Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
axie92 wrote:Czekałam dluuugo, chwilę temu weszłam. Zostaję w szpitalu na obserwację. Nie miałam usg, nie wiem co i jak, no i dają mi jakieś leki - a ja nie lubię brać jak nie wiem, co i po co. I nie lubię szpitali. Będę trochę tu marudziła w najbliższym czasie, wybaczcie
Jak masz jakieś wątpliwości to pytaj o wszystko. Po co leki a na co one itd.
Ja jestem mega antylekowa. I antyszpitalna. Ale przez wizytę w szpitalu i różne kombinacje Andrzejek jest cały i zdrowy.
Trzymaj się babeczko...
Choc dziwne że usg nie zrobili. Dla mnie to podstawa zeby wiedziec co jest... Ktory teraz masz tydzien?axie92 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
nick nieaktualny
-
Axie będzie dobrze
Co do usg, to pewnie robią o jednej porze. Przynajmniej w Opolu w szpitalu tak robili. Od 9 rano zaczynali
Mnie dzisiaj tu mało. Walczę z przeziębieniem, a jutro ciasta będę piec mężowi na urodziny, które ma 3, ale impreza w sobotęaxie92 lubi tę wiadomość
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
Już miałam usg. Wszystko idealnie, zgodnie z normami. Taki duży już ten dzidziuś - jutro dostanę zdjęcia, pokaże Wam! Tabletki to luteina. Nie wzięłam, do póki nie zapytałam. Jutro będę miała badania z krwi itd, poobserwują i do domu. Całe szczęście, że miałam dzisiaj to usg, będę przynajmniej spokojnie spała! Jej jak dobrze tak się móc podzielić tym z kimś, lto jest w temacie. Jakoś tak stres się zmniejsza
Lekarka jest bardzo w porządku, ludzka taka, to też pomaga.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 23:21
alex0806, terka, bąbel922, Lelek lubią tę wiadomość
-
Axie wstałam na siku i musiałam sprawdzić info od Ciebie! Uff, kamień z serca ;* maluch rośnie, to jest najważniejsze. A bóle się zdarzają, może masz mało magnezu
zostań na obserwacji, na pewno ci pomogą
Wyniki przyszły, TSH 1.627 więc pięknie;) cała reszta też spoko, rano wstawięmożna wracać spać
;*
Magdaa21, MissKathy92, terka, axie92 lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Jej, tyle sie tu dzieje że nie mam kiedy nadrabiać
. szalone
.
Alex, gratulacje serduszka.
Miss, piękny przyrost bety, bardzo się cieszę.
Axie dobrze że pojechałaś przynajmniej będziesz spokojniejsza. Ja pewnie też bym zaraz leciała sprawdzać czy ok.
Ja za to bylam dzis na kolejnym monitoring u zeby sprawdzic czy się coś zadziało. Gin byla bardzo zadowolona , mialam ładna owulke, pękły OBA pecherzyki xd. Lekarka " no to celujemy w blizniaki, " haha o matko. Oby jedno chociaz zaskoczyło. Dostałam dupka 2x dziennie od jutra/ w sumie już dziś. Właśnie jak to brac bo nie zapytałam z tego wszystkiego czy po jedzeniu, w trakcie i czy dwie na raz. Może doradzi mi ktoś kto bierze albo brał
. Mam to brac 10 dni i potem moge test spróbować bo albo odostawie, albo jak będzie pozytywny to mam brać dalej. Także zobaczymy co nam z tego wyszło,
. Teraz najgorsze czekanie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 01:53
Magdaa21, Lelek lubią tę wiadomość
MTHFR Heterozygota, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia, jajniki podpadajace pod PCOS, późna owulacja.
1 cs - ciąża biochemiczna 09.2018 -
Bisia super wiadomości
Ja dupka też miałam zleconego na 10 dni (od 16 do 25dc) i test 26dc wyszedł pozytywny jak widać więc kontynuowalam
Ja biorę go po śniadaniu i po kolacji po 1 tabletce
Trzymam mocno kciuki żeby się udało
A ja wstalam na letrox i zaraz jeszcze godzinka snumąż miał racje- mogłam sobie dziś dzień wolny wziąć ale już trudno
bardzo się martwię że zachoruje w najbliższym czasie bo wszyscy wokoło chorzy
ale narazie czuje że mnie twarz pali ale to raczej od ciążowej tempki niż od choroby hehe najgorzej jest w autobusie bo ludzie chodzą do pracy tacy chorzy że masakra
nawet moja przyjaciółka nabawiła się zapalenia krtani
ech zamiast od razu pójść do lekarza i odchorowac w domu to łażą i zarazaja
-
Alex a tsh piękne
ja badalam ostatnio 19.01 i miałam najlepsze w swoim życiu- 1.41może dzięki temu się udało? Kto wie haha
Jutro zbadam i się okaże
I jednak jutro zrobię te trzecią bete dla swojego spokojuwięc ogólnie zrobię: bete, tsh, ft4, morfologie i żelazo
coś jeszcze polecacie? Chciałabym z takimi podstawowymi wynikami pójść we wtorek do endokrynologa zapytać co dalej
A tak btw. super jest do was wrócićmam nadzieję że już na stałe !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 04:34
terka, axie92, Magdaa21, alex0806, panipuchatkowa lubią tę wiadomość
-
I jeszcze jedno pytanko (bezsenność mnie ogarnela): teraz bardzo dużo się mówi o tym mutacjach mthfr- kiedyś czytałam że nawet połowa kobiet może ją mieć
I tu się rodzi moje pytanie- czy mam coś badać pod tym kierunkiem czy asekuracyjnie prostu zacząć przyjmować metylowany kwas foliowy?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 04:43
-
Miss a badałaś kiedykolwiek wit D? Często zdarzają się niedobory.
Alex, ładne tsh masz
Wiecie co, mam teraz problem w sumie xd wczoraj jadąc tu, tak w razie spakowałam najważniejsze rzeczy - bo jakoś tak mam, że mnie zawsze zostawiają jak jadę na ip. Ale właśnie się zorientowałam, że nie mam jedzenia... xd Zgłaszałam dietę bezglutenową, ale znając życie, nie uwzględnią tego. A mąż już nie zdąży dotrzeć z jedzeniem przed pracą xd Jej jak ja mogłam nie wrzucić do plecaka chociaż wafli ryżowych... xd
-
Axie ja biorę witamine D cały czas przez niedoczynność tarczycy
ale jak badalam kiedyś to nie miałam niedoboru
Teraz biorę 3000j ze względu na zimę
A co do jedzenia, powinni Ci dac tak jak zgłosiłas ale wiadomo jak to jest -
Bisia, bliźniaków na forum jeszcze nie mieliśmy
Miss, niestety, taki sezonale nic nie poradzisz, trzeba uważać i tyle. Zarazić sie nożna niestety wszędzie
A i polecam Ci bloga mamaginekolog, tam chyba pisała też coś o mutacjach.
Axie, a nie ma tam żadnego sklepiku? -
Magda ja bardzo uważam, ubieram się na cebulkę no ale faktycznie na ludzi w autobusie nie mam wpływu
Na szczęście dziś już piątek to jakoś przeżyjeI znowu weekendzik
-
Niestety nie uwzglednili, bo nikt nie zgłosił. Ale zawsze tak trafiam właśnie, więc nie jestem zaskoczona xd W samym szpitalu nie ma żadnego sklepiku, bo to taki malutki szpital. Ale za oknem jest Biedronka, spróbuje na chwilę tam pójść, albo po prostu kogoś poproszę (nie lubię prosić ludzi o pomoc), kto mieszka blisko, bo potrzebuję już zjeść xd
Terka nadal boli mnie brzuch, no o trochę głodna jestem - na razie to drugie dokucza mi bardziej xd