Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Jejku chciałabymterka wrote:Hmm a to tez ciekawe

Jak nic ktoś tu sie będzie jutro kłuć
ale jak temperatura spadnie to znów będę przeżywać pewnie 
A tak apropo bete trzeba robić naczczo czy nie ma znaczenia? Bo ja nigdy nie robiłam więc nie wiem nawet
I drugie pytanie czy od razu mogę zrobić witaminę D? W sensie czy nie trzeba jakiegoś konkretnego dnia badać i czy też trzeba naczczo być? Jak już mam się kłuć to przy okazji pomyślałam że warto zrobić
A może mi się wydaje że mam wzdęcie a tak naprawdę po prostu jestem gruba
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2018, 09:18
-
MissKathy92 wrote:Jejku chciałabym
ale jak temperatura spadnie to znów będę przeżywać pewnie 
A tak apropo bete trzeba robić naczczo czy nie ma znaczenia? Bo ja nigdy nie robiłam więc nie wiem nawet
I drugie pytanie czy od razu mogę zrobić witaminę D? W sensie czy nie trzeba jakiegoś konkretnego dnia badać i czy też trzeba naczczo być? Jak już mam się kłuć to przy okazji pomyślałam że warto zrobić
A może mi się wydaje że mam wzdęcie a tak naprawdę po prostu jestem gruba
Taaa gruba juz w to wierze
Co do bety-wiesz to czy cos zjesz czy nie to nie wpływa na to czy jesteś w ciazy przecież
Nie wiem jak z witD bo ja zawsze ide na badania na czczo (zazwyczaj łącze badania
) ale na pewno nie po czymś co w sobie witD moze mieć bo to by bylo bez sensu
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
MissKathy92 wrote:Tak, się zmienia
bo mi też wydało się to podejrzane i ostatnio mierzylam i było co innego
A nawet dziś po wstaniu na siku, wróciłam do łóżka i zmierzyłam jeszcze raz i już była o 0.2 wyższa
więc mam nadzieję że termometr mam sprawny
W sumie używany drugi cykl, kupiłam nowy z microlife 
Mierzy bardzo dobrze, jest chyba wiarygodny bo przecież po wstaniu z łózka nie mierzy się temperatury, jest niemiarodajny wynik
Nawet wstanie po termometr jest już nie korzystne i powinno się mieć go tak blisko by tylko ręką sięgnąc i nie wstawać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2018, 09:38
Starania o drugie dziecko -
Co do grubości- oj Terka zdziwiłabyś sięterka wrote:Taaa gruba juz w to wierze

Co do bety-wiesz to czy cos zjesz czy nie to nie wpływa na to czy jesteś w ciazy przecież
Nie wiem jak z witD bo ja zawsze ide na badania na czczo (zazwyczaj łącze badania
) ale na pewno nie po czymś co w sobie witD moze mieć bo to by bylo bez sensu 

To pójdę jutro (jeśli wypali) naczczo
przynajmniej jak beta będzie negatywna to będę się pocieszać wynikami witaminy D- pewnie nie poziomem ale tym że w ogóle mam ten wynik i wiem na czym stoję
-
Andii wrote:Mierzy bardzo dobrze, jest chyba wiarygodny bo przecież po wstaniu z łózka nie mierzy się temperatury, jest niemiarodajny wynik
Nawet wstanie po termometr jest już nie korzystne i powinno się mieć go tak blisko by tylko ręką sięgnąc i nie wstawać 
Chyba ze chce sie sprawdzić na ile zmienia
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Tak, ja wiem, dlatego śpię z termometrem pod poduszkąAndii wrote:Po wstaniu z łózka nie mierzy się temperatury, jest niemiarodajny wynik
tylko chciałam sprawdzić czy przypadkiem mi cały czas nie pokazuje tej samej temperatury
-
MissKathy92 wrote:Tak, ja wiem, dlatego śpię z termometrem pod poduszką
tylko chciałam sprawdzić czy przypadkiem mi cały czas nie pokazuje tej samej temperatury 
Dlatego edytowałam post że chyba mierzy wiarygodnie
Skoro tempka wzrosła po wstaniu
MissKathy92 lubi tę wiadomość
MissKathy92 wrote:Co do grubości- oj Terka zdziwiłabyś się

To pójdę jutro (jeśli wypali) naczczo
przynajmniej jak beta będzie negatywna to będę się pocieszać wynikami witaminy D- pewnie nie poziomem ale tym że w ogóle mam ten wynik i wiem na czym stoję 
O tak-zawsze to będzie coś i radość ze w końcu sie udało zrobić
Co do moich wyników -dopiero dzisiaj dotarły, to ładnie mi sie utrzymała witaminka na tym samym poziomie co miałam (47 a miałam 48). Ale uwaga- u mnie to bylo przy braniu 4000j
nie wyobrażam sobie co by bylo gdybym brala zalecane 2000j albo mmiej... Tak wiec zostajemy na tej dawce mimo słońca którego i tak unikam żeby małego nie przegrzewać (i siebie oczywiście tez
)
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Ja dzisiaj złapałam ponownie doła, wczoraj widziałam znajomą która ma synka w wieku mojej córki i pchała wózek z 3tygodniowym maleństwem, złapałam ogromnego doła, a jak wróciłam do domu to mi się beczec chciało i ciągnię się to do dzisiaj.
Jutro mam wyniki tych hormonów, robiłam je w 3dc a powiedzcie mi, bo coś czytałam że progesteron robi się później, w jakim dniu cyklu? Mam powtórzyć w którymś dniu cyklu jeszcze któres badanie hormonów?Starania o drugie dziecko -
MissKathy92 wrote:Tak, ja wiem, dlatego śpię z termometrem pod poduszką
Ja miałam zawsze na stole obok łóżka. Bałam się ze go strzaskam, zgniotę czy co tam jeszcze można mu zrobić
Jeju jak tak sobie pomyśle to niedlugo znów zacznę temperatury mierzyć...
a dopiero co przestalam
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
terka wrote:Chyba ze chce sie sprawdzić na ile zmienia

O to mi własnie chodziło, że tempka wzrosła po wstaniu to mierzy wiarygodnie
Chciałam napisać na skróty i nie do końca zrozumiale to ujęłam
hehe
terka lubi tę wiadomość
Andii wrote:Ja dzisiaj złapałam ponownie doła, wczoraj widziałam znajomą która ma synka w wieku mojej córki i pchała wózek z 3tygodniowym maleństwem, złapałam ogromnego doła, a jak wróciłam do domu to mi się beczec chciało i ciągnię się to do dzisiaj.
Jutro mam wyniki tych hormonów, robiłam je w 3dc a powiedzcie mi, bo coś czytałam że progesteron robi się później, w jakim dniu cyklu? Mam powtórzyć w którymś dniu cyklu jeszcze któres badanie hormonów?
Progesteron robi sie 7-8dni po przypuszczalnej owulacji... Nie w konkretnym dniu bo owulację ma sie różnie (chyba ze ktoś ma jak w zegarku 14dc-ja nigdy nie miałam
) i wtedy ma on największą wartość.
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
terka wrote:Ja miałam zawsze na stole obok łóżka. Bałam się ze go strzaskam, zgniotę czy co tam jeszcze można mu zrobić

Jeju jak tak sobie pomyśle to niedlugo znów zacznę temperatury mierzyć...
a dopiero co przestalam 
Planujesz drugie? Czy chcesz po prostu wiedzieć kiedy maszStarania o drugie dziecko -
Andii wrote:O to mi własnie chodziło, że tempka wzrosła po wstaniu to mierzy wiarygodnie
Chciałam napisać na skróty i nie do końca zrozumiale to ujęłam
hehe
I wszystko jasne
Andii lubi tę wiadomość
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
terka wrote:Progesteron robi sie 7-8dni po przypuszczalnej owulacji... Nie w konkretnym dniu bo owulację ma sie różnie (chyba ze ktoś ma jak w zegarku 14dc-ja nigdy nie miałam
) i wtedy ma on największą wartość.
Ok, rozumiem dziękuje za odpowiedź
Na szczęście wiem kiedy jestem już po owulacji, nie wiem kiedy będzie ale dzień po owulce już wiem, że była
Andii wrote:Planujesz drugie? Czy chcesz po prostu wiedzieć kiedy masz
Na samym początku chcemy zobaczyć jak będziemy sobie z tym radzić
a czujemy ze niezły agent z niego będzie 
Chce pilnować tego najpierw żeby wiedzieć co i jak i czego sie spodziewać i kiedy
potem wg decyzji starać sie albo odkładać dzidzie na czas gotowości na nią
Ale tak- całokształtem patrząc chcemy mieć wg możliwości spora rodzinkę
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm