Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Progesteron a owulacja
Odpowiedz

Progesteron a owulacja

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • takczynie Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2019, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/1f5d15dcd6020.jpg.html dziewczyny miałyście tak? 22 dzień cyklu i taki wynik progesteronu, a owulacja potwierdzona monitoringiem. Jak to jest?

• Evli Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron bada się 7 dni po owulacji. Mówisz że owulacja potwierdzona ale w którym dniu cyklu?

takczynie lubi tę wiadomość

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • takczynie Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2019, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10 dnia cyklu pęcherzyk miał 15 mm, 17 dc dotor widziała ciałko krwotoczne i płyn w zatoce douglasa, powiedziała, że owulacja była ok 14-15 dnia cyklu.

• Natalia1988 Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2019, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w cyklu, w którym zaszłam w ciążę (niestety biochemiczną) miałam progesteron ok 8, w cyklu wcześniejszym ok 5. Lekarka mi mówiła, że jak jest progesteron około 5 to owulacja była. Jeśli było by 1 lub 2 to raczej nie. No ale wartości nie powalają niestety :-/ Nie wiem czy u mnie ten niski prog trochę się nie przyczynił do straty.

52Cpp2.png
    SK2np2.png
  • takczynie Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2019, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę od 18 dnia cyklu duphaston 1x1, nie wychodzi on w badaniach, więc nie wiem czy to wystarczy przy ewentualnej ciąży.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ