SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka a tak przy okazji zapytam: ile waży Twój mały człowieczek? :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • terka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Terka a tak przy okazji zapytam: ile waży Twój mały człowieczek? :)

No wlasnie nie wiem :( :( :(
    Lekarz na ostatniej wizycie mi go nie mierzył tylko sprawdził czy wszystko ok...

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    No wlasnie nie wiem :( :( :(
    Lekarz na ostatniej wizycie mi go nie mierzył tylko sprawdził czy wszystko ok...
    Ooo :( to już pewnie się dowiesz po porodzie ;) ja jak się urodziłam to miałam rowniutko 4kg :D

Andii lubi tę wiadomość

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Pocieszylas :D
    Mysmy postawili na rozmiar większy z racji ze zapowiada się długi chłop (chyba ze cos sie zmieniło od czasow badan ale zawsze długość miał większa o np tydzien) a tez nie chce cisnąc go w ubrania tylko luźniejsze trochę zakładać żeby nie męczyć ani jego ani siebie przy ubieraniu i ogólnie noszeniu ;)
    Sama nie lubie mega dopasowanych ubran, mąż też nie i tym sie sugerowaliśmy :P
    Najwyżej chwile będzie miał większe, trudno :P nie mam juz siły na zakupy :D

Te malusie ubranka robią tak, że są szersze niż dłuższe :P :D więc na pewno będa luźniejsze :) Po urodzeniu dziecka sklepy też czynne, choćby internetowe więc żaden problem kupić :) Urodzisz i sama ocenisz :)

Starania o drugie dziecko
  • Andii Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Ooo :( to już pewnie się dowiesz po porodzie ;) ja jak się urodziłam to miałam rowniutko 4kg :D

Też z ładną wagą się urodziłaś :)
    Ja jak sobie pomyślę, że nosiłam pod sercem 4500g córkę to mi słabo :D Mąż zaraz po porodzie pamiętam kupował cukier i taskał 4kg i zaraz pomyślał, że takie ciężkie dzieci kobiety noszą a jeszcze dodac te wszystkie wody płodowe, łożyska itp. to kobiety dość się namęczą.

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Ja jak sobie pomyślę, że nosiłam pod sercem 4500g córkę to mi słabo :D Mąż zaraz po porodzie pamiętam kupował cukier i taskał 4kg i zaraz pomyślał, że takie ciężkie dzieci kobiety noszą a jeszcze dodac te wszystkie wody płodowe, łożyska itp. to kobiety dość się namęczą.
    Ja ostatnia i najcięższa :D mąż też miał coś koło 4kg więc pewnie nasze pociechy również będą swoje ważyć :P
    Nooo 4.5kg to pokaźna pannica :D kobiety to prawdziwe wojowniczki pod względem całej ciąży i porodu :) to na pewno cudowne ale też ciężkie przeżycie

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Ja ostatnia i najcięższa :D mąż też miał coś koło 4kg więc pewnie nasze pociechy również będą swoje ważyć :P
    Nooo 4.5kg to pokaźna pannica :D kobiety to prawdziwe wojowniczki pod względem całej ciąży i porodu :) to na pewno cudowne ale też ciężkie przeżycie

Podobno geny tez maja wpływ na wagę urodzeniową dziecka także wszystko możliwe :)

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też byłam jakas większa. :D

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:

No mój maz jak sie dowiedział ile to wszystko wazy (oprócz dziecka) to mi dawał co najwyżej bochenek chleba nieść :P bo powiedział ze swoje juz i tak nosze :D

Ja miałam chyba 3600 jak się urodziłam ;)
    Młody ostatni raz byl mierzony w skończonym 32tc to miał 2kg ;) potem juz nie mierzył go.

Właśnie wykorzystałam męża :P ale nie w taki sposób :P
    Poprosiłam go ze jak idzie na spacer to zeby podszedł do szpitala (mamy 10 minut do niego pieszo ;) ) i spytał kogoś tam jak wygląda sprawa obłożenia porodówki :) jakos spokojniejsza będę z taka informacja :)

• terka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Podobno geny tez maja wpływ na wagę urodzeniową dziecka także wszystko możliwe :)

Podobno nawet bardziej waga i wielkość mężczyzny niz kobiety ;)

• terka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:

Tak to jest szaleństwo.
    Cala ciaza i poród i macierzyństwo- wszystko :)
    Ale szaleństwo ktore nadaje sens :)

MissKathy92 lubi tę wiadomość

• terka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Te malusie ubranka robią tak, że są szersze niż dłuższe :P :D więc na pewno będa luźniejsze :) Po urodzeniu dziecka sklepy też czynne, choćby internetowe więc żaden problem kupić :) Urodzisz i sama ocenisz :)

Myślisz ze będę miała w głowie łażenie po sklepach? :P :D
    No moze będę miała ale wątpię :D
    Zauważyłam wlasnie tendencje do szerokości ubranek ;)
    I do przewagi dziewczęcych :/ zeby znaleźć cos ładnego dla chłopaka to naprawdę trzeba sie nachodzić i naszukać. A dla dziewczynek pełno wszędzie...

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Terka jak widzę że napisałaś na forum to myślę że przeczytam że już się zaczęło :D dobrze że mam urlop to mogę śledzić na bieżąco wpisy :D

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tym że wszędzie dla dziewczynek więcej rzeczy to się zgadzam :) raz poszłam do smyka i praktycznie tylko kilka rzeczy było dla chłopców :/ A tak tylko różowe buciki, różowe sukieneczki, spódniczki itp

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Myślisz ze będę miała w głowie łażenie po sklepach? :P :D
    No moze będę miała ale wątpię :D
    Zauważyłam wlasnie tendencje do szerokości ubranek ;)
    I do przewagi dziewczęcych :/ zeby znaleźć cos ładnego dla chłopaka to naprawdę trzeba sie nachodzić i naszukać. A dla dziewczynek pełno wszędzie...

Moja siostra wyszła ze szpitala i poszła od razu do Tesco z 3dniową córką, ja tez po tygodniu jeździłam po sklepach, jeść coś trzeba :D Ja bym się nie dała rady zaszyć w domu całe dnie i nigdzie nie wychodzić :P Zresztą przez internet tez można zamówić, męża, babcie wysłać.
    Dziecko w pierwszych tygodniach powinno spać praktycznie całą dobę z pobudkami na jedzenie i kupkanie, teoretycznie czasu jest dużo w praktyce różnie bywa :)

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka, jak chcesz do jutra urodzić to wykorzystuj męża w inny sposób :D

Dostałam od siostry na urodziny Pandorę i 2 charmsy :) Zaszalała. Teraz mam wszystkie prezenty z głowy :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Moja siostra wyszła ze szpitala i poszła od razu do Tesco z 3dniową córką, ja tez po tygodniu jeździłam po sklepach, jeść coś trzeba :D Ja bym się nie dała rady zaszyć w domu całe dnie i nigdzie nie wychodzić :P Zresztą przez internet tez można zamówić, męża, babcie wysłać.
    Dziecko w pierwszych tygodniach powinno spać praktycznie całą dobę z pobudkami na jedzenie i kupkanie, teoretycznie czasu jest dużo w praktyce różnie bywa :)

Kochana ależ oczywiście! Tylko ze ja wole z małym iść do parku czy po męża do pracy a nie po sklepach zatłoczonych i głośnych chodzić :D
    Jestem łazęgą, włóczykijem ale nie sklepowym ;)
    Nie mowie o spożywce tylko o rzeczach typu ubrania itp ;)

• Kaassiia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobietki nadrobić was dziś to oj....
    nareszcie piąteczek, niestety jutro też do pracy mam nadzieję ze tylko na 4h i ominie mnie dekoracja kościoła sezon śluby w pełni pracy fuul.
    U mnie dziś 12dc ovu chyba powoli się zbliża a mężu codziennie tyko <3 a ja tak myślę ze to jest nie za dobre.
    co do dzieciaczków i wielkości narodzin ja urodziłam się o wadze 4 kg, a podobno byłam szczypiorkiem a mój brat o mniejszej wadze wizualnie wyglądał na większego, pulchniejszego.

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • terka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Jejku Terka jak widzę że napisałaś na forum to myślę że przeczytam że już się zaczęło :D dobrze że mam urlop to mogę śledzić na bieżąco wpisy :D

Akurat masz tydzien urlopu :D
    Haha o ile będę miała sile to napisze ze ide rodzic i czekajcie na wiesci :P
    Swoja droga to strasznie mile ze tak czekacie na małego <3 <3 <3 :D

MissKathy92 lubi tę wiadomość

• Andii Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    A z tym że wszędzie dla dziewczynek więcej rzeczy to się zgadzam :) raz poszłam do smyka i praktycznie tylko kilka rzeczy było dla chłopców :/ A tak tylko różowe buciki, różowe sukieneczki, spódniczki itp

Ja Wam to powiem od drugiej strony, że chłopięcych ubran idzie mi zdecydowanie mniej niż dziewczęcych :) Mamy kupują po 5sukienek dla córek a synowi żeby nie było przykro to bierze na siłę jakąś bluzkę. Ubrania dziewczece są bardziej rzucające się w oczy i ludzie częściej pod wpływem emocji je kupują a chłopięce ciuszki są stonowane przez co ludzie 1000razy się zastanowią czy wziąć czy też nie. Teraz krawcowe szyły mi śliczne zestawy chłopięce na wzór dziewczecych i powiem szczerze, że lipaa, dziewczece sprzedały się ekspresowo a te chłopięce stoją.

‹‹ 1296 1297 1298 1299 1300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ