SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na L4 poszłam dość szybko bo cóż po 4tc... Ale pierwszy tydzień siedziałam na zwykłym bo byłam przeziębiona, ale o ciąży już wiedziałam... I w sumie to koleżanka z pracy mnie wygoniła do lekarza, bo bała się że znowu stracę...

Ludzie zawsze będą gadać. Ja w pracy otwarcie mówiłam że chce dziecko i się o nie staramy na zasadzie 'co ma być to będzie'. Ale że w pracy po moim pójściu na L4 podobno zaczęły się plotki że w ciąży... Przestałam się przejmiwac.. otwarcie w pracy powiedziałam może 2/3 osobom, ale ze kolezanka musiała poinformować kierownictwo to nie mam jej tego za źle. W końcu straciła człowieka do pracy, to musiała starać się szybko zalepić 'dziure'. A potem to już samo poszło... Tak samo wśród rodziny i znajomych.. powiedziedzielismy swoim rodzicom+ u mnie wiedziała najbliższą kuzynka i jej rodzice... A tu nagle mama mi mówi że ten wie, tamten się itd. jakby dla ludzi było zaskoczenie że kobieta 26 lat jest w ciąży i chce mieć dziecko... Przecież nie mam 16 lat by było to zbrodnia...
    I podejrzewam że większość myśli że jest to wpadka, bo z moim K nie jesteśmy po ślubie, jak i również oficjalnie dla społeczeństwa nie jesteśmy zaręczeni...

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wiecie, 4 lata po ślubie i pewnie też będzie gadka. Także w społeczeństwie się nie dogodzi.
    A w pracy tym bardziej bo zawsze mówiłam że nie chcemy mieć jeszcze dzieci. Bo co miałam mówić?

• Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To normalne ... ludzie zawsze będą gadac , bo przecież każde chciane dIecko jest wpadka .... myśle ze to szczyt wścibskość o coś takiego pytać ... zwłaszcza już w 5 miesiącu ... ja w poprzedniej ciąży poszłam na chorobowe w 12tc jak się dowiedziałam ze Gabrys może być chory i tak od poczadku grudnia do teraz siedzę na chorobowym bo udało się odrazu. Zaraz znów zajść ;) swoją droga dziewczyn niby brzuszek mały wszyscy mówią mi ze naprawdę malusi a mi już ciężko zaczyna być Np wcOraj u lekarza na tym usg nerek jak kazał się przekręcać ;D masakra schylać tez już się trzeba w rozkroku ;D

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak to już jest. Przed ślubem to niby wpadka, a po ślubie na co oni tak długo czekają. Znam to ze swojego doświadczenia i to jest przykre :(

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • terka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaa ludziom nie da sie dogodzić.
    Jal przed ślubem to na bank wpadka i szybkie zaręczyny albo ślub bo na pewno inaczej byc nie może, nie można chcieć, trzeba wpaść.
    A po ślubie to najlepiej w noc poślubna strzelać bo jak nie to "co tak długo?"
    Moj ulubiony tekst jaki dostałam jak działaliśmy - jak to jeszcze nie jesteś w ciazy? To kiedy Ty chcesz miec dziecko? Juz 3 msc po ślubie jesteś, poki urodzisz to juz będziesz ROK po ślubie".
    Nosz kurde śmiać sie czy płakać? :D
    Ale wiecie co? Olejcie to. Bo zwariujecie. To ludzie maja problem ze sobą i swoim życiem tak naprawdę. Może sami mieli wpadki albo nie wiem... Inne problemy. I myślą takimi kategoriami... Co zrobić... Bo inaczej wytłumaczyć tego nie można.
    Tak wiec dziołszki-luuuz...jest 10000 powodow do stresów po co nam jeszcze taki :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Terka, a ty dzisiaj do szpitalu idziesz? Tak?

Stwierdziliśmy wczoraj że nie idziemy dzisiaj do szpitala. Że damy młodemu czas jeszcze przez weekend a ja nie będę weekendu na darmo w szpitalu leżała, mam lepsze opcje niż szpital ;)
    I dobrze zrobiliśmy.
    Dla pewności podjechaliśmy do mojego lekarza, zrobił USG, przebadał szyjkę ;)
    Gdzie tam młody sie nigdzie nie wybiera :D wszystko zamknięte na cztery spusty i piec zamków a nawet dwie kłódki :P W poniedziałek już mam iść do szpitala, tak wiec dziewczyny spokojnie, weekend raczej odpada :P :D :D

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka rozumiem. To korzystajcie z weekendu :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Andii Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadanie się nie skończy bo jak już będzie jedno dziecko to kiedy kolejne a jak będzie dwóch chłopców lub dwie dziewczynki to automatycznie trzeba decydować się na trzecie dziecko żeby mieć dwie płci. Ja jestem na etapie kiedy kolejne dziecko bo córka już duża i potęgują we mnie te myśli że różnica wieku jest już za duża :( Smutne ale prawdziwe

Tak a propos mam dzisiaj 12dc, jajnik napierdzie*** bo inaczej tego nazwać nie mogę, nie wiem czy przez stymulacje to normalne bo owulka powinna być za 2/3dni a tu mnie już boli, troche za wcześnie...

Starania o drugie dziecko
  • Andii Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Stwierdziliśmy wczoraj że nie idziemy dzisiaj do szpitala. Że damy młodemu czas jeszcze przez weekend a ja nie będę weekendu na darmo w szpitalu leżała, mam lepsze opcje niż szpital ;)
    I dobrze zrobiliśmy.
    Dla pewności podjechaliśmy do mojego lekarza, zrobił USG, przebadał szyjkę ;)
    Gdzie tam młody sie nigdzie nie wybiera :D wszystko zamknięte na cztery spusty i piec zamków a nawet dwie kłódki :P W poniedziałek już mam iść do szpitala, tak wiec dziewczyny spokojnie, weekend raczej odpada :P :D :D

Dzisiaj byłaś? Dobrze zrobiłaś :) To cieszcie się ostatnim weekendem we dwoje :D
    Kolejny będzie piękny bo na pewno już w trójkę <3

• terka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Gadanie się nie skończy bo jak już będzie jedno dziecko to kiedy kolejne a jak będzie dwóch chłopców lub dwie dziewczynki to automatycznie trzeba decydować się na trzecie dziecko żeby mieć dwie płci. Ja jestem na etapie kiedy kolejne dziecko bo córka już duża i potęgują we mnie te myśli że różnica wieku jest już za duża :( Smutne ale prawdziwe

Tak a propos mam dzisiaj 12dc, jajnik napierdzie*** bo inaczej tego nazwać nie mogę, nie wiem czy przez stymulacje to normalne bo owulka powinna być za 2/3dni a tu mnie już boli, troche za wcześnie...

Widać stymulacja działa ;)
    Czy za wcześnie? Ciężko powiedzieć. Owu nie musi byc równo 14dc. To taki głupi mit. Poza tym bol nie musi byc w dniu owu bo to bol okoloowulacyjny ;)

• terka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Dzisiaj byłaś? Dobrze zrobiłaś :) To cieszcie się ostatnim weekendem we dwoje :D
    Kolejny będzie piękny bo na pewno już w trójkę <3

Za namową mojej położnej, do której zadzwoniłam zeby spytać co robić :)
    Mąż stwierdził że nie chce samowolki robić wiec idziemy ;)
    No to pojechaliśmy do lekarza, ten pokazał mężowi serduszko (dawno nie widział bo sama na wizyty w większości przypadków jeździłam-był tylko na 2 ;) ). Potem mąż pół drogi powrotnej o serduszku mówił :P

Tak, ostatni weekend we dwoje plus kopniaki w tle :P
    Następny weekend mam nadzieję że już będę w domu, że nie będę musiała tyle tam siedzieć żeby zahaczyć o jeszcze następny...

• Andii Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Widać stymulacja działa ;)
    Czy za wcześnie? Ciężko powiedzieć. Owu nie musi byc równo 14dc. To taki głupi mit. Poza tym bol nie musi byc w dniu owu bo to bol okoloowulacyjny ;)

Wszystko opiera się na moich domysłach więc wszystko jest możliwe :) Jednak bym wolała żeby owulacja była jutro,pojutrze bo w weekend to można zaszaleć <3 <3

• Andii Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    No to pojechaliśmy do lekarza, ten pokazał mężowi serduszko (dawno nie widział bo sama na wizyty w większości przypadków jeździłam-był tylko na 2 ;) ). Potem mąż pół drogi powrotnej o serduszku mówił :P

Następny weekend mam nadzieję że już będę w domu, że nie będę musiała tyle tam siedzieć żeby zahaczyć o jeszcze następny...

Ostatnie kopniaczki :P :D po porodzie jest takie uczucie pustki, tak dziwnie bez kopniaków :)

• Pola 29 Koleżanka

Wysłany: 13 lipca 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba choroba mnie bierze gardło boli.

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz odpisał że przy tych mutacjach będę musiała brać cała ciążę heparyne. I na razie się nie stresować. Ale jakoś znowu mam niepokój na 1000% I nie mogę przestać o tym myśleć. Tym bardziej że owulacja w trakcie, jajniki napieprzają i szkoda mi się nie starać.
    Mam nadzieję że Puchatkowa się pojawi bo z tego co kojarzę to rozpoczęła przygodę z heparyną? I to wystarczy czy brałaś coś jeszcze?

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Andii Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola 29 wrote:
    Chyba choroba mnie bierze gardło boli.

Ojej, odpoczywaj i kuruj się, zdrówka życzę

• terka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Wszystko opiera się na moich domysłach więc wszystko jest możliwe :) Jednak bym wolała żeby owulacja była jutro,pojutrze bo w weekend to można zaszaleć <3 <3

Racja, weekend fajny czas na zabawy i tworzenie :D
    Andrzejek w weekend powstał :D :P

• an1315 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:

To korzystajcie :* wiesz jeśli wszystko jest dobrze to teraz jest taki trend że kobiety po porodzie szybko się wypisuje do domu więc jeśli Andrzejek by zechciał ;) to powinnaś być w domu na następną niedzielę :)

• terka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Ostatnie kopniaczki :P :D po porodzie jest takie uczucie pustki, tak dziwnie bez kopniaków :)

Słyszałam ze zdarza sie ze sie przez jakiś czas jeszcze czuje je mimo ze kopniaków nie ma już :P wiadomo ze będzie sie tęskniło za tym no ale spojrzenie i uśmiech godnie zastąpią ten brak :D

• terka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:
    To korzystajcie :* wiesz jeśli wszystko jest dobrze to teraz jest taki trend że kobiety po porodzie szybko się wypisuje do domu więc jeśli Andrzejek by zechciał ;) to powinnaś być w domu na następną niedzielę :)

Tak-2 doby po urodzeniu naturalnym a 3 po CC jeśli wszystko w porządku oczywiście bo dzieci lubią żółtaczki dostać przy wyjściu :P ;)
    Tylko ze ja wlasnie nie wiem czy będzie chciał wyjść...
    Bo jak inaczej wytłumaczyć wszystko pozamykane będąc po terminie? Ani ciut rozwarcia. Nic, zamknięte, nieczynne :P

‹‹ 1369 1370 1371 1372 1373 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ