SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Witamy malaznadzieja :)
    Możesz się u nas rozgoscic, zapraszamy :)

Alex gin pewnie coś powie o tych wynikach, czekamy na wieści :)

Magda najważniejsze się operacja się udała :) teraz trzeba wierzyć że wszystko się poukłada i wszystko będzie dobrze :) trzymam kciuki :*

A ja właśnie wstałam po 2 godzinnej drzemce :) wszystkie dolegliwości jak ręką odjął :) już się czuje ok :) mam nadzieję że zasnę w nocy i jutro normalnie przeżyje dzień i nie będę musiała uciekać z pracy :)

Kurczę niech ta @ juz sobie od Ciebie idzie to spokój będziesz miała ;)
    Super ze juz lepiej i przeszło dziadostwo... Byle jutro bylo lepiej ;)

MissKathy92 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Muszę właśnie poszukać czy mam jakiegoś na pakiet w Opolu, a jak nie to uderzyć na Wrocław, albo pójść w Opolu prywatnie. Na razie zobaczę, co mi gin odpisze a jutro zadzwonię do Medicovera, gdzie mogę iść. Bo i hematologa, i genetyka mam w pakiecie.

Jesli masz możliwość skorzystania z pakietu to skorzystaj. Po to on jest, po to się za niego płaci...
    Oni to juz muszą się znać na rzeczy

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie szukam informacji na forum co i jak, czekam na odpowiedź od gina i muszę spróbować się do tego hematologa umówić. Nie wiem, czy w Opolu mam taką możliwość, ale skoro mam w pakiecie to chyba muszą mi go zapewnić :)

Dzisiaj znowu wibracje prawego jajnika i ból, to chyba owulacja :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny zdurniałam na tą chwile...
    Nie wiem co robić...

Mezulo był w szpitalu i powiedzieli mu coś takiego że jesli nic się nie dzieje to moge przyjść jutro ale moge też nawet w poniedziałek. Że oni przez weekend nie wywołują porodów (weekend rozumiem jako sobota, niedziela). I że po zgłoszeniu przyjmują na oddział od razu...
    Ok to coś wiem. Tylko pytanie czy jest sens zgłaszać się jutro w takim razie i siedzieć przez weekend jeśli jutro by nie ruszyło nic...
    Durnieje już :(

• an1315 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka a na samo KTG nie możesz podejść? Bo ja bym szczerze mówiąc nie chciała zostać na weekend w szpitalu jeśli nic się nie dzieje. I tym bardziej jeśli nie wywołują porodu.

Jednak KTG dałoby jakąś pewność że u małego jest ok. Ale z drugiej strony będziecie cały czas na miejscu więc gdyby się coś zaczęło dziać to moment i jesteście w szpitalu.

• terka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:
    Terka a na samo KTG nie możesz podejść? Bo ja bym szczerze mówiąc nie chciała zostać na weekend w szpitalu jeśli nic się nie dzieje. I tym bardziej jeśli nie wywołują porodu.

Jednak KTG dałoby jakąś pewność że u małego jest ok. Ale z drugiej strony będziecie cały czas na miejscu więc gdyby się coś zaczęło dziać to moment i jesteście w szpitalu.

Tak, do szpitala mamy chwile...
    A młodego wyraźnie czuje bo wierci sie jak tylko chcę i pcha kolana w zebra :P
    Lekarz mówił o piątku, ci ze w poniedziałek spokojnie wystarczy... Eh :( mógłby sam wyjść nie byłoby myślenia...
    No i na KTG oczywiście moge podejść jesli cos by sie działo. Tylko wlasnie o to chodzi ze NIC się nie dzieje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 18:45

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka, ja na twoim miejscu bym poszła jutro, tylko że jestem tą z grona panikar :) Porobią na spokojnie badania, a może jutro już zaczną wywoływać, skoro w sobotę i niedzielę nie robią. W poniedziałek już będzie tydzień "przeterminowany", a to chyba dużo?

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Terka, ja na twoim miejscu bym poszła jutro, tylko że jestem tą z grona panikar :) Porobią na spokojnie badania, a może jutro już zaczną wywoływać, skoro w sobotę i niedzielę nie robią. W poniedziałek już będzie tydzień "przeterminowany", a to chyba dużo?

Do dwóch moze byc. W sensie pod kontrola ale do skończonego 42tygodnia moze byc nawet.
    W szczególności że nie miałam cykli 28dniowych, zawsze dłuższe wiec faktyczny czas jest inny (do tej pory nie mam pojęcia skąd termin 8.07 bo to by musiało oznaczać owu w 11-12dc a ja miałam 18-19dc owu, ale na obserwacje nikt nie patrzy tylko na USG albo OM

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 19:00

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę Terka ciężka sprawa...
    Jeśli nic się nie dzieje to nie ma sensu się kłaść na weekend do szpitala skoro i tak masz do niego rzut beretem w razie czego a poza tym w weekend i tak nie wywołaja :/

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • terka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Kurczę Terka ciężka sprawa...
    Jeśli nic się nie dzieje to nie ma sensu się kłaść na weekend do szpitala skoro i tak masz do niego rzut beretem w razie czego a poza tym w weekend i tak nie wywołaja :/

Tez jestem coraz bardziej skłonna ku temu zeby zostać...
    Dać mu czas jeszcze...

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Dać mu czas jeszcze...
    Może przez weekend Andrzejek się zdecyduje jednak :)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Dać mu czas jeszcze...

Ja też bym na Twoim miejscu tak zrobiła. Dom to jednak dom. W szpitalu się człowiek zestresuje, hormony zaczną inaczej działać. I różnie może się skończyć.
    Ewentualnie przemyślała bym opcję KTG.

• Andii Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Dziewczyny, brat żyje, wymienili mu 2 zastawki i wstawili rozrusznik, teraz trzeba się modlić żeby szwy nie puściły i żeby wszystko było ok. DZIĘKUJĘ WAM BARDZO ZA WSPARCIE.

Cudowne wieści :) :)

Starania o drugie dziecko
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po wizycie w Luxmedzie. Oczywy lekarz polecany, dobre opinie w Internecie. Ja chyba za dużo wymagam.
    Generalnie kpina. Zanim mnie zbadał powiedział że pęcherzyka może nie być bo to wczesna ciąża. Ok byłam tego świadoma (zwłaszcza że już i tak go widziałam u mojego ginekologa). Ale pęcherzyk był, poprosiłam go żeby pokazał a on że co ja chcę oglądać jak to tylko pęcherzyk i nie ma dziecka. A poza tym to on nie ma jak mi pokazać bo ma jeden monitor. W końcu z łaską mi go obrócił, pokazał "tu jest czarna plama". I nawet nie wydrukował tych zdjęć. Badań nie dostałam, bo jakby się okazało że serce nie bije to po co je robić. Także tak...
    Trochę farsa.

• terka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:
    Ja jestem po wizycie w Luxmedzie. Oczywy lekarz polecany, dobre opinie w Internecie. Ja chyba za dużo wymagam.
    Generalnie kpina. Zanim mnie zbadał powiedział że pęcherzyka może nie być bo to wczesna ciąża. Ok byłam tego świadoma (zwłaszcza że już i tak go widziałam u mojego ginekologa). Ale pęcherzyk był, poprosiłam go żeby pokazał a on że co ja chcę oglądać jak to tylko pęcherzyk i nie ma dziecka. A poza tym to on nie ma jak mi pokazać bo ma jeden monitor. W końcu z łaską mi go obrócił, pokazał "tu jest czarna plama". I nawet nie wydrukował tych zdjęć. Badań nie dostałam, bo jakby się okazało że serce nie bije to po co je robić. Także tak...
    Trochę farsa.

Co za koleś...

• terka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:
    Ja też bym na Twoim miejscu tak zrobiła. Dom to jednak dom. W szpitalu się człowiek zestresuje, hormony zaczną inaczej działać. I różnie może się skończyć.
    Ewentualnie przemyślała bym opcję KTG.

Na KTG moge zawsze podejść, kiedy będę chciala albo czuła. Ale jak on mnie tak cudownie żwawo kopie i sie przeciąga a skurczy nie mam żadnych to po co w sumie mam tam iść? To nie moje rozrywki :P a wiem ze jest ok ;)

Cóż, mąż wziął na jutro urlop wiec mamy długi weekend dla siebie :P

• terka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Może przez weekend Andrzejek się zdecyduje jednak :)

Może może, kto go tam wie :D
    Kurde agent niezły z niego. Pewnie macie już dość gadki o tym kiedy łaskawiec tylek ruszy :P
    Zdecydowaliśmy się poczekać. Podejść moge w każdej chwili wiec po co leżeć i sie stresować szpitalną atmosfera...

an1315 lubi tę wiadomość

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Może może, kto go tam wie :D
    Kurde agent niezły z niego. Pewnie macie już dość gadki o tym kiedy łaskawiec tylek ruszy :P
    Zdecydowaliśmy się poczekać. Podejść moge w każdej chwili wiec po co leżeć i sie stresować szpitalną atmosfera...
    Moim zdaniem dobra decyzja :) przynajmniej mniej stresu będzie przez weekend :) no może troszkę mniej :P i miejmy nadzieję że waćpan się zdecyduje przyjść na świat bez zaproszenia dodatkowego :)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:
    Trochę farsa.
    No to ładnie Cię załatwił... masakra co za lekarz... mógł chociaż te usg wydrukować bo co mu szkodzi :/

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka ja proponuję osobiście żebyś zgłosiła się w poniedziałek do szpitala. Ja leżałam w szpitalu 11dni zanim podjęli decyzję co ze mną zrobić, urodziłam w 42tc 11stycznia a termin miałam z usg na 24grudnia a z Om na 1stycznia, z ostatniego usg wskazywał uwaga 6grudnia ale nie bierze się pod uwagę ostatniego usg. W szpitalu miałam robione codziennie ktg, jeśli nie chcesz do szpitala to warto żebyś zrobiła je u ginekologa

Starania o drugie dziecko
‹‹ 1366 1367 1368 1369 1370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ