Rocznik 83 zapraszam ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Trukali, trzymam kciuki za wizytę. Jedna źle zakończona ciążą wcale nie musi oznaczać, że teraz też tak będzie. Będzie dobrze02.2016 - start z Gameta Gdynia (zaniżona rezerwa 0.94 + hashimoto)
05.2016 - hsg, drożne
21.10.2016 - pierwsza IUI - nieudana
26.01.2017 - druga IUI - nieudana
28.04.2017 - Chińczyk + dieta
07.2018 - pierwsze IVI 1 zarodek 8aa
03.2019 - drugie IVI 3 zarodki 4aa, 2x3aa, jest Igi ❤
02.2021 - krio cykl sztuczny (-)
03.2021 - krio cykl sztuczny (?) -
Dziewczyny, czy Wy też macie taku spadek formy? Boże, jak mi się chce od wczoraj spać.
Wombi, bierz męża w obroty, jedno jajo i jeden plemnior wystarczą do zmajstrowania dzidzkiWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 18:01
02.2016 - start z Gameta Gdynia (zaniżona rezerwa 0.94 + hashimoto)
05.2016 - hsg, drożne
nick nieaktualny
-
Trukali witam i gratuluję Dziewczyny mają rację - lekarz przepisze tobie progesteron i będzie wszystko dobrze
Ja też coś jestem senna... Może dlatego że pół nocy nie spałam przez chrapanie S... Brrrr
W ogóle zbliża mi się okres - za kilka dni, już to czuję, a wtedy mam spadek formy, ale psychicznej... Pewnie w ciągu najbliższego tygodnia będę wam trochę marudzić...
Jestem też rozczarowana, mój S. nie chce w najbliższym czasie inseminacji... A miało być tak pięknie...7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
nick nieaktualny
-
Trukali cześć
ja już po bieganiu, niestety doktor powiedział, żeby tyłka w zimnej wodzie nie mogę moczyć, więc chyba tylko pomoczę nogi następnym razem.
Muszę się Wam pochwalić, już nie jestem senna, dowaliłam sobie jeszcze jednego dnia dodatkową połówkę Letroxu i dzisiaj wstałam 5.30 !!!! Co te hormony potrafią z nami zrobić.
Koleżanka mi opowiadała, że jej znajoma po stymulacji zastrzykami tez miała jedno jajko, ale tak się ładnie podzieliło, że będą bliźniaki, więc humor mi się trochę poprawił. Od czwartku luteina i znowu się zacznie ciąża urojonarenieczka, Anastazjaaa, Helen lubią tę wiadomość
Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI histero z resekcją
01.2016 I ICSI 1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu czekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest 6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET 5bb
16.09.2024 FET 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
11.2024 AMH 0,36 -
Hej
Witaj Trukali
wombi no przeciez większość kobiet ma w każdym cyklu jedno jajo i są w ciąży, także nie jest źle - gorzej jakby żadnego nie było
Ja też mam spadek formy, nie mam siły ćwiczyć, wczoraj padłam o 21.30, ale po zmianie czasu super mi się rano wstaje No i mdłosci mam lekkie Czyli czas nakręcania się można zacząć Ale tak serio - nie nastawiam się - co ma być to będzie
Miłego dnia Wam życzę - u Was też takie piękne słonko świeci?wombi lubi tę wiadomość
-
Renieczka z wyników bety wychodzi 5 albo 6tydz.
W sobotę robiłam wyszła 1053 mlU/ml
Powtórzyłam w poniedziałek i wyszła 2119 mlU/ml.
Słońce dziś pięknie operuje u nas aż miło gdyby nie ten chłód to patrząc z okna można by stwierdzić że wiosna )
Również życzę miłego dnia:)wombi, Helen lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Ewelinka hehe niby człowiek nie liczy ale co miesiąc ten sam film ciąża urojona.
Ja w poprzednim miesiącu miałam grypę żołądkową, którą wzięłam za ciąże byłam pewna że jestem w ciąży wszystkie objawy mdłości ból brzucha, ból głowy itd... wszystko a @ przyszła czułam się oszukana przez własny organizm... i od tamtej pory obiecałam sobie zero wkrętów.... Zobaczymy
Trukali ładną masz betę wszystko będzie ok super zazdroszczę i pozdrawiamewelinka2210, wombi lubią tę wiadomość
2009 - synek po clo za 1 razem z jedną torbielą endometrialną (potworniak) na stanie
Letrox
starania od 2015 roku - 6 mies. z clo i nic i
grudzień 2017 - HSG - oba drożne
2% morfologia męża poza tym parametry ok
6.02.2018 IUI clo + zastrzyk
05.03.2018 clo + zastrzyk druga ? -
Sasha wrote:Hej dziewczyny
Ewelinka hehe niby człowiek nie liczy ale co miesiąc ten sam film ciąża urojona.
Ja w poprzednim miesiącu miałam grypę żołądkową, którą wzięłam za ciąże byłam pewna że jestem w ciąży wszystkie objawy mdłości ból brzucha, ból głowy itd... wszystko a @ przyszła czułam się oszukana przez własny organizm... i od tamtej pory obiecałam sobie zero wkrętów.... Zobaczymy
Trukali ładną masz betę wszystko będzie ok super zazdroszczę i pozdrawiamwombi lubi tę wiadomość
-
Moja koleżanka urodziła dzisiaj synka !!! Ma 37 lat, starali się 6 lat nie można się nigdy poddawać
Muszę iść do okulisty znowu, na badaniach okresowych bez okularów nie przeczytałam nawet tej największej litery, co za wstyd.
Ewelinka ja juz sobie obiecałam, że już na żadne urojone objawy ciążowych nie będę zwraca uwagi, bo organizm nam potrafi nieźle figle płatać. Po prostu robie sikańca (jak nie zapomnę kupić ) w ostatni dzień brania luteiny a kolejnego dnia na betę i tyle a teraz spadam do mamy na obiadrenieczka lubi tę wiadomość
Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest 6t2d
---
22.07.2024 FET 5bb
11.2024 AMH 0,36 -
nick nieaktualnyEwelinka ale ten twój wykres.... No ciążowy jak nic! Tak mocno trzymam kciuki :*
Wombi za twoje szczęśliwe jajko tez Kciukam
Trukali jak po wizycie. Czekamy na relacje.
Ewa jak się czujecie? zaglądnij do nas czasem i napisz jak się czujesz glaskaj brzuszek i mów do groszka :*
Nasze ciężarówki coś się nie odzywają.
Miłego wieczoru dziewczynyewelinka2210 lubi tę wiadomość
-
A dziś trzymamy kciuki za kogo ?! Za renieczke! Kochana, jestem z Tobą
Evaa, dotarliscie w ogóle do domu ?
Dziś o 5.30 obudziły mnie basy. Gdybym poszła do tego sąsiada to teraz siedziała bym więzieniu za zabójstwo. Ludzie, ten człowiek nie ma sumienia, a o sercu nie wspomnę ! Płakać mi się chciało w tym łóżku...02.2016 - start z Gameta Gdynia (zaniżona rezerwa 0.94 + hashimoto)
05.2016 - hsg, drożne
Hej dziewczyny ja cały cas podczytuje co u was i trzymam kciuki ale jakoś ie mam weny pisać.
Tiago ma zapalenie ucha, więc dnie przerąbane a nocki wcalenie lepsze.
Wczoraj miałam znów komisje u lekarza zakładowego, wystawił mi opinie że po takiej historii starań absolutnie nie mogę pracować bo może to zaszkodzic aluszkowi. Powiedział że ysle ta opinie do zusu. Mam nadzieje ze dadzą mi już spokoj bo mam dość.
Zaklepalam sobie termin cateringu na komunie niby to dopiero w czerscu ale wolałam zaklepac od raxu bo nie widzę siebie przy garach z dwumiesiecznym dzieckiem.
No tyle u mnieHelen lubi tę wiadomość
-
wombi wrote:Moja koleżanka urodziła dzisiaj synka !!! Ma 37 lat, starali się 6 lat nie można się nigdy poddawać
Muszę iść do okulisty znowu, na badaniach okresowych bez okularów nie przeczytałam nawet tej największej litery, co za wstyd.
Ewelinka ja juz sobie obiecałam, że już na żadne urojone objawy ciążowych nie będę zwraca uwagi, bo organizm nam potrafi nieźle figle płatać. Po prostu robie sikańca (jak nie zapomnę kupić ) w ostatni dzień brania luteiny a kolejnego dnia na betę i tyle a teraz spadam do mamy na obiad
Ale serdeczne gratulacje dla koleżanki
No i za Towje jajo kciuki
renieczka wrote:Ewelinka ale ten twój wykres.... No ciążowy jak nic! Tak mocno trzymam kciuki :*
Wombi za twoje szczęśliwe jajko tez Kciukam
Trukali jak po wizycie. Czekamy na relacje.
Ewa jak się czujecie? zaglądnij do nas czasem i napisz jak się czujesz glaskaj brzuszek i mów do groszka :*
Nasze ciężarówki coś się nie odzywają.
Miłego wieczoru dziewczyny
Renieczka no ładny wykres, ale to nic niestety nie znaczy... Szkoda, że ten brzuch boli, bo bym się łudziła, a tak to chyba nie warto.
No ale za Ciebie kciuki mocno trzymam
Anastazjaaa wrote:Hej dziewczyny ja cały cas podczytuje co u was i trzymam kciuki ale jakoś ie mam weny pisać.
Tiago ma zapalenie ucha, więc dnie przerąbane a nocki wcalenie lepsze.
Wczoraj miałam znów komisje u lekarza zakładowego, wystawił mi opinie że po takiej historii starań absolutnie nie mogę pracować bo może to zaszkodzic aluszkowi. Powiedział że ysle ta opinie do zusu. Mam nadzieje ze dadzą mi już spokoj bo mam dość.
Zaklepalam sobie termin cateringu na komunie niby to dopiero w czerscu ale wolałam zaklepac od raxu bo nie widzę siebie przy garach z dwumiesiecznym dzieckiem.
No tyle u mnie
Oj to biedni jesteście, całuski dla Tiago i szybkiego powrotu do zdrowia
I dobrze, że Ci w pracy w końcu święty spokój dali.
Pisz częściej co u Was - pozdrawiamy
Helen a co u Ciebie? Ewcia Ty tez się odezwij
Anastazjaaa lubi tę wiadomość
-
Taaak!!! Dzisiaj dzień renieczki trzymam bardzo mocno kciuki
Mnie dzisiaj z rana tak chłopaki w pracy wkurzyli, że się do nich nie odzywam. Normalnie miałam bym to gdzieś, ale chyba już jestem przewrażliwiona.
Zaczęło się od tego, że jeden cały czas kicha i prycha i zamiast pójść do domu i się w końcu wyleczyć to siedzi w pracy i na mnie kaszle. Potem wszedł drugi i się pyta, co tu tak gorąco, jak w inkubatorze i chyba ktoś tu jajka wykluwa... i potem się zaczęła dyskusja że PIS będzie dawał 500zl na drugie dziecko i że muszą zacząć produkcję.
Jeden kolega wie o naszym problemie, bo sami mieli podobny, poleciłam im mojego lekarza i synek ich ma już roczek. Prosiłam żeby nie zaczynał tematu w pracy, bo w pracy się chce zająć czymś innym a nie myśleć o dziecko. Wrrr nie gadam z nimi dzisiaj!!!Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest 6t2d
---
22.07.2024 FET 5bb
11.2024 AMH 0,36 -
wombi wrote:Taaak!!! Dzisiaj dzień renieczki trzymam bardzo mocno kciuki
Mnie dzisiaj z rana tak chłopaki w pracy wkurzyli, że się do nich nie odzywam. Normalnie miałam bym to gdzieś, ale chyba już jestem przewrażliwiona.
Zaczęło się od tego, że jeden cały czas kicha i prycha i zamiast pójść do domu i się w końcu wyleczyć to siedzi w pracy i na mnie kaszle. Potem wszedł drugi i się pyta, co tu tak gorąco, jak w inkubatorze i chyba ktoś tu jajka wykluwa... i potem się zaczęła dyskusja że PIS będzie dawał 500zl na drugie dziecko i że muszą zacząć produkcję.
Jeden kolega wie o naszym problemie, bo sami mieli podobny, poleciłam im mojego lekarza i synek ich ma już roczek. Prosiłam żeby nie zaczynał tematu w pracy, bo w pracy się chce zająć czymś innym a nie myśleć o dziecko. Wrrr nie gadam z nimi dzisiaj!!!
Trzymaj się tam -
Cześć dziewczyny!
Wczoraj miałam wizytę. Rzeczywiście jest pęcherzyk:) Nic jeszcze nie widać, ale ponoć dlatego że jest za wcześnie. 5 tydz. i 4 dzień
To ta lepsza wiadomość.
hm przy pierwszej ciąży, którą straciłam na pierwszej wizycie lekarz już coś się nie podobało, że wynik bety wysoki, że nic widać itp. później doszło podejrzenie że to ciąża pozamaciczna (która de facto się nie potwierdziła)
Miałam jakieś obawy, co do wczorajszej wizyty.
Niby wszystko dobrze, ładnie się rozwija itp ale tym razem przyczepiła się do jajnika prawego. W dwóch opisach miałam mięśniaki w czerwcu. Ale nie ona wtedy robiła opisy a ja z nerwów nie mogłam znaleźć. Jak wypisywała mi receptę na duphaston i luteinę napisała na kartce kontrola ca125
Wyobraźnia pracuje więc rano poleciałam zrobić i czekam.
To możliwe w 3 miesiące, aby coś się zrobiło? Wyć mi się chce, wczoraj nawet nie byłam w stanie wejść i coś napisać. Dzisiaj już lepiej po prostu czekam na wynik eh.
Pozdrawiam Was mocno:)