SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki :)
    Magda, no szef trochę szopke odstawil z tym mówieniem o Twojej ciąży... A że można pracować do 8 miesiąca to każdy będzie gadał kto nie znalazł się w takiej sytuacji :/ ludzie tacy są niestety... moja mama jak była w ciąży ze mną to w 8 miesiącu musiała pomagać w sianokosach bo teściowie stwierdzili że ciąża to nie choroba a to była naprawdę ciężka praca wtedy :/ teraz na szczęście już inne czasu są a Ty i tak długo pracowałas jak do 5 miesiąca :) nie przejmuj się ludźmi bo zawsze gadali i gadać będą :/

A ja sobie elegancko zaczęłam dzień :) wczoraj na noc nie brałam tabletek bo z mężem winka trochę wypiliśmy :) zobaczymy jak będę się czuć w pracy... zaproponuje szefowi że jutro przyjdę odrobic wczorajsza nieobecność bo nie chce tracić urlopowego dnia :)
    Życzę Wam udanego dnia :)

Magdaa21 lubi tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. U mnie dzisiaj kryzys przy piątku 13go. Tzn kryzys od wczoraj się ciągnie bo sobie wieczorem poplakalam, bo nie wiem co dalej robić i ogólnie mnie to wszystko dobiło. Chciałabym mieć zdrowa ciążę ale najbardziej boję się że to się znowu powtórzy. Tym bardziej że jeśli teraz zaskoczy to jestem bez hematologia i genetyka na razie, bez leków. Mam doła, ale jadę dzisiaj do rodziców to może trochę zapomnę na chwilę. Jeszcze na domiar złego moja mama miała wczoraj stłuczkę samochodem i niby tylko przód rozwalony ale nie wiem czy na pewno nic jej nie jest. Bo i tak by się nie przyznała to jadę sprawdzić.
    Może już wystarczy pecha w tym życiu? Nic nikomu złego nie zrobiłam że tak dostaję po dupie...

Dobra, wygadalam się i dość smętów. Terka ja przez weekend będę zaglądać czy Andrzejek już się raczył pojawić i kciuki za to ;) coś uparte to dziecię, za dobrze mu tam to siedzi ;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • nati1992 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też pomimo, że z ciąża jest wszystko ok to chodzę prywatnie jakoś czyje, że prywatnie mam lepsza opiekę. Mój narzeczony ma tak jak ja 2 miesiące wakacji i teraz sporo czasu spędzamy razem. Nawet nie mam kiedy tu na spokojnie zajrzeć. Pomimo, że do usg jeszcze tyle czasu czuje, że z dzidzia jest wszystko OK, piersi dalej się powiększają, wczoraj byliśmy na basenie to ledwo w strój mi się mieszczą :D no i brzuszek mi się zaokrągla. Początkowo myślałam, że sobie wmawiam, ale moja mama też to zauważyła więc chyba o dzidzie nie mam co się martwić i na spokojnie czekać do tego 1 sierpnia na Usg.

felkdcimq0ye506j.png[/url]
    oar83e3k8h9orfzf.png[/url]
  • Pola 29 Koleżanka

Wysłany: 13 lipca 2018, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wam.

• nati1992 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do robienia testu ciążowego to też wydaje mi się, że lepiej poczekac do spodziewanej miesiączki, mi 11 dpo wyszedł negatywny a pamiętam, że jakoś w pobliżu spodziewanej miesiączki miałam delikatne plamienie więc podejrzewam, że później u mnie mogło dojść do zagniezdzdnia.

• nati1992 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu jeszcze była rozmowa na temat L4, w którym Tc poszlyscie na zwolnienie ewentualnie od którego planujecie iść?

• terka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nati1992 wrote:
    Tu jeszcze była rozmowa na temat L4, w którym Tc poszlyscie na zwolnienie ewentualnie od którego planujecie iść?

Ja od początku ciąży nie pracowałam. Ale ze względu na zakończenie pracy jakiś tydzień czy dwa przed wieścią że jestem w ciąży. No i nie szukałam już pracy wtedy

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Hej dziewczyny. U mnie dzisiaj kryzys przy piątku 13go. Tzn kryzys od wczoraj się ciągnie bo sobie wieczorem poplakalam, bo nie wiem co dalej robić i ogólnie mnie to wszystko dobiło. Chciałabym mieć zdrowa ciążę ale najbardziej boję się że to się znowu powtórzy. Tym bardziej że jeśli teraz zaskoczy to jestem bez hematologia i genetyka na razie, bez leków. Mam doła, ale jadę dzisiaj do rodziców to może trochę zapomnę na chwilę. Jeszcze na domiar złego moja mama miała wczoraj stłuczkę samochodem i niby tylko przód rozwalony ale nie wiem czy na pewno nic jej nie jest. Bo i tak by się nie przyznała to jadę sprawdzić.
    Może już wystarczy pecha w tym życiu? Nic nikomu złego nie zrobiłam że tak dostaję po dupie...

Dobra, wygadalam się i dość smętów. Terka ja przez weekend będę zaglądać czy Andrzejek już się raczył pojawić i kciuki za to ;) coś uparte to dziecię, za dobrze mu tam to siedzi ;)

Miejmy nadzieje ze wszystko w porządku z mamą. Dobrze ze sprawdzisz, będziesz miała pewność ;)
    U Ciebie musi być dobrze, jak tylko się uda, zaraz lec do gina, on zrobi tak żeby było dobrze :) wiesz co jest to najważniejsze, resztę ogarną lekarze :)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nati1992 wrote:
    Ja idę od poniedziałku. Kończę w niedzielę 19tydzien :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, totalnie Cię rozumiem (mimo że nam w miarę szybko to poszło), bo ja się irytowalam już przy 2cs,a co dopiero Ty :( naprawde modlę się za Was dziewczyny. I życzę z całego serca siły i wiary!

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kobitki :-)
    Nati to zależy od Ciebie i tego jak się będziesz czuć. To pójdziesz na zwolnienie.
    Terka, a ty dzisiaj do szpitala idziesz? Tak?

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex nikt nie ma pecha wiecznie. Na pewno będzie dobrze. Głowa do góry i myśl pozytywnie :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, koleżanka z pracy mnie zapytała czy wpadka czy planowane hahhahhahah, szczyt ludzkiej wscibskosci... xD

terka lubi tę wiadomość

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • MalaZnadzieja Przyjaciółka

Wysłany: 13 lipca 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polska to dziwny kraj. Ja po pobycie w szpitalu dostalam l4. Pan ordynator ginekologii przyszedl usmiechnal sie I po wiedzial cytuje niech pani sobie czeka w spokoju I tak dostalam l4 do Konca miesiaca. Chociaz MI to sie nie marzy tyle czasu bez pracy dopiero po urlopie jestem. Ale bylam w Pl z 2 tugodnie temu u jednego Pana ginekologa prywatnie I tak byl bardzo chamski wiecie Co mysle ze to nie zalezy czy panstwowy czy prywatny tylko poprostu zalezy od czlowieka.

Starania od 12.2017
    Wysokie TSH

Wysłany: 13 lipca 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W niemczech nie mam Co narzekac bo jestem prywatnie ubezpieczona z tego tytulu mam kilka bonusow ale tez nie zawsze trafiam na fachowcow. Mam astme I jeden mnie tak przez rok leczyl ze zamiast mialo byc lepiej to bylo coraz gorzej. Trzeba szuka poprostu kogos z Kim bd mieli dobry kontak I bd potrafily mu zaufac a tym bardziej jesli chodzi o ginekologa

Starania od 12.2017
    Wysokie TSH
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małaznadzieją absolutnie się z Tobą zgadzam :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 09:45

Marek💙
    Marta 💓

Wysłany: 13 lipca 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Booze jeszcze dzisiaj Taki jakis dziwny dzien czuje sie jak bym miala byc przeziebiona. Nie wiem czy to normalne. Czy is do lekarza boli mnie jajnik I mam temperature okolo 37,4 caly czas mialam 37. Nie wiem czy brac jakies leki na przeziebienie. Od Rana mnie kaszel meczy ale kataru Ani nic wiecej nie MA. Przepraszam ze was tak mecze ale w zasadzie jestem poczatkujaca

Starania od 12.2017
    Wysokie TSH
  • Pola 29 Koleżanka

Wysłany: 13 lipca 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u.mnie wahania niskie temp okropny ten wykres.

• nati1992 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia żartujesz hahaha ja jestem ciekawe co u mnie powiedzą skoro teraz zaręczyny a w lutym rozwiązanie pewnie też na bank ludzie pomyśla, że oświadczył mi się bo zaszlam w ciążę, ale to nie ważne, że przed oświadczyny mi mieliśmy już zarezerwowana sale i orkiestrę xD

• nati1992 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja na zwolnienie będę szła w 17 tygodniu ciąży. Po 20 lipca zamierzam poinformować w pracy i trochę się stresuję, nie miałam nigdy takiej rozmowy :/

‹‹ 1368 1369 1370 1371 1372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ