Rocznik 83 zapraszam ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
ania8306 wrote:Staram się już z 5 lat. Tzn intensywne starania od ok 4 lat. Oczywiście były przerwy, przymusowe jak i dla zdrowia psychicznego
Wiesz, jak na razie jedyne co jest nie tak, to moje niskie AMH i podejrzenie wodniaka - ale nie wiadomo w końcu. Miałam test po stosunku i plemniki nieruchliwe, ale to też niepewne, bo na pewno nie był to odpowiedni dzień cyklu. Wszystko inne mamy ok - zostały tylko badania genetyczne. Czekamy jeszcze za wynikami fragmentacji DNA nasienia.
Ale wiem, że jakaś przyczyna musi być...
Kurcze, a jak twój lekarz nie chce dać tobie skierowania na HSG to może podejdź do innego? Weź na litość? Musisz to badanie wykonać, często dziewczyny szybko zachodzą w ciążę po nim
A mój mąż ogląda dzisiaj już trzeci mecz Oszaleć można
Teraz mam dwoch nowych ginekologow na raz (nie, nie wiedza o sobie ), wiec moze w koncu ktos mi to badanie przepisze. Mowie, ze staram sie 4,5 roku, bo juz widze, jakby mnie olali gdybym powiedziala o 2...A i tak mam problem z tym hsg. Dlatego umowilam sie do kliniki leczenia nieplodnosci Wziecie na litosc dobry sposob, sprobuje nastepnym razem
A moj malzon nie oglada meczu, za to z pelnym zaangazowaniem gra w wiedzmina -
ania8306 wrote:Dobrze robisz Tyczka, któryś musi tobie dać skierowanie..
A mieszkasz daleko od PL? Może umów się tutaj prywatnie...
Nie tak bardzo daleko (1200 km, w Polsce bywamy dosc czesto). Chcialam sie umowic prywatnie, ale ciezko trafic w dni, kiedy mozna zrobic hsg, zgrac to z urlopem, data badania itp. A wystarcza 2 dni poslizgu i juz za pozno lub jeszcze za wczesnie...
A poza tym tu, gdzie mieszkam, nie musialabym placic, wiec zawsze to 500 pln w kieszeni wiecejania8306 lubi tę wiadomość
-
Co tam dziewczyny u was?
Mnie jednak coś zastanawia - test wiązania z hialuronianem przy normie powyżej 80% mamy równe 80%. To chyba nie jest jakaś większa przeszkoda prawda, skoro jest prawie w normie?
A czy ktorejś mężczyzna też to zbadał?
Wombi już ok u ciebie? Skończył się okres?
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
A u mnie to tak jie do końca wiadomo. Niby się już skończyła a teraz znowu coś leci
Na razie się nie przejmuje. Zaczynam urlop. Pozdrowienia z Austriiania8306, renieczka, Domili, Helen lubią tę wiadomość
Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI histero z resekcją
01.2016 I ICSI 1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu czekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest 6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET 5bb
16.09.2024 FET 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
11.2024 AMH 0,36 -
nick nieaktualny
Ja się poddałam, w środę ide do szpitala, coś sie ruszyło, beta spadła z 1380 na 1350 (szaleństwo), mnie boli dosłownie wszystko, dziś przeleżałam na l4, wieczorem pojechałam do lekarza i powiedziałam, ze mam juz dość, bolą mnie pachwiny do kolan, kręgosłup, wymiotuję z bólu ze skurczy, niestety Ridża jak nie było tak nie ma, ale chyba wiem jak zaczyna sie poród - chyba tak. Jestem połamana i zrezygnowana, w środę ładujemy tablety na wywołanie farmakologiczne. -
ojejku wrote:Ja się poddałam, w środę ide do szpitala, coś sie ruszyło, beta spadła z 1380 na 1350 (szaleństwo), mnie boli dosłownie wszystko, dziś przeleżałam na l4, wieczorem pojechałam do lekarza i powiedziałam, ze mam juz dość, bolą mnie pachwiny do kolan, kręgosłup, wymiotuję z bólu ze skurczy, niestety Ridża jak nie było tak nie ma, ale chyba wiem jak zaczyna sie poród - chyba tak. Jestem połamana i zrezygnowana, w środę ładujemy tablety na wywołanie farmakologiczne.
Ja też pojechałam na zabieg, mogłam czekać po tym jak okazało się, że obumarła i podstawieniu leków czekać, czy isę samo nie zacznie (to przy III ciąży, bo przy I nie było leków, a nie roniłam ponad dwa tygodnie), ale ciąża była młodsza o jakieś dwa, trzy tygodnie i nie chciałam ronić w domu, tym bardziej, że to była wyższa ciąża z dzidziusiem z serduszkiem... Zrobią Ci zabieg i ruszycie do przodu, bo to zawieszenie, czekanie jest najgorsze.
Domili no możesz się długo czyścić po poronieniu, ta @ nie będzie koniecznie taka jak zwykle... Ale baw się dobrze na wakacjach, spróbujcie chociaż trochę odpocząć
Tyczka a duphaston to progesteron, więc chyba mogą być takie objawy, jak duża senność, jeżeli było duże stężenie hormonów. Ale to przecież chyba nic złego? Tak Ci przeszkadzało? Może zapytaj o luteinę zamiast duphastonu?
U mnie chyba po owu, choć wczoraj jeszcze śluz peakowy, ale myślę, że owulacja już jednak była. Także znowu czekanie i zastrzyki, choć nie nastawiam się w tym cyklu na nic, ale jestem na lekach, także może w końcu w którymś cyklu zaskoczy A jak nie to laparo. -
Ewelinka, dzieki za odpowiedz Ta sennosc trwala 3 dni, ale potem przeszlo, a nadal biore Duphaston, wiec moze po prostu tak mialam - przed okresem roznie bywa Przeszkadzala tylko troche, bardziej sie martwilam czy wlasnie nie rozregulowuje sobie cyklu W ciazy nie jestem, bo na wszelki wypadek zrobilam dzis test i negatyw Ale o luteine poprosze na nastepnej wizycie.
-
Tyczka wrote:Ewelinka, dzieki za odpowiedz Ta sennosc trwala 3 dni, ale potem przeszlo, a nadal biore Duphaston, wiec moze po prostu tak mialam - przed okresem roznie bywa Przeszkadzala tylko troche, bardziej sie martwilam czy wlasnie nie rozregulowuje sobie cyklu W ciazy nie jestem, bo na wszelki wypadek zrobilam dzis test i negatyw Ale o luteine poprosze na nastepnej wizycie.
ania8306 lubi tę wiadomość
-
Moja @ po 8 dniach w końcu się skończyła. ..
Ojejku myślę że lepiej jak juz będziesz miała to za sobą. Poproś o jakieś przeciwbólowe. Boli tylko przez pierwsze 2 dni... tzn mnie tak bolało.
U mnie jedyny plus jest taki że mogę się alkoholizowac na urlopie i mieć głęboko w d... całe te staraniaania8306 lubi tę wiadomość
Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI histero z resekcją
01.2016 I ICSI 1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu czekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest 6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET 5bb
16.09.2024 FET 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
11.2024 AMH 0,36 -
nick nieaktualnyJestem w szpitalu, lecę na ketanolu. Dostałam Tabletki dopochwowe na wywołanie poronienia, w sumie aż 8, jeśli jutro usg pokaże ze nie ma jaja - wypuszcza mnie do domu. Nocke mam z głowy bo właśnie podali 4 tabletki, jestem wykończona. Moja beta spadła z 1380 na zaledwie 1350, strasznie wolno spada, mam nadzieje ze obejdzie się bez zabiegu.
Ed, pechowy ten nasz rocznik, ja wczoraj skończyłam 33 lata! odczarujemy goWiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 22:24
-
Ojejku, strasznie mi przykro, że tak cierpisz
Wombi, alkoholizuj się ile wlezie
Ja byłam dziś na monicie. 2 jajka są, tylko męża nie ma. Pojechał na EURO. No i dupa.02.2016 - start z Gameta Gdynia (zaniżona rezerwa 0.94 + hashimoto)
05.2016 - hsg, drożne
21.10.2016 - pierwsza IUI - nieudana
26.01.2017 - druga IUI - nieudana
28.04.2017 - Chińczyk + dieta
07.2018 - pierwsze IVI 1 zarodek 8aa
03.2019 - drugie IVI 3 zarodki 4aa, 2x3aa, jest Igi ❤
02.2021 - krio cykl sztuczny (-)
03.2021 - krio cykl sztuczny (?) -
Ojejku biedna... Mam nadzieję że jednak twój organizm sam da radę i jutro wypiszą ciebie do domu. Jest mi przykro i wspieram
I wszystkiego najlepszego z okazji urodzin. Żebyś była szczęśliwa :-*
Domili a to pech. Może mężuś zdąży wrócić Duże je masz?
Ja w przyszłym tygodniu też obchodzę urodziny, a zacznę wtedy nowy cykl i może będzie szczęśliwy Może się uda IUI7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
czesc dziewczyny
nie wiem gdzie szukać wiec stwierdziłam, że napisze u was może któraś mi coś podpowie.
Mam część wyników badań i nie wiem co o nich myśleć. Poradźcie.
Koagulologia
Białko S 129% norma 60.1 - 113.6
Białko C 141% norma 70 - 140
Subpopulacje limfocytów:
Liczba limfocytów B (CD19+) 0.06 norma 0.10 - 0.43
stosunek limfocytów
% limfocytów T (CD3+) 90.7% norma 59.0 - 85.0
% limfocytów B (CD19+) 2.5% norma 6.4 - 23.0
czekam jeszcze na wyniki:
Detekcja mutacji Leiden w genie Proakceleryny - czynnik V - krew
Detekcja mutacji w genie MTHFR - krew
Detekcja mutacji G20210A w genie Protrombiny - czynnik II - krew
Detekcja 2 mutacji w genie CFTR - krew
wizyte w klinice mam w poniedziałek6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
nick nieaktualnyefta, zdecydowanie coś nie gra, wg mnie skończy się na clexane, ale nie jestem lekarzem, przekroczone wyniki białek już chyba dają obraz problemów z krzepliwością
ps. na mthfr czekam ju 3 tydzień w diagnostyce i nadal nie ma...
ja dostałam w szpitalu w sumie 16 tabletek cytotecu, udało się uniknąc zabiegu dosłownie rzutem na taśmę, bo na dziś byłam wpisana na niego, była już rozmowa z anestezjologiem, dostałam koszulę, płyn dezynfekujący przed zabiegiem... poranne usg uchroniło mnie od tego, jestem juz w domu
ed. ja mam białko S na poziomie 60 i to też jest kiepskie i mam zalecenie na clexane, niestety nie pomogła tym razemWiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2016, 13:54
-
Efta ja niestety nie znam się na tych wynikach Widzę tylko, że nie mieszczą się w normie... Ale tak jak pisze ojejku, dostaniesz leki, będzie poprawa.
A tak w ogóle to o czym mówią te badania? Nikt mi ich nie zlecał....
Ojejku dobrze że to masz już za sobą. Jesteś dzielna. Wspieram7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
nick nieaktualny