SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umówiłam na pakiet hematologa na poniedziałek już. Aż dziwne że tak szybko. Na razie pójdę do byle jakiego żeby tylko wiedzieć mniej więcej co i jak. A może będzie spoko. Dziewczyny na wątku o poronieniu polecają iść z tym wszystkim do kliniki itd ale ja sama nie wiem czy chcę aż tak się zapętlać... wiecie, dodatkowy stres itd. A może faktycznie heparyna i metyle wystarczą? Nie może być cały czas źle...

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Umówiłam na pakiet hematologa na poniedziałek już. Aż dziwne że tak szybko. Na razie pójdę do byle jakiego żeby tylko wiedzieć mniej więcej co i jak. A może będzie spoko. Dziewczyny na wątku o poronieniu polecają iść z tym wszystkim do kliniki itd ale ja sama nie wiem czy chcę aż tak się zapętlać... wiecie, dodatkowy stres itd. A może faktycznie heparyna i metyle wystarczą? Nie może być cały czas źle...

Wydaje mi sie ze wizyta (genialnie ze tak szybko! :D ) u hematologa powinna wystarczyć. Po co Ci dodatkowy stres? On jest specem od tego wiec po co kombinować. Chyba ze sam gdzieś jeszcze Cie wyśle ale to już od zdecyduje

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex tez mi sie wydaje żebyś na razie poszla na wizytę i zobaczyła co lekarz powie. Terka ja myślałam ze już rozwiązanie będzie a tu cisza.☺ dzisiaj wyjeżdżamy z Zakopca.☺ piękną pogodę mieliśmy!

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Alex tez mi sie wydaje żebyś na razie poszla na wizytę i zobaczyła co lekarz powie. Terka ja myślałam ze już rozwiązanie będzie a tu cisza.☺ dzisiaj wyjeżdżamy z Zakopca.☺ piękną pogodę mieliśmy!

Czyli wyjazd udany! :) pewnie szkoda ze tak krótko ;)

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka noo ale spoko jeszcze ponad tydzień urlopu!:D

terka, Magdaa21 lubią tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Tak-2 doby po urodzeniu naturalnym a 3 po CC jeśli wszystko w porządku oczywiście bo dzieci lubią żółtaczki dostać przy wyjściu :P ;)
    Tylko ze ja wlasnie nie wiem czy będzie chciał wyjść...
    Bo jak inaczej wytłumaczyć wszystko pozamykane będąc po terminie? Ani ciut rozwarcia. Nic, zamknięte, nieczynne :P
    Moja szwagierka urodziła 6 lipca rano a już 8 lipca rano byli w domu :) więc na pewno na weekend będziecie już we trojeczke w domku <3

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka, to masz dodatkowy stres chyba, jeśli wszystko 'pozamykane'? Bo do poniedziałku niedaleko, albo aż za daleko... Zależy jak kto patrzy i wywoływanie?

Ja mam dziś kolejny leniwy dzień.. pogoda taka sobie.. ani gorąco ani zimno... Nie chce mi się sprzątać, a w sumie mogłabym, bo mój już narazie nie będzie mi nic kurzył... Wiatrołap prawie gotowy, bo trzeba teraz tylko skuć płytki i położyć nowe, a te są jeszcze u moich rodziców bo nie chce mi się jechać po nie specjalnie... A niespieszy się narazie... Grzecznie one tam są i czekają na mój przyjazd :D teraz mój chce wziąć się za salon... No ten chłop to nie umie żyć bez pracy ;)

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w końcu zaraz kończę pracę :) dziś nadrobilam dużo, a jutro 6h i weekend :D
    Potwierdziły się moje przeczucia że to od metformaxu tak źle się czulam- wczoraj nie brałam i dziś zero mdłości :) dobrze przeżyłam dzień :)
    I teraz mam pytanie: endo kazała mi brać 3x500mg naraz na noc no ale jak widać dla mnie to za dużo jak na raz więc pytanie: jak myślicie- brać na noc po 2 tabletki czy dalej brać 3 ale rozłożyć na cały dzień czyli rano, po obiedzie i wieczorem? Narazie nie chce iść z tym do jakiegokolwiek lekarza bo mam ich dość szczerze mówiąc i muszę sama znaleźć jakiś złoty środek :)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Pola 29 Koleżanka

Wysłany: 13 lipca 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Ojej, odpoczywaj i kuruj się, zdrówka życzę
    Dziękuję kochana

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Puchatkowa a powiedz mi ty heparyne bierzesz też na krzepliwosc, badalas te mutacje ? Bo nie pamiętam już.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Andii Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Słyszałam ze zdarza sie ze sie przez jakiś czas jeszcze czuje je mimo ze kopniaków nie ma już :P wiadomo ze będzie sie tęskniło za tym no ale spojrzenie i uśmiech godnie zastąpią ten brak :D

Po porodzie chyba wszystko tam robi się wrażliwe i każdy ruch jelit się czuje, jakieś bąbelki itp. tak więc ma sie wrażenie że to ruchy dzidziusia, ale to bardzo fajne uczucie bo przypomina okres ciąży :)

Starania o drugie dziecko
  • Andii Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Potwierdziły się moje przeczucia że to od metformaxu tak źle się czulam- wczoraj nie brałam i dziś zero mdłości :) dobrze przeżyłam dzień :)
    I teraz mam pytanie: endo kazała mi brać 3x500mg naraz na noc no ale jak widać dla mnie to za dużo jak na raz więc pytanie: jak myślicie- brać na noc po 2 tabletki czy dalej brać 3 ale rozłożyć na cały dzień czyli rano, po obiedzie i wieczorem? Narazie nie chce iść z tym do jakiegokolwiek lekarza bo mam ich dość szczerze mówiąc i muszę sama znaleźć jakiś złoty środek :)

Super, że udało Ci się do tego dojśc, nie będziesz się już tak męczyła tymi mdłosciami :) Co do dawkowania to niestety nie pomogę

Starania o drugie dziecko
  • terka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:

Miss a lepiej sie czujesz (nie mowie o mdłościach a o samopoczuciu po leku) po 2 czy 3x500? Co czujesz ze lepiej działa?

• terka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Moja szwagierka urodziła 6 lipca rano a już 8 lipca rano byli w domu :) więc na pewno na weekend będziecie już we trojeczke w domku <3

Tak tak. Dwie doby ale od urodzenia ;)
    A pytanie ile do urodzenia...

• terka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka wrote:
    Terka, to masz dodatkowy stres chyba, jeśli wszystko 'pozamykane'? Bo do poniedziałku niedaleko, albo aż za daleko... Zależy jak kto patrzy i wywoływanie?

Aż dwa dni swobody jeszcze :)
    Ale myślenie o tym co będzie tak-malo optymistycznie... Ale moze zlituje sie ten dziec nade mną...

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwnie tak było się żegnac z wszystkimi z pracy. I jeszcze prawie się popłakałam bo ta koleżanka, z którą się trzymam nakupowala mi różnych rzeczy dla dziecka, wydała chyba ze 100zl,az mi głupio się zrobiło. Mówiła że kolory próbowała unisex :P
    Byliśmy teraz u lekarza. I to są jakieś jaja z tym naszym dzieckiem :P znowu nie chciało pokazać :D normalnie widziałam pupę, nóżki, M. widział jak nóżkami się odpycha od boku i główka mi przywala, ale płci dalej nie :D lekarz sie w ogóle zdziwil że codziennie już czuję :) I ja myślałam że przywala nóżkami a to główka xD

A i co najważniejsze.. Jelita w porządku. Teraz to już sama nie wiem co o tym myśleć. Może modlitwa pomogła.. A może naprawdę nalykalo się czegoś. Oby na polowkowych było wszystko ok!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 18:26

MissKathy92 lubi tę wiadomość

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • nati1992 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To bardzo miłe ze strony koleżanki :) Dzidziuś chce Was jeszcze trochę potrzymać w niepewności :D

Magdaa21 lubi tę wiadomość

felkdcimq0ye506j.png[/url]
    oar83e3k8h9orfzf.png[/url]
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Tak tak. Dwie doby ale od urodzenia ;)
    A pytanie ile do urodzenia...
    No właśnie tego nie wiem kiedy trafiła do szpitala rodzić :P

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Miss a lepiej sie czujesz (nie mowie o mdłościach a o samopoczuciu po leku) po 2 czy 3x500? Co czujesz ze lepiej działa?
    Przedtem brałam jedną rano i jedną wieczorem i czułam się ok- żadnej różnicy nie było, jakbym nie brała w ogóle tego leku :) później endo kazała brać 3x500 na raz i przez pierwszy tydzień było ok, jak dostałam okres to już nie ok :( ogólnie nie odczulam różnicy w samopoczuciu po tym leku, no może trochę mniej spać się chciało po jedzeniu :) tak myślę żeby sobie rozłożyć na rano, południe i wieczór żeby zachować te 3 tabletki na dzień

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Przedtem brałam jedną rano i jedną wieczorem i czułam się ok- żadnej różnicy nie było, jakbym nie brała w ogóle tego leku :) później endo kazała brać 3x500 na raz i przez pierwszy tydzień było ok, jak dostałam okres to już nie ok :( ogólnie nie odczulam różnicy w samopoczuciu po tym leku, no może trochę mniej spać się chciało po jedzeniu :) tak myślę żeby sobie rozłożyć na rano, południe i wieczór żeby zachować te 3 tabletki na dzień

To moze nie byc głupie. Rozkładasz i Cie tak nie powali przynajmniej

‹‹ 1370 1371 1372 1373 1374 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ