Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pytanie o wynik progesteronu
Odpowiedz

Pytanie o wynik progesteronu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Angela009 Debiutantka

Wysłany: 5 września 2025, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    mam pytanie o interpretację wyniku progesteronu w 19 dniu cyklu. Wynik: 0,1 ng/ml. Mam pcos, ale i tak to wydaje mi się ekstremalnie nisko. Co w takiej sytuacji? Bardzo jest źle?

• onalola Autorytet

Wysłany: 5 września 2025, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie ile trwa twój cykl, bo progesteron robi się 7 dni po owulacji, wtedy osiąga największe stężenie

2 cs 11/24 cb 💔

12/25 cb 💔 1 CS po drożności

Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magnez , inozytol
    5-9 DC lametta, orvitrell
    20.11 drożność jajowodów cykl stop ->prawy pięknie drożny, lewy było ciężko ale sól przepłynęła.

prawy jajnik torbiel endometrialna ok 18mm od lutego bez zmian na wielkości
    AMH 09.25 0.42

👨
    Obniżona ruchliwość , morfologia 2%, agregacja..
    Worek supli ( fertistim, q10, NAC,Omega 3, l karnityna)
  • Angela009 Debiutantka

Wysłany: 5 września 2025, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To loteria, zdarza się nawet, że 60 dni. Więc po prostu trzeba przyjąć, że nie bylo owulacji i tyle? Czy to większy powód do zmartwień? :( Chodzi mi o to, że spodziewałam się, że będzie nisko, no ale nie aż tak :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2025, 13:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2025, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19 dzień cyklu za wiele nam nic nie mówi, można mieć owulację dużo później, taki wynik świadczy, że jesteś przed ovu ( o ile w ogóle ovu będzie)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2025, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    możesz mieć owu w dużo późniejszym terminie lub rzeczywiście nie mieć jej wcale- to tłumaczy tak długie cykle

a czemu badałaś progesteron akurat w tym dniu?

• Angela009 Debiutantka

Wysłany: 5 września 2025, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, dzięki! Po moich obserwacjach wynika, że raczej nie ma wcale. Endokrynolog zlecił mi badanie akurat w tym dniu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2025, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ginekolog ma jakiś pomysł?

• Angela009 Debiutantka

Wysłany: 5 września 2025, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jeszcze przed wizytą u ginakologa, bo muszę zrobić komplet badań w 2-5 dniu cyklu. A póki co jest 44 dzień i nie zanosi się na okres. Po zdiagnozowaniu PCOS mój ginekolog mówi, ze raczej nic nie zdziała i sugeruje klinikę leczenia niepłodności. Próbowalam diety itp., nie pomogło. W ogole mam wrażenie, że od jakiegos czasu ciągle robię badania, ciągle mnie diagnozują, a nikt mnie nie leczy :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2025, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli rozkłada ręce to nie ma co u niego się dalej leczyć. Jedyne co mogę polecić to spróbować poszukać naprawdę dobrego ginekologa w klinice pewnie będą proponować In Vitro

Angela009 lubi tę wiadomość

• Ewela2 Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2025, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cykle 30/32 w 20 dni cyklu lekarz stwierdził że na pewno nie było owulacji ,że zrobiła się torbiel . Progesteron w 21 DC 23 nmol/L ,a w 26 dniu cyklu 28.59 nmol/L już sama nie wiem czy owulacja była czy nie ... Szczerze to ją czułam i byłam wręcz pewna ,że była ... A nie mogłam iść szybciej do gina niż w 20 DC niestety praca :/

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ