Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet
    Postów: 9694 1966

    Wysłany: 31 stycznia 2019, 18:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Puszek, polecam pierś z kurczaka zawinieta w szynce w sosie pomidorowym z mozzarella (przepis z kwestii smaku - ogólnie super przepisy tam mają) :)

    Czy to możliwe że Karolina duuużo śpi po szczepieniu?

    Co do smogu - Wrocław jest w czołówce na świecie XD masakra :P

    Magda Andrzejek spał od 14 do 20 i od 20 po jedzeniu do rana. Także tak. Może dużo spać :)
    Jeśli to jedyny "skutek uboczny" to się ciesz i odpocznij :)

    Magdaa21 lubi tę wiadomość

    https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • MissKathy92 Autorytet
    Postów: 5507 2824

    Wysłany: 31 stycznia 2019, 18:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Axie czekamy na relacje :) na pewno wszystko jest ok ;)

    Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

    klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • alex0806 Autorytet
    Postów: 9023 5569

    Wysłany: 31 stycznia 2019, 18:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss to zrób w sobotę i czekaj z przyjemnością ;) A jak mąż po podróży? Bo rano się bardzo martwiłaś?
    Ja przed chwilą kichnęłam i mnie tak brzuch zakuł że masakra. Normalnie jakby mi wnętrzności rozsadzało pod pępkiem. Nie zdążyłam się zgiac bo w wannie leżę;)
    Wyplatka jest więc mogę sobie w końcu torebkę nową kupić, zamówić materiały do szycia i w rossmanie poszaleć, może sobie jakieś specyfiki kupić do kąpieli albo coś;) taką aromaterapię to ja lubię;)

    MissKathy92, Mari92 lubią tę wiadomość

    wnid9vvj4uzno34f.png

    Aniołek 04.06.2018 - 10 tc. Aniołek 26.10.2018 - 5 tc.
    PCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, MTHFR 1298 homo, Leiden hetero, PAI-1 4G homo.
  • terka Autorytet
    Postów: 9694 1966

    Wysłany: 31 stycznia 2019, 18:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss cudowny przyrost! :D
    Nie, to nic złego że pięknie rośnie! :D
    Ja bym na Twoim miejscu już nie powtarzała tylko zrobiła tarczycowe w sobotę. Przyrost masz piękny :)

    MissKathy92 lubi tę wiadomość

    https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Lelek Autorytet
    Postów: 1075 491

    Wysłany: 31 stycznia 2019, 18:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w zoraj sobie zrobilam taki spa day :) maseczka, wanna, piana :) muzyke uruchomilam i lezalam :) nie mam w lazience okna wiec jak zamkne sobie drzwi i wlacze ledy pod wanna to moge sobie spa robic nawet o 13 :D

    Tak mnie naszlo na taki domowy schabik na kanapki- wlasnie sie marynuje w majeranku, soli i czosnku :) juz sie nie moge doczekac az zjem kanapeczke z takim schabikiem cieplym soczystym :D

    terka lubi tę wiadomość

  • alex0806 Autorytet
    Postów: 9023 5569

    Wysłany: 31 stycznia 2019, 18:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek ale zachcianki ;p Ja chyba też coś zaraz wsunę bo robię się głodna. Ale żeby zjeść to muszę wyjść z wanny a jest mi tak milusio że leżę i nie wstaje;p
    A wyników jak nie było tak nie ma...

    wnid9vvj4uzno34f.png

    Aniołek 04.06.2018 - 10 tc. Aniołek 26.10.2018 - 5 tc.
    PCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, MTHFR 1298 homo, Leiden hetero, PAI-1 4G homo.
  • MissKathy92 Autorytet
    Postów: 5507 2824

    Wysłany: 31 stycznia 2019, 18:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex dziękuję że pytasz :) dobrze, mówił że miał dobrą drogę i ogólnie obyło się bez niespodzianek- oprócz jednej że całą trasę jechał z jednym światłem :/ A wyjechał koło 5 gdy było jeszcze ciemno :/ oczywiście chyba z 10 razy mu mówiłam że ma jechać powoli i nie wyprzedzać jak wariat ale na szczęście czego oczy nie widzą tego sercu nie żal :) jak wychodził z domu to powiedziałam żeby pamiętał że ma żonę w ciąży :D

    No i chyba tak zrobię że same tarczycowe a bete już sobie daruję :) aczkolwiek korci mnie żeby jeszcze raz zrobić...

    Kochane powiedzcie mi jakie badania jwscze powinnam zrobić żeby wiedzieć że wszystko jest ok? Jakie witaminy brać? Bo kurczę narazie wszystko biorę jak przy staraniach :/ A nie wiem czy powinnam

    Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

    klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • terka Autorytet
    Postów: 9694 1966

    Wysłany: 31 stycznia 2019, 18:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek wrote:
    Ja w zoraj sobie zrobilam taki spa day :) maseczka, wanna, piana :) muzyke uruchomilam i lezalam :) nie mam w lazience okna wiec jak zamkne sobie drzwi i wlacze ledy pod wanna to moge sobie spa robic nawet o 13 :D

    Tak mnie naszlo na taki domowy schabik na kanapki- wlasnie sie marynuje w majeranku, soli i czosnku :) juz sie nie moge doczekac az zjem kanapeczke z takim schabikiem cieplym soczystym :D

    Takiej to dobrze :)

    Lelek lubi tę wiadomość

    https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • alex0806 Autorytet
    Postów: 9023 5569

    Wysłany: 31 stycznia 2019, 18:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss a co bierzesz? Zaraz coś skomponujemy ;) ja też w sumie biorę jak przy staraniach Plus teraz jodid jeszcze. Ale ja mam wszystko osobno, każda witaminę. Bo z samymi metylami jest tylko jakiś optima i nie zawsze jest dostępny bo jest skadstam sprowadzany

    wnid9vvj4uzno34f.png

    Aniołek 04.06.2018 - 10 tc. Aniołek 26.10.2018 - 5 tc.
    PCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, MTHFR 1298 homo, Leiden hetero, PAI-1 4G homo.
  • terka Autorytet
    Postów: 9694 1966

    Wysłany: 31 stycznia 2019, 18:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Alex dziękuję że pytasz :) dobrze, mówił że miał dobrą drogę i ogólnie obyło się bez niespodzianek- oprócz jednej że całą trasę jechał z jednym światłem :/ A wyjechał koło 5 gdy było jeszcze ciemno :/ oczywiście chyba z 10 razy mu mówiłam że ma jechać powoli i nie wyprzedzać jak wariat ale na szczęście czego oczy nie widzą tego sercu nie żal :) jak wychodził z domu to powiedziałam żeby pamiętał że ma żonę w ciąży :D

    No i chyba tak zrobię że same tarczycowe a bete już sobie daruję :) aczkolwiek korci mnie żeby jeszcze raz zrobić...

    Kochane powiedzcie mi jakie badania jwscze powinnam zrobić żeby wiedzieć że wszystko jest ok? Jakie witaminy brać? Bo kurczę narazie wszystko biorę jak przy staraniach :/ A nie wiem czy powinnam

    Kochana zrób sobie poziom żelaza. I ogólnie morfologie jeśli dawno nie robiłaś ;) zebys wiedziała z jakiego stanu zaczynasz ciąże :)

    https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • nati1992 Autorytet
    Postów: 617 230

    Wysłany: 31 stycznia 2019, 18:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny zaraz nadrobię o czym rozmawialyscie. Dzisiaj ilość wód lepiej niż wczoraj na badaniu bo 9cm tylko przepływy nieciekawe, dostałam 3 butle kroplówki i zobaczymy czy coś się poprawi. Ignaś waży 2700. Zapis ktg cały czas w granicach 50/60 raz doszło do 100.

    Magdaa21, Mała_Mii lubią tę wiadomość

    felkdcimq0ye506j.png[/url]
    oar83e3k8h9orfzf.png[/url]
  • Lelek Autorytet
    Postów: 1075 491

    Wysłany: 31 stycznia 2019, 18:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka, do czasu ... :D haha

  • MissKathy92 Autorytet
    Postów: 5507 2824

    Wysłany: 31 stycznia 2019, 18:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka to te żelazo i morfo mogę trzasnąć w sobotę prawda?

    Zaraz Wam napisze dokładnie co biorę teraz ale to może potrwać bo to cała litania :P

    Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

    klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Magdaa21 Autorytet
    Postów: 2699 842

    Wysłany: 31 stycznia 2019, 18:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati, właśnie miałam o Ciebie pytac! Kroplowke z oksytocyna?

    Axie, daj znać po IP.

    Terka, spała po szczepieniu od razu, zjadła i do po 16. Teraz się bawi na macie. Zobaczymy co w nocy będzie :P

    Miss, piękny suwaczek :)

    Dziewczyny, ja ostatnio w wannie to byłam z M na podróży poślubnej czyli 2,5 roku temu XD tu mamy prysznic tylko.
    Kurcze też jestem głodna, ale czekam aż M wróci z pracy bo dziś dłużej siedzi przez to że był ze mną na szczepieniach.

    MissKathy92 lubi tę wiadomość

    f2w3vfxmauvbnxib.png

    h84fo7es2agfr4kh.png
  • alex0806 Autorytet
    Postów: 9023 5569

    Wysłany: 31 stycznia 2019, 18:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, ale mi przypomniałaś w tym momencie naszą noc poślubną :D Mieliśmy jacuzzi w pokoju, także ten... :D Do 6 rano w jaccuzi, pospaliśmy później ze 2 godzinki i szykowaliśmy się na śniadanie w hotelu, a o 14 poprawiny :) Już nie mogę się doczekać naszej rocznicy, będziemy we 3 z maluchem kopiącym po ścianach brzucha :)

    Magdaa21, Mari92 lubią tę wiadomość

    wnid9vvj4uzno34f.png

    Aniołek 04.06.2018 - 10 tc. Aniołek 26.10.2018 - 5 tc.
    PCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, MTHFR 1298 homo, Leiden hetero, PAI-1 4G homo.
  • MissKathy92 Autorytet
    Postów: 5507 2824

    Wysłany: 31 stycznia 2019, 18:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc tak:

    -przed śniadaniem biorę letrox 100

    -po śniadaniu biorę duphaston i probiotyk sanprobi super formuła

    -po obiedzie biorę witamine D 3000j, kapsułke tranu, jedną tabletkę fertilcare i to wszystko popijam miovarianem (tam jest mioinozytol 2000mg, witamina b12 i foliany 200- tran wstawiam niżej i skład fertilcare też- ogólnie endo zalecila mi żeby brać jod 100j ale jak w tym suplu mam 140 to już dodatkowo nie bralam)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fead1fca61b0.jpg

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/578b88c6d9bf.jpg

    -po kolacji biorę glucophage 2x750, duphaston i sanprobi

    Normalnie jak jakiś lekoman :/ tak teraz się zastanawiam nad tym wszystkim a najbardziej nad miovarianem- niby czytalam że można go pić w ciąży bo obniża cukier ale nie wiem...

    Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

    klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • alex0806 Autorytet
    Postów: 9023 5569

    Wysłany: 31 stycznia 2019, 18:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miovarian odstaw, bo inozytolu się w ciąży nie bierze. A co do tego suplementu to nie wiem, żelazo może powodować mdłości. Skoro jest zalecane na początku ciąży to chyba możesz brać :)

    MissKathy92 lubi tę wiadomość

    wnid9vvj4uzno34f.png

    Aniołek 04.06.2018 - 10 tc. Aniołek 26.10.2018 - 5 tc.
    PCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, MTHFR 1298 homo, Leiden hetero, PAI-1 4G homo.
  • alex0806 Autorytet
    Postów: 9023 5569

    Wysłany: 31 stycznia 2019, 19:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zerknie mi ktoś mądry na morfologię? :)

    Morfologia krwi obwodowej (14 parametrów)
    Leukocyty 9,67 x10^3/uL[3,98-10,04]~,
    Erytrocyty 4,49 x10^6/uL[3,93-5,22]~,
    Hemoglobina 13,8 g/dl[11,2-15,7]~,
    Hematokryt 40,2 %[34,1-44,9]~,
    MCV 89,5 fl[79,4-94,8]~,
    MCH 30,7 pg[25,6-32,2]~,
    MCHC 34,3 g/dl[32,2-35,5]~,
    RDW-SD 39,9 fl[36,4-46,3]~,
    RDW-CV 12,2 %[11,7-14,4]~,
    Płytki krwi 263 x10^3/uL[150-400]~,
    PDW 13,5 fl[9,8-16,2]~,
    MPV 11,4 fl[9,4-12,5]~,
    P-LCR 37,0 %[19,1-46,6]~,
    PCT 0,30 %[0,17-0,38]~;
    Mocz, analiza ogólna
    Ciężar własciwy 1,020 kg/L[1,015-1,035]~,
    pH 6,5 [5-7,5]~,
    Kolor j. żółty ---[-],
    Klarowność przejrzysty [-],
    Bilirubina nieobecna [-],
    Urobilinogen w normie mg/dl[0-1],
    Ciała ketonowe nieobecne [-],
    Glukoza nieobecna mg/dl[-],
    Białko nieobecne mg/dl[-],
    Krew nieobecna [-],
    Nitraty nieobecne [-],
    Leukocyty nieobecne [-],
    OCENA MIKROSKOPOWA , ---[-],
    Leukocyty 0-5 wpw[4-5],
    Nabłonki płaskie pojedyncze wpw[3-5],
    Śluz pojedyncze wpw[-];

    wnid9vvj4uzno34f.png

    Aniołek 04.06.2018 - 10 tc. Aniołek 26.10.2018 - 5 tc.
    PCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, MTHFR 1298 homo, Leiden hetero, PAI-1 4G homo.
  • puszek369 Autorytet
    Postów: 2117 1932

    Wysłany: 31 stycznia 2019, 19:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex piękne wyniki :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 19:06

    relge6ydyjajty1z.png
    20170819290114.png
  • MissKathy92 Autorytet
    Postów: 5507 2824

    Wysłany: 31 stycznia 2019, 19:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Miovarian odstaw, bo inozytolu się w ciąży nie bierze. A co do tego suplementu to nie wiem, żelazo może powodować mdłości. Skoro jest zalecane na początku ciąży to chyba możesz brać :)
    Tak też myślałam że jednak ten mioinozytol będzie do odstawienia :)
    Tak myślę żeby też brać wszystko oddzielnie a w tym foliany bo w miovarianie mam foliany ale odstawie a w fertilcare już mam zwykły kwas foliowy :/
    Tylko właśnie nie wiem jakie witaminy powinno się suplementowac w ciąży :( na pewno jakieś kwasy dha czy coś... Jejku jestem jak dziecko we mgle :( na temat starań mogłabym książkę napisać a na temat ciąży czarna masa :(

    Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

    klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
‹‹ 2186 2187 2188 2189 2190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego