Przygody tytułowej "Bożeny"
-
WIADOMOŚĆ
-
Pamiętacie jak Wam mówiłam o mojej cioci z covidem? Zrobili badania wśród osób z najbliższego kontaktu. Wszyscy negatywni prócz wnucząt z którymi mieszka, jeden ma 4 lata, a drugi 3 miesiące 😢
I znowu cała reszta ma przedłużona kwarantanneStarania od 09.2019
02.2023 CP (ciąża jajowodowa, prawy jajowód zachowany)
Drugie podejście do stymulacji IVF
24.03 - punkcja 14 komórek 🍀
29.03 - transfer 2 blastek 4AA🍀🍀
06.04 8 dpt beta 112,60 mIU/ml 🍀
🍀
10 dpt beta 227,80 mIU/ml 🍀🍀
11 dpt beta 353🍀🍀
13 dpt beta 659,6 mlU/ml 🍀🍀
14 dpt beta 1220 mlU/ml 🍀🍀
Jest pęcherzyk w macicy ❤️
15 dpt pęcherzyk ma 3,5 mm ❤️
17 dpt pęcherzyk ma 5,7 mm❤️
Beta 3101 mlU/ml
21 dpt pęcherzyk 9 mm 🍀🍀
28 dpt maleństwo ma 5,2 mm i mamy ❤️
13+0 badania prenatalne, wszystko ok 😍
21+1 badania połówkowe, mamy 415 g 😍
29+1 usg III trymestru, jest 1321g 😍
34+3 mamy 2300g ❤️
36+6 mamy 2606g ❤️
38+0 mamy 3 kg ❤️
38+6 06.12.2021🍼3050kg i 51 cm ❤️
Mamy ❄️❄️❄️❄️
"Pamiętaj, najwięcej strachu kryje się w głowie. "
E.L.
-
ZielonaHerbata wrote:Właśnie rozmawiałam tak luźno z kuzynka i powiedziała,że lekarz może założyć kartę ciąży dopiero w 10tyg.
I tak samo moze wystawić zwolnienie ciążowe dopiero po 10 tyg ja już jest ta karta ciąży. Ktoś coś o tym słyszał? Faktycznie tak jest,czy to zależy od lekarza?
Zyzia super wiadomość !
To zależy od lekarza ja kartę ciąży miałam na pierwszej wizycie zakładana 7t3dni i ze względu na pracę fizyczną i moje omdlenia które miałam przy zapachach w kuchni na zwolnienie poszłam od pierwszej wizyty, doktorka sama pytała czym się zajmuje i czy potrzebuje już l4 -
Martt95 wrote:To zależy od lekarza ja kartę ciąży miałam na pierwszej wizycie zakładana 7t3dni i ze względu na pracę fizyczną i moje omdlenia które miałam przy zapachach w kuchni na zwolnienie poszłam od pierwszej wizyty, doktorka sama pytała czym się zajmuje i czy potrzebuje już l4
Po ostatnich smsach tym bardziej nie mam ochoty wracać do pracy. A zaczynam się obawiać,że żaden lekarz nie wystawi mi teraz zwolnienia.
Bo chyba część lekarzy daje zwolenia dopiero jak jest akcja serca. -
Lalia wrote:
Zazdraszczam😍😍Super,że udało się chociaż 3 Bożenkom spotkać😀madziulix3, Lalia lubią tę wiadomość
-
Pcosik wrote:Wiem, ze to prosto się mówi ale może umówcie się na prawdziwa szczera rozmowę, gdzie każde z was, bez obwiniania powie co mu leży na duszy, tak na spokojnie. Zastanówcie się wtedy co się zmieniło między wami, co można by było ulepszyć. Jak się oboje czujecie w waszym związku i czego wam brakuje w partnerze. Starajcie się wygospodarować jeden dzień w tygodniu, albo chociaż kilka h na celebrowanie waszej relacji. Usiąść, przytulić się. Porozmawiać. Zróbcie sobie wzajemny masaż.
To wszystko głupio brzmi, ale wiem ze działa. Nie mówię, ze tak jest u was. Ale ludzie często dbają o zdrowie swoje, ale nie zastanawiają się nad kondycja własnej relacji.
Marzenia, mam nadzieje, ze wszystko się ułoży 😘😘
Bardzo dziękuję.Wiem,że taka rozmowa najlepsza,ale mój to uparty dureń jest😡Czasu dla siebie nie mamy,nawet dla syna nie ma.Albo jest w pracy,albo jest tak zmęczony i zły na cały świat i nie ma na nic ochoty.Pytałam go czemu chce drugie dziecko skoro nie ma czasu dla pierwszego😕Było już wiele rozmów,które nic nie dały.Z jednej strony pragnę drugiego dziecka,a z drugiej boje się z nim je mieć,bo wszystko będzie na mojej głowie,a jaśnie Pan będzie zmęczony i wszystko w d... miał.I swoje złe humory w domu przekłada na nas🙁 -
nick nieaktualny
-
Pcosik wrote:
Wit D i progesteron dobry,to dopiero 3dpo wiec prog rośnie.Wygląga na to,że kwas foliowy Ci się odkłada,więc może masz mutacje.Bierz foliany zamiast zwykłego kwasu -
nick nieaktualnyPcosik wrote:
D3 ładnie.
Kwas foliowy wywalony, zakładam, że od syntetyku i jesteś mutantką MTHFR. -
Pcosik,a homocysteine badałaś?ona jest powiązana z kwasem foliowy.Ja zbadałam tylko homke bez kwasu,bo foliany brałam,noi po wysokiej homce zaczęłam brać metylowany b komplex,gdzie są foliany,homka ładnie spadła😊wiec zakładam,że kwas jest ok🤔Ale sprawdzać nie będę,bo narazie odpuszczam.Ale witaminki łykam,dla zdrowia😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2020, 20:26
-
Siska, skąd jesteś? Próbowałaś umówić się do Przybycienia do Tarnowa? Wiele dziewczyn go chwali. Pozytywne opinie też o dr Knafel czytałam na grupie dziewczyn które długo się starają.
Pcosik, za wysoki kwas foliowy. Jaki przyjmujesz? Duże prawdopodobieństwo że syntetyczny się nie wchłania. Miałam tak biorąc actifolin, w którym jest syntetyk i metylo.
starania od 08.2019
👼 11.2019
08.2020 Angelius Provita, dr MP
04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
04.05 beta 812,6 mlU/ml
11.05 mamy zarodek 🍀
25.05 ❤️
"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have" -
eszanka wrote:Siska, skąd jesteś? Próbowałaś umówić się do Przybycienia do Tarnowa? Wiele dziewczyn go chwali. Pozytywne opinie też o dr Knafel czytałam na grupie dziewczyn które długo się starają.
Pcosik, za wysoki kwas foliowy. Jaki przyjmujesz? Duże prawdopodobieństwo że syntetyczny się nie wchłania. Miałam tak biorąc actifolin, w którym jest syntetyk i metylo.
Do Tarnowa mam kawał drogi, jednorazowo bym mogła pojechać ale na dłuższa metę to u mnie nie możliwe ze względu na prace
Edit: Widzę, ze Przybycień przyjmuje tez w KRK może jutro zadzwonię i zobaczę jak z terminamiWiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2020, 20:37
Starania od 09.2019
02.2023 CP (ciąża jajowodowa, prawy jajowód zachowany)
Drugie podejście do stymulacji IVF
24.03 - punkcja 14 komórek 🍀
29.03 - transfer 2 blastek 4AA🍀🍀
06.04 8 dpt beta 112,60 mIU/ml 🍀
🍀
10 dpt beta 227,80 mIU/ml 🍀🍀
11 dpt beta 353🍀🍀
13 dpt beta 659,6 mlU/ml 🍀🍀
14 dpt beta 1220 mlU/ml 🍀🍀
Jest pęcherzyk w macicy ❤️
15 dpt pęcherzyk ma 3,5 mm ❤️
17 dpt pęcherzyk ma 5,7 mm❤️
Beta 3101 mlU/ml
21 dpt pęcherzyk 9 mm 🍀🍀
28 dpt maleństwo ma 5,2 mm i mamy ❤️
13+0 badania prenatalne, wszystko ok 😍
21+1 badania połówkowe, mamy 415 g 😍
29+1 usg III trymestru, jest 1321g 😍
34+3 mamy 2300g ❤️
36+6 mamy 2606g ❤️
38+0 mamy 3 kg ❤️
38+6 06.12.2021🍼3050kg i 51 cm ❤️
Mamy ❄️❄️❄️❄️
"Pamiętaj, najwięcej strachu kryje się w głowie. "
E.L.
-
ZielonaHerbata wrote:Marzenia a wiesz co jest przyczyną,że mąż się tak zachowuje ? Moze ma jakiś problem o którym nie mówi i dusi w sobie ?
Tak,jest kilka.Jest przepracowany,sfrustrowany,schorowany i ma chyba depresję,sam mówił.Niestety nie chce nic z tym zrobić.Lekarz dał mu leki uspakajające i nasenne,i mówi że nic wiecej lekarze nie pomogą.A noi lubi sobie czasem wypić..Mieliśmy wiele rozmów,kiedyś(ze 2 lata temu)już pismo o separację szykowałam żeby położyć mu na stół i zostawić..Niedługo ma zmienić pracę na trochę lżejszą,ale wątpię,że to coś da.Ostatnio jak ukruszył mu się ząb,chyba dwójka to powiedział,że smutnym ludziom nie potrzeba się uśmiechać😕Także u nas głębszy problem,a on nie chce nic z tym zrobić☹ -
ZielonaHerbata wrote:A swoją drogą to jaki polecacie metylowany kwas foliowy ? Bo wydaje mi się, że będzie bezpieczniej się przerzucić.
Naturell ma metylowany kwas foliowy oraz wit. B12. Cenowo fajnie wychodzą. Z innych aliness, swanson.ZielonaHerbata lubi tę wiadomość
starania od 08.2019
👼 11.2019
08.2020 Angelius Provita, dr MP
04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
04.05 beta 812,6 mlU/ml
11.05 mamy zarodek 🍀
25.05 ❤️
"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have"