Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Progesteron spadek?
Odpowiedz

Progesteron spadek?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • YOLKA Nowa

Wysłany: 28 grudnia 2021, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, za mną 17 cykl starań, pęcherzyk w 13 dc 24mm, lekarka twierdziła że za późno żeby pękł. Progesteron w 20 dc 22.2 czyli owulacja była, miałam powtórzyć progesteron w 24 dc u wynik 17.7 więc spadł. I co to może znaczyć? Można już stwierdzić że cykl nieudany?

• abrakadabra Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2024, 19:57

polkosia lubi tę wiadomość

2022 r. - córeczka 🩷

2025.r - synek 🩵
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaszłam właśnie z progesteronem poniżej 8, więc da się zajść :) Mi pękają przy 24-26 mm, więc u każdego inaczej. Myślę, że miałaś szansę na owulację. Może pękł Ci zaraz po USG. Jak uprawiacie seks regularnie, to jest nadzieja :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ