X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Przygody tytułowej "Bożeny"
Odpowiedz

Przygody tytułowej "Bożeny"

Oceń ten wątek:
  • ŁAsica Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2020, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa Lilka super!!! Zobaczycie zaraz jedna po drugiej bedzie tu wrzucac takie tesciki😁😁 tyle sie dzieje ostatnio, same hsg stymulki, zastrzyki.. Beda z tego dzieci🤩
    Ja tez zostaje🤷‍♀️

LILKA lubi tę wiadomość

33lata,starania od 08.2018
    1sze IVF- stymulacja💉 od 28.05.22
    6.06 punkcja, pobrane 7, dojrzałe 4
    4 zapłodnione, 2 padły po 4 dobie
    Transfer blastki 2AA 11.06
    Beta 7dpt -1😓
    Ostatnia ❄️4AA transfer 8.08.22
    Beta 8dpt <1
  • Joan Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2020, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dagmara wrote:
    Cześć dziewczyny, wpadłam do Was na chwilkę z takim pytaniem:

Czy te z Was, które mają mutacje PAI1-hetero i obie mutacje MTHFR-hetero - brały w ciąży heparynę? Lub zamierzają brać jak zajdą?

Myślę, że dziewczyny nie zamierzają same z siebie brać, tylko o tym decyduje lekarz.

A co lekarz to opinia.

Jedni lekarze mówią, że ewentualnie przy pai homo, inni zalecają też przy pai hetero, a jeszcze inny przy pai hetero heparyna do 12tc a inni, że te mutacje nie są wskazaniem do heparyny.

To wszystko zależy od podejścia Twojego lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2020, 09:21

Edyciak lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2020, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILKA aaaaaa jaka cudowna wiadomość z rana! To nie cień, to piękna krecha ❤️ czakamy na betę!

Joan może i regularnie się tutaj nie udzielam, ale też tu zostanę 🤫

Herbatko musisz znaleźć jednego lekarza i przy nim zostać. Jeśli Ci zależy odległość nie będzie dla Ciebie przeszkodą. Sama w tym momencie miałam do swojego z 15 km, drugi koniec miasta i dojazd wiecznie w korkach. Teraz się przeprowadzam i będę mieć do niego coś ponad 60 km. Przyjmuje w 2 miastach, a ja mieszkam po środku. Do każdego dojazd taki sam. Życzę Ci abyś trafiła na tego jedynego ❤️

LILKA lubi tę wiadomość

• ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2020, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepy- ale ja szukam, kwestia tego ,że znalazłam 2 dobrych lekarzy. Oni specjalizują się głównie w niepłodności więc uważam,że to jest mega plus. Problemem jest brak terminów. Póki co to dzwonie co dwa dni pytać,czy się miejsce zwolniło i czekam.
    Nie chcę iść do byle kogo. Jest mnóstwo lekarzy na znanymlekarzu z dobrymi opiniami. Ale tym ciężko mi się sugerować bo to są zazwyczaj opinie typu "wszytsko dobrze,polecam, miło, lekarz sympatyczny".
    A chce kogoś kto się typowo specjalizuje w problemach z zajściem. I takich znalazlam, tylko nie idzie się do nich zapisać :P ale czatuje,może jak już uda mi się zapisać, to później pójdzie z górki.

klz9df9hix7ly771.png
  • Joan Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2020, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Sleepy- ale ja szukam, kwestia tego ,że znalazłam 2 dobrych lekarzy. Oni specjalizują się głównie w niepłodności więc uważam,że to jest mega plus. Problemem jest brak terminów. Póki co to dzwonie co dwa dni pytać,czy się miejsce zwolniło i czekam.

a nie uważasz, że skoro teraz się ciężko dostać to tak samo będzie później ? i będziesz się denerwować, że na kolejną wizytę nie masz się gdzie zapisać....

ja bym próbowała szukać bardziej dostępnego lekarza

• Nadzieja94 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2020, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dagmara wrote:
    Cześć dziewczyny, wpadłam do Was na chwilkę z takim pytaniem:

Czy te z Was, które mają mutacje PAI1-hetero i obie mutacje MTHFR-hetero - brały w ciąży heparynę? Lub zamierzają brać jak zajdą?
    Ja mam te same mutacje co Ty i biore clexane 0,4 wdł gin do końca ciąży brać będę musiała

dagmara lubi tę wiadomość

Starania od2016r.
    11.2018r. 💔👼
    04.2020r.💔👼
    25.07.2022r.💔👼
    9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
    Bozinko miej nas w opiece 🙏

18.08.2022r beta 4,1 próg 4
    22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
    24.08.2022r beta 137 próg 20
    26.08.2022r beta 415 próg 29
    29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
    31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
    9.09.2022r jest okruszek jest 💓
    Rośnij okruszku ❤
    20.10.22r Badania prenatalne zdrowa w 90%dziewczynka💗🎀
    Pappa prawidłowe Niskie ryzyka
    8.12.22r połówkowe będzie Dziewczynka 🎀❤
    16.01.23r 960gram cudu córeczki
    Nadii 🥰
    2.05.2023 Upragniona,wyczekana córeczka Nadusia🩷

Oliwier💙
    event.png

Nadia💗
    s-event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2020, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm Herbatko, nie mają tak, że jak się już jest ich pacjentką to łatwiej się wbić na jakiś monitoring?

Pytam dlatego (chyba, że trafiłam naprawdę spoko), bo do mojego przykładowo czekało się miesiącami na zapisanie na pierwszą wizytę. Ale jak już się człowiek dostał, to nie ma problemu z monitem. Zawsze gdzieś wcisną.

Wysłany: 24 lipca 2020, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:
    a nie uważasz, że skoro teraz się ciężko dostać to tak samo będzie później ? i będziesz się denerwować, że na kolejną wizytę nie masz się gdzie zapisać....

ja bym próbowała szukać bardziej dostępnego lekarza
    Niby tak. Ale wiem czasem jest tak,że jak już się uda zaczepić ,to później mogą Cię traktować jak stała pacjentkę i może dlatego być łatwiej na nowe terminy. Ale kto to wie,czy tak bedzie :P Nie wiem sama , to są jedyni lekarze,którzy faktycznie się mega polecani w problemach niepłodnościowych.

Przewertowalam już wszytsko i wsyztskie fora stare i nowe i to są jedyne nazwiska,które się pojawiają jako godne polecenia. A reszta? Jasne są jakieś i mają niby dobre opinie, ale to są raczej opinie pacjentek ,które chodzą na zwykle wizyty kontrolne a nie z problemami z zajściem.

klz9df9hix7ly771.png

Wysłany: 24 lipca 2020, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepy wrote:
    Hmmm Herbatko, nie mają tak, że jak się już jest ich pacjentką to łatwiej się wbić na jakiś monitoring?

Pytam dlatego (chyba, że trafiłam naprawdę spoko), bo do mojego przykładowo czekało się miesiącami na zapisanie na pierwszą wizytę. Ale jak już się człowiek dostał, to nie ma problemu z monitem. Zawsze gdzieś wcisną.

Właśnie o tym mówię :P
    Że poluje i czekam bo liczę na to,że jak już się wbije to później będzie łatwiej :P

klz9df9hix7ly771.png

Wysłany: 24 lipca 2020, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz to mi się tylko marzy żeby dostać jak najszybciej ten nieszczęsny okres :P

A mnie rozłożyło na całego. Mam 38,3 gorączki, głowa pęka, katar i do tego okropny ból gardła. Także czeka mnie słoneczny weekend :P
    Chciałam iść dziś na siłkę i zrobić mega wycisk bo u mnie czasem taki mocny wysiłek przyspiesza 🐒ale w tym przypadku odpada

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2020, 09:53

klz9df9hix7ly771.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2020, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILKA wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/4badb23bd453.jpg.html
    Teraz już po czasie ta kreska jest widoczna, w tym „ulotkowym czasie” był tylko cień....już sto razy sprawdzałam czy to nie jest owulak, ale jak byk ciążowy....nie wierze w to jakoś nie mogę
    Wczoraj byłam w rosku, cały asortyment na okres kupiony, dupek odstawiony, lametta do odbioru w aptece już wykupiona, serio ja nic nie czuje, objawy zero, wiec jakoś nie wiem dopóki lekarz nie potwierdzi to nie uwierzę
    Pomijam ze wczoraj sobie piwko wypiłam do kolacji i serio
    Nanananan jesteś w ciąży ❤️❤️❤️

LILKA lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2020, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Właśnie o tym mówię :P
    Że poluje i czekam bo liczę na to,że jak już się wbije to później będzie łatwiej :P
    Hmm, to skoro już byłaś i u jednego i drugiego, to ile wizyt musisz u nich odbębnić, żeby mieć przywilej wciśnięcia na monit?

• Polusia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2020, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Nawet bardzo dobry, takie wiadomości z rana. Lilka po cichu gratuluję!

Joan, widzę że szczęśliwe cykle teraz po kolei są. Na nas też przyjdzie pora. Poczekamy, ale i my się doczekamy! :)

Nam się zepsuła pralka 😡
    Czeka mnie ręczne pranie. Dopiero wieczorem stary do niej zajrzy 🤦‍♀️

Starania 09.2016
    metformina, inofem, wit d, omega, wit c, b12, lametta, luteina,

08.07.20
    Homocysteina- 5,28 qmol/l (4,44-13,56)
    ANA1- ujemny
    Przeciw plemnikom- ujemny
    PAI-1 homo
    mthfr 677C>T hetero
    mthfr 1298A>C hetero

11.07.20- Prog- 7.68 bez lutki
    12.19-histerolaparoskopia: niedrożna lewa strona, 1.5x2cm polip
    07.19- AMH 4,72

20.07- 1dc
    2-6dc lametta
    4dc- prolaktyna 14.54
    11dc- prawa 8mm, lewa 15mm, endo 5.5mm
    18dc- prawa nic, lewa 14-15mm WTF?
    18dc- prog <<0.050 brak owulki
    19-28dc- luteina
    24-30dc plamienie

Wysłany: 24 lipca 2020, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepy wrote:
    Hmm, to skoro już byłaś i u jednego i drugiego, to ile wizyt musisz u nich odbębnić, żeby mieć przywilej wciśnięcia na monit?

Nie, nie. Chyba się nie zrozumialysmy. Sleepy chyba nie jesteś w temacie z moją historia z F,ktora opisywałam tutaj na forum 😁😁
    Teraz szukam nowego lekarza , mam dwóch na tapecie,którzy zajmują się tylko niepłodnością ale nie ma do nich terminów i to na nich poluje cały czas 😊😊

klz9df9hix7ly771.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2020, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Nie, nie. Chyba się nie zrozumialysmy. Sleepy chyba nie jesteś w temacie z moją historia z F,ktora opisywałam tutaj na forum 😁😁
    Teraz szukam nowego lekarza , mam dwóch na tapecie,którzy zajmują się tylko niepłodnością ale nie ma do nich terminów i to na nich poluje cały czas 😊😊
    Aaaaaa to wybacz 😁 staram się śledzić forum regularnie ale coś zawsze umknie. 🙈
    To trzymam kciuki, żeby w takim razie udało Ci się wbić do któregoś ✊

ZielonaHerbata lubi tę wiadomość

• Susanne Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2020, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka 🤩

LILKA lubi tę wiadomość

🧘‍♀️ “Life isn't about waiting for the storm to pass. It's about learning how to dance in the rain.”

2/2022 23cs 💔 PJP

37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

Chłopiec 💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2020, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa, a jak sytuacja u Ciebie kochana? :)

• Joan Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2020, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polusia wrote:

Joan, widzę że szczęśliwe cykle teraz po kolei są. Na nas też przyjdzie pora. Poczekamy, ale i my się doczekamy! :)

d980fa38a483.jpg

ŁAsica, madziulix3, Kotowa, Martt95, Susanne lubią tę wiadomość

• Agawa85 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2020, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:
    Agawa, a przypomnij mi ile Wy się staracie?

Dziwię się, że np mi sam zaproponował do naturalnych starań intralipid, a znowu Tobie gdzie masz lepsze cytokiny nie 🤷‍♀️

Możesz wrzucić cały wynik cytokin?

Staramy się około 2 lat .. nigdy nie byłam w ciąży mo to do niego przemawia, sama cały czas się zastanawiam co zrobić.

c87ac6b02bab.jpg

13.11.2024 transfer ❄️ 4.2.2 🙏🙏 encorton, sompfolipid, heparyna

10dpt beta 33,12
    12 dpt beta 65,14
    14 dpt beta 132
    16 dpt beta 271
    29 dpt usg jest zarodek z bijącym serduszkiem❤️🥹 crl 0,45cm
    36 dpt zarodek 1,2 cm
    8tc💔

27.03.2025 transfer ❄️ 4.2.2 🙏🙏 encorton, sompfolopid, heparyna
    10dpt beta< 2,3 😢

29.04.2025 transfer❄️
    6dpt beta 54,6 🙏
    8dpt beta 102 🙏🙏
    10 dpt beta 211 🙏🙏
    13 dpt beta 584🙏🙏
    16dpt beta 2081 🙏🙏🙏
    5t5d pęcherzyk z ciałkiem żółtym🙏
    6t4d zarodek 4,8mm z bijącym serduszkiem.❤️

12.05. 2021 transfer zarodeczka 4.2.2 AH + embroglue🙏
    6dp beta 78 mIU/ml🙏🙏
    8dp beta 240 mIU/ml🙏🙏
    10dp beta 640 mIU/ml
    13dp beta 2527 mIU/ml 🙏
    29.05 pierwsze usg🙏
    Mamy pęcherzyk ciążowy🙏
    11.06 mamy ❤ i 11 mm
    28.06 kropuś ma 3,1 cm😍
    24.01.2022 córeczka
    2❄️

IVF
    KIR Bx brak 2DS3 i 3DS1
    NK 25%😔
    PAI-4G/5G układ homozygotyczny 😔

Wysłany: 24 lipca 2020, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś babeczka w luxmedxie mi proponowała,że może dać mi skierowanie na hsg do szpitala.
    Może ją odnajdę i się do niej zapisze i ponownie temat. Chociaż pewnie mnie nie będzie pamiętała bo wiadomo jaka jest masówka w luxmedzie.
    Ale będę próbowała 😊

klz9df9hix7ly771.png
‹‹ 1075 1076 1077 1078 1079 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ