X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Progesterone besins - czy zaburza wyniki badań progesteronu?
Odpowiedz

Progesterone besins - czy zaburza wyniki badań progesteronu?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • marti7 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2021, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Robiłam dzisiaj badanie progesteronu, jako że około tydzień temu miałam owulację. Przyjmuję od poniedziałku dwa razy dziennie 2x1 tabletkę 100mg progesterone besins. Nie mogłam znaleźć na ulotce informacji, czy ten lek zaburza wyniki stężenia progesteronu we krwi. Wyszło mi 18,43 ng/ml. Nigdy nie miałam tak wysokiego progesteronu i dlatego zastanawiam się jak duży wpływ na ten wynik miał przyjmowany progesteron besins. Czy któraś z Was przyjmowała może progesteron w tej formie? Czy lekarze Wam powiedzieli czy zaburzy on wyniki badań? Chętnie poczytam wasze doświadczeni z tym lekiem 😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2021, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, wychodzi w badaniu.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ