Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
panipuchatkowa wrote:Terka ale super. A masz fotke?
Cos tam mam
To juz nie te czasy gdzie byl cały widoczny... Tutaj udało sie uchwycić buźke ( z boku)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c26e6bc12bb4.jpg
kryha, panipuchatkowa, Mała_Mii, rosamare, Kitkat, an1315, Patrycja20, Plamka_92, Magdaa21 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Terka cudowny synek!

A ja nie chcę zmieniać lekarza prowadzącego, tylko pójść do mojego do innej placówki, gdzie przyjmuje w poniedziałki prywatnie
Żeby mieć wizytę pewną, a nie wbijać się między pacjentki tam gdzie zawsze chodzę. I później tylko kartę ciąży przenieść. Napiszę mu maila i zobaczymy, może sam zaproponuje że mnie przyjmie i nie będę musiała się stresować. Bo w rejestracji powiedziały, że nie ma szans na wolny termin na początku czerwca i na tego 20.06 zapisały. A to już będzie prawie II trymestr... Więc o wiele za późno na zakładanie karty ciąży i w ogóle.
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:Terka cudowny synek!

A ja nie chcę zmieniać lekarza prowadzącego, tylko pójść do mojego do innej placówki, gdzie przyjmuje w poniedziałki prywatnie
Żeby mieć wizytę pewną, a nie wbijać się między pacjentki tam gdzie zawsze chodzę. I później tylko kartę ciąży przenieść. Napiszę mu maila i zobaczymy, może sam zaproponuje że mnie przyjmie i nie będę musiała się stresować. Bo w rejestracji powiedziały, że nie ma szans na wolny termin na początku czerwca i na tego 20.06 zapisały. A to już będzie prawie II trymestr... Więc o wiele za późno na zakładanie karty ciąży i w ogóle.
Pewnie ze próbuj... Mi tez w innej przychodni mówiła babeczka termin to jak wyliczyłam to koniec 11tc by to byl na 1 wizytę... Kpiny jakieś przecież...
Spokojnie do kontroli czy cos zawsze możesz skorzystać z usług innego lekarza, nie powinno to byc problemem dla nichhttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Terka jaki duży chłop z Andrzejka
wspaniały widok 
Ja byłam u rodzinnej, ledwo się dotoczylam tam, jestem mega obolala i spuchnięta
do tego jeszcze biegunki dostałam i strasznie mnie ciąga na wymioty... dobrze że miałam umowioną tą wizytę
dostałam leki i zwolnienie do poniedziałku
powiedziała że ten ból może być od odstawienia dupka i brania metforminy
napisałam do szefa że dostałam zwolnienie do poniedziałku włącznie, odpisał że spoko mam odpoczywać i robota nie zajac
ale kuźwa tak mi głupio że my mamy młyn w pracy a ja sobie się rozchorowalam
-
MissKathy92 wrote:Terka jaki duży chłop z Andrzejka
wspaniały widok 
Ja byłam u rodzinnej, ledwo się dotoczylam tam, jestem mega obolala i spuchnięta
do tego jeszcze biegunki dostałam i strasznie mnie ciąga na wymioty... dobrze że miałam umowioną tą wizytę
dostałam leki i zwolnienie do poniedziałku
powiedziała że ten ból może być od odstawienia dupka i brania metforminy
napisałam do szefa że dostałam zwolnienie do poniedziałku włącznie, odpisał że spoko mam odpoczywać i robota nie zajac
ale kuźwa tak mi głupio że my mamy młyn w pracy a ja sobie się rozchorowalam 
Choroba nie wybiera... Odpoczywaj...
Jak to szef napisal-robota nie zając, dadzą rade a Ty jakbyś sie codziennie zwalniała to tez by pożytku z Ciebie nie mieli
Moj mezulo tez w lutym na 3 tyg L4 poszedł w najmniej odpowiadającym im momencie ale co zrobić...
Eee to mi sie widzę nudzić nie będzie, tyle babeczek na L4 teraz ze będzie z kim pisać
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Pytałam rano o ten śluz, bo myślałam, że tylko ja kompletnie tego nie potrafię. Nie umiem rozróżnić między lepki/kremowy, nie wiem kiedy on się zmienia w wodnisty i co to znaczy? Rozciągliwy to umiem sobie wyobrazić.
Staram się nie nosić wkładek (za radą mamyginekolog), żeby móc to lepiej obserwować, ale nie wiem na ile sobie z tym poradzę. Trudne to.
Po szyjce sobie gmeram, ale i tak już zaczaiłam, że chyba robię to źle, bo chyba to co dla mnie już było wysoko to jednak jest średnio
-
Miss, u mnie L4 podobne i też z tego powodu. Kierowniczka obrażona natomiast, jak zwykle zresztą. Ale po tym, jak obgaduje pracowników mam to głęboko w zadzie

An, jak dla mnie lepki śluz to taka ciapka, niby się klei, ale nie jest konsystencji gładkiej
Kremowy to kremowy, taki gęsty i nieprzezroczysty. Rozciągliwy i wodnisty jak dla mnie faktycznie wygląda jak białko jaja kurzego. Ja teraz to mam duuużo śluzu, ale jest kremowo/żółty. I mega gęsty. Ale lekarz mnie badał i uznał go za prawidłowego, czop na szyjce się zrobił, więc jest dobrze
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Alex-nie spodziewałam sie radości po Twojej szefowej ale co Cie to i tak nigdy zadowolona nie jest to przynajmniej teraz ma powod

An-ja to odczuwałam tak.
Lepki-klei się do wszystkiego, dość gesty
Krempwy-dość gesty ale sie nie klei, jest konsystencji balsamu do ciała takiego lekkiego
Wodnisty-to dosłownie jak woda, leje sie
Rozciągliwy - no to rozciągliwy, taki "fajny" rozciągliwy to faktycznie jak białko jajka byś rozbiła i sie ciągnie
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Alex, szefostwo to zawsze jest zaskoczone czyimś L4, nie mówiąc już o ciąży
Jakby to było coś dziwnego, jeśli zatrudnia się młode kobiety 
Alex, Terka, dzięki za info odnośnie śluzu. Będę sobie to musiała jakoś poukładać, biorę też wiesiołek, wiec może to jakoś wpłynie na "wyraźność" śluzu. Teraz jestem w 6dc i czuję, że coś jest na rzeczy, ale nie umiem jeszcze określić rodzaju. Może jutro już będzie bardziej czytelny
-
alex0806 wrote:Ja coś dzisiaj mam twardy brzuch. Mam nadzieję że to tylko jelita po tych przebojach zoladkowych i przejdzie. Oczy mi się zamykają, aż pieką że zmęczenie, więc idę spać. Dobranoc dziewczyny;)
Wyśpij sie, wyleż... Pewnie to co mówisz to od jelit-w końcu poza dzidzia mamy cały arsenał narządów tam i one tez mogą dawać sie we znaki bo nagle cos sie zmienia w ich otoczeniu
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
A ja sobie jabłuszko wcinam młody ostatnio ma ogromna ochotę na owoce
a mi to nie przeszkadza bo to cukry ale zdrowe ;p lepsze to niż o 21:30 kebab czy pizza
Haha
No i kefir ❤️ Codziennie mogę teraz pic
Terka śni jak na chłopa przystało idzie w masę ;p super
) zobacYsz jak teraz przez te 7 tyg pójdzie w masę ;p 32 tyg 2 kg nabierał tetaz w 7 nabierze z 1,5 ;p
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
an1315 wrote:Alex, szefostwo to zawsze jest zaskoczone czyimś L4, nie mówiąc już o ciąży
Jakby to było coś dziwnego, jeśli zatrudnia się młode kobiety 
Alex, Terka, dzięki za info odnośnie śluzu. Będę sobie to musiała jakoś poukładać, biorę też wiesiołek, wiec może to jakoś wpłynie na "wyraźność" śluzu. Teraz jestem w 6dc i czuję, że coś jest na rzeczy, ale nie umiem jeszcze określić rodzaju. Może jutro już będzie bardziej czytelny
A takie pytanie do Ciebie-w nocy jak spisz masz całkiem ciemność czy gdzieś tam jakieś przebłyski światła leca? Bo na niektóre kobiety wpływa to na zamieszanie ze śluzem. Nie wiem na jakiej zasadzie, mówię co słyszałam
Jak u Ciebie 6dc to spokojnie, on sie dopiero pewnie pojawia. Zasada mniej więcej tak działa: Okres, plamienie, sucho lub lekko śluz sie pojawia, potem sie "rozwija" czyli jest go często więcej i coraz mniej kleisty a coraz bardziej albo rozciągliwy albo wodnisty (zależy od kobiety a i od danego cyklu również
) i potem znów zmienia sie w kremowy/kleisty (niepotrzebne skreślić
). Wiec to ze masz teraz inny a potem sie zmieni to norma, nie ma co myśleć że taki będzie cały cykl, bo on po prostu lubi zmiany
an1315 lubi tę wiadomość
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Mała_Mii wrote:A ja sobie jabłuszko wcinam młody ostatnio ma ogromna ochotę na owoce
a mi to nie przeszkadza bo to cukry ale zdrowe ;p lepsze to niż o 21:30 kebab czy pizza
Haha
) zobacYsz jak teraz przez te 7 tyg pójdzie w masę ;p 32 tyg 2 kg nabierał tetaz w 7 nabierze z 1,5 ;p
Co do owoców to fajna sprawa byleby nie za dużo wieczorami/w nocy

I mowie to ja owocowa baba z owocowym synem
A ktore owoce najbardziej? Bo ja to bym sie rzuciła na wszystkie leśne...
truskawki, maliny i czarna porzeczka to by bylo cos co by mnie zadowoliło... Ale cóż jabłka i pomarańcze tez są super 
Taaa mezulo próbował policzyć ile toto moze ważyć na koniec ale nie wyszło mu ;)bo dziecko to nie równanie matematyczne i rośnie jak chce
ale obstawiam więcej niż 3kg (sama wazylam 3600 wiec nie liczę na 2500 dziecko
)
Mała_Mii lubi tę wiadomość
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
terka wrote:A takie pytanie do Ciebie-w nocy jak spisz masz całkiem ciemność czy gdzieś tam jakieś przebłyski światła leca? Bo na niektóre kobiety wpływa to na zamieszanie ze śluzem. Nie wiem na jakiej zasadzie, mówię co słyszałam

Jak u Ciebie 6dc to spokojnie, on sie dopiero pewnie pojawia. Zasada mniej więcej tak działa: Okres, plamienie, sucho lub lekko śluz sie pojawia, potem sie "rozwija" czyli jest go często więcej i coraz mniej kleisty a coraz bardziej albo rozciągliwy albo wodnisty (zależy od kobiety a i od danego cyklu również
) i potem znów zmienia sie w kremowy/kleisty (niepotrzebne skreślić
). Wiec to ze masz teraz inny a potem sie zmieni to norma, nie ma co myśleć że taki będzie cały cykl, bo on po prostu lubi zmiany 
Mam trochę światła - z latarni. Nie jest uciążliwe i nie przeszkadza w zasypianiu ani nic. Generalnie chciałabym spać w totalnych ciemnościach, ale mąż się nie zgadza
Twierdzi, że wtedy nie wstanie do pracy 
Ok, najważniejsze to obserwować zmiany. Które powinny następować
Rany, czasem aż mi wstyd, 25 lat na karku a się nie wie nic o własnym organizmie. -
Mała_Mii wrote:A ja sobie jabłuszko wcinam młody ostatnio ma ogromna ochotę na owoce
Haha
Jabłuszka dobra rzecz, chociaż chyba nie są zbyt polecane na wieczór. Ale mitów dietetycznych jest teraz mnóstwo i ciężko wyczuć, co jest faktycznie prawdą. A kefir generalnie jest spoko, lubię koktajl z bananem i kakao na bazie właśnie kefiru. -
an1315 wrote:Mam trochę światła - z latarni. Nie jest uciążliwe i nie przeszkadza w zasypianiu ani nic. Generalnie chciałabym spać w totalnych ciemnościach, ale mąż się nie zgadza
Twierdzi, że wtedy nie wstanie do pracy 
Ok, najważniejsze to obserwować zmiany. Które powinny następować
Rany, czasem aż mi wstyd, 25 lat na karku a się nie wie nic o własnym organizmie.
Spoko
to dopiero 25 lat
z czego nie od zawsze człowiek sie obserwuje przecież 
Grunt to chcieć poznawać
znam osobę ok 40 co nie zna sie na swoim organizmie bo nie chce także widzisz z Toba nie ma zle 
Tak-zmiany będą i widać je jak sie człowiek obserwuje, czasem łatwiej wylapac je czasem trudniej ale sie da
no z tym światłem to właśnie widzisz, nie wiem na ile konkretnie u Ciebie działa ale tez to moze byc jeden z powodów
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm