Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Umówiłam na pakiet hematologa na poniedziałek już. Aż dziwne że tak szybko. Na razie pójdę do byle jakiego żeby tylko wiedzieć mniej więcej co i jak. A może będzie spoko. Dziewczyny na wątku o poronieniu polecają iść z tym wszystkim do kliniki itd ale ja sama nie wiem czy chcę aż tak się zapętlać... wiecie, dodatkowy stres itd. A może faktycznie heparyna i metyle wystarczą? Nie może być cały czas źle...Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:Umówiłam na pakiet hematologa na poniedziałek już. Aż dziwne że tak szybko. Na razie pójdę do byle jakiego żeby tylko wiedzieć mniej więcej co i jak. A może będzie spoko. Dziewczyny na wątku o poronieniu polecają iść z tym wszystkim do kliniki itd ale ja sama nie wiem czy chcę aż tak się zapętlać... wiecie, dodatkowy stres itd. A może faktycznie heparyna i metyle wystarczą? Nie może być cały czas źle...
Wydaje mi sie ze wizyta (genialnie ze tak szybko!
) u hematologa powinna wystarczyć. Po co Ci dodatkowy stres? On jest specem od tego wiec po co kombinować. Chyba ze sam gdzieś jeszcze Cie wyśle ale to już od zdecyduje
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
panipuchatkowa wrote:Alex tez mi sie wydaje żebyś na razie poszla na wizytę i zobaczyła co lekarz powie. Terka ja myślałam ze już rozwiązanie będzie a tu cisza.☺ dzisiaj wyjeżdżamy z Zakopca.☺ piękną pogodę mieliśmy!
Czyli wyjazd udany!
pewnie szkoda ze tak krótko
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Moja szwagierka urodziła 6 lipca rano a już 8 lipca rano byli w domuterka wrote:Tak-2 doby po urodzeniu naturalnym a 3 po CC jeśli wszystko w porządku oczywiście bo dzieci lubią żółtaczki dostać przy wyjściu

Tylko ze ja wlasnie nie wiem czy będzie chciał wyjść...
Bo jak inaczej wytłumaczyć wszystko pozamykane będąc po terminie? Ani ciut rozwarcia. Nic, zamknięte, nieczynne
więc na pewno na weekend będziecie już we trojeczke w domku
-
Terka, to masz dodatkowy stres chyba, jeśli wszystko 'pozamykane'? Bo do poniedziałku niedaleko, albo aż za daleko... Zależy jak kto patrzy i wywoływanie?
Ja mam dziś kolejny leniwy dzień.. pogoda taka sobie.. ani gorąco ani zimno... Nie chce mi się sprzątać, a w sumie mogłabym, bo mój już narazie nie będzie mi nic kurzył... Wiatrołap prawie gotowy, bo trzeba teraz tylko skuć płytki i położyć nowe, a te są jeszcze u moich rodziców bo nie chce mi się jechać po nie specjalnie... A niespieszy się narazie... Grzecznie one tam są i czekają na mój przyjazd
teraz mój chce wziąć się za salon... No ten chłop to nie umie żyć bez pracy
-
Ja w końcu zaraz kończę pracę
dziś nadrobilam dużo, a jutro 6h i weekend 
Potwierdziły się moje przeczucia że to od metformaxu tak źle się czulam- wczoraj nie brałam i dziś zero mdłości
dobrze przeżyłam dzień 
I teraz mam pytanie: endo kazała mi brać 3x500mg naraz na noc no ale jak widać dla mnie to za dużo jak na raz więc pytanie: jak myślicie- brać na noc po 2 tabletki czy dalej brać 3 ale rozłożyć na cały dzień czyli rano, po obiedzie i wieczorem? Narazie nie chce iść z tym do jakiegokolwiek lekarza bo mam ich dość szczerze mówiąc i muszę sama znaleźć jakiś złoty środek
-
Puchatkowa a powiedz mi ty heparyne bierzesz też na krzepliwosc, badalas te mutacje ? Bo nie pamiętam już.panipuchatkowa wrote:Alex tez mi sie wydaje żebyś na razie poszla na wizytę i zobaczyła co lekarz powie. Terka ja myślałam ze już rozwiązanie będzie a tu cisza.☺ dzisiaj wyjeżdżamy z Zakopca.☺ piękną pogodę mieliśmy!Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
terka wrote:Słyszałam ze zdarza sie ze sie przez jakiś czas jeszcze czuje je mimo ze kopniaków nie ma już
wiadomo ze będzie sie tęskniło za tym no ale spojrzenie i uśmiech godnie zastąpią ten brak 
Po porodzie chyba wszystko tam robi się wrażliwe i każdy ruch jelit się czuje, jakieś bąbelki itp. tak więc ma sie wrażenie że to ruchy dzidziusia, ale to bardzo fajne uczucie bo przypomina okres ciąży
Starania o drugie dziecko -
MissKathy92 wrote:Ja w końcu zaraz kończę pracę
Potwierdziły się moje przeczucia że to od metformaxu tak źle się czulam- wczoraj nie brałam i dziś zero mdłości
dobrze przeżyłam dzień 
I teraz mam pytanie: endo kazała mi brać 3x500mg naraz na noc no ale jak widać dla mnie to za dużo jak na raz więc pytanie: jak myślicie- brać na noc po 2 tabletki czy dalej brać 3 ale rozłożyć na cały dzień czyli rano, po obiedzie i wieczorem? Narazie nie chce iść z tym do jakiegokolwiek lekarza bo mam ich dość szczerze mówiąc i muszę sama znaleźć jakiś złoty środek
Super, że udało Ci się do tego dojśc, nie będziesz się już tak męczyła tymi mdłosciami
Co do dawkowania to niestety nie pomogę
Starania o drugie dziecko -
MissKathy92 wrote:Ja w końcu zaraz kończę pracę
dobrze przeżyłam dzień 
Miss a lepiej sie czujesz (nie mowie o mdłościach a o samopoczuciu po leku) po 2 czy 3x500? Co czujesz ze lepiej działa?https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
MissKathy92 wrote:Moja szwagierka urodziła 6 lipca rano a już 8 lipca rano byli w domu
więc na pewno na weekend będziecie już we trojeczke w domku 
Tak tak. Dwie doby ale od urodzenia
A pytanie ile do urodzenia...https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Patulka wrote:Terka, to masz dodatkowy stres chyba, jeśli wszystko 'pozamykane'? Bo do poniedziałku niedaleko, albo aż za daleko... Zależy jak kto patrzy i wywoływanie?
Aż dwa dni swobody jeszcze
Ale myślenie o tym co będzie tak-malo optymistycznie... Ale moze zlituje sie ten dziec nade mną...https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Dziwnie tak było się żegnac z wszystkimi z pracy. I jeszcze prawie się popłakałam bo ta koleżanka, z którą się trzymam nakupowala mi różnych rzeczy dla dziecka, wydała chyba ze 100zl,az mi głupio się zrobiło. Mówiła że kolory próbowała unisex

Byliśmy teraz u lekarza. I to są jakieś jaja z tym naszym dzieckiem
znowu nie chciało pokazać
normalnie widziałam pupę, nóżki, M. widział jak nóżkami się odpycha od boku i główka mi przywala, ale płci dalej nie
lekarz sie w ogóle zdziwil że codziennie już czuję
I ja myślałam że przywala nóżkami a to główka xD
A i co najważniejsze.. Jelita w porządku. Teraz to już sama nie wiem co o tym myśleć. Może modlitwa pomogła.. A może naprawdę nalykalo się czegoś. Oby na polowkowych było wszystko ok!Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 18:26
MissKathy92 lubi tę wiadomość
-
Przedtem brałam jedną rano i jedną wieczorem i czułam się ok- żadnej różnicy nie było, jakbym nie brała w ogóle tego lekuterka wrote:Miss a lepiej sie czujesz (nie mowie o mdłościach a o samopoczuciu po leku) po 2 czy 3x500? Co czujesz ze lepiej działa?
później endo kazała brać 3x500 na raz i przez pierwszy tydzień było ok, jak dostałam okres to już nie ok
ogólnie nie odczulam różnicy w samopoczuciu po tym leku, no może trochę mniej spać się chciało po jedzeniu
tak myślę żeby sobie rozłożyć na rano, południe i wieczór żeby zachować te 3 tabletki na dzień
-
MissKathy92 wrote:Przedtem brałam jedną rano i jedną wieczorem i czułam się ok- żadnej różnicy nie było, jakbym nie brała w ogóle tego leku
później endo kazała brać 3x500 na raz i przez pierwszy tydzień było ok, jak dostałam okres to już nie ok
ogólnie nie odczulam różnicy w samopoczuciu po tym leku, no może trochę mniej spać się chciało po jedzeniu
tak myślę żeby sobie rozłożyć na rano, południe i wieczór żeby zachować te 3 tabletki na dzień
To moze nie byc głupie. Rozkładasz i Cie tak nie powali przynajmniejhttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

[/url]
[/url]