X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pytanie o wynik progesteronu
Odpowiedz

Pytanie o wynik progesteronu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Angela009 Nowa

Wysłany: 5 września, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    mam pytanie o interpretację wyniku progesteronu w 19 dniu cyklu. Wynik: 0,1 ng/ml. Mam pcos, ale i tak to wydaje mi się ekstremalnie nisko. Co w takiej sytuacji? Bardzo jest źle?

• onalola Autorytet

Wysłany: 5 września, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie ile trwa twój cykl, bo progesteron robi się 7 dni po owulacji, wtedy osiąga największe stężenie

2 cs 11/24 cb 💔

2025 ??

Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magne b6 forte , inozytol needed
    Luteina 1x1

👨
    Obniżona ruchliwość , morfologia 1%, agregacja..
    30.06 androlog -> mówi że wyniki super
    Worek supli
  • Angela009 Nowa

Wysłany: 5 września, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To loteria, zdarza się nawet, że 60 dni. Więc po prostu trzeba przyjąć, że nie bylo owulacji i tyle? Czy to większy powód do zmartwień? :( Chodzi mi o to, że spodziewałam się, że będzie nisko, no ale nie aż tak :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września, 13:17

• mallow Debiutantka

Wysłany: 5 września, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19 dzień cyklu za wiele nam nic nie mówi, można mieć owulację dużo później, taki wynik świadczy, że jesteś przed ovu ( o ile w ogóle ovu będzie)

• mallow Debiutantka

Wysłany: 5 września, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    możesz mieć owu w dużo późniejszym terminie lub rzeczywiście nie mieć jej wcale- to tłumaczy tak długie cykle

a czemu badałaś progesteron akurat w tym dniu?

• Angela009 Nowa

Wysłany: 5 września, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, dzięki! Po moich obserwacjach wynika, że raczej nie ma wcale. Endokrynolog zlecił mi badanie akurat w tym dniu.

• mallow Debiutantka

Wysłany: 5 września, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ginekolog ma jakiś pomysł?

• Angela009 Nowa

Wysłany: 5 września, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jeszcze przed wizytą u ginakologa, bo muszę zrobić komplet badań w 2-5 dniu cyklu. A póki co jest 44 dzień i nie zanosi się na okres. Po zdiagnozowaniu PCOS mój ginekolog mówi, ze raczej nic nie zdziała i sugeruje klinikę leczenia niepłodności. Próbowalam diety itp., nie pomogło. W ogole mam wrażenie, że od jakiegos czasu ciągle robię badania, ciągle mnie diagnozują, a nikt mnie nie leczy :/

• mallow Debiutantka

Wysłany: 5 września, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli rozkłada ręce to nie ma co u niego się dalej leczyć. Jedyne co mogę polecić to spróbować poszukać naprawdę dobrego ginekologa w klinice pewnie będą proponować In Vitro

Angela009 lubi tę wiadomość

• Ewela2 Przyjaciółka

Wysłany: 7 października, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cykle 30/32 w 20 dni cyklu lekarz stwierdził że na pewno nie było owulacji ,że zrobiła się torbiel . Progesteron w 21 DC 23 nmol/L ,a w 26 dniu cyklu 28.59 nmol/L już sama nie wiem czy owulacja była czy nie ... Szczerze to ją czułam i byłam wręcz pewna ,że była ... A nie mogłam iść szybciej do gina niż w 20 DC niestety praca :/

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ