Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne pytanie do SZCZUPLUTKICH KOBIETEK
Odpowiedz

pytanie do SZCZUPLUTKICH KOBIETEK

Oceń ten wątek:
  • agawa Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ważę 47 kg przy wzroście 160. Ogólnie jestem drobna. Zawsze taka byłam nigdy nie udało mi sie przekroczyć 50 kg. Mam 32 :-)

• agawa Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i 7 trudnych cykli starań za mną. Zawsze myślałam ze jak sie chce dziecko to od razu jest.. Ale byłam durna :-D

Cynamonek30 lubi tę wiadomość

• Neyla Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 168cm wzrostu i ważę 51kg. Ważyłam 60 rok temu, ale miałam otyłość brzuszną (!) i zalecono mi schudnąć (dieta, ćwiczenia). Teraz czuję się zdecydowanie lepiej, ale mam problem z utrzymaniem ciąży.

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iownka wrote:
    Dziewczyny, będąc szczupłą łatwiej jest zajść przecież w ciążę!
    Ja mam problem, bo jestem otyła i moje szanse są marne- to jest zmartwienie.

Ostatnio czytałam gdzieś artykół, że kobiety z niedowagą zachodzą w ciążę aż 8 razy dłużej niż te z prawidłową wagą, a te z otyłością 2 razy dłużej.

http://www.sosrodzice.pl/trzymiesieczny-program-przygotowania-do-ciazy-czyli-co-wplywa-na-plodnosc/

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majka86 wrote:
    ja przy wzroście 161 ważę 59 kg i w tym momencie próbuję schudnąć... niestety nie wychodzi mi to ;/ chciałabym tak 8-9 kg zrzucić - i jak to zrobić?? :)

Ja ćwiczyłam z Tonym Hortonem - cykl P90X. Dał mi w kość, ale nigdy wcześniej nie miałam tak wyrzeźbionego ciała. Teraz już od 10 m-cy nie ćwiczę, a waga dalej niska, więc nie ma efektu jojo.Niestety masa mięśniowa już spada i brzuch znowu robi się "flakowaty" :(

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Cynamonek30 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jednak nie tak łatwo zajsc- a co najważniejsze donosic ciaże, kurczę boję się ze jesli uda mi sie zajsc w ciąże to bede panikowac i doszukiwac jakiegokolwiek objawu i tym sobie zaszkodzę jeszcze bardziej!! dlatego uczepiłam się tej mysli że jak przytyję to tym razem wszystko bedzie dobrze,, ,szajba mi odbija :)
    miłego dnia dziewczynki

zi13skjo0ong6u20.png
  • kfeva Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonek30, nie świruj przesadnie ;)
    Nie sądzę, żebyś straciła ciążę z powodu niskiej wagi. Przecież jesteś drobna z natury. Co innego, gdybyś się odchudzała i z tego powodu miała niedowagę, wtedy to rzeczywiście mógłby być problem.

Znam trochę chudych/bardzo szczupłych kobiet w ciąży/z małymi dziećmi. Sama do nich należę.

c23e0907819853810232b578cae40af0.png
    82doe6yds8nhwups.png
  • Cynamonek30 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kfeva wrote:
    Cynamonek30, nie świruj przesadnie ;)
    Nie sądzę, żebyś straciła ciążę z powodu niskiej wagi. Przecież jesteś drobna z natury. Co innego, gdybyś się odchudzała i z tego powodu miała niedowagę, wtedy to rzeczywiście mógłby być problem.

Znam trochę chudych/bardzo szczupłych kobiet w ciąży/z małymi dziećmi. Sama do nich należę.
    Dziękuję wiem muszę wyluzowac ciut, :)
    no taka jestem od zawsze z niedowaga :/
    Tobie gratuluję Fasolki i życze spokojnych 9 miesiecy :)

zi13skjo0ong6u20.png
  • agattee Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 1,71 i 52kg i ginka raz zasugerowala, zebym troszke przytyla. Przytyc to przytyje w ciazy wiec obecnie nie zamierzam, poza tym znam sporo szczuplych dziewczyn ktore zaszly w ciaze bez problemu :)

wff22n0ab6iac00e.png
  • agawa Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez znam sporo szczupłych kobietek które zaszły i donosiły bez problemu. Więc jak ktoś jest zdrowy i szczupły to nie widzę problemu:-) a kto twierdzi inaczej to pewnie zazdrości;-)

• agawa Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moze tylko tak sie pocieszam i tłumacze sobie:-D?

• Cynamonek30 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieje, że wszystkim<Starajacym sie.> uda sie zajsc w ciaze i donosic szczesliwe :)
    Bo wszystkie mamy jeden cel DZIECKO :)

zi13skjo0ong6u20.png
  • agawa Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonek30 wrote:
    mam nadzieje, że wszystkim<Starajacym sie.> uda sie zajsc w ciaze i donosic szczesliwe :)
    Bo wszystkie mamy jeden cel DZIECKO :)

Jak długo sie starasz?

• lussy Koleżanka

Wysłany: 18 lutego 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waga pewnie ma jakies tam znaczenie ale chyba wązniejsze jest to co mamy w srodeczku :) Przy pierwszej ciąży ważyłam 50 kg. Przez pierwsze 3 mc schudłam do 47 a na koniec wazyłam 57kg. Takze, każda z nas jest inna i inaczej to wszystko sie odbywa. Tak samo jak mówia o biderkach. Niby jestem wąska i nie powinnam rodzić bo zabije dziecko (gadka mocherkowych babuleniek) a bez problemu urodziłam syna i córeczkę :) Powodzenia kochane :)

Lussy
    ☆☆☆☆☆☆☆☆ cykl starań :) a ile przedemną???
    a5vefhq.png

hvr5rsu.png

ovufrien
  • Cynamonek30 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawa wrote:
    Jak długo sie starasz?
    Jak narazie kochana jestem na przymusowej "pauzie' poroniłam 7 listopada i Dr kazał mi czekac z nastepnym staraniem 6 cykli- ja myślałam zeby po 4 zdrowych cyklach zaczac ale naprawde nie wiem kiedy zaczne bo maż za granica-a bez niego wiadomo..
    W piersza ciaze dosc szybko-w pierwszym cyklu ale nie nastawialismy sie że od raz sie uda .. teraz bawie sie w mierzenie temp patrze na śluz itd ale dlatego że po zabieg jakos tak wszystko inaczej wyglada ... tak mi sie wydaje?
    Dlatego teraz prowadze wykres zeby sie poobserwowac
    a Ty jak długo sie starasz ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2014, 09:21

zi13skjo0ong6u20.png
  • agawa Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To bardzo współczuje poronienia. Nie wyobrażam sobie nawet bólu po stracie.
    Ja dopiero i aż 7 cykli. Od tego zaczęłam właśnie mierzyć tempkę i obserwować śluz, może coś pomoże? Cykle mam właśnie bardzo regularne i owulacje też występują ale ciągle jakoś nie chce zaskoczyć.Ogólnie jestem zdrowa. Nawet w życiu bym nie pomyślała kiedyś ze tak trudno się zachodzi w ciążę. Ale to chyba tak mają dziewczyny które nie chcą, nie planują dzieciątek. A te które chcą to niestety SKUCHA. :D

• Cynamonek30 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawa wrote:
    To bardzo współczuje poronienia. Nie wyobrażam sobie nawet bólu po stracie.
    Ja dopiero i aż 7 cykli. Od tego zaczęłam właśnie mierzyć tempkę i obserwować śluz, może coś pomoże? Cykle mam właśnie bardzo regularne i owulacje też występują ale ciągle jakoś nie chce zaskoczyć.Ogólnie jestem zdrowa. Nawet w życiu bym nie pomyślała kiedyś ze tak trudno się zachodzi w ciążę. Ale to chyba tak mają dziewczyny które nie chcą, nie planują dzieciątek. A te które chcą to niestety SKUCHA. :D
    no własnie tak jest,że te co nie chca nie planuja maja ,a te co się staraja nie maga zajsc :/ mam nadzieję,żę ten 7 cykl okaże się szczęśliwy :) życzę Ci II kreseczek czerwonitkich :)

agawa lubi tę wiadomość

zi13skjo0ong6u20.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 17:39

• agawa Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonek30 wrote:
    no własnie tak jest,że te co nie chca nie planuja maja ,a te co się staraja nie maga zajsc :/ mam nadzieję,żę ten 7 cykl okaże się szczęśliwy :) życzę Ci II kreseczek czerwonitkich :)
    Tez sobie tego życzę i wszystkim kobietkom starającym sie :-)

1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ