Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka ale super. A masz fotke?

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Terka ale super. A masz fotke?

Cos tam mam :D
    To juz nie te czasy gdzie byl cały widoczny... Tutaj udało sie uchwycić buźke ( z boku) ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c26e6bc12bb4.jpg

kryha, panipuchatkowa, Mała_Mii, rosamare, Kitkat, an1315, Patrycja20, Plamka_92, Magdaa21 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka cudowny synek! :) <3

A ja nie chcę zmieniać lekarza prowadzącego, tylko pójść do mojego do innej placówki, gdzie przyjmuje w poniedziałki prywatnie :) Żeby mieć wizytę pewną, a nie wbijać się między pacjentki tam gdzie zawsze chodzę. I później tylko kartę ciąży przenieść. Napiszę mu maila i zobaczymy, może sam zaproponuje że mnie przyjmie i nie będę musiała się stresować. Bo w rejestracji powiedziały, że nie ma szans na wolny termin na początku czerwca i na tego 20.06 zapisały. A to już będzie prawie II trymestr... Więc o wiele za późno na zakładanie karty ciąży i w ogóle.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Terka cudowny synek! :) <3

A ja nie chcę zmieniać lekarza prowadzącego, tylko pójść do mojego do innej placówki, gdzie przyjmuje w poniedziałki prywatnie :) Żeby mieć wizytę pewną, a nie wbijać się między pacjentki tam gdzie zawsze chodzę. I później tylko kartę ciąży przenieść. Napiszę mu maila i zobaczymy, może sam zaproponuje że mnie przyjmie i nie będę musiała się stresować. Bo w rejestracji powiedziały, że nie ma szans na wolny termin na początku czerwca i na tego 20.06 zapisały. A to już będzie prawie II trymestr... Więc o wiele za późno na zakładanie karty ciąży i w ogóle.

Pewnie ze próbuj... Mi tez w innej przychodni mówiła babeczka termin to jak wyliczyłam to koniec 11tc by to byl na 1 wizytę... Kpiny jakieś przecież...
    Spokojnie do kontroli czy cos zawsze możesz skorzystać z usług innego lekarza, nie powinno to byc problemem dla nich

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka jaki duży chłop z Andrzejka :D wspaniały widok :)
    Ja byłam u rodzinnej, ledwo się dotoczylam tam, jestem mega obolala i spuchnięta :( do tego jeszcze biegunki dostałam i strasznie mnie ciąga na wymioty... dobrze że miałam umowioną tą wizytę :/ dostałam leki i zwolnienie do poniedziałku :( powiedziała że ten ból może być od odstawienia dupka i brania metforminy :/ napisałam do szefa że dostałam zwolnienie do poniedziałku włącznie, odpisał że spoko mam odpoczywać i robota nie zajac :( ale kuźwa tak mi głupio że my mamy młyn w pracy a ja sobie się rozchorowalam :(

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss, zdrowie najważniejsze!

MissKathy92 lubi tę wiadomość

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Terka jaki duży chłop z Andrzejka :D wspaniały widok :)
    Ja byłam u rodzinnej, ledwo się dotoczylam tam, jestem mega obolala i spuchnięta :( do tego jeszcze biegunki dostałam i strasznie mnie ciąga na wymioty... dobrze że miałam umowioną tą wizytę :/ dostałam leki i zwolnienie do poniedziałku :( powiedziała że ten ból może być od odstawienia dupka i brania metforminy :/ napisałam do szefa że dostałam zwolnienie do poniedziałku włącznie, odpisał że spoko mam odpoczywać i robota nie zajac :( ale kuźwa tak mi głupio że my mamy młyn w pracy a ja sobie się rozchorowalam :(

Choroba nie wybiera... Odpoczywaj...
    Jak to szef napisal-robota nie zając, dadzą rade a Ty jakbyś sie codziennie zwalniała to tez by pożytku z Ciebie nie mieli ;)

Moj mezulo tez w lutym na 3 tyg L4 poszedł w najmniej odpowiadającym im momencie ale co zrobić... ;)

Eee to mi sie widzę nudzić nie będzie, tyle babeczek na L4 teraz ze będzie z kim pisać :P

• an1315 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałam rano o ten śluz, bo myślałam, że tylko ja kompletnie tego nie potrafię. Nie umiem rozróżnić między lepki/kremowy, nie wiem kiedy on się zmienia w wodnisty i co to znaczy? Rozciągliwy to umiem sobie wyobrazić.
    Staram się nie nosić wkładek (za radą mamyginekolog), żeby móc to lepiej obserwować, ale nie wiem na ile sobie z tym poradzę. Trudne to.
    Po szyjce sobie gmeram, ale i tak już zaczaiłam, że chyba robię to źle, bo chyba to co dla mnie już było wysoko to jednak jest średnio :D :P

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss, u mnie L4 podobne i też z tego powodu. Kierowniczka obrażona natomiast, jak zwykle zresztą. Ale po tym, jak obgaduje pracowników mam to głęboko w zadzie :)

An, jak dla mnie lepki śluz to taka ciapka, niby się klei, ale nie jest konsystencji gładkiej :) Kremowy to kremowy, taki gęsty i nieprzezroczysty. Rozciągliwy i wodnisty jak dla mnie faktycznie wygląda jak białko jaja kurzego. Ja teraz to mam duuużo śluzu, ale jest kremowo/żółty. I mega gęsty. Ale lekarz mnie badał i uznał go za prawidłowego, czop na szyjce się zrobił, więc jest dobrze :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex-nie spodziewałam sie radości po Twojej szefowej ale co Cie to i tak nigdy zadowolona nie jest to przynajmniej teraz ma powod :P

An-ja to odczuwałam tak.
    Lepki-klei się do wszystkiego, dość gesty
    Krempwy-dość gesty ale sie nie klei, jest konsystencji balsamu do ciała takiego lekkiego
    Wodnisty-to dosłownie jak woda, leje sie
    Rozciągliwy - no to rozciągliwy, taki "fajny" rozciągliwy to faktycznie jak białko jajka byś rozbiła i sie ciągnie ;)

• an1315 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, szefostwo to zawsze jest zaskoczone czyimś L4, nie mówiąc już o ciąży :D Jakby to było coś dziwnego, jeśli zatrudnia się młode kobiety ;)

Alex, Terka, dzięki za info odnośnie śluzu. Będę sobie to musiała jakoś poukładać, biorę też wiesiołek, wiec może to jakoś wpłynie na "wyraźność" śluzu. Teraz jestem w 6dc i czuję, że coś jest na rzeczy, ale nie umiem jeszcze określić rodzaju. Może jutro już będzie bardziej czytelny :)

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam taki białawy śluz a jak miałam apogeum dni płodnych to chyba miałam go najwięcej. Na czarnych majtkach bardzo widać :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja coś dzisiaj mam twardy brzuch. Mam nadzieję że to tylko jelita po tych przebojach zoladkowych i przejdzie. Oczy mi się zamykają, aż pieką że zmęczenie, więc idę spać. Dobranoc dziewczyny;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja coś dzisiaj mam twardy brzuch. Mam nadzieję że to tylko jelita po tych przebojach zoladkowych i przejdzie. Oczy mi się zamykają, aż pieką że zmęczenie, więc idę spać. Dobranoc dziewczyny;)

Wyśpij sie, wyleż... Pewnie to co mówisz to od jelit-w końcu poza dzidzia mamy cały arsenał narządów tam i one tez mogą dawać sie we znaki bo nagle cos sie zmienia w ich otoczeniu :P

• Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie jabłuszko wcinam młody ostatnio ma ogromna ochotę na owoce ;D a mi to nie przeszkadza bo to cukry ale zdrowe ;p lepsze to niż o 21:30 kebab czy pizza ;D Haha
    No i kefir ❤️ Codziennie mogę teraz pic ;D
    Terka śni jak na chłopa przystało idzie w masę ;p super ;)) zobacYsz jak teraz przez te 7 tyg pójdzie w masę ;p 32 tyg 2 kg nabierał tetaz w 7 nabierze z 1,5 ;p

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • terka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:
    Alex, szefostwo to zawsze jest zaskoczone czyimś L4, nie mówiąc już o ciąży :D Jakby to było coś dziwnego, jeśli zatrudnia się młode kobiety ;)

Alex, Terka, dzięki za info odnośnie śluzu. Będę sobie to musiała jakoś poukładać, biorę też wiesiołek, wiec może to jakoś wpłynie na "wyraźność" śluzu. Teraz jestem w 6dc i czuję, że coś jest na rzeczy, ale nie umiem jeszcze określić rodzaju. Może jutro już będzie bardziej czytelny :)

A takie pytanie do Ciebie-w nocy jak spisz masz całkiem ciemność czy gdzieś tam jakieś przebłyski światła leca? Bo na niektóre kobiety wpływa to na zamieszanie ze śluzem. Nie wiem na jakiej zasadzie, mówię co słyszałam ;)
    Jak u Ciebie 6dc to spokojnie, on sie dopiero pewnie pojawia. Zasada mniej więcej tak działa: Okres, plamienie, sucho lub lekko śluz sie pojawia, potem sie "rozwija" czyli jest go często więcej i coraz mniej kleisty a coraz bardziej albo rozciągliwy albo wodnisty (zależy od kobiety a i od danego cyklu również ;) ) i potem znów zmienia sie w kremowy/kleisty (niepotrzebne skreślić :P :D ). Wiec to ze masz teraz inny a potem sie zmieni to norma, nie ma co myśleć że taki będzie cały cykl, bo on po prostu lubi zmiany ;)

an1315 lubi tę wiadomość

• terka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mii wrote:
    A ja sobie jabłuszko wcinam młody ostatnio ma ogromna ochotę na owoce ;D a mi to nie przeszkadza bo to cukry ale zdrowe ;p lepsze to niż o 21:30 kebab czy pizza ;D Haha
    Terka śni jak na chłopa przystało idzie w masę ;p super ;)) zobacYsz jak teraz przez te 7 tyg pójdzie w masę ;p 32 tyg 2 kg nabierał tetaz w 7 nabierze z 1,5 ;p

Co do owoców to fajna sprawa byleby nie za dużo wieczorami/w nocy ;) ;)
    I mowie to ja owocowa baba z owocowym synem :D
    A ktore owoce najbardziej? Bo ja to bym sie rzuciła na wszystkie leśne... :P truskawki, maliny i czarna porzeczka to by bylo cos co by mnie zadowoliło... Ale cóż jabłka i pomarańcze tez są super :P

Taaa mezulo próbował policzyć ile toto moze ważyć na koniec ale nie wyszło mu ;)bo dziecko to nie równanie matematyczne i rośnie jak chce :D :D :D ale obstawiam więcej niż 3kg (sama wazylam 3600 wiec nie liczę na 2500 dziecko :P )

Mała_Mii lubi tę wiadomość

• an1315 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    A takie pytanie do Ciebie-w nocy jak spisz masz całkiem ciemność czy gdzieś tam jakieś przebłyski światła leca? Bo na niektóre kobiety wpływa to na zamieszanie ze śluzem. Nie wiem na jakiej zasadzie, mówię co słyszałam ;)
    Jak u Ciebie 6dc to spokojnie, on sie dopiero pewnie pojawia. Zasada mniej więcej tak działa: Okres, plamienie, sucho lub lekko śluz sie pojawia, potem sie "rozwija" czyli jest go często więcej i coraz mniej kleisty a coraz bardziej albo rozciągliwy albo wodnisty (zależy od kobiety a i od danego cyklu również ;) ) i potem znów zmienia sie w kremowy/kleisty (niepotrzebne skreślić :P :D ). Wiec to ze masz teraz inny a potem sie zmieni to norma, nie ma co myśleć że taki będzie cały cykl, bo on po prostu lubi zmiany ;)

Mam trochę światła - z latarni. Nie jest uciążliwe i nie przeszkadza w zasypianiu ani nic. Generalnie chciałabym spać w totalnych ciemnościach, ale mąż się nie zgadza :D Twierdzi, że wtedy nie wstanie do pracy :P

Ok, najważniejsze to obserwować zmiany. Które powinny następować ;)

Rany, czasem aż mi wstyd, 25 lat na karku a się nie wie nic o własnym organizmie.

• an1315 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mii wrote:

Jabłuszka dobra rzecz, chociaż chyba nie są zbyt polecane na wieczór. Ale mitów dietetycznych jest teraz mnóstwo i ciężko wyczuć, co jest faktycznie prawdą. A kefir generalnie jest spoko, lubię koktajl z bananem i kakao na bazie właśnie kefiru.

• terka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:
    Mam trochę światła - z latarni. Nie jest uciążliwe i nie przeszkadza w zasypianiu ani nic. Generalnie chciałabym spać w totalnych ciemnościach, ale mąż się nie zgadza :D Twierdzi, że wtedy nie wstanie do pracy :P

Ok, najważniejsze to obserwować zmiany. Które powinny następować ;)

Rany, czasem aż mi wstyd, 25 lat na karku a się nie wie nic o własnym organizmie.

Spoko ;) to dopiero 25 lat ;) z czego nie od zawsze człowiek sie obserwuje przecież ;)
    Grunt to chcieć poznawać :) znam osobę ok 40 co nie zna sie na swoim organizmie bo nie chce także widzisz z Toba nie ma zle ;)
    Tak-zmiany będą i widać je jak sie człowiek obserwuje, czasem łatwiej wylapac je czasem trudniej ale sie da ;) no z tym światłem to właśnie widzisz, nie wiem na ile konkretnie u Ciebie działa ale tez to moze byc jeden z powodów :)

‹‹ 1106 1107 1108 1109 1110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ