Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAxie, ja prowadziłam cały kalendarz swojej ciąży z objawami - tzn ten cykl cały monitorowałam bo chciałam wiedzieć co mnie bolało, kłuło na przyszły cykl żeby się nie nakręcać, że to może ciąża jest... Zatem mam zapisane kazde uklucie - ktory masz tydzien? sprawdze w swoich zapiskach.
Takie bóle kłujące, ciągnące - jeszcze pachwiny są normalne w ciązy (o mdłościach i nudnościach nie wspominająć). Ale ból podbrzusza mocny ( tak piszesz) warto skonsultowav z lekarzemWiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 17:22
axie92 lubi tę wiadomość
-
Lelek wrote:Axie, ja prowadziłam cały kalendarz swojej ciąży z objawami - tzn ten cykl cały monitorowałam bo chciałam wiedzieć co mnie bolało, kłuło na przyszły cykl żeby się nie nakręcać, że to może ciąża jest... Zatem mam zapisane kazde uklucie - ktory masz tydzien? sprawdze w swoich zapiskach.
Takie bóle kłujące, ciągnące - jeszcze pachwiny są normalne w ciązy (o mdłościach i nudnościach nie wspominająć). Ale ból podbrzusza mocny ( tak piszesz) warto skonsultowav z lekarzem
Teraz jest dokładnie 8t+5d. Będę wdzięczna za podzielenie się, jak było wtedy u Ciebie Jak mąż wróci z pracy, może pojedziemy do lekarza, bo chyba nie zniosę tego niepokoju. Tylko że niestety jestem nadwrażliwa na ból i nie wiem, czy po prostu nie przesadzam.
-
nick nieaktualny
-
Miss, jest pięknie U mnie też był duży wzrost, najpierw 18.5 a po 48 h było 95,1. Później już nie badałam, wytrwała ja
Obudziłam się ze zgagą ;/ Też mnie dzisiaj brzuch bolał, dlatego się położyłam i przeszło w zgagę. Zaraz sobie chyba herbatkę miętową zrobię I kąpiel, mam ochotę poleżeć w olejku moim do kąpieliLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nick nieaktualnyMiss, później zwalnia ja się martwiłam, że pierwszy przyrost był 215% a późniejszy był już 170%, później 140% - bo ja bete robilam zawziecie co bylo glupotą
Axie, moje skróty myślowe zapisane w kalendarzyku (przepraszam, ze tak skrótowo:):
8+1 - wymioty, ból głowy mocny
8+2 - od rana zmęczenie, pobolewanie brzucha ; rano lekkie mdłości ; po powrocie do domu duże odruchy wymiotne (bez wymiotów)
8+3 - zawroty głowy od rana, mdłości ; po południu kłucie w krzyżu i w biodrze z prawej strony, pobolewanie podbrzusza
8+4 - bóle kręgosłupa w nocy ; rano bóle podbrzusza , najbardziej z prawej strony ; po zjedzeniu "trzęsący się żoładek", wymioty po jabłku
8+5 - mdłości i wymioty, wieczorem bardzo źle na żołądku
8+6 - rano wymioty po śniadaniu, wymioty wieczorem, wieczorem również problemy żołądkowe
8+7 - ból głowy, pieczenie pachwin, wymioty
Axie, a mam pytanie - nie zbiega Ci się teraz czas w jakim byś miała kolejną miesiączkę? Ja w takie dni gorzej się czułamWiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 17:41
axie92 lubi tę wiadomość
-
Ja to się zdziwiłam że 14dpo miałam już bete 162
I teraz się tak zastanawiam czy w sobotę powtarzać bo jak nie będzie powyżej 1000 to chyba się załamie
axie92 lubi tę wiadomość
-
Miss, ja bym nie robiła już Ale chciałaś tarczycowe powtórzyć, a to jest ważne. Beta na pewno będzie piękna, z takimi wynikami to już za tydzień pewnie byłby pęcherzyk widoczny Kiedy planujesz wizytę?
Axie, Lelek ja myślę że ten 8-9 tydzień to taki gwałtowny wzrost malucha i dlatego ból brzucha. Mnie też pobolewał dzisiaj cały dzień, trochę jak na okres, a do tego krzyże. Jakby nie patrzeć wypadałby mi właśnie drugi termin okresu na dniachMissKathy92, axie92 lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nick nieaktualnyNa pewno wzrost malucha tutaj gra rolę, ale bóle podbrzusza ( Axie, pisze że mocne) łącznie z bólami pleców, krzyża to zawsze jakaś lampka się zaświeca Ja dla własnego spokoju pewnie bym to sprawdziła, ale wiadomo że decyzja należy do każdej z nas, bo każda odpowiada za siebie
Miss, ja z mojego doświadczenia Ci powiem, że na Twoim miejscu bym nie robiła już bety. Ale jeśli Cię ta beta uspokoi, to w takiej sytuacji warto zrobić Jak beta osiąga 1500 to już na usg powinien być pęcherzyk Będzie dobrze !MissKathy92, axie92 lubią tę wiadomość
-
Tak tak, w sobotę na pewno na tarczycowe pójdę bo w razie czego to od razu we wtorek wbijam do endo I dlatego się zastanawiam nad tą betą
Mogłam zrobić dziś tarczycowe ale wolałam na wolną sobotę zostawiać ech...
No ale nic do soboty jeszcze się namysle czy robić te bete trzecia czy nie
Dziś jak mi się wkuła w te same miejsce co we wtorek to myślałam że nieba lizne W sobotę dam drugą rękę chyba haha
A wizytę planowałam za 2 tygodnie jeśli wszystko byłoby w porządku ale wątpię czy tak długo wytrzymam chciałabym jednak iść jak najszybciej kiedy będzie można stwierdzić że maluszek jest w macicy -
Miss, luz. Wdech, wydech Na pewno będzie wszystko dobrze, beta jest piękna Po prostu przyszedł Twój czas na dzidzię I ta ciąża będzie szczęśliwa, nie ma innej opcji
Ja chociaż wypłatę dostałam dzisiaj Chyba się machnęli, bo L4 miałam 3 dni na 80%, a dostałam chyba całość Albo lekarz jednak na 100% wystawił...Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nick nieaktualny
-
Malwa to ja na pewno nie wytrzymam 4 tygodni Jejku muszę się ogarnąć
Dziś w pracy siedziałam jak ziemniak... to nie był dobry pomysł żeby czekać w pracy na przyrost bety najważniejsze badanie ever