Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOjjj uwielbiam curry - moj maz robi najlepsze ❤️ Z mleczkiem kokosowym limonka i kolendra mmmm az zaraz chyba slinka mi pocieknke
Puszek wez kobito wyluzuj chyba sama wiesz od ktorego tygodnia sie powinno w ogole liczyc ruchy ja szary ludz poloznej pouczac nie bede :p haha daj spokoj, moze bedziesz miala po prostu spokojne dziecko (oby!)Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 15:28
-
nick nieaktualny
-
Puszek, polecam pierś z kurczaka zawinieta w szynce w sosie pomidorowym z mozzarella (przepis z kwestii smaku - ogólnie super przepisy tam mają)
Czy to możliwe że Karolina duuużo śpi po szczepieniu?
Co do smogu - Wrocław jest w czołówce na świecie masakra -
A co do kontroli ZUS to niestety.. Z tego co wiem to jak ktoś ma l4 to nie jeździ na wakacje bo równie dobrze mógłby chodzić do pracy. Wiem że ciężko z tym bywa, poczytajcie z resztą na necie. Matkaprawnik.pl o tym pisała, pełno dyskusji na forum. Ja się mega bałam jak gdzieś jechałam. Jak wychodziłam do sklepu i wracałam to sprawdzałam skrzynkę na listy czy ZUSu nie było pod moją nieobecność. Niby gorzej maja osoby pracujące w małych firmach (do 20 osób l4 wypłaca ZUS, powyżej pracodawca i rozlicza się z Zusem), jak ja byłam na l4 to ZUS sial pogrom we Wrocławiu wśród ciężarnych.
Ogólnie moim zdaniem powinni się wziąć za osoby które mają l4 na lewo, pijakow itd a nie kobiety w ciąży.. -
Ja się zastanawiam jak to jest w takim razie jak u mnie jest kilka oddziałów fundacji. W naszym jest 16 osób, a jakby zliczyć wszystkie to będzie grubo ponad 100. Więc chyba liczy się jako całość? Bo moim pracodawca jest Warszawa? I umowę też mam z Warszawą?Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nick nieaktualnyDlatego chyba u mnie ( pracuje w korporacji, wiec osob jest na pewno wiecej niz 300) kontrole moze podjac rowniez pracodawca? Tak zrozumialam z tych artykulow. Dlatego kazda zmiane miejsca pobytu nalezy zglosic pracodawcy i dostarczyc zaswiadczenie lekarskie o wskazaniu do wyjazdu badz do braku przeciwwskazan. Narazie o tym nie mysle jeszcze ale odpoczynek nad morzem to chyba tylko dla zdrowotnosci !
Tez mam takie zdanie, ze powinni sie zajac innymi osobami a nie kobietami w ciazy ( no chyba, ze sa takie ktore potrafia tez kombinowac). Ale ciaza to ciaza- spokoj jest potrzebny a nie nerwowka
Dobra, przestaje o tym myslec bo az zglodnialam z tego powodu tych l4:pWiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 15:52
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ale piękny przyrost Miss, super!
Ehh a ja zaczynam się niepokoić... Od wczoraj ciągle bolą mnie plecy - taki kłujący ból; boli mnie podbrzusze dość mocno - jak na @ i po bokach, jakby jajniki... Nie wiem, czy to normalne, czy zacząć panikować i iść do lekarza jak najszybciej?
Oprócz tego cały czas mi słabo i mam mdłości, ale to chyba normalne.MissKathy92 lubi tę wiadomość