X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Hmm a to tez ciekawe ;)
    Jak nic ktoś tu sie będzie jutro kłuć :D
    Jejku chciałabym :D ale jak temperatura spadnie to znów będę przeżywać pewnie :(
    A tak apropo bete trzeba robić naczczo czy nie ma znaczenia? Bo ja nigdy nie robiłam więc nie wiem nawet :P
    I drugie pytanie czy od razu mogę zrobić witaminę D? W sensie czy nie trzeba jakiegoś konkretnego dnia badać i czy też trzeba naczczo być? Jak już mam się kłuć to przy okazji pomyślałam że warto zrobić :)

A może mi się wydaje że mam wzdęcie a tak naprawdę po prostu jestem gruba :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2018, 09:18

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    A ja mam wrażenie że od kilku dni mam jakieś wzdęcia :( bo brzuch mam jak piłka normalnie :D

Hm hm hm robi się baaaardzo ciekawie :D

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:
    Hm hm hm robi się baaaardzo ciekawie :D
    Tylko boję się że już sobie wmawiam objawy :( czuje się jakbym gorączkę miała

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Jejku chciałabym :D ale jak temperatura spadnie to znów będę przeżywać pewnie :(
    A tak apropo bete trzeba robić naczczo czy nie ma znaczenia? Bo ja nigdy nie robiłam więc nie wiem nawet :P
    I drugie pytanie czy od razu mogę zrobić witaminę D? W sensie czy nie trzeba jakiegoś konkretnego dnia badać i czy też trzeba naczczo być? Jak już mam się kłuć to przy okazji pomyślałam że warto zrobić :)

A może mi się wydaje że mam wzdęcie a tak naprawdę po prostu jestem gruba :D

Taaa gruba juz w to wierze :P

Co do bety-wiesz to czy cos zjesz czy nie to nie wpływa na to czy jesteś w ciazy przecież :D
    Nie wiem jak z witD bo ja zawsze ide na badania na czczo (zazwyczaj łącze badania ;) ) ale na pewno nie po czymś co w sobie witD moze mieć bo to by bylo bez sensu ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Andii Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Tak, się zmienia :) bo mi też wydało się to podejrzane i ostatnio mierzylam i było co innego :) A nawet dziś po wstaniu na siku, wróciłam do łóżka i zmierzyłam jeszcze raz i już była o 0.2 wyższa :) więc mam nadzieję że termometr mam sprawny :) W sumie używany drugi cykl, kupiłam nowy z microlife :)

Mierzy bardzo dobrze, jest chyba wiarygodny bo przecież po wstaniu z łózka nie mierzy się temperatury, jest niemiarodajny wynik :) Nawet wstanie po termometr jest już nie korzystne i powinno się mieć go tak blisko by tylko ręką sięgnąc i nie wstawać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2018, 09:38

Starania o drugie dziecko
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Taaa gruba juz w to wierze :P

Co do bety-wiesz to czy cos zjesz czy nie to nie wpływa na to czy jesteś w ciazy przecież :D
    Nie wiem jak z witD bo ja zawsze ide na badania na czczo (zazwyczaj łącze badania ;) ) ale na pewno nie po czymś co w sobie witD moze mieć bo to by bylo bez sensu ;)
    Co do grubości- oj Terka zdziwiłabyś się :D
    To pójdę jutro (jeśli wypali) naczczo :) przynajmniej jak beta będzie negatywna to będę się pocieszać wynikami witaminy D- pewnie nie poziomem ale tym że w ogóle mam ten wynik i wiem na czym stoję ;)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Mierzy bardzo dobrze, jest chyba wiarygodny bo przecież po wstaniu z łózka nie mierzy się temperatury, jest niemiarodajny wynik :) Nawet wstanie po termometr jest już nie korzystne i powinno się mieć go tak blisko by tylko ręką sięgnąc i nie wstawać :)

Chyba ze chce sie sprawdzić na ile zmienia ;)

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Po wstaniu z łózka nie mierzy się temperatury, jest niemiarodajny wynik :) Nawet wstanie po termometr jest już nie korzystne i powinno się mieć go tak blisko by tylko ręką sięgnąc i nie wstawać :)
    Tak, ja wiem, dlatego śpię z termometrem pod poduszką :D tylko chciałam sprawdzić czy przypadkiem mi cały czas nie pokazuje tej samej temperatury :P

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    A ja mam wrażenie że od kilku dni mam jakieś wzdęcia :( bo brzuch mam jak piłka normalnie :D

Jeśli tak nie miewasz przed okresem to dobry znak :)

MissKathy92 lubi tę wiadomość

• Andii Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Tak, ja wiem, dlatego śpię z termometrem pod poduszką :D tylko chciałam sprawdzić czy przypadkiem mi cały czas nie pokazuje tej samej temperatury :P

Dlatego edytowałam post że chyba mierzy wiarygodnie :) Skoro tempka wzrosła po wstaniu

MissKathy92 lubi tę wiadomość

• terka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Co do grubości- oj Terka zdziwiłabyś się :D
    To pójdę jutro (jeśli wypali) naczczo :) przynajmniej jak beta będzie negatywna to będę się pocieszać wynikami witaminy D- pewnie nie poziomem ale tym że w ogóle mam ten wynik i wiem na czym stoję ;)

O tak-zawsze to będzie coś i radość ze w końcu sie udało zrobić :D

Co do moich wyników -dopiero dzisiaj dotarły, to ładnie mi sie utrzymała witaminka na tym samym poziomie co miałam (47 a miałam 48). Ale uwaga- u mnie to bylo przy braniu 4000j :D nie wyobrażam sobie co by bylo gdybym brala zalecane 2000j albo mmiej... Tak wiec zostajemy na tej dawce mimo słońca którego i tak unikam żeby małego nie przegrzewać (i siebie oczywiście tez ;) )

• Andii Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj złapałam ponownie doła, wczoraj widziałam znajomą która ma synka w wieku mojej córki i pchała wózek z 3tygodniowym maleństwem, złapałam ogromnego doła, a jak wróciłam do domu to mi się beczec chciało i ciągnię się to do dzisiaj.
    Jutro mam wyniki tych hormonów, robiłam je w 3dc a powiedzcie mi, bo coś czytałam że progesteron robi się później, w jakim dniu cyklu? Mam powtórzyć w którymś dniu cyklu jeszcze któres badanie hormonów?

• terka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:

Ja miałam zawsze na stole obok łóżka. Bałam się ze go strzaskam, zgniotę czy co tam jeszcze można mu zrobić :D
    Jeju jak tak sobie pomyśle to niedlugo znów zacznę temperatury mierzyć... :P a dopiero co przestalam :D

• Andii Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Chyba ze chce sie sprawdzić na ile zmienia ;)

O to mi własnie chodziło, że tempka wzrosła po wstaniu to mierzy wiarygodnie :) :) Chciałam napisać na skróty i nie do końca zrozumiale to ujęłam :) hehe

terka lubi tę wiadomość

• terka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Ja dzisiaj złapałam ponownie doła, wczoraj widziałam znajomą która ma synka w wieku mojej córki i pchała wózek z 3tygodniowym maleństwem, złapałam ogromnego doła, a jak wróciłam do domu to mi się beczec chciało i ciągnię się to do dzisiaj.
    Jutro mam wyniki tych hormonów, robiłam je w 3dc a powiedzcie mi, bo coś czytałam że progesteron robi się później, w jakim dniu cyklu? Mam powtórzyć w którymś dniu cyklu jeszcze któres badanie hormonów?

Progesteron robi sie 7-8dni po przypuszczalnej owulacji... Nie w konkretnym dniu bo owulację ma sie różnie (chyba ze ktoś ma jak w zegarku 14dc-ja nigdy nie miałam :P ) i wtedy ma on największą wartość.

• Andii Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Ja miałam zawsze na stole obok łóżka. Bałam się ze go strzaskam, zgniotę czy co tam jeszcze można mu zrobić :D
    Jeju jak tak sobie pomyśle to niedlugo znów zacznę temperatury mierzyć... :P a dopiero co przestalam :D

Planujesz drugie? Czy chcesz po prostu wiedzieć kiedy masz

• terka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    O to mi własnie chodziło, że tempka wzrosła po wstaniu to mierzy wiarygodnie :) :) Chciałam napisać na skróty i nie do końca zrozumiale to ujęłam :) hehe

I wszystko jasne :D

Andii lubi tę wiadomość

• Andii Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Progesteron robi sie 7-8dni po przypuszczalnej owulacji... Nie w konkretnym dniu bo owulację ma sie różnie (chyba ze ktoś ma jak w zegarku 14dc-ja nigdy nie miałam :P ) i wtedy ma on największą wartość.

Ok, rozumiem dziękuje za odpowiedź :)
    Na szczęście wiem kiedy jestem już po owulacji, nie wiem kiedy będzie ale dzień po owulce już wiem, że była :)

• Andii Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po progesteronie można stwierdzić czy owulacja była czy tez nie?

• terka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Planujesz drugie? Czy chcesz po prostu wiedzieć kiedy masz

Na samym początku chcemy zobaczyć jak będziemy sobie z tym radzić :D a czujemy ze niezły agent z niego będzie :D
    Chce pilnować tego najpierw żeby wiedzieć co i jak i czego sie spodziewać i kiedy ;)
    potem wg decyzji starać sie albo odkładać dzidzie na czas gotowości na nią ;)
    Ale tak- całokształtem patrząc chcemy mieć wg możliwości spora rodzinkę ;)

‹‹ 1193 1194 1195 1196 1197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odparzenia u niemowlaka - jak sobie z nimi radzić?

Odparzenia to częsta dolegliwość u niemowląt. Mogą pojawić się na pupie, szyi, fałdkach, pod pachami czy w pachwinach. Nie są oznaką zaniedbania – zdarzają się niemal u każdego dziecka, a ich pojawienie się nie świadczy o braku higieny. Skóra malucha jest cienka i wrażliwa, dlatego potrzebuje delikatnej pielęgnacji oraz bezpiecznych, wysokiej jakości kosmetyków, które ją ochronią i będą wspierały regenerację.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ