Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas pfron placi więc pewnie dlatego tak szybko
ja dzisiaj mam takie nudy że masakra, nie mam co ze sobą zrobić. I jeszcze się źle czuje, gardło boli. Jeszcze 2.5 h muszę pościemniać że coś robię. A już mnie to męczy;p
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Mnie wzięło na sprzątanie tz wzięło
trzeba jak co tydzień
górę oglądnęłam łazienkę i ubikacje ;p teraz kuchnia i salon zostały ale muszę chwile odpocząć
dobrze ze mąż w pracy bo by mi jazdę zrobił
z drugiej strony przecież robię pomału oszczędzam się i nie zrobię nic co by mi zaszkodziło ;p no i fakt ze nie umiem siedzieć czy leżeć wiedząc ze coś jest do zrobienia ... zastanawiam się jak to będzie po porodzie eh .. bo ja trochę taka pedantka co chwile mop i szmatka w ręce ... a przy dziecku wiadomo jak to jest <bezradny> mam nadzieje ze trochę mi się to zmieni
bo póki co to mam biała gorączkę jak widze chociażby kubek rano w zlewie po kawie po mężu
bo ja to odrazu myje .. nie mówię k tym ze jest zmywarka ...
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Mała-przejdzie Ci
będziesz wolała czas spędzic z małym
Alex suueru nas wypłata czesto 8-10 zalezy od... W sumie nie wiem od czego (prócz wypadającego 10 w weekend)
ale spóźnienia nigdy
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Mari92 wrote:Kobietki, a ja dalej czekam :-)i nic nie wiem. Jestem na sali dwuosobowej
Niestety toaleta na korytarzu.
Terka mąż nie chciał, aby ci się nudziło
Alex super, kasa szybciej
Mam nadzieję że towarzystwo masz fajneja byłam na 6 osobowej sali ale byli fajnie
21.01 69cm -
Terka tak spoko babka ze mną leży
już jest w 3 ciąży i 3 dziewczynka. Ona w pon ma cesarkę, a jest tu od środy.
Ja na sali dwuosobowej<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
Terka, tak zaspała chyba. Bo jak ja chciałam się zdrzemnąć to się księżniczka obudziła
Mała, mnie akurat dzidzia nie budzi. Albo ja tego nie czuję jak wojuje kiedy ja śpię... Bo np jak chce iść spać a ma czkawkę czy się rusza to nie zasnę, ale gdy ja śpię a ona nie to nie widzę problemu
Mari, niewiedza jest najgorsza. Pewnie czekają do popołudniowego albo wieczornego obchodu.. bo zaniedlugo zmiana lekarzy będzie. Przynajmniej w szpitalu w moim rodzinnym mieście ja tak mialam. Miałam zgłosić się na 7 rano. Na oddziale byłam coś po 8. I albo były same 'wywiady' albo nikt się nie pojawiał. A jak już przyszedl łaskawie lekarz to mówi że próbujemy 'naturalnie' oczyścić macicę. To nic że chyba że 100 razy mówiłam że poroniłam dwa tygodnie temu... Dopiero na zmianie popołudniowej mnie lekarz wysłuchał i zrobił zabieg... Co nie zmienia faktu że cały dzień bez jedzenia i picia byłam (zabieg miałam o 18).
Terka, no mąż Ci zrobił psikusa. Mój K też mi zrobił, bo będę mieć do mycia szafki kuchenne znowu, bo są skurzone... Chociaż zapewniał mnie że nie będą
Mała, ja dostaje białej gorączki jak mój K wszystko kładzie mi na zmywarce, bo ciężko już się schylić i wsadzić do niej.. bo u mnie jest ona zazwyczaj otwarta (póki dziecka jeszcze nie ma). W sumie to ja w zmywarce myje wszystko oprócz noży kuchennych. Na allegro kupuje zapas tabletek do niej i mam spokój na rok.. o! Właśnie przypomniałam sobie że muszę zamówić, bo mama mówiła że potrzebuje
a chyba za 160zl 300sztuk finisha place.. w tamtym roku jak kupiłam to z 30 sztuk przyszło rozwalonych (tak przeglądałam każda tabletkę
) to producent mi przysłał opakowanie 30sztuk jakiegoś nowego produktu w ramach rekompensaty. Także opłacało mi się. Bo jak widzę cenę tych tabletek w sklepie to mi słabo...
Alex, u mnie wypłaty są do ostatniego wypłacane. No chyba że są to święta bożego narodzenia to zawsze jest przed nimi.. no ale potem kolejna jest końcem stycznia...
A co do wypłaty, to ja części już się 'pozbylam'. Zrobiłam zamówienie w 5.10.15 na 50 zł (głównie czapeczki) w smyku też zamówiłam czapeczki i przewijak bo jeden pieron czy zamówię na allegro czy u nich kupie, i tak poszła 100, no i zamówiłam w końcu materac o właściwych wymiarach do łóżeczka to też 200zl poszło...bo mój jutro już układa panele w salonie więc stwierdziłam że może po weekendzie rozłożyć lozeczko:) Jezu, niewierze że zostało mi jeszcze 18dni do porodu.. jak to zleciało...
terka lubi tę wiadomość
-
Mój teściu prościej w RTV i AGD ;p wiec często mu przywożą np darmowe kostki do zmywarki ;p akurat jak byliśmy w pl to dostaliśmy zapas na rok finisha cytrynowego hehe plus płyn do zmywarki nabłyszczacz
wiec spokój mam
ja zmywarkę włączam taz na 2/3dni .. bo nas tylko dwie osoby wiec chwile zajmie zanim się uzbiera
ale tam mój mąż to w zlewie zostawia gzie obok jest zmywarka zaraz
Patulka to super pomału ku końcowi i remontu i ciąży ;p swoją droga ja zamawiałam materac na Allegro ;p K dałam polowe ;o co za materac kupowałas?;p
Czas leci .. nim się obejrzysz będziesz na porodówceja dzisiaj patrzę na aplikacje ze mi 30’dni zostało ;o
[/url]
[/url]
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
Marii to wypoczywaj ! To Twoje ostatnie godziny kiedy możesz sobie poleżeć i nic nie robić !!;p
Mari92 lubi tę wiadomość
[/url]
[/url]
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
Mała, ja zazwyczaj chemię do kuchni czy łazienki kupuję jak jest na promocji, więc przez to mam zapas
płyn do płukania tkanin to kupiłam chyba w tamtym roku i właśnie otworzyłam ostatnia butelkę więc trzeba się zaopatrzyć w nowy zapas
no u mnie zmywarka średnio co dwa dni, a mam dużą i niby dwie osoby, ale tutaj kubeczek, tutaj szklaneczka, talerzyk i się zbiera..
Materac kupiłam lateksowo-piankowy (140x70) za 119zl+ochraniacz jakieś 30zl. Bo był na promocji 37%taniej.. czy jakoś tak.. taki sam wystawiłam własnie na olx tylko mniejszy (120x60). Bo jak walnęli mi cenę za przesyłkę zwrotna 70zl to stwierdziłam że wolę sama sprzedać po pieniądzach niż jeszcze dokładać do tego interesu tyle... -
A i Mała, konca mojego remontu nie widać.. bo jeszcze kuchnia, ale to już na wiosnę/lato.. teraz trzeba jakoś z głową urządzić salon, no i zrobić z samochodem przed zimą.. także narazie stawiam na zbieranie finansów na wymarzoną kuchnie
-
Jejku jak wam dobrze ze macie zmywarkę
ja marze o takowej ale to dopiero na nasze mieszkanie kupimy... Tutaj nie byłoby gdzie jej wstawić
także marzę o tym naszym mieszkanku jak nie wiem... Mam już plany na nie itd a mieszkanka jeszcze nie ma
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2018, 14:48
21.01 69cm -
Panipuchatkowa, u mnie jest problemem w kuchni skos, i niestety meble zamówione u stolarza wchodzą tylko w grę... I w sumie to mnie marza się dolne szafki z szufladami:D wydaja mi się praktyczniejsze, i nie trzeba się schylać by wyciągnąć coś z tyłu szafki
a ile placiliscie za same meble?
-
Terka, a rozgladacie się za czymś? W tamtym miesiącu jak byłam u dziewczyny na paznokciach, to mówiła że jak podliczyli ile komuś już dali za wynajem, to z dnia na dzień podjęła decyzję ze swoim partnerem że biorą kredyt i kupili własne mieszkanie:)
-
Patulka my też zamowilismy w firmie meble na zamowienie. Za same meble 6000zl. Takze nie wiem nawet czy w ikei by nam tyle wyszlo.
mamy prostą kuchnię tylko na samym środku jest ogromne okno 100x100. Jak wszystko będzie zrobione to wstawię Wam foto. A co do wynajmu to zgadza sie duzo sie placi ale czasami nie ma mozliwosci wziac kredytu.. My sie zdecydowalismy dopiero jak ja i mąż mieliśmy stale umowy.
-
No ja liczę że cały remont kuchni wyjdzie mnie 10tys.. płytki+ klej ok 1500. Wymiana okna ok 500zl. Instalacja elektryczna+ malowanie ok 1000
. Płyta gazowa+ piekarnik ok 2000.. no i meble może w 5tys się zamknę, bo w sumie będą tylko te dolne, i może jedna mała górna... Zobaczymy jak to będzie:D bo jeszcze będzie tam stół i krzesła, ale to się nie spieszy -
Patulka niestety u nas kredyt póki co odpada. Mamy inny pomysł - oboje jesteśmy za nim.
My będziemy szli w mieszkanie z miasta. Ale że na takie "gotowe" jestesmy za bogaci () i za długo się czeka to chcemy mieszkanie z przeznaczeniem na remont. Z remontem nam pomogą znajomi więc koszt fachowców odpada
Innej opcji u nas nie może być a wynajmować wiecznie nie chcemy bo tak jak piszecie-to są takie koszty ze szok i kasa w bloto praktyczniehttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
My też na razie wynajmujemy i nie szalejemy z urządzeniem, mimo że 3 lata tu mieszkamy. Chcemy kupić jak już będziemy wiedzieli na 100% gdzie chcemy mieszkać. Jak się ciąża pojawi to wracamy do rodzinnego miasta i kupujemy dom. Pracę tam znajdziemy, ale najpierw chcemy się skupić na leczeniu i ciąży a w takiej małej miejscowości nie ma zbyt wielu możliwości. Musiałabym jeździć do Opola najbliżej, a to 70 km. Więc jest dobrze tak jak jest, wynajmujemy i w sumie dużo nie płacimy bo 1000 zł ze wszystkimi rachunkamiLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵