹🍀
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ