Prolaktyna
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo wlasnie zastanawiam sie czy jest sens u mnie ja leczyc skoro wyglada na to ze nie wplywa na owualcje, po pierwszym badaniu mialam 32 przy normie 27, potem ponad 800 przy normie ok 400, a ostatnio okolo 600, wiec niezle sobie skacze. Biore agnusa wiec moze dzieki temu zaczela spadac...
-
Anulkaa lekarz kazał zbijać skacząca prolaktynę , że jest to zasadne. Mi monitoring owulacji jeszcze bez zbijana prolaktyny pokazywał, że wszystko ok, wykresy temp. również. Rok brałam tabletki i nie zaszłam w ciążę, a wyniki krwi miałam już super. Przestałam brać tabletki obniżające prolaktynę na własna rękę, bo miałam dość... a nowy gin. specjalista w leczeniu niepłodności zalecił mi obniżać prolaktynę, więc obniżam...Fasolka
-
nick nieaktualnyA no wlasnie, co lekarz to inna opinia...i jak tu nie zwariowac. Mi ginekolog kazal zbijac, a endokrynolog narazie zostawic, dopoki nie potwierdzi sie, ze prolaktyna na pewno powoduje u mnie problemy z zajsciem...Tym bardziej ze inne hormonki mam wzorowe.
-
Co lekarz to co innego. Niektórzy nie leczą wysokiego poziomu dopóki nie znajdą dokładnej przyczyny, czy to może być przez przysadkę, a może przez stres itp. a większość leczy po prostu dlatego, że jest wysoka.
Ja Wam powiem, że dodatkowo odkąd zbijam prolaktynę, to trochę "usiadłam na tyłku" tzn. PMS juz mnie tak nie atakuje jak dawniej, a ja byłam wtedy straszna (stwierdzam to po latach) i obniżenie poziomu prolaktyny pomogło. Ale u mnie też inne hormony urządziły sobie imprezę i robią co chcą -
Pytanie mam :
mam plamienia przed @, wynik prolaktyny jest w normie, choc mam silny pms, jednak biorąc castagnus, plamienia ustają całkowicie. Jeśli prolaktyna jest w normie to dlaczego castagnus, który ją zbija, działa regulująco na cykl?
co to może znaczyć? -