Problemy z rozpoczęciem starań HSIL
-
WIADOMOŚĆ
-
siesiepy wrote:Poczekaj na wyniki, powinny przyjść wraz z informacją o tym czy zmiana została wycięta doszczętnie plus informacje o marginesach kropka i oby tak było 🤞🏻🍀
Katastrofizacja mi dzisiaj wjechała na głowę od rana, ale już z niej wychodzę 🙏 dziękuję ❤️ -
Cześć dziewczyny!
Mam identyczną sytuację do @Lauraa
Jestem po konizacji szyjki, z biopsji wyszedł mi CIN 3/HSIL, ale na wypisie po zabiegu CIN 2/CIN 3/CIS (rak on situ).
Wyniki histpatu za 2 tygodnie, strasznie się stresuję, nie wiem już co myśleć
Kochana daj proszę znać jak twoje wyniki histpatu. Potwierdziły te z biopsji? -
Hej dziewczyny
Jestem po konizacji szyjki macicy we wrześniu 2024z Rozpoznanie histopatologiczne po wycięciu CIB2/HSIL. Marginesy bez zmian patologicznych. Zrobiłam teraz cytologię po pół roku i niestety znów wyszło HSIL które mogą odpowiadać CIN2, CIN3/CIS. Także chyba czeka mnie znów konizacja. Czy która z was szczepiła się na hpv i faktycznie zmiany nie nawracały bądź się cofnęły ? Lekarze mówią różnie jedni żeby się szczepić inni że nie ma sensu już przy zarażeniu. Proszę dajcie znać czy którejś z was ta szczepionka pomogła ? -
Paula, ja się zaszczepiłam trzema dawkami gardasilu po pierwszej konizacji. Póki co dwie cytologie i wymazy na hpv wyszły mi prawidłowe. Wyszłam z założenia, że może szczepienie nie pomoże mi na hpv które mam ale ochroni mnie przed tym czego nie mam 🙂Starania od 04/24
niedrożny kanał szyjki macicy, niedrożny prawy jajowód, kir AA, cross match 31,4%, oligospermia
08/25 - IVF ➝ 3 ❄️ po PGT-A
immunosupresja 💊
10/25 - FET 4.2.2 10 dpt beta <0,2 -