Przygody tytułowej "Bożeny"
-
WIADOMOŚĆ
-
Joan wrote:ojjj tempo to teraz jest mizerne pisania
Dziewczyny piszą bardzo mało
Były czasy 20-30 stron dziennie
Ja dogorywam, jeszcze 3 godziny i kończę pracę powrot dopuero 10 wrzesnia 😎 "pech" chce, że ogarnęłam cala robote, wiec juz wstawiłam pranie i naszykowalam ciuchy, które musze poprasowac. Zaraz jeszcze naszykuje ubrania meza, bo on wroci późno z pracy, to juz nu daruje, chociaż u nas to on zawsze prasuje. :p -
Tak piszecie o diecie.. to moja zmora.
Rak juz ladnie mi schodzilo, znaczy no marnie, ale zawsze, a ostatnio wzrosło.
Jestem pewna, że tk wina, ze znowu zaczelam jesc mniej, naprwno nie wyrabiam kalorii, plus nie pilnowalam za bardzo diety.. po powrocie z urlopu biore sie za siebie, bo moja sloniowa waga na pewno nie pomaga
-
adu wrote:Tak piszecie o diecie.. to moja zmora.
Rak juz ladnie mi schodzilo, znaczy no marnie, ale zawsze, a ostatnio wzrosło.
Jestem pewna, że tk wina, ze znowu zaczelam jesc mniej, naprwno nie wyrabiam kalorii, plus nie pilnowalam za bardzo diety.. po powrocie z urlopu biore sie za siebie, bo moja sloniowa waga na pewno nie pomaga
Ja sobie na urlopie popuscilam na maxa z dietą i teraz jest mi mega ciazko wrócićale teraz mam jeszcze większą mobilizacja.
Najbardziej to mi brakuje chyba żeby od czasu do czasu zjeść białe pieczywo,ziemniaka lub coś słodkiego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2020, 11:36
-
Zyzia wrote:Kurde stresa mam, te wyniki Toxo w drugim labo tez nie ciekawe, nadal czekam na awidność. Będzie zajebiście jak będę musiała brać rowamycyne do końca ciąży. Zaczynam się bać, bo Toxo jest bardzo niebezpieczna dla dziecka...
Trzymaj się kochana, na szczęście medycyna cały czas idzie do przodu i wierzę w to że lekarz się wami dobrze zajmie ✊🏻💚Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
ZielonaHerbata wrote:A gdzie jest Lori ? Czy bywa tu jeszcze,czy coś przeoczyłam ?
Wiem, że łasica to teraz kobita pracująca i ma mało czasu ale czasem wpada a Lori to już chyba z miesiąc nie widzilam na forum.🧐🧐Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Joan wrote:nie sikałam już, bo właśnie tempka spadła. Podejrzewam, że owulkę miałam nie 13dc tylko 11dc jak podejrzewałam wcześniej. Wtedy @ w czwartek. A w poniedziałek dzwonię do gina niech mnie weźmie na hsg
I ja też tego bardzo nie lubię 👎🏻
Trzymam kciuki za HSG aby wkoncu wypaliło ✊🏻🙏🏻Joan lubi tę wiadomość
Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Joan wrote:ojjj tempo to teraz jest mizerne pisania
Dziewczyny piszą bardzo mało
Były czasy 20-30 stron dziennie
Aaaaa ja jeszcze pamiętam te czasy i wierzę w to że wątek się obudzi jak tylko przyjdzie chlapa za oknem 🤭😃Joan, luthienn lubią tę wiadomość
Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Siskaa wrote:Kochane, nie będę wszystkich cytować, bo za dużo.
Kitka, teraz od tygodnia mam Glucophage XR 750
Ten Bromergon to stary lek i masa ludzi go bierze, odstawiłam go na te kilka dni do @ i zrobię prolaktynę w 2-3 dc. Zobaczę jaka wyjdzie Może nie wiedziała czego się przyczepić więc go sobie upatrzyła. Jednak 3,20 za Bromka i Dostinex za 100 to przecież różnica!
(
A powiedziała ci jaka dawka Dostinex bedzie brana? Ja przed pierwsza ciąża brałam Bromocorn a to jest ten sam skład co Bromergon. Wtedy nie wiedziałam jakie to zlooo. Przy odstawianiu jak zaszłam w ciążę si dużo naczytałam. Że nie można nagle itd. wtedy też wyczytałam jaki on ma skład i że wcale nie jest takim "dobrym" lekiem. Dlatego też teraz chciałam inny i zdecydowałam się na Dosninex. I Dostinex na mnie dużo lepiej działa przy bromocornie brałam na początku 1tab a później pol TAB codziennie na noc. A przy Dostinex na początku brałam pół tabletki tygodniowo a teraz brałam 1/4 i tygodniowoAlicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
ZielonaHerbata no i ja w koncu bylam zmotywowana najbardziej w zyviu. Co prawda mi spada beznadziejnie zle, mimo diety i ćwiczeń, ale schudłam od marca 8 kg do połowy lipa. A teraz wróciło półtora.
bieda.. no nic, wrócę to biorę się na maksa.
-
Martt95 wrote:A powiedziała ci jaka dawka Dostinex bedzie brana? Ja przed pierwsza ciąża brałam Bromocorn a to jest ten sam skład co Bromergon. Wtedy nie wiedziałam jakie to zlooo. Przy odstawianiu jak zaszłam w ciążę si dużo naczytałam. Że nie można nagle itd. wtedy też wyczytałam jaki on ma skład i że wcale nie jest takim "dobrym" lekiem. Dlatego też teraz chciałam inny i zdecydowałam się na Dosninex. I Dostinex na mnie dużo lepiej działa przy bromocornie brałam na początku 1tab a później pol TAB codziennie na noc. A przy Dostinex na początku brałam pół tabletki tygodniowo a teraz brałam 1/4 i tygodniowo
Moja diab też sugerowała zmianę na Dostinex ale stwierdziła, że jak się dobrze czuję na Bromku to go zostawia.Starania od 09.2019
02.2023 CP (ciąża jajowodowa, prawy jajowód zachowany)
Drugie podejście do stymulacji IVF
24.03 - punkcja 14 komórek 🍀
29.03 - transfer 2 blastek 4AA🍀🍀
06.04 8 dpt beta 112,60 mIU/ml 🍀
🍀
10 dpt beta 227,80 mIU/ml 🍀🍀
11 dpt beta 353🍀🍀
13 dpt beta 659,6 mlU/ml 🍀🍀
14 dpt beta 1220 mlU/ml 🍀🍀
Jest pęcherzyk w macicy ❤️
15 dpt pęcherzyk ma 3,5 mm ❤️
17 dpt pęcherzyk ma 5,7 mm❤️
Beta 3101 mlU/ml
21 dpt pęcherzyk 9 mm 🍀🍀
28 dpt maleństwo ma 5,2 mm i mamy ❤️
13+0 badania prenatalne, wszystko ok 😍
21+1 badania połówkowe, mamy 415 g 😍
29+1 usg III trymestru, jest 1321g 😍
34+3 mamy 2300g ❤️
36+6 mamy 2606g ❤️
38+0 mamy 3 kg ❤️
38+6 06.12.2021🍼3050kg i 51 cm ❤️
Mamy ❄️❄️❄️❄️
"Pamiętaj, najwięcej strachu kryje się w głowie. "
E.L.
-
Siskaa wrote:Jeszcze nie, okaże się jaka mi teraz wyjdzie prolaktyna.
Moja diab też sugerowała zmianę na Dostinex ale stwierdziła, że jak się dobrze czuję na Bromku to go zostawia.
Ja myślę że to twoja decyzja tak naprawdę. Ja się w sumie mojego Endo też zapytałam bo było tu kiedyś zamieszanie o tym Dostinex że może hamować owulację... Powiedział że owulację hamuje zbyt wysoki lub na niski poziom. I Dostinex jest dobrym lekiem dla starających się zajść w ciążę. Bromocorn też nie mówi że jest jakimś złym lekiem po prostu jest dużo tańszy co też napewno wpływa na jego skald i mam przemyśleć jaki lek chce brać to on mi taki zapisze. Zostałam jednak przy tym DostinexAlicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Martt95 wrote:Ja myślę że to twoja decyzja tak naprawdę. Ja się w sumie mojego Endo też zapytałam bo było tu kiedyś zamieszanie o tym Dostinex że może hamować owulację... Powiedział że owulację hamuje zbyt wysoki lub na niski poziom. I Dostinex jest dobrym lekiem dla starających się zajść w ciążę. Bromocorn też nie mówi że jest jakimś złym lekiem po prostu jest dużo tańszy co też napewno wpływa na jego skald i mam przemyśleć jaki lek chce brać to on mi taki zapisze. Zostałam jednak przy tym Dostinex
Ten czy ten chyba u mnie nie wiele zmieni
Nie mam już namiaru na żadnego innego lekarza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2020, 12:06
Starania od 09.2019
🍀
11 dpt beta 353🍀🍀
Beta 3101 mlU/ml
21 dpt pęcherzyk 9 mm 🍀🍀
34+3 mamy 2300g ❤️
36+6 mamy 2606g ❤️
38+0 mamy 3 kg ❤️
Mamy ❄️❄️❄️❄️
E.L.
-
Martt95 wrote:I ja też tego bardzo nie lubię 👎🏻
Trzymam kciuki za HSG aby wkoncu wypaliło ✊🏻🙏🏻
własnie się zastanawiam, bo nawet o wynik cytologi nie mogę się z lekarzem porozumieć
na smsy nie odpisuje (zawsze odpisywał) w piątek dzwoniłam, bo miał powinien przyjmować tego dnia to włączyła się poczta.
-
adu wrote:ZielonaHerbata no i ja w koncu bylam zmotywowana najbardziej w zyviu. Co prawda mi spada beznadziejnie zle, mimo diety i ćwiczeń, ale schudłam od marca 8 kg do połowy lipa. A teraz wróciło półtora.
bieda.. no nic, wrócę to biorę się na maksa.
A konsultowałaś się z dietetykiem ?
Przy IO powinna inaczej wyglądać dieta. Plus konieczna aktywność fizyczna, bez tego będzie ciężko schudnąć przy IO. -
Joan wrote:własnie się zastanawiam, bo nawet o wynik cytologi nie mogę się z lekarzem porozumieć
na smsy nie odpisuje (zawsze odpisywał) w piątek dzwoniłam, bo miał powinien przyjmować tego dnia to włączyła się poczta.
To dla mnie też jakieś nie porozumienie. Mój ordynator do którego chodizlam wcześniej do dziś nie dał mi wyniku cytologii a robiłam w grudniu 2019 i mówił że przyjdzie na mój adres poczta w ciągu miesiaca.
Drugi lekarz do którego chodzę zrobił mi ta cytologię bo już zaczynał szykować mnie na HSG tyle tylko że od niego wyniki doszedł do mnie w niecałe 2 tygodnie na mój adres zamieszkania
Także tego... Jednak możnaAlicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Martt95 wrote:To dla mnie też jakieś nie porozumienie. Mój ordynator do którego chodizlam wcześniej do dziś nie dał mi wyniku cytologii a robiłam w grudniu 2019 i mówił że przyjdzie na mój adres poczta w ciągu miesiaca.
Drugi lekarz do którego chodzę zrobił mi ta cytologię bo już zaczynał szykować mnie na HSG tyle tylko że od niego wyniki doszedł do mnie w niecałe 2 tygodnie na mój adres zamieszkania
Także tego... Jednak można
jak wcześniej robiłam posiew, pisałam mu smsa i za kilka minut miałam wynik w mmsie.
Teraz też powtarzałam posiew (sama chciałam, bo coś Bożena świrowała) ale kazał mi zrobić zdjęcie kodu z alabu, że będę mogła sobie sama sprawdzić. No ale cytologia do niego przychodzi ten papier.
Zadzwonię do niego jutro (jutro powinien przyjmować w gabinecie) a jak nie to i tak w następnym tygodniu dzwonię o to hsg. Jak w ogóle odbierze madafaka !
Edit: wcześniej jak nie odebrał to ZAWSZE oddzwonił....Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2020, 12:23
-
ZielonaHerbata wrote:Siskaa ten Dostinex fakt, że kosztuje coś koło 100 zł ale dawki są małe więc w gruncie rzeczy wcale nie wyjdzie tak drogo. Ja chyba bralam 1/4 tabletki dwa razy w tygodniu lub raz. Już nie pamiętam.
Starania od 09.2019
🍀
11 dpt beta 353🍀🍀
Beta 3101 mlU/ml
21 dpt pęcherzyk 9 mm 🍀🍀
34+3 mamy 2300g ❤️
36+6 mamy 2606g ❤️
38+0 mamy 3 kg ❤️
Mamy ❄️❄️❄️❄️
E.L.
-
Siskaa wrote:Ja o tym doskonale wiem tylko skoro już jestem ustawiona na jednym to po co znowu mieszać.
A to co do zmiany bromka na dostinex to się nie wypowiadam. Pisałaś tylko, że jest różnica w cenie więc się odniosłam tylko do tego, że w zależności od dawki to cena będzie całkiem spoko 😊 -
ZielonaHerbata wrote:A to co do zmiany bromka na dostinex to się nie wypowiadam. Pisałaś tylko, że jest różnica w cenie więc się odniosłam tylko do tego, że w zależności od dawki to cena będzie całkiem spoko 😊Starania od 09.2019
🍀
11 dpt beta 353🍀🍀