Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Hmm a to tez ciekawe ;)
    Jak nic ktoś tu sie będzie jutro kłuć :D
    Jejku chciałabym :D ale jak temperatura spadnie to znów będę przeżywać pewnie :(
    A tak apropo bete trzeba robić naczczo czy nie ma znaczenia? Bo ja nigdy nie robiłam więc nie wiem nawet :P
    I drugie pytanie czy od razu mogę zrobić witaminę D? W sensie czy nie trzeba jakiegoś konkretnego dnia badać i czy też trzeba naczczo być? Jak już mam się kłuć to przy okazji pomyślałam że warto zrobić :)

A może mi się wydaje że mam wzdęcie a tak naprawdę po prostu jestem gruba :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2018, 09:18

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    A ja mam wrażenie że od kilku dni mam jakieś wzdęcia :( bo brzuch mam jak piłka normalnie :D

Hm hm hm robi się baaaardzo ciekawie :D

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:
    Hm hm hm robi się baaaardzo ciekawie :D
    Tylko boję się że już sobie wmawiam objawy :( czuje się jakbym gorączkę miała

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Jejku chciałabym :D ale jak temperatura spadnie to znów będę przeżywać pewnie :(
    A tak apropo bete trzeba robić naczczo czy nie ma znaczenia? Bo ja nigdy nie robiłam więc nie wiem nawet :P
    I drugie pytanie czy od razu mogę zrobić witaminę D? W sensie czy nie trzeba jakiegoś konkretnego dnia badać i czy też trzeba naczczo być? Jak już mam się kłuć to przy okazji pomyślałam że warto zrobić :)

A może mi się wydaje że mam wzdęcie a tak naprawdę po prostu jestem gruba :D

Taaa gruba juz w to wierze :P

Co do bety-wiesz to czy cos zjesz czy nie to nie wpływa na to czy jesteś w ciazy przecież :D
    Nie wiem jak z witD bo ja zawsze ide na badania na czczo (zazwyczaj łącze badania ;) ) ale na pewno nie po czymś co w sobie witD moze mieć bo to by bylo bez sensu ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Andii Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Tak, się zmienia :) bo mi też wydało się to podejrzane i ostatnio mierzylam i było co innego :) A nawet dziś po wstaniu na siku, wróciłam do łóżka i zmierzyłam jeszcze raz i już była o 0.2 wyższa :) więc mam nadzieję że termometr mam sprawny :) W sumie używany drugi cykl, kupiłam nowy z microlife :)

Mierzy bardzo dobrze, jest chyba wiarygodny bo przecież po wstaniu z łózka nie mierzy się temperatury, jest niemiarodajny wynik :) Nawet wstanie po termometr jest już nie korzystne i powinno się mieć go tak blisko by tylko ręką sięgnąc i nie wstawać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2018, 09:38

Starania o drugie dziecko
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Taaa gruba juz w to wierze :P

Co do bety-wiesz to czy cos zjesz czy nie to nie wpływa na to czy jesteś w ciazy przecież :D
    Nie wiem jak z witD bo ja zawsze ide na badania na czczo (zazwyczaj łącze badania ;) ) ale na pewno nie po czymś co w sobie witD moze mieć bo to by bylo bez sensu ;)
    Co do grubości- oj Terka zdziwiłabyś się :D
    To pójdę jutro (jeśli wypali) naczczo :) przynajmniej jak beta będzie negatywna to będę się pocieszać wynikami witaminy D- pewnie nie poziomem ale tym że w ogóle mam ten wynik i wiem na czym stoję ;)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Mierzy bardzo dobrze, jest chyba wiarygodny bo przecież po wstaniu z łózka nie mierzy się temperatury, jest niemiarodajny wynik :) Nawet wstanie po termometr jest już nie korzystne i powinno się mieć go tak blisko by tylko ręką sięgnąc i nie wstawać :)

Chyba ze chce sie sprawdzić na ile zmienia ;)

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Po wstaniu z łózka nie mierzy się temperatury, jest niemiarodajny wynik :) Nawet wstanie po termometr jest już nie korzystne i powinno się mieć go tak blisko by tylko ręką sięgnąc i nie wstawać :)
    Tak, ja wiem, dlatego śpię z termometrem pod poduszką :D tylko chciałam sprawdzić czy przypadkiem mi cały czas nie pokazuje tej samej temperatury :P

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    A ja mam wrażenie że od kilku dni mam jakieś wzdęcia :( bo brzuch mam jak piłka normalnie :D

Jeśli tak nie miewasz przed okresem to dobry znak :)

MissKathy92 lubi tę wiadomość

• Andii Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Tak, ja wiem, dlatego śpię z termometrem pod poduszką :D tylko chciałam sprawdzić czy przypadkiem mi cały czas nie pokazuje tej samej temperatury :P

Dlatego edytowałam post że chyba mierzy wiarygodnie :) Skoro tempka wzrosła po wstaniu

MissKathy92 lubi tę wiadomość

• terka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Co do grubości- oj Terka zdziwiłabyś się :D
    To pójdę jutro (jeśli wypali) naczczo :) przynajmniej jak beta będzie negatywna to będę się pocieszać wynikami witaminy D- pewnie nie poziomem ale tym że w ogóle mam ten wynik i wiem na czym stoję ;)

O tak-zawsze to będzie coś i radość ze w końcu sie udało zrobić :D

Co do moich wyników -dopiero dzisiaj dotarły, to ładnie mi sie utrzymała witaminka na tym samym poziomie co miałam (47 a miałam 48). Ale uwaga- u mnie to bylo przy braniu 4000j :D nie wyobrażam sobie co by bylo gdybym brala zalecane 2000j albo mmiej... Tak wiec zostajemy na tej dawce mimo słońca którego i tak unikam żeby małego nie przegrzewać (i siebie oczywiście tez ;) )

• Andii Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj złapałam ponownie doła, wczoraj widziałam znajomą która ma synka w wieku mojej córki i pchała wózek z 3tygodniowym maleństwem, złapałam ogromnego doła, a jak wróciłam do domu to mi się beczec chciało i ciągnię się to do dzisiaj.
    Jutro mam wyniki tych hormonów, robiłam je w 3dc a powiedzcie mi, bo coś czytałam że progesteron robi się później, w jakim dniu cyklu? Mam powtórzyć w którymś dniu cyklu jeszcze któres badanie hormonów?

• terka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:

Ja miałam zawsze na stole obok łóżka. Bałam się ze go strzaskam, zgniotę czy co tam jeszcze można mu zrobić :D
    Jeju jak tak sobie pomyśle to niedlugo znów zacznę temperatury mierzyć... :P a dopiero co przestalam :D

• Andii Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Chyba ze chce sie sprawdzić na ile zmienia ;)

O to mi własnie chodziło, że tempka wzrosła po wstaniu to mierzy wiarygodnie :) :) Chciałam napisać na skróty i nie do końca zrozumiale to ujęłam :) hehe

terka lubi tę wiadomość

• terka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Ja dzisiaj złapałam ponownie doła, wczoraj widziałam znajomą która ma synka w wieku mojej córki i pchała wózek z 3tygodniowym maleństwem, złapałam ogromnego doła, a jak wróciłam do domu to mi się beczec chciało i ciągnię się to do dzisiaj.
    Jutro mam wyniki tych hormonów, robiłam je w 3dc a powiedzcie mi, bo coś czytałam że progesteron robi się później, w jakim dniu cyklu? Mam powtórzyć w którymś dniu cyklu jeszcze któres badanie hormonów?

Progesteron robi sie 7-8dni po przypuszczalnej owulacji... Nie w konkretnym dniu bo owulację ma sie różnie (chyba ze ktoś ma jak w zegarku 14dc-ja nigdy nie miałam :P ) i wtedy ma on największą wartość.

• Andii Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Ja miałam zawsze na stole obok łóżka. Bałam się ze go strzaskam, zgniotę czy co tam jeszcze można mu zrobić :D
    Jeju jak tak sobie pomyśle to niedlugo znów zacznę temperatury mierzyć... :P a dopiero co przestalam :D

Planujesz drugie? Czy chcesz po prostu wiedzieć kiedy masz

• terka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    O to mi własnie chodziło, że tempka wzrosła po wstaniu to mierzy wiarygodnie :) :) Chciałam napisać na skróty i nie do końca zrozumiale to ujęłam :) hehe

I wszystko jasne :D

Andii lubi tę wiadomość

• Andii Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Progesteron robi sie 7-8dni po przypuszczalnej owulacji... Nie w konkretnym dniu bo owulację ma sie różnie (chyba ze ktoś ma jak w zegarku 14dc-ja nigdy nie miałam :P ) i wtedy ma on największą wartość.

Ok, rozumiem dziękuje za odpowiedź :)
    Na szczęście wiem kiedy jestem już po owulacji, nie wiem kiedy będzie ale dzień po owulce już wiem, że była :)

• Andii Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po progesteronie można stwierdzić czy owulacja była czy tez nie?

• terka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Planujesz drugie? Czy chcesz po prostu wiedzieć kiedy masz

Na samym początku chcemy zobaczyć jak będziemy sobie z tym radzić :D a czujemy ze niezły agent z niego będzie :D
    Chce pilnować tego najpierw żeby wiedzieć co i jak i czego sie spodziewać i kiedy ;)
    potem wg decyzji starać sie albo odkładać dzidzie na czas gotowości na nią ;)
    Ale tak- całokształtem patrząc chcemy mieć wg możliwości spora rodzinkę ;)

‹‹ 1193 1194 1195 1196 1197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ