Rocznik 83 zapraszam ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyŻabka zdecydowanie za wcześnie na ten test. Owulacja mogła być 31.12 lub nawet 1.01 wiec wczoraj było dopiero ok 7dpo. Zaczekaj minimum 5 dni. Choć mi 12dpo nie wyszedł test, a 14dpo beta hcg było tylko 30.
Wombi trzymam kciuki za twój kurnikNiech tam rosną piękne jajka. Ale szybko u ciebie to się dzieje
Super!
żabka04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny a jak to jest z zagniezdzeniem??
@ powinnam dostać 12. Czy zdąży się zagnieżdżic???? Oczywiście jeżeli się udało.jakieś leki mam że nie zdąży się przykleić bo nie będzie miało do czego.
Oświecenia potrzebuje
Dzięki dziewczyny oczywiście że poczekam -
Niewiele mi zrobienie tej bety pomogło.
Okresu dalej nie mam. Zrobiłam dziś znowu test paskowy. Nie da się powiedzieć, że jest to pozytyw, ale negatyw też nie - pod światło coś tam widać. Wiem, że pod światło to się niby nie liczy, ale widziałam w życiu wiele negatywów i nawet pod światło nie było na nich absolutnie nic... Jak testy sikane mogą coś wykrywać, skoro we krwi nic nie wyszło???
Zaczynam schizować, czy to nie jakas pozamaciczna, ale przecież nawet w pozamacicznej beta z krwi pokazałaby cokolwiek, a nie poniżej 0,1...
Nic z tego nie rozumiem...Tymoteusz: 26.11.2010
Drugie - in progress -
Żabka na test moglo być za wcześnie, a faza lutealna może trwać 12 dni, a Ty stosujesz luteinę w II fazie? Bo jak się boisz, że za krotką masz lutealną, to porozmawiaj o tym z lekarzem, zbadaj progesteron, może trzeba suplementować. Mi luteina wydłużyła lutealną o dwa dni
wombi super wieścikciuki trzymam
Kretka a jakiej firmy robisz testy? Mi czesto cienie cieni po czasie wychodziły na niektórych testach, nie pamiętam których, a w ciąży nie byłam - tak niestety też bywa, a skoro beta 0,to w ciąży nie jesteś, tylko testy są wadliwe. -
nick nieaktualny
-
Ewelinka, wszystkie? Od 10 dni zrobiłam już chyba z 10 testów, głównie paskowe z allegro (różne), ale też dwa facelle z rossmanna. Większość z nich wyszła bardzo, bardzo, bardzo słabo pozytywna. Wychodzą tak od sylwestra...Tymoteusz: 26.11.2010
Drugie - in progress -
kretka83 wrote:Ewelinka, wszystkie? Od 10 dni zrobiłam już chyba z 10 testów, głównie paskowe z allegro (różne), ale też dwa facelle z rossmanna. Większość z nich wyszła bardzo, bardzo, bardzo słabo pozytywna. Wychodzą tak od sylwestra...
Żabka jak bierzesz dupka to podnosisz progesteron, więc do zagnieżdżenia powinjo dojść, jezeli się udało. To i tak masz brac 10 dni? Czy Ty @ dostajesz w trakcie brania leku? Po czym przypyszxzasz, ze 12 termin @? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKretka a może te testy jakieś lipne. Ja osobiście jak oglądałam swoje negatywy sikane to zawsze widziałam to miejsce w którym powinna wyjść kreska testowa. To takie miejsce gdzie wtłoczone jest odczynnik i może właśnie to widzisz pod światło? Druga sprawa że testy przeważnie są czułości <25. Więc gdyby to były bladziochy poniżej 25 to beta by to wykazała. Kolejna sprawa, że po 10 dniach testowania kreska powinna być wyraźniejsza. Osobiście uważam ze powinnaś pójść na to usg. Lekarz oceni stan błony śluzowej macicy i się okaże czemu cykl tak długo trwa. Może był bezowulacyjny, albo owulacja była mocno opóźniona? Czekając i nie działając nie dowiesz się tego. Więc biegiem do lekarza
Żabka jak bierzesz dupka od 4.01 to myślę ze wystarczy 10 dni i zrob test. W przypadku pozytywnego możesz brać dłużej lub wg zaleceń lekarza -
nick nieaktualny
-
Renieczka, zawsze oglądam testy pod światło
Zdecydowanie jest to inny bladzioch, niż miejsce na odczynnik w prawdziwym negatywie.
Moja lekarka niestety nie ma usg, muszę się zapisać prywatnie do przychodni, gdzie zwykle chodzę robić usg, ale pewnie termin będzie minimum za tydzień...
U mnie trudno orzec, czy 57 dzień cyklu (bo dziś już jest ten właśnie) to duże spóźnienie, bo - jak już pisałam - miewam cykle od 23 do 50 dni mniej-więcej.Tymoteusz: 26.11.2010
Drugie - in progress -
Damn.
Miałam jeszcze jeden paskowy test z allegro. Zrobiłam rano, znowu bardzo, bardzo blady pozytyw (po około 5 minutach, a po wyschnięciu nadal widoczny, choć ledwie, ledwie).
Cycki mnie bolały bardzo po wstaniu dzisiaj. W sumie to bolą nadal.
Osiwieję do tego usg...Tymoteusz: 26.11.2010
Drugie - in progress -
Anastazjaaa matko jak ten czas szybko leci
piękny brzuszek
ja już czuję, że jajniki pracują, tzn bolą więc mam nadzieję, ze to dobry znak.
Miłej niedzieli, kibluję dzisiaj w pracy a o 16 przychodzi mąż i zabiera mnie na randkęAnastazjaaa, żabka04, renieczka lubią tę wiadomość
Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUIhistero z resekcją
01.2016 I ICSI1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płoduczekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET5bb
16.09.2024 FET3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
11.2024 AMH 0,36 -
kretka83 wrote:Damn.
Miałam jeszcze jeden paskowy test z allegro. Zrobiłam rano, znowu bardzo, bardzo blady pozytyw (po około 5 minutach, a po wyschnięciu nadal widoczny, choć ledwie, ledwie).
Cycki mnie bolały bardzo po wstaniu dzisiaj. W sumie to bolą nadal.
Osiwieję do tego usg...
-
Anastazjaa, no ja to rozumiem oczywiście, zastanawiam się tylko, jakim cudem coś wychodzi na sikańcach, jak beta była bliska zeru :-o
Nie może przecież być tak, że we krwi nie ma hcg, a w moczu jest :-pTymoteusz: 26.11.2010
Drugie - in progress