Przygody tytułowej "Bożeny"
-
WIADOMOŚĆ
-
ZielonaHerbata wrote:Ja już jestem po. W sumie jestem trochę rozczarowana.
Stwierdził,że póki co moim głównym problemem jest IO i że Siofor jest zły i bardziej dla starszych osób. A pod starania najepelszy jest GLucophage i dodatkowo obzniza poziom androgenow. Mam brać dwa razy dziennie po 859mg.
Zrobił USG i jest pechrzyk 14mm. Mowi, że wygląda na owulacyjny. Ale ja jestem już w 17dc. Więc albo owulka będzie mega późno albo jednak jej nie będzie.
Pytam,czy mam przyjść za kilka dni aby zobaczyć co się stało z pechrzykiem,czy rośnie, czy nie. Powidzial, że nie ma sensu. 😑😑
Jego zalecenie jest takie żeby dać sobie czas 2-3 cykle z metformina. Jak nic nie ruszy, to mam zrobić sono hsg. U niego za 1200zl.
Chciałam monitoring ale on mówi,że nie robi monitoringów bez sprawdzenia deoznsoci bo mogę mieć zapchane jajowody.
Jestem zla,że nie chce mi zrobić monitu przed drożnością.
Pytałam o stymulację, o zastrzyk na pękanie itp. to zapytał skąd wiem takie rzeczy i że mam nie czytać w necie bo to on jest specjalistą i on się zna.
Mówię mu,że chyba to normalne że człowiek często sam szuka,czyta i drąży żeby mieć jakieś pojęcie ,to powiedział,że nie że on takich pacjentek ma bardzo mało.
Dodam,że byłam bardzo delikatna w rozmowie
Mam wrażenie,że nadal jestem w miejscu i że on bardzo dąży do tego sono hsg u niego prywatnie.
Co myślicie ?
Rozumiem, że zrezygnowałaś z Andrzeja? U niego nigdy nie było problemów z monitoringiem, zastrzyk na pęknięcie też zawsze sam proponował 😊
-
Joan wrote:nie mów hop.
Jutro powtarzasz betę ?
Będzie czarno na białym. Ovitrelle już nie powinno być w organizmie.
EDIT: ile miałaś kwasu foliowego w lipcu ????? nie machnęłaś się w przecinkach w stopce ??
Miało być 14, ... 😉
Nie wiem czy powtarzać betę. Jeśli będą cienie na teście to pojadę do szpitalnego labo zrobić a jak nie będzie to dopiero w poniedziałek rano beta + progesteron bo tak dr kazałJoan lubi tę wiadomość
JA 34l, starania 2lata.
11.2019 laparo torbieli endom. obu jajników
19.12.2020 - 12dpo ⏸️
21.12.2020 - 14dpo - beta 60,74 prog. 28,880
23.12.2020 - 16dpo - beta 147,41 prog. 16,630 (kropek 2mm)
28.12.2020 - 21 dpo - beta 1447,12 🤩🤩🤩 prog. 26,830
07.01.2021 - fasolka 4,7mm i mamy ♥
03.07.2020 INV 😔
23.07.2020 HSG
AMH 0,5
MTHFR_667C>T hetero
MTHFR_1298A>C hetero
PAI-1 4G hetero
ANA,ASA.AOA ujemne
KOAGULANT TOCZNIA ujemny
KIRy Genotyp AA.
HLA-C meża C2 homoz.
Komórki NK: 18,42%, 315 ul (liczba)
Aktywność NK: 25,4%
-
nick nieaktualnyKamcia wrote:A no faktycznie machnęłam przecinek 😆
Miało być 14, ... 😉
Nie wiem czy powtarzać betę. Jeśli będą cienie na teście to pojadę do szpitalnego labo zrobić a jak nie będzie to dopiero w poniedziałek rano beta + progesteron bo tak dr kazał -
Kamcia wrote:A no faktycznie machnęłam przecinek 😆
Miało być 14, ... 😉
Nie wiem czy powtarzać betę. Jeśli będą cienie na teście to pojadę do szpitalnego labo zrobić a jak nie będzie to dopiero w poniedziałek rano beta + progesteron bo tak dr kazał
Kamcia wszystkiego najlepszego z okazji urodzin🌷🌷🌷niech spełnia się właśnie Twoje największe marzenie❤kciuki za betę✊✊✊ -
Martt95 wrote:Właśnie ta podstawowa książkę tez mam zamiar zakupić. Widziałam już że jest bardzo polecana 😃
Co do ćwiczeń.. Już dawno miałam coś zacząć ale się zmobilizować nie mogłam, teraz zaczynam się nakręcać 💪
Trochę już poczytałam, znalazłam kilka fajnych profili na IG i coś czuję że mi się spodoba ta moja "dieta" 😃
Jak masz jakieś ciekawe profile,to podeślij. Z chęcią skorzystam i obyczaje 😁😁
Jeśli chodzi o ćwiczenia, to najgorzej zacząć. A później jak sie wkrecisz, to będzie to przyjemność i relaks.
Na szczęście jest tyle różnych aktywności fizycznych,że każdy znajdzie coś dla siebie.Martt95 lubi tę wiadomość
-
ZielonaHerbata wrote:Jak masz jakieś ciekawe profile,to podeślij. Z chęcią skorzystam i obyczaje 😁😁
Narazie obserwuje kto mi w oko wpadnie 😆😄 jak się bliżej zapoznam i będzie warte polecenia to podam namiary 😃
Ps.... Głupi Smart. Zamówiłam jeszcze 2 książki 😬🤦🤦🤦🤦 teraz dwie bede chować przed mężem, po co ma się chłop stresować 🤣🤣🤣🤣
Edit: o właśnie trafiłam na profil z IG który mnie zaciekawił bez.spiny.insuliny i jeszcze ona_insulinowa 😃👍Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2020, 22:35
Joan, Lulu83 lubią tę wiadomość
Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
LILKA wrote:Sus ja miałam zalecenie 4h przed nie jeść, ale pic wodę, a masz w znieczuleniu ogólnym czy bez?
-
Mnie przestają piersi boleć. Zatestuje jutro ale pewnie będzie biel.Pokrótce:
Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie
On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%
I Procedura
II Transfer
9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
2 przebadane i zdrowe
Czas start III Procedura 06.2024
❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
09.08 CRL 0,51 cmok 151/min (24dpt)
[/url]
-
Martt95 wrote:Narazie obserwuje kto mi w oko wpadnie 😆😄 jak się bliżej zapoznam i będzie warte polecenia to podam namiary 😃
Ps.... Głupi Smart. Zamówiłam jeszcze 2 książki 😬🤦🤦🤦🤦 teraz dwie bede chować przed mężem, po co ma się chłop stresować 🤣🤣🤣🤣
Edit: o właśnie trafiłam na profil z IG który mnie zaciekawił bez.spiny.insuliny i jeszcze ona_insulinowa 😃👍
Dzięki 😊
Oo ta czekolada mleczna bez cukru mnie intryguje -
Mowe wrote:Zostawiłam dzisiaj moją dzidzie do badania...straszne uczucie..to miało być moje dziecko a nie materiał badawczy😞😞😞 wyniki za 6tyg, poznamy tez płeć, jestem pewna ze to był chłopiec❤️
my też badalismy, wiem ,że w Marcu tego roku mogłam urodzić syna ... ale poroniłam. Badanie nie wykazało żadnych wad. Idę otworzyć piwo.. życie jest niesprawiedliwe
-
nick nieaktualny
-
madziulix3 wrote:Ja tez zatestowalam ale biało. Wczoraj albo dziś powinnam mieć okres ale w ogóle nie czuje.
Jak chce to nie ma ale jak nie chce to jest 😡 -
ZielonaHerbata wrote:Morwa, a ta Dorota, to gdzie teraz pracuje ?
ZielonaHerbata lubi tę wiadomość
-
Kamcia wrote:Bożenki mam pytanie... Pewnie już nie raz było o tym gadane ale ja jak zwykle nie nadążam czasem z nadrabianiem postów.
SZUKAM SUPLI/LEKÓW/INNYCH MEDYKAMENTOW NA POPRAWE JAKOŚCI KOMÓREK Z UWZGLĘDNIENIEM OCZYWIŚCIE NASZYCH MUTACJIMam nadzieje , ze sprawdzałaś krzywe bo to mega podstawa. Wysoka insulina niszczy komórki od wewnątrz. Jak masz hiperinsulemię jak ja to sam inozytol za dużo nie ugra. Chociaż zawsze warto go brać. Ja dodatkowo potrzebuje mety i diety... oraz ruchu, ale z tym ostatnim to akurat nigdy nie grało nawet w tych dobrych dla mnie okresach
w klinice jako pierwsze wytyczne dostałam aby zwiększyć podaż białka. Zaznaczone było aby białko nie było z serwatki ani sojowe. Wybrałam wtedy wołowe , teraz kocham konopne. Miałam wtedy zaopatrzyć się w wit e (naturalną - d-alfa tokoferol a nie syntetyczną- dl-alfa tokoferol.). Miałam wprowadzić tez kwasy omega 3 , wit c i ubichinol. Ja podchodząc do procedury leciała wtedy też na wysokich dawkach b12 metylowanych. jadłam magnez i b 6 (metylowane). Wyrównywałam żelazo , jadłam dhea , selen, cynk i oczywiście kwas foliowy w metylowane formie
-
Marzenia wrote:Ja dziś rozmawiałam z pielęgniarką ze szpitala w sprawie hsg i mówiła,że muszę mieć wynik cytologii ważny rok i posiew z pochwy jak najświeższy tzn zrobić w cyklu przed cyklem z hsg.Ale niestety w bielańskim jeszcze po koronie nie robią tego badania😠ale ma przecieki,że niedługo mają ruszyć,więc mam sie dowiadywać.Wiec są szanse,że zrobie w sierpniu
-
Sus ja musialam byc na czczo i wiecej chyba nic33lata,starania od 08.2018
1sze IVF- stymulacja💉 od 28.05.22
6.06 punkcja, pobrane 7, dojrzałe 4
4 zapłodnione, 2 padły po 4 dobie
Transfer blastki 2AA 11.06
Beta 7dpt -1😓
Ostatnia ❄️4AA transfer 8.08.22
Beta 8dpt <1