X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Przygody tytułowej "Bożeny"
Odpowiedz

Przygody tytułowej "Bożeny"

Oceń ten wątek:
  • Joan Autorytet

Wysłany: 16 października 2020, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaciorka wrote:
    Może czuję presję ale sam sobie ja stwarza, ja staram się nie naciskać ale on sam się pyta u co z tą owulacja kiedy bzyki itd a jak przychodzi co do czego to powie że on nie ma ochoty i ciul bombki strzelił.
    Ja sama muszę oczyścić umysł i przestać tylko o tym myśleć bo mnie to niszczy od środka.
    Dodatkowo jak pare dni nie poruszam tematu ze starym to sam zaczyna i mnie nakręca.

Kitka chce odpuścić starania żeby właśnie trochę oczyścić atmosferę miedzy nami ale to jest trudne.

No nic zostaje tu z Wami i Wam kibicuje mocno ale na mnie już nie ma szans chyba że zmienię starego na inny model 😅

baciki dla starego (jeden to za mało)
    0bicz.gif0bicz.gif0bicz.gif0bicz.gif0bicz.gif0bicz.gif

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2020, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:
    ja sobie tegoroczne wydatki na badania/lekarzy/recepty notuję w kalendarzu

masakra ile się nazbierało.....

w sumie u starego dobrze, że już nie ma ovitrelle bo bankructwo ;)
    pierwsza recepta od Wolskiego opiewała na kwotę ponad 1200zł
    teraz niecałe 300zł
    w listopadzie muszę zamówić znowu suple dla niego za koszmarne pieniądze (w promocji 530zł za 3 op, bez promocji 800zł)
    plus powtórka badań i wizyta razem 550zł
    i zbiera się spora miarka (w sumie na starego wydaje ostatnio najwięcej)

jak mój doktorek nie ogarnie sono hsg to zrobię prywatnie za 600zł (plus pewnie badania)
    chcę zrobić muchę i też ciągle odkładam. A wiem, że muszę koniecznie.

jeszcze, żeby człowiek był pewien, że to przyniesie niedługo skutek

stary chciał kupić mi znowu samochód (wcześniej jeździłam rok samochodem ale popsuło się w nim coś takiego, że nie opłacało się reperować, bo przekraczało wartość samochodu i sprzedaliśmy za bezcen)
    a ja mam w głowie, że nie mogę pozwolić na wydanie ostatnich oszczędności :/ bo za co się będę leczyć ?
    wnerwiające to wszystko :/

Właśnie ja to nawet sobie nic fajnego na dupę nie kupię, kupuję jedynie coś przydatnego. Akurat mamy do końca roku, nawet dłużej, home office, więc tydzień pracuje w domu, a tydzień w biurze. Ja nie mam dress codu, więc chodzę w bluzach, jeansach i adidasach. U mnie mało klientów zagląda, wszystko telefon i e-mail, więc mam w nosie, ale znowu boję się, że się zwyczajnie zapuszczę przez to, bo szkoda na to, szkoda na tamto, a trzeba przecież zostawić kasę u lekarzy i w labach 🤦‍♀️

Oszaleć idzie!

Ja na same wlewy wydam z 3 tys. a pytanie co dalej, bo w sumie mam ostatnią szansę teraz. Ewentualnie jakby Paśnik nie chciałby już we mnie pchać recept mogę w I.V. Clinic wziąć od nich intralipid, bo mają na miejscu.

Jak o tym myślę to czuję się cholernie zagubiona!

Dziś wino obowiązkowo, muszę Starego na bzyka wziąć, bo czuję, że napięcie we mnie rośnie i muszę to rozładować 🙈

• doomi03 Autorytet

Wysłany: 16 października 2020, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam Bożenki u Was? Coś nowego albo ktoras testuje na dniach?
    Przyznaje bez bicia ze nie mialam ostatnio czasu i głowy, żeby ogarnąć dwa wątki, także nawet sie nie łudzę, że uda mi sie przysiąść i nadrobić Was, więc liczę na male przytoczenie bieżącej sytuacji :)
    Buziaki dziewczyny i dobrego dnia 😘

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2020, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dzisiaj beta 315, wczoraj 291 czyli jednak cp fuck! W przyszłym tyg mojego męża nie ma a ja prawdopodobnie będę musiała isc do szpitala na zabieg 🤦‍♀️ Pierwszy raz zaszłam w ciąże z lewego jajowodu i on był udrażnianiy czyli faktycznie tak jak powiedział mi jeden lekarz , może już nie funkcjonować dobrze, miał racje...
    Czy usunięcie cp to krótki zabieg ?

• Morwa Autorytet

Wysłany: 16 października 2020, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaciorka wrote:
    Już całkowicie tracę wiarę w swojego starego .
    On z jednej strony sam namawia mnie do testów i wszystkiego żeby teoretycznie maksymalnie zwiększyć szanse, a z drugiej strony sam nie jest w stanie się zmusić wtedy kiedy trzeba.
    Ręce cycki opadają czasem myślę że podświadomie on jednak nie chce dzieci 😢
    Mam tego dość, muszę pogodzić się z tym że nie będę miała dzieci przy takim jego nastawieniu.
    Muszę się wziąć w garść i zostawić chęć posiadania dziecka z tyłu za sobą daleko
    Niestety 😟
    Nie musicie nic na to odpowiadać, musiałam tylko to napisać żeby nie wyzyc się na starym dziadzie ...
    Powiedz mu ,że testy Cię męczą psychicznie i ,że już ich nie będziesz robić (rób je w tajemnicy jak nadal chcesz je robić), że teraz to on niech przejmuje inicjatywę jak chce tego dziecka. Powiedz mu ,że Ty odpuszczasz temat starań samych w sobie i ,że chcesz seks tylko i wyłącznie na poprawę swojego samopoczucia i dlatego by mieć pewność, że nadal jesteś przez niego kochana i pożądana .
    Jak chcesz to rozważ czy powiedzieć mu już teraz ,że myślisz o in vitro i to rozważasz jako pomoc w tym by zajść w ciąże. A jak Agaciorka naprawdę gdzieś tam myślisz o in vitro to rozważ też mrożenie nasienia przed procedurą. Bo jak Twój tak kombinuje to ,żeby nie było tak ,ze podczas punkcji on się zablokuje i nie odda jadu do zapłodnienia Twoich oocytow. Bo wtedy nastąpi jeden wielki stras i kombinowanie. W takim wypadku najprawdopodobniej zamrozą oocyty (za to będziesz musiała zapłacić i za przechowywanie z góry na rok także , nawet jak będą przechowywane 1 dzień. W mojej klinice tak jest), mrożone komórki gorzej się rozmrazają niż mrożone zarodki. Także jak będziesz miała ich nie dużo to po mrożeniu i rozmrazamy może być ich mniej. To taka moja rada, mam nadzieję, że nie będziecie musieli z niej nigdy skorzystać bo znajdziesz naturalnie. Tego Ci życzę:*

Agaciorka lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 16 października 2020, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:
    Morwa tak 2DS1, 3DS1 i 2DS5 są najważniejsze. Jednak u Ciebie brak tylko i wyłącznie jednego to naprawdę "nic". Masz super KIRy i jest ładna równowaga.

DL też są nam potrzebne, nie chodzi by mieć same DS tylko.

A 2DS4norm jest KIRem nieczynnym i nie bierze się go pod uwagę.
    Dziekuję za objaśnienia :)

Kitka_87 lubi tę wiadomość

• Joan Autorytet

Wysłany: 16 października 2020, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowe wrote:
    Kurde dzisiaj beta 315, wczoraj 291 czyli jednak cp fuck! W przyszłym tyg mojego męża nie ma a ja prawdopodobnie będę musiała isc do szpitala na zabieg 🤦‍♀️ Pierwszy raz zaszłam w ciąże z lewego jajowodu i on był udrażnianiy czyli faktycznie tak jak powiedział mi jeden lekarz , może już nie funkcjonować dobrze, miał racje...

FUCK

a jak jesteś umówiona z tym lekarzem co byłaś ?
    pamiętam, że miałaś robić dzisiaj i w poniedziałek betę. Wtedy wizyta ?
    Dzwonisz do niego ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2020, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:
    FUCK

a jak jesteś umówiona z tym lekarzem co byłaś ?
    pamiętam, że miałaś robić dzisiaj i w poniedziałek betę. Wtedy wizyta ?
    Dzwonisz do niego ?

Tak , mam zrobić betę w poniedziałek i z wynikiem do niego. Pociesz mnie ze beta jest niska i nie rośnie bardzo.

• Morwa Autorytet

Wysłany: 16 października 2020, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowe wrote:
    Krótki , ale pobyt w szpitalu już dla mnie nie był taki krótki. Ja do szpitala trafiłam 2 Października 2016r. Z tego szpitala wpisałam sie na wlasne zadanie 3 października i tego tez dnia trafilam do innego szpitala gdzie mają sprzet do laparoskopii. Tego dnia zebrało się całe konsylium lekarzy , na którym jedni mówili, że jajowod trzeba usunąć, a inni że może spróbujemy go ocalić jak tak bardzo tego chcę. Tego dnia trafiłam na stół. Zostałam znieczulenia o 13 a o 13:30 mam wpisany w protokole operacyjnym początek zabiegu. Koniec zabiegu był o 13:40, a o 13:50 mnie wybudzili. 6.10.2016 roku wypisali mnie z oddziału.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2020, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Krótki , ale pobyt w szpitalu już dla mnie nie był taki krótki. Ja do szpitala trafiłam 2 Października 2016r. Z tego szpitala wpisałam sie na wlasne zadanie 3 października i tego tez dnia trafilam do innego szpitala gdzie mają sprzet do laparoskopii. Tego dnia zebrało się całe konsylium lekarzy , na którym jedni mówili, że jajowod trzeba usunąć, a inni że może spróbujemy go ocalić jak tak bardzo tego chcę. Tego dnia trafiłam na stół. Zostałam znieczulenia o 13 a o 13:30 mam wpisany w protokole operacyjnym początek zabiegu. Koniec zabiegu był o 13:40, a o 13:50 mnie wybudzili. 6.10.2016 roku wypisali mnie z oddziału.

To co wyglada jak obumierający ciaza jest przyklejone do jajnika wiec oby jajowod udało się oszczędzić..
    A jaką mialas betę przy cp? Czy mogę uznać za pocieszenie ze moja jest tak niska ?

• Ulaa Autorytet

Wysłany: 16 października 2020, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2e54d5e10b46.jpg

Morwa, bardzo źle jest? 🥺
    8ds.
    Na 17stą wizyta z usg na podgląd

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Joan Autorytet

Wysłany: 16 października 2020, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa wrote:

8ds.

wydaje mi się, że im jest więcej jajek to wyższy estradiol

ciekawa jestem ile jajek masz i czy się to pokrywa, bo taki estradiol nie jest chyba za wysoki

• Morwa Autorytet

Wysłany: 16 października 2020, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowe wrote:
    To co wyglada jak obumierający ciaza jest przyklejone do jajnika wiec oby jajowod udało się oszczędzić..
    A jaką mialas betę przy cp? Czy mogę uznać za pocieszenie ze moja jest tak niska ?
    30 Września moja beta wynosiła 990,5 mUI/ml
    Progesteron 24,69ng/ml
    1 Października zaczęłam plamić
    2 Października dostlam bóli podbrzusza i trafiłam do pierwszego szpitala. W nocy zaczęłam krwawić (była to niedziela w ujowym szpitalu). Lekarz zbadał mnie z samego rana 3 października i stwierdził cp w prawym jajowodzie (lewego jajowodu już nie miałam po 1 cp)
    3 października moja beta z samego rana wynosiła już 845,50 mUI/ml , wtedy tez wypisuję sie z tego pierwszego szpitala na wlasną odpowiedzialnosc i mąż wiezie mnie do drugiego szpitala.
    3 Października o godz 13 (krew pobierana przed samym zabiegiem) moja beta wynosiła już 717 mUI/ml. Trafiłam na stół, robią laparoskopia i stwierdzają poronienie trąbkowe.
    4 Października godzina 7 - moja beta wynosi 444 mUI/ml

• ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 16 października 2020, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co kupiłam w Rossmanie bambusowa szczote do masażu i będę się szczotkowala. Tak na szybko sobie pojezdzilam po udzie i jest bardzo delikatna więc myślę,że to nie będzie taka męka i ból jak przy ostatniej szczotce,która miałam.
    Zakupiłam przez neta także rękawice peelingujaca, olejki i jeszcze szukam jakiegoś dobrego balsamu.
    Może przy tym wszystkim nie wyskoczy mi jakis mega duży cellulit i rozstępy będą łaskawsze. Chociaż pielęgnacja swoją drogą a i genetyka i predyspozycje swoją :P

luthienn lubi tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 16 października 2020, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:
    wydaje mi się, że im jest więcej jajek to wyższy estradiol

ciekawa jestem ile jajek masz i czy się to pokrywa, bo taki estradiol nie jest chyba za wysoki

No właśnie chyba jest za niski.. I to mnie martwi.
    Czyli albo za mało leków albo moje jajca robią sobie ze mnie jajca i nie chcą współpracować 😔

Zobaczymy co na usg wyjdzie dzisiaj 😨

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Joan Autorytet

Wysłany: 16 października 2020, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa wrote:
    No właśnie chyba jest za niski.. I to mnie martwi.
    Czyli albo za mało leków albo moje jajca robią sobie ze mnie jajca i nie chcą współpracować 😔

Zobaczymy co na usg wyjdzie dzisiaj 😨

z tego co mi się wydaje to amh pokazuje jakiej można się spodziewać odpowiedzi na stymulację u danej pacjentki.

ale możemy sobie gdybać co tam się pourastało, a okaże się wszystko o 17:00
    także trzymam kciuki aby kilka dorodnych pęcherzyków było :)

Ulaa lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 16 października 2020, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa wrote:

8ds.
    Słaba reakcja na stymulację :( pewnie Ci ją przedlużą. Ja pierwsze badanie estradiolu miałam w 10dc, u mnie on był ogromny , ale ja nastukalam finalnie 38 oocytow. W 10dc wychodził ponad 5 tys. W 13dc ponad 8 tys.
    Na jeden dojrzały pecherzyk przypada powyzej 200 estradiolu , ale na tym etapie przecież żaden nie jest jeszcze dojrzały, także spokojnie czekaj na wizytę i na usg. I koniecznie daj znać po.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2020, 14:41

Ulaa lubi tę wiadomość

• ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 16 października 2020, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula kciuki za dzisiejszą wizytę. Oby wszytsko było pomyślnie 💪

Ulaa lubi tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • Evelle28 Autorytet

Wysłany: 16 października 2020, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula kciuki za wizytę ❤️✊

Ulaa lubi tę wiadomość

Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]💔
    23.11.2019 [*] 💔
    01.07.2021 [*] 💔

05.04.2024 - II ♥️
    11.04.2024- beta 769
    13.04.2024- beta 1772
    15.04.2024- beta 3671
    20.04.2024- 1 wizyta-pęcherzyk ciążowy 14 mm z pęcherzykiem żółtkowym 3mm
    25.04.2024- mamy ♥️ i 2 mm dzidziusia 🥹
    24.05- 2,9 cm dzidziusia , 164/min ♥️
    29.05-4,2 cm dzidziusia , 176/min ♥️
    03.06-NIFTY - NISKIE RYZYKA
    12.06-PRENATALNE-6,5 cm zdrowego dzidziusia ♥️
    20.06- 91 g szczęścia pod sercem ♥️
    14.07- GENDER REAVEL PARTY 🩷🩵🎉
    18.07 - VII USG ⏳
    06.08 - POŁÓWKOWE

preg.png
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 16 października 2020, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam znać Morwa 😘
    Dzięki dziewczyny za wsparcie 😘

Morwa, Belie lubią tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
‹‹ 1629 1630 1631 1632 1633 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ