Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Przygody tytułowej "Bożeny"
Odpowiedz

Przygody tytułowej "Bożeny"

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:
    Witamy, zapraszamy :)

Opaskę od ovufriend ?

Tak,opaskę od ovufriend. Była kampania że wysyłali Huawei żeby nosić i badali długość snu,aktywność itd. Moja opaska szła 2 miesiące a suma summarum nie działała 😂

U nas płodne za rogiem,wczoraj Bożenie sprawiłam SPA i ją odpicowałam trochę.

Lalia widzę że się udało 😍 super !

Joan lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wjechały zapiekanki 😁👌🏻
    8377ce7a401c.jpg

eszanka, Joan, Natisz, Martt95, luthienn lubią tę wiadomość

• Andzia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdjecie sobie ustawilam wiec mysle ze juz lepiej bedzie zapamiętać ;) mam takie pytanie... Prawdopodobnie jestem 4 badz 5 dni po owu i jak szyjke badalam to mam bialy sluz ale no az takie grudki... Moze tak byc? Bo myslalam ze powinien byc bardziej taki jak woda albo plynny a tu takie grudki mi na palcu zostaly tak na oko 2 mm mają...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2020, 21:46

03.2020- cb

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieję się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi"
  • Joan Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2020, 11:51

szona lubi tę wiadomość

• eszanka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natisz, gratuluję kochana! Kreska widoczna z daleka, mocny wojownik sie zadomawia ❤
    Obyś zapoczątkowała wysyp ⏸ w nowym wątku.

qdkkvcqgllcwggq8.png

starania od 08.2019
    👼 11.2019
    08.2020 Angelius Provita, dr MP

04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
    04.05 beta 812,6 mlU/ml
    11.05 mamy zarodek 🍀
    25.05 ❤️

"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have"
  • Susanne Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:
    Dziewczyny bo mnie uj zaraz strzeli.

Mam termometr owulacyjny Microlife. Wcześniej jak mierzyłam tempki to robiłam zdjęcie. Jestem rano totalnie nieprzytomna.
    Nie umiem sprawdzić ostatniego zapisanego pomiaru.....
    wciskam dłużej przy wyłączonym to pokazuje mi się "L"
    wciskam dłużej przy włączonym to się cham wyłącza.

mój jak zobaczył co robię to się zapytał to do mierzenia w siusiaku 🤣🤣🤣
    Ja nie mam microlife, ale u mnie po prostu po włączeniu pokazuje się ostatnia tempa.

Joan lubi tę wiadomość

🧘‍♀️ “Life isn't about waiting for the storm to pass. It's about learning how to dance in the rain.”

2/2022 23cs 💔 PJP

37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

Chłopiec 💙

age.png
  • Joan Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Natisz lubi tę wiadomość

• szona Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natisz wrote:
    Miałam torbiele wielkości 4 cm. Lekarze widzieli nawet guza, raka itp 😅😅😅 on poweidzial, że według niego mam zaburzona 2 fazę cyklu i problem z prolaktyna po obciążeniu

Eh kurde. Mi kiedyś, na samym początku starań, prolaktyna wychodziła ok. 55 (norma do 23). Ale zawsze miałam swoje owulacje, wszystko jak należy. Byłam u 3 ginów - każdy powoiedział, że podwyższona prolaktyna, która nie zatrzymuje owulacji, nie powinna być leczona lekami z grupy tych, w której jest np. Bromek. Jeden z tych lekarzy skierował mnie na badanie makroprolaktyny - i wyszło, że "moja" prolaktyna to właśnie ok 23 - po prostu nie wydala się z organizmu jak trzeba, ale nie wpływa w sumie w tym organizmie na nic. Miałam epizod z Bromergonem, ale czułam się po nim jak na porządnym haju. Ostatecznie obejrzałam webinar z nieżyjącym już prof. Dębskim, który potwierdził to, co wcześniejsi lekarze - że prolaktyny się nie leczy gdy tylko nieznacznie przewyższa normę. No i temat zostawiłam. A zawsze mam ją teraz w okolicy 22-23 (więc górna granica normy). Jaaaak żyć :/

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • szona Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:
    ona była na live u dziewczyn z Akademii Płodności ? Kojarzy mi się coś nazwisko.

Dokładnie tak

Joan lubi tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• Natisz Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Eh kurde. Mi kiedyś, na samym początku starań, prolaktyna wychodziła ok. 55 (norma do 23). Ale zawsze miałam swoje owulacje, wszystko jak należy. Byłam u 3 ginów - każdy powoiedział, że podwyższona prolaktyna, która nie zatrzymuje owulacji, nie powinna być leczona lekami z grupy tych, w której jest np. Bromek. Jeden z tych lekarzy skierował mnie na badanie makroprolaktyny - i wyszło, że "moja" prolaktyna to właśnie ok 23 - po prostu nie wydala się z organizmu jak trzeba, ale nie wpływa w sumie w tym organizmie na nic. Miałam epizod z Bromergonem, ale czułam się po nim jak na porządnym haju. Ostatecznie obejrzałam webinar z nieżyjącym już prof. Dębskim, który potwierdził to, co wcześniejsi lekarze - że prolaktyny się nie leczy gdy tylko nieznacznie przewyższa normę. No i temat zostawiłam. A zawsze mam ją teraz w okolicy 22-23 (więc górna granica normy). Jaaaak żyć :/
    Ja miałam prolaktyne na czczo 16 i niby owulacja też y mnie była 😅😅 kochana właśnie Ci lekarze co nie leczą takiej prolaktyny niestety nie doprowadzja kobiet naturalnie do ciąży
    Znam torche już przypadkow, że ciąży nie bylo latami, a wystarczył lek. Mój lekarz powidzial, że prolaktyna na czczo 16 już mu smirdzi i jak widać się nie mylił 😊

"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • Kamcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natisz wrote:
    Kochana jak będzie ❤️ to inofem leci do Ciebie
    Super. Dziękuję 😘 trzymam kciuki za Ciebie i fasolke... Albo dwie 😉 bo jakoś mam przeczucie....

JA 34l, starania 2lata.
    11.2019 laparo torbieli endom. obu jajników

19.12.2020 - 12dpo ⏸️
    21.12.2020 - 14dpo - beta 60,74 prog. 28,880
    23.12.2020 - 16dpo - beta 147,41 prog. 16,630 (kropek 2mm)
    28.12.2020 - 21 dpo - beta 1447,12 🤩🤩🤩 prog. 26,830
    07.01.2021 - fasolka 4,7mm i mamy ♥

03.07.2020 INV 😔
    23.07.2020 HSG

AMH 0,5
    MTHFR_667C>T hetero
    MTHFR_1298A>C hetero
    PAI-1 4G hetero
    ANA,ASA.AOA ujemne
    KOAGULANT TOCZNIA ujemny
    KIRy Genotyp AA.
    HLA-C meża C2 homoz.
    Komórki NK: 18,42%, 315 ul (liczba)
    Aktywność NK: 25,4%

3jvzj48a47aj4h5r.png
  • Joan Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś

madziulix3 lubi tę wiadomość

• Natisz Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eszanka wrote:
    Natisz, gratuluję kochana! Kreska widoczna z daleka, mocny wojownik sie zadomawia ❤
    Obyś zapoczątkowała wysyp ⏸ w nowym wątku.
    Kochana na pewno, teraz będzie wysyp 😅😅

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • szona Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:
    Dziewczyny bo mnie uj zaraz strzeli.

Mam termometr owulacyjny Microlife. Wcześniej jak mierzyłam tempki to robiłam zdjęcie. Jestem rano totalnie nieprzytomna.
    Nie umiem sprawdzić ostatniego zapisanego pomiaru.....
    wciskam dłużej przy wyłączonym to pokazuje mi się "L"
    wciskam dłużej przy włączonym to się cham wyłącza.

mój jak zobaczył co robię to się zapytał to do mierzenia w siusiaku 🤣🤣🤣

Ten termometr potrafił pokazywać mi 3 różne temperatury w trzech następujących bezpośrednio po sobie pomiarach. Wywaliłam w cholerę :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2020, 21:53

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• Natisz Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia wrote:
    Super. Dziękuję 😘 trzymam kciuki za Ciebie i fasolke... Albo dwie 😉 bo jakoś mam przeczucie....
    Hahaha kochana, niee no to by były jaja 😅😅😅😅

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    U mnie to niestety rodzinne. Dziadkowie mieli nowotwory jelita grubego więc jestem w grupie ryzyka.. moj tato miał nowotwór jamy brzusznej z przerzutami na płuca. Także ta niepłodność to może coś w rodzaju wybawienia dla mnie. Dzięki temu jestem pod stałym nadzorem , badam się regularnie i bardziej doceniam zdrowie.

Ja w sumie też jestem w jakimś tam stopniu w grupie ryzyka. Od strony taty Babcia zmarła w wieku 63 lat na raka żołądka dziadek 67 lat rąk płuc. Od strony mamy dziadek rak płuc zmarł w wieku 65 lat. Pra babcia rak piersi 58 lat (mama jej nawet nie pamięta).

Do tego żeby było mało tata w wieku 32 lat przeszedł ciężki zawał ledwo do odratowali. A mamie w młodym wieku wykryto zespół kardiologiczny X. Oczywiście rodzice nie biorą żadnych leków bo twierdzą że jest im po nich źle. Zgaga i ogólnie źle samopoczucie, i póki co czują się młodo i twierdzą że im nie są leki potrzebne oboje sknczyli 50lat. Bywa że się bardzo źle czują wtedy trzeba iść zmusić by poszli do lekarza i ich tam zawieź i umówić wizytę bo sami tego nie zrobia.... Ale ogólnie mają obojcie ciężkie charaktery i są nie do upilnowania 🤦

Ja od kiedy urodziłam córeczkę zaczynam się martwić o swoje zdrowie. Ogólnie to jestem tutaj młoda dupa na tym forum. W maju styknie 25 🎉🎉 i zawsze sobie mowilam że przecież taka młoda to choroby mnie nie dotycza, zaczynam zmieniać to myślenie... Nie chce iść tropem rodziców i czekac aż coś złego się stanie dlatego teraz myślę by zacząć badać regularnie piersi, robić cytologię i ogólnie obserowawac swoje ciało.

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • Joan Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Natisz lubi tę wiadomość

• Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    No to.ppwiem Ci że ja też owulacje raczej zawsze miałam, A mimo to dostałam Norprolac w połowie cyklu i już w następnym byłam w ciąży. Cześć lekarzy olewa leczenie podwyższonej prolaktyny bo takie są niby nowsze wytyczne i 90% stron w Internecie to potwierdza, jednak jest też grupa lekarzy takich jak Mój czy Natisz którzy przypisują na to leki i jak widać działają skutecznie.

Natisz, szona lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:
    udało się !!!!
    przy próbie nr 12165463265

Chyba będę robić tak jak madziulix tylko wezmę jakiś papier i długopis bo za dużo zachodu wpisywać w apkę :P ja to mierzyłam wcześniej tempkę o 7, łykałam letrox i dalej w bety spać. A boję się, że rano już nie zadziała i Bożenka będzie zawiedziona, że wizytacja termometru było na darmo :P

Matko a ja muszę o 5 bo o tej wstaje do roboty na pierwsze zmiany 😕

• Natisz Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:
    Szona a miałaś taki monitoring z prawdziwego zdarzenia ?

Bo prolaktyna może sprawiać, że pęcherzyki rosną ale nie pękają.

A mierzyłaś tempkę w ustach, w Bożence czy kakałku ?
    Dokładnie, mi nie pękały

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ