Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Alex piękne wyniki
Gdzies kiedyś usłyszałam że czasem organizm bierze ciążę jako swego rodzaju stan zapalny i może białe krwinki podnosić ale Ty masz je w porządku tylko ciut wyżej ale cały czas w normie
Byle takie do końcaalex0806 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
MissKathy92 wrote:Tak też myślałam że jednak ten mioinozytol będzie do odstawienia
Tak myślę żeby też brać wszystko oddzielnie a w tym foliany bo w miovarianie mam foliany ale odstawie a w fertilcare już mam zwykły kwas foliowy
Tylko właśnie nie wiem jakie witaminy powinno się suplementowac w ciąży na pewno jakieś kwasy dha czy coś... Jejku jestem jak dziecko we mgle na temat starań mogłabym książkę napisać a na temat ciąży czarna masa
W ciąży podstawa to kw. Foliowy, witD, jod, omega i jak potrzeba to żelazo (trzeba sprawdzić poziom).
Tak, możesz to w sobotę machnac jeśli lab czynny ja robiłam w sobotę nierazMissKathy92 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
nick nieaktualnyAlex, tez mialam podwyzszone lekarz mi w koncu napisala jakie sa normy w ciazy na jednym z wynikow i mieszcza sie w normie teraz moja moefologia cala jest albo do gory albo do dolu, ale gin mowi ze dla ciezarnych sa inne normy wiec jej wierze
Miss, koniecznie dha - bardzo wazne dla dzidzi ja na poczatku bralam pregna plus ; ale bardzo zle sie po niej czulam - wiec odstawilam i bralam wszystko oddzielnie co kazala mi moja endo czyli : kwas foliowy, omega 3, jodid, wit D3 2000j no i iczywiscie zwiekszylam euthyrox z 100 na 112 ; todkad zaczelam 2 trymestr probowalam wrocic do pregny, ale zle sie po niej caly czas czulam. Teraz biore femibion natal 2 i czuje sie po nim bardzo dobrze dodatkowo biore teraz 2x duphaston i 1 tabletke dziennie chela mag b6 mama (to profilaktycznie na skurcze) tyle z moich lekow narazie
MissKathy92 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a jak z choliną, brała któraś w ciazy? Bo ponoć polecana a mało się o tym mówi.
Ja żyję na kanapce z mielonym i keczupem obecnie ;p dużo krwi spuscili dlatego źle się czułam dzisiaj, ale po drzemce przeszło, łącznie z bólem brzuchaWiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 19:22
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nick nieaktualnyAlex, to tyle Ci krwi zabrali, ze powinnas czekolade od nich dostac
Ciesze sie, ze coraz wiecej dziewczyn 92 jest w ciazy Miss, a Tobie wypada wrzesien czy pazdziernik termin ? Ja jestem pazdziernikowa, zobacz jaka super laska haha
U mnie caly dom pachnie schabikiem, juz sie nie moge doczekac az go zjem ❤️ AaaaaaWiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 19:23
-
Dobra zrobiłam screeny z waszych rad i w weekend będę sobie patrzeć co zamówić
Terka tak, w sobotę diagnostyka czynna, lubię w sobotę robić badania bo wiem że mam wolne i się nie stresuje że się spóźnię do pracy
Jejku Alex aż się boję myśleć ile mnie wyniosą badania jak ja wszystko prywatnie będę robić ale co mi tam- co miałam odłożone na klinikę to teraz wydam na ciąże
Lelek mi wychodzi 11 październik -
nick nieaktualnyKochana Miss- ja jestem 10! )
No i u mnie najwiekszy wydatek jak narazie (oprocz NIPT bo to cenowo przebic ciezko) to byly badania na te wszystkie wirusy, na watrobe, na toxo, rozyczke, cytomegalie... itd - w diagnostyce ponad 200 zl poszloWiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 19:31
MissKathy92 lubi tę wiadomość
-
Napisalam posta i się nie dodał wrrr.
Miss piękny suwaczek!
Alex super wyniki i oby tak dalej!
Ja właśnie wyslalam męża po owoce i bede robic sałatkę owocową bo mnie napadlo. Dzisiaj była położna u nas. Malutka przybiera na wadze - uff. I ogólnie to wszystko w porządku.MissKathy92, Magdaa21, terka, bąbel922, Mari92 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa tez mam medicover, ale moja lekarka nie jest z Medi a zeby dostac skierowania na badania w medi jak sie nie chodzi to chyba trzeba miec szczescie ale mam szczescie w tym, ze przynajmniej tsh, ft4 glukoze cholesterol morfologie i mocz mam w pakiecie wiec to sobie robie co miesiac za darmo- bo pewnie tez kupe kasy bym na to wydala
-
No ja chodze do lekarzy tez na medicover. Cale szczescie ze moj super gin tam przyjmuje ;p i endokrynolog też.
Kurczę oglądam chirurgów i jak nigdy nic mnie nie ruszało tak teraz nie mogę patrzeć na krew...Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 19:39
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Alex, hemoglobina super, oby tak dalej co do choliny to słyszałam jak mamaginekolog mówiła że teraz różne suplementy stały się modne, że nie może powiedzieć nazwy ale ze ona poleca żeby brać tylko te zalecane przez polskie towarzystwo ginekologiczne.