X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Progesteron a owulacja
Odpowiedz

Progesteron a owulacja

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • takczynie Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2019, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/1f5d15dcd6020.jpg.html dziewczyny miałyście tak? 22 dzień cyklu i taki wynik progesteronu, a owulacja potwierdzona monitoringiem. Jak to jest?

• Evli Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron bada się 7 dni po owulacji. Mówisz że owulacja potwierdzona ale w którym dniu cyklu?

takczynie lubi tę wiadomość

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • takczynie Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2019, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10 dnia cyklu pęcherzyk miał 15 mm, 17 dc dotor widziała ciałko krwotoczne i płyn w zatoce douglasa, powiedziała, że owulacja była ok 14-15 dnia cyklu.

• Natalia1988 Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2019, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w cyklu, w którym zaszłam w ciążę (niestety biochemiczną) miałam progesteron ok 8, w cyklu wcześniejszym ok 5. Lekarka mi mówiła, że jak jest progesteron około 5 to owulacja była. Jeśli było by 1 lub 2 to raczej nie. No ale wartości nie powalają niestety :-/ Nie wiem czy u mnie ten niski prog trochę się nie przyczynił do straty.

52Cpp2.png
    SK2np2.png
  • takczynie Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2019, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę od 18 dnia cyklu duphaston 1x1, nie wychodzi on w badaniach, więc nie wiem czy to wystarczy przy ewentualnej ciąży.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ